Хормонални изследвания - 10

• 55 175
  • 736
  •   1
Отговори
# 405
  • София
Здравей Denis,

На 32 години съм и вече година и нещо се опитваме за дете. На своя глава си пуснах изследвания. Ходих при репродуктивен специалист, който предложи инсеминация. Но нищо не ми обясни за самите изследвания. Дали са добре или не?  
 Притеснява ме, че инхибин б е по-висок. Дали е защото го пуснах на 4ти ден?
 Единия ми яйчник е поликистозен, това обяснява стойностите на LH  и FSH, нали?
Тези изследвания са правени на 3ти ден:
Скрит текст:

Тези на 4ти ден
Скрит текст:
Имам дефицити на б12 и фолиева, които попълвам. Предполагам, че е заради мутациите на MTHFR (хетерозигот) и MTRR (хетерозигот). Благодаря ти, твоите мнения ме накараха да си изследвам витамините.
С хиперфункция на щитовидната жлеза съм, но с пропицил поддържам TSH 1.00 последните месеци. А последния висок ТАТ според ендокринолога е защото може би съм се срещала с ковид.  
Скрит текст:
Здравей!
Инхибин В на 4-ти ден, не е много показателен, но при теб може да е имало ЗФ/киста и това допълнително го повишава. При ПКЯ, АМХ е висок, а при теб той е сравнително добре, което може и да не е обективно, т.е. да е изкуствено повишен, а да си с НЯР.
Да, К-19 влияе на функцията на ЩЖ, но при  теб нещата са овладяни... трябва да следиш хормоните периодично.
ИНСЕ е добро решение, но трябва да те следят на УЗ + таймиране на О. + изследвания, от началото на МЦ, до ЛФ, за е да е сигурно, че е имало О.
Успех и дано да се получи.
ПП.
ПКЯ не е проблем и може да се приложи Стимулация + ИНСЕ

# 406
Denis, благодаря за подробния отговор Blush

# 407
Здравейте, днес си направих част от преписаните ми изследвания (имам два спонтанни аборта в 12-та седмица). Днес си пуснах само хормоните, защото съм във 2-ри ден от МЦ и резултатите вече излезнаха, но имам час при докторката чак след месец, не мога да издържа без да зная дали всичко е нормално. Знам, че трябва да си направя другите изследвания, защото всичко е комплексно, но за сега имам само тези, както казах имам два аборта и от година насам имам много странен МЦ ( 48 часа продължене, кафяв, много малко количество, болезнен) освен това качих 15 килограма за година и половина и започнах да имам пъпки (все едно съм в пубертета, пък имам цикъл от 10 годишна, в момента съм на 26)

Прикачван резултатите, ако някой може да ги разчете или ако някой е имал подобна симптоматика, бих ви помолила да споделите. Благодаря!

ПС: Доки има съмнение за поликистозни яйчници.

# 408
  • София
Здравей Denis.,до сега само четях, но ето и аз имам въпрос за изследвания. На 41 г.,цикъл 28 дни ( +- 1 , 2 дни),не мога да забременея-отидох на репродуктивен и той каза само инвитро  ,но не може през фонда,защото нямаме критериите-отклоненият ми били от възрастта, тръбите не са ми запушени. Не ме посъветва за никакви добавки или др.Лигавицата на 11 ден от МЦ е 7,5 , но през другите дни на цикъл е от 4-6,8 ,което малко ме притеснява,но доктора не го коментира.  Спермограмата на мъжа ми е с леки отконения по Крюгер, но другото си е в норма за 46 г.Моля за коментара ти .Просто не знам на къде да тръгна,да ли при друг репродуктивен за втора консултация-все пак хем нямаме сериозен проблем,хем 7 000-10 000 лв за инвитро.
Благодаря Ти предварително!

Скрит текст:
На 4 ден от цикъл

На 23 ден от цикъла

Последна редакция: пт, 10 дек 2021, 11:36 от Veselina04

# 409

Здравейте, как ви се струват тези резултати. На сестра ми са. Тя е на 25г.
Благодаря

# 410
  • София
Здравейте, днес си направих част от преписаните ми изследвания (имам два спонтанни аборта в 12-та седмица).
Скрит текст:
Днес си пуснах само хормоните, защото съм във 2-ри ден от МЦ и резултатите вече излезнаха, но имам час при докторката чак след месец, не мога да издържа без да зная дали всичко е нормално. Знам, че трябва да си направя другите изследвания, защото всичко е комплексно, но за сега имам само тези, както казах имам два аборта и от година насам имам много странен МЦ ( 48 часа продължене, кафяв, много малко количество, болезнен) освен това качих 15 килограма за година и половина и започнах да имам пъпки (все едно съм в пубертета, пък имам цикъл от 10 годишна, в момента съм на 26)

Прикачван резултатите, ако някой може да ги разчете или ако някой е имал подобна симптоматика, бих ви помолила да споделите. Благодаря!

ПС: Доки има съмнение за поликистозни яйчници.
Здравей!
ФСХ е висок и показва, че вероятно, има "нещо", което пречи на нормалната функция на яйчниците. Може да е и ПКЯ-та, макар че тези изследвания, в момента, не я показват и означават, че поне този МЦ, е много вероятно да има нормална О. При ПКЯ, от време на време може и да има О.
За кг.-те - направи тест за ИР и провери всички андрогени ( като причина за ПКЯ)

Здравей Denis.,до сега само четях, но ето и аз имам въпрос за изследвания. На 41 г.,цикъл 28 дни ( +- 1 , 2 дни),не
Скрит текст:
мога да забременея-отидох на репродуктивен и той каза само инвитро  ,но не може през фонда,защото нямаме критериите-отклоненият ми били от възрастта, тръбите не са ми запушени. Не ме посъветва за никакви добавки или др.Лигавицата на 11 ден от МЦ е 7,5 , но през другите дни на цикъл е от 4-6,8 ,което малко ме притеснява,но доктора не го коментира.  Спермограмата на мъжа ми е с леки отконения по Крюгер, но другото си е в норма за 46 г.Моля за коментара ти .Просто не знам на къде да тръгна,да ли при друг репродуктивен за втора консултация-все пак хем нямаме сериозен проблем,хем 7 000-10 000 лв за инвитро.
Благодаря Ти предварително!

Скрит текст:
На 4 ден от цикъл

На 23 ден от цикъла

Здравей!
ТСХ е добре, но Т4 е нисък и показва, че си с Хипофункция на ЩЖ... което при евентуално зачеване не е добре, защото носи риск.
ДХЕА е висок, което не е добре и трябва да се консултираш с лекар - Ендокринолог. Този хормон се тълкува заедно с Тестостерон ( който горе-долу е добре ... малко е висок, но това лекар го преценява) + 17ОН Прогестерон ( изследва се на 3 ден от МЦ) .
АМХ е нисък и показва НЯР, но Инхибин В е сравнително добре... стига да не е изкуствено повишен, защото е изследван на 4-ти, а не на 3-ти ден от МЦ.
В12 е нисък - трябва да е на горна граница ... провери ФК, В6 и Хомоцистеин.
Имаш много сериозен дефицит на вит. Д ... трябва да е около 100 дори и 120nmol/l ... тази горна граница ми се струва ниска, но да е поне 100. Дефицитите влияят зле на АМХ и Инхибин В - дано, след като ги попълниш да се повлияят положително.
Според мен, потърси второ мнение от специалист по репр. медицина.

Скрит текст:
Здравейте, как ви се струват тези резултати. На сестра ми са. Тя е на 25г.
Благодаря
Здравей!
Има ИР и КЗ е висока, което показва, че не се храни правилно ... за тази ИР.
Има Хипофункция на ЩЖ - ТСХ висок, а Т3 и Т4 са ниски.
В12 е много нисък - трябва да е на горна граница... около 800-850
Вит. Д също е много нисък - трябва да е около 70ng/ml
ПП.
ИР влияе зле на ЯР - намалява го и създава проблеми при зачеване и износване - желателно е да се контролира добре.

Последна редакция: пт, 10 дек 2021, 16:34 от denis.

# 411
Здравей, Денис 😊 Много ти благодаря за коментара относно резултатите ми от пакета ЩЖ след неуспешната процедура. Преди процедурата TSH беше около 1ца, но Т4 пак беше на долна граница. Вече имам и хормони, отново пуснах и ОГТТ.

Пояснявам, че съм с ПКЯ и аденом.

# 412
Здравейте,

Може ли мнение за следните резултати, направени на 3 ден от МЦ:
LH - 11.4 (референтни: 2.40 - 12.6)
FSH - 9.69 (референтни: 3.5 - 12.5)
Estradiol - 37.75 (референтни: 12.5 - 166)

На 29 години съм, с хашимото.
Благодаря!

# 413
Здравейте, писах в темата за спкя и ме посъветваха да пиша и тук. На 23 години съм, правим опити от 7 месеца. Изследванията също са от тогава. Цикълът ми е на 30-45 дни. АГ-то ми изписа С-ФЕМ и ПИКОЗИТОЛ (витамини за регулиране на хормоните). Каза да ги пия 6 месеца, след 6ия месец отидох и ми каза да ги пия още 6 и след това евентуално хормонална терапия. Аз започвам да се чудя вече дали да посетя ендокринолог и репродуктивен специалист или да изчакам както ме съветва АГ. И какво мислите за резултатите? Благодаря предварително.

# 414
  • София
Здравей, Денис 😊 Много ти благодаря за коментара относно резултатите ми от пакета ЩЖ след неуспешната
Скрит текст:
процедура. Преди процедурата TSH беше около 1ца, но Т4 пак беше на долна граница. Вече имам и хормони, отново пуснах и ОГТТ.

Пояснявам, че съм с ПКЯ и аденом.
Здравей!
Имаш ИР - трябва да я контролираш, за да не ти вреди... вкл. на зачеването, имплантацията и износването.
За Пролактина си знаеш.
ЛХ е висок и показва ПКЯ.
Другите са добре.

Здравейте,
Скрит текст:
Може ли мнение за следните резултати, направени на 3 ден от МЦ:
LH - 11.4 (референтни: 2.40 - 12.6)
FSH - 9.69 (референтни: 3.5 - 12.5)
Estradiol - 37.75 (референтни: 12.5 - 166)

На 29 години съм, с хашимото.
Благодаря!
Здравей!
ЛХ е висок и показва, че си с ПКЯ... провери ЯР - АМХ и Инхибин В ( на 3 ден от МЦ)

Здравейте, писах в темата за спкя и ме посъветваха да пиша и тук. На 23 години съм, правим опити от 7 месеца.
Скрит текст:
Изследванията също са от тогава. Цикълът ми е на 30-45 дни. АГ-то ми изписа С-ФЕМ и ПИКОЗИТОЛ (витамини за регулиране на хормоните). Каза да ги пия 6 месеца, след 6ия месец отидох и ми каза да ги пия още 6 и след това евентуално хормонална терапия. Аз започвам да се чудя вече дали да посетя ендокринолог и репродуктивен специалист или да изчакам както ме съветва АГ. И какво мислите за резултатите? Благодаря предварително.
Здравей!
Имаш ПКЯ/СПКЯ с високи нива на Пролактин и Тестостерон.
Изследвай всички хормони, посочени на 1 стр. на темата + изследване за дефицити - вит. Д, желязо, хемоглобин, феритин, ЖСК, трансферин, В12, ФК, Биотин, цинк, мед, селен .... + тест за ИР  ( трикратно изследване на Инсулин +КЗ ( на 0, 60 и 120 мин.)
За ПКЯ си има причина и тя трябва да се търси и лекува...но е важно, да се определи първопричината, а при теб, това едва ли са само високите нива на Пролактин и Тестостерон.

Последна редакция: пн, 13 дек 2021, 08:15 от denis.

# 415
Здравейте, някой може ли да ми помогне с моите изследвания.
SBG FT4 (Thyroxin free)
Серум / ECLIA pmol/L 12 - 22 19.9
SBG TSH (Thyreotropin)
Серум / ECLIA µUI/mL 0.27 - 4.2 0.949
SBG FT3 (Trijodthyronin free)
Серум / ECLIA pmol/L 3.1 - 6.8 4.32
SBG ТАТ Тиреоглобулинови антитела
Серум / Електро-хемилуминесценция UI/mL ≤ 115 16.1
SBG МАТ Микрозомални антитела (TPO)
Серум / Електро-хемилуминесценция UI/mL < 34 12.6

Последна редакция: пн, 13 дек 2021, 10:17 от blue_eyez

# 416
  • София
Здравейте, някой може ли да ми помогне с моите изследвания.
Скрит текст:
SBG FT4 (Thyroxin free)
Серум / ECLIA pmol/L 12 - 22 19.9
SBG TSH (Thyreotropin)
Серум / ECLIA µUI/mL 0.27 - 4.2 0.949
SBG FT3 (Trijodthyronin free)
Серум / ECLIA pmol/L 3.1 - 6.8 4.32
SBG ТАТ Тиреоглобулинови антитела
Серум / Електро-хемилуминесценция UI/mL ≤ 115 16.1
SBG МАТ Микрозомални антитела (TPO)
Серум / Електро-хемилуминесценция UI/mL < 34 12.6
Здравей!
Супер са... нямаш и Хашимото.

# 417
Здравейте,

Може ли мнение за следните резултати, направени на 5 ден от цикъла

На 32 години съм, с хашимото, като хормоните там са ок от доста време насам. Притеснява ме тестостерона...
Следя всички витамини и прием добавки за да ги държа в оптимални нива. Допълнително приемам билкова кръв и аспирин проект през ден от 6 ден на цикъла до 2-3 дни преди нов цикъл ако няма + тест.
Благодаря!

Последна редакция: пн, 13 дек 2021, 11:42 от LunaeLumen

# 418
  • София
Здравейте,
Скрит текст:

На 32 години съм, с хашимото, като хормоните там са ок от доста време насам. Притеснява ме тестостерона...
Следя всички витамини и прием добавки за да ги държа в оптимални нива. Допълнително приемам билкова кръв и аспирин проект през ден от 6 ден на цикъла до 2-3 дни преди нов цикъл ако няма + тест.
Благодаря!
Здравей!
5-ти ден от МЦ е късно за изследване на ЛХ, ФСХ и Е2... в случая при теб, ЛХ и Е2 са високи, което може да показва или ПКЯ ,или че изследванията са направени по-късно.
Ако са назначени от лекар, е по-добре той да ги коментира. Simple Smile
Тестостеронът е висок ( в такъв случай е добре да се повтори) - причина може да са високи нива и на други андрогени, СПКЯ/ПКЯ, ИР, висок Пролактин и т.н... провери нивата на цинк, мед и селен ( ако не са изследване).

# 419
Здравейте,
Скрит текст:

Благодаря!
Здравей!
5-ти ден от МЦ е късно за изследване на ЛХ, ФСХ и Е2... в случая при теб, ЛХ и Е2 са високи, което може да показва или ПКЯ ,или че изследванията са направени по-късно.
Ако са назначени от лекар, е по-добре той да ги коментира. Simple Smile
Тестостеронът е висок ( в такъв случай е добре да се повтори) - причина може да са високи нива и на други андрогени, СПКЯ/ПКЯ, ИР, висок Пролактин и т.н... провери нивата на цинк, мед и селен ( ако не са изследване).
Благодаря Simple Smile
Доктора ми каза между 3-7 ден от МЦ да ги изследвам. Селена последно ми беше малко над норма, но не притеснително според ендокринолога.
Лигавицата на матката е тънка и не знам дали това не е проблем. Яйчниците уж са ок... /макар, че единия е опериран, но до сега не е имало проблем с него/

Последна редакция: пн, 13 дек 2021, 13:28 от LunaeLumen

Общи условия

Активация на акаунт