Хормонални изследвания - 10

• 55 110
  • 736
  •   1
Отговори
# 420
  • София
LunaeLumen  
Не мога да коментирам, кой лекар какво препоръчва Simple Smile
Ако той ти е посочил тези дни - той трябва да коментира и изследванията Simple Smile.

За по-тънката МЛ си има причина  - нейната дебелина зависи от Е2, андрогените, прогестерона и дали е имало О. или не. Ако няма О. - МЛ може да е както много дебела ( опасно състояние, ако е Хиперплазия на ендометриума... над 16мм ), така и много тънка.
За селена - преразгледай храненето си... намали/изключи храните богати на селен и следи серумните му нива... защото освен че влияе зле на метаболизма на хормоните и в частност на андрогените, но е и токсичен... напр. от високите нива, може да започне да ти пада косата, да имаш проблем с кожата ( акне...) и т.н.

# 421
Благодаря, denis Simple Smile

# 422
Здравей, Денис,

Може ли да коментираш изследванията, направени 2 ден на МЦ. На 36год съм, от 2 месеца пия есенциални мастни к-ни, фолиева, вит Д е изследван и не е нисък. Нямам проблеми с щитовидната жлеза, имам обаче миома на външна стена -5см. АМХ ми е извънредно нисък, но доколкото знам това няма как да променя, дори и на 36г, освен да го приема. Благодаря предварително,

# 423
  • София
Здравей, Денис,
Може ли да коментираш изследванията, направени 2 ден на МЦ. На 36год съм, от 2 месеца пия есенциални мастни
Скрит текст:
к-ни, фолиева, вит Д е изследван и не е нисък. Нямам проблеми с щитовидната жлеза, имам обаче миома на външна стена -5см. АМХ ми е извънредно нисък, но доколкото знам това няма как да променя, дори и на 36г, освен да го приема. Благодаря предварително,
Здравей!
ЛХ и Е2 са високи - показват, че си с ПКЯ.
За ПКЯ си има причина и тя трябва да се търси и лекува ... самата ПКЯ намалява и ЯР.
За АМХ - повтори го заедно с Инхибин В ( на 3 ден от МЦ).
Опитай да го повишиш, макар и малко, с прием на добавките за подпомагане на репр. функция - днес, за пореден път ги посочих в темата за Добавките за подпомагане на МЦ, О.... - помогнали са на много момичета през годините.

# 424
Благодаря много за съветите! Януари имам записан преглед при д-р Цветанов в Надежда, дано да насочи. Иначе предния месец дори имах пропусната менструация, доста неприятно и за първи път ми се случи. Ще потърся добавки за АМХ. Той според теб може ли да бъде повлиян до степен, в която да нормализира ситуацията с хормоните за забременяване? Иначе тази година имам едно "кухо яйце", което всъщност ме накара да си направя тези изследвания.

# 425
Здравейте,
Темата не е за хирмонални изследвания, но не видях тема за моят проблем.
Имах висок пролактин, откриха ми аденом на хипофизата.
Започнах да пия достинекс, и сега всичко е наред.
Откриха ми гарднела... Лесно ли се лекува и по полов път ли се предава?
Благодаря предварително! ❤️

# 426
Откриха ми гарднела... Лесно ли се лекува и по полов път ли се предава?
Благодаря предварително! ❤️
ММ се бори с Gardnerella vaginalis. Четири антибиотика, чак последния, който внесоха от Франция го изчисти.
Предава се по полов път. Но не е задължително и двамата партньори да го имат. На мен всички тестове ми бяха отрицателни.

# 427

Здравейте, може ли да ми помогнете с разчитането на базовите хормони, че има две седмици до прегледа, но освен ТСХ друго не разбирам Sad а то е ужасно високо.... За бебеправене сме, има ли надежда според вас??

# 428
  • София
Скрит текст:
Здравейте, може ли да ми помогнете с разчитането на базовите хормони, че има две седмици до прегледа, но освен ТСХ друго не разбирам Sad а то е ужасно високо.... За бебеправене сме, има ли надежда според вас??
Здравей!
Боледувала ли си скоро?
Според мен, е добре да повториш ТСХ  (за да се отхвърля вероятността от грешка) заедно с Т3 и Т4, както и ТАТ и МАТ.
Не посочваш на кой ден от МЦ са правени - ако са на 3 ден от МЦ, ЛХ е висок и може да показва ПКЯ/СПКЯ

Това са просто показатели - каквото и да показват - всичко може да се коригира/контролира... а надежда - винаги има

Ще чакам да споделиш, какво е мнението на лекаря.

# 429
Денис здравей! Накратко с малко предистория. Преди 2 години започнах ходене при репродуктивен тъй като правим опити за бебе и без успех. Като цяло в началото хормоните всички ми бяха в норма, но съм с намален яйчников резерв и ендометриална киста в единия яйчник. Миналата година преди инвитро опит ми беше предписан ясмин, при което на втори ден изследванията за хормоните бяха фрапантни поне за мен. ЛХ-20,ФСХ-26, Е2-7, като с тези стойности стартирахме процедура. Доста силна стимулация, но само една яйцеклетка, оплодена, трансфер, резултат 0. Оказа се, че имам и ембриотоксини, които според имунолога пречат на имплантация. Септември месец правих вливка на имуноглоболин и пих Фемара, от която тръгнаха два фоликула, но отново нищо. Сега отново пих противозачатъчни регулон, като целта беше да стартираме инвитро с лека стимулация. Пих Фемара 5 дни, отново един фоликул, като направихме изследване на 7-ми ден от цикъла Е2-97, ЛХ-29, при което отложихме всичко. Днес бях при доктора, но леко уклончиво ми отговаряше и затова реших да се обърна към теб. Възможно ли е от противозачатъчните да скочи толкова много ЛХ, може ли по някакъв начин то да бъде подтиснато? А и за друго, което се сетих- тъй като предните месеци следяхме овулацията и ми предписваше да пия дуфастон от 14-15 ден на цикъла. Съмнява ме, че все още не е минала овулацията а започвах с дуфастона, предполагам, че ако е така овулация не настъпва? Другото, което е, че след всичко това сега ми казва, че и в другия яйчник има ендометриомна киста. Може ли в резултат от приема на дуфастон, ако не е настъпила овулацията да се получат такива кисти? Извинявам се за дългия пост и ако ти се сторят глупави въпросите Simple Smile

# 430
Здравейте Денис,
Дали мога да помоля за коментар на резултати? Хормоните са правени на гладно сутрин на 4ти ден от МЦ / първия ден беше по- скоро зацапване /. На 37 години съм, имала съм едно нормално раждане. Бих искала второ дете. Благодаря предварително!

# 431
Здравейте Денис,
Много ще съм благодарна, ако ми помогнете с разчитането на резултатите от хормонални изследвания. На 43 години съм с диагноза СПЯ след ехографски преглед. Изследването е направено на 3 ден от менструалния цикъл ( предизвикан с дуфастон). Благодаря!

# 432
  • София
Здравейте Денис,
Дали мога да помоля за коментар на резултати?
Скрит текст:
Хормоните са правени на гладно сутрин на 4ти ден от МЦ / първия ден беше по- скоро зацапване /. На 37 години съм, имала съм едно нормално раждане. Бих искала второ дете. Благодаря предварително!
Здравей!
Добре са. Не виждам някаква по-сериозна причина за незачеване Simple Smile
Ако все пак, някъде има проблем, може да е свързан с по-високи нива на Е2 ( т.е. има нещо, което ги повишава, може да е друг хормон?!... може да е и нещо инцидентно) и по-ниските нива на Тестостерона ( ако не консумираш достатъчно месо, ако си на някаква диета...друга причина - да е свърза с ЯР, макар че при теб, АМХ е сравнително добре, но по-важен/точен и обективен е Инхибин В... лично аз, много не вярвам на този АМХ)

Здравейте Денис,
Много ще съм благодарна, ако ми помогнете с разчитането на резултатите от хормонални изследвания. На 43
Скрит текст:
години съм с диагноза СПЯ след ехографски преглед. Изследването е направено на 3 ден от менструалния цикъл ( предизвикан с дуфастон). Благодаря!
Здравей!
Инсулинът е много нисък ... желателно е да направиш обременяване с глюкоза / тест за ИР.
ЛХ и ФСХ са доста високи. Няма ли Е2?! Според мен показват, че си към края на пременопаузата + тази ПКЯ... е редно да провериш ЯР (АМХ + Инхибин В, точно на 3 ден от МЦ ... при желание за дете и да се консултираш със специалист по репр. медицина)
Провери ТСХ, Т3 и Т4

Последна редакция: пт, 11 фев 2022, 07:41 от denis.

# 433
Благодаря много, Денис ! Следващия месец ще проверя и Инхибин В. По - принцип не сме започнали да опитваме за забременяване, така че реално не знам дали би имало проблем. Направих предварителни изследвания, за да се ориентирам къде съм в ситуацията. Хубав уикенд пожелавам!

# 434
Моля за мнение по тези резултати:

Желязо/Iron        17.6       umol/l     5.8 - 34.5    
ЖСК/TIBC                      
     ЖСК/TIBC    75.97       umol/l    44.8 - 71.6    
     UIBC                 59.2       umol/l    24.2 - 70.1   

IgA                          1.91       g/l     0.70 - 4    
IgG                        11.86       g/l     7 - 16    
IgM                          1.81       g/l     0.40 - 2.30    
DHEA-S                   7.7       umol/l     1.6 - 9.1    

Кортизолов ритъм                       
     Кортизол/Cortizol - сутрин               430.9       nmol/l    171 - 536   
     Кортизол/Cortisol - след обяд        297.1       nmol/l    64 - 327    

Трансферин/Transferin                          3.8       g/l     2.0 - 3.6

Общи условия

Активация на акаунт