Хормонални изследвания - 10

• 54 666
  • 736
  •   1
Отговори
# 480
Денис, Много ти благодаря! Не си ме изплашила, точно от това имах нужда - малко повече насоки и обяснения, тъй като лекарите понякога не са особено многословни, а аз не знам точно какво да питам.

FSH и TSH съм изследвала през декември преди да започнем със стимулациите. Преди това сме изследвали и Прогестерон и Пролактин, но сега ще пусна актуални Пролактин около О и Прогестерон 7 дни след това.

Изследвала съм и витамин Д, Б12, Фолиева киселина и желязо. Започнала съм прием на Витамин Д.

В понеделник съм на преглед (10-ти ден) и започваме да следим и действаме по плана за Инсе. Говорили сме този месец да е без стимулация, но ще видим какво ще каже лекарката на прегледа.

Какво да изследвам преди О, по време на Инсе и след това точно? (Ще попитам и на прегледа, разбира се) Какви други витамини и минерали според теб бих могла да пусна?

Наистина много благодаря за отговорите ти!

# 481
  • Варна
Здравейте, може ли вашето мнение за тези изследвания. Правени са на 3 ден от МЦ. На 42 г. Съм.

# 482
Скрит текст:

Здравейте,
Това са изследванията ми направени на 3-ти ден от менструацията. На 27 години съм.
Бебеправим от година и 3 месеца вече, като от 4 посещаваме репродуктивен специалист. Досега сме правили 2 месеца стимулации и естествени опити вкъщи. Предния месец имах открита киста и пих 1 месец Регулон. След
Скрит текст:
като приключих с хапчетата бях на преглед и ме предупредиха, че имам натрупана лигавица и че следващата менструация ще е много обилна за изчистване. Изследвала съм и преди тези хормони. Естрадиола никога не е бил извън норма, Инхибин Б преди 4 месеца беше 14.7. Възможно ли е приема на противозачатъчните да са повлияли на резултатите? И как бих могла да ги подобря? Този месец се подготвяме за инсеминация, но дали ще има смисъл при тези стойности?

Предварително благодаря!
Здравей!
Стимулациите на яйчниковата функция влияят много на АМХ и Инхибин В и няма много смисъл тези два хормона да се изследват, между стимулации  ... трябва да се изследват преди тях и поне 3 МЦ, след тях. В момента те не са обективни, така че не се притеснявай и не ги мисли.
Е2 е нисък и показва че О., на ЕЦ ще бъде по-късна, но това не е проблем отново, текущия МЦ, да се направи  Стимулация.
Или ако този МЦ правите Стимулация + ИНСЕ, може  и да се получи, т.е. има шанс - всичко зависи от това лекаря какъв медикамент за стимулация е избрал ( на база реакции от предишните стимулации), схемата и дозите.
Задължително прави изследвания по време на тези Стимулации - на 3 ден от МЦ, през 2-3 дни до О., по време на ИНСЕ и след него ... защото само изследванията показват обективно какво се случва.
Задължително таймиране на О. и проследяване на УЗ докато се види ЖТ.
На такива варианти като: правим ИНСЕ и сега си ходи в къщи и се моли да се е случило чудо, не се съгласявайте.
Ако ще правите Стимулация и ИНСЕ на 2-3 ден от МЦ е трябвало да се изследва и Прогестерон - няма го в изследвания. При условие че имаш проблем с МЛ, той е много важен - по него се съди как ще реагира МЛ и дали ще е годна за имплантация?!

И конкретно на въпроса - само Андростендион ми се струва, че е малко висок и може да показва, че има проблем или с ТСХ, Пролактин  или с Инсулин... защото Тестостерона е супер.
Та като споменах ТСХ - той проверен ли е?! Защото при стимулациите той много скача, а когато е висок създава риск след зачеване, за правилното, нормално развитие на ембриона
Провери ТСХ, Т3 и Т4 и за всички възможни дефицити ( на витамини и минерали)  - защото те са една много важна база, за нормално протичане на бременността... и за нея трябва да се мисли преди да се случи зачеване, а не след това, защото тогава, няма време тези дефицити да се попълват (ембриона се развива Simple Smile )
Не зная дали те притесних или не с моето мнение, но целта ми е не да те плаша, а да ти посоча евентуални рискове, за да не разбираш за тях по трудния начин.
От мен - Успех!  и дано скоро да ни се похвалиш с най-прекрасната новина.

Денис, след днешния ми преглед се установи, че във вчерашния ден (10-ти) е била О според лекарката ми. Според теб и това, което показват изследванията от 3-ти ден това възможно ли е?

# 483
  • София
Скрит текст:
Скрит текст:

Здравейте,
Това са изследванията ми направени на 3-ти ден от менструацията. На 27 години съм.
Бебеправим от година и 3 месеца вече, като от 4 посещаваме репродуктивен специалист. Досега сме правили 2 месеца стимулации и естествени опити вкъщи. Предния месец имах открита киста и пих 1 месец Регулон. След
Скрит текст:
като приключих с хапчетата бях на преглед и ме предупредиха, че имам натрупана лигавица и че следващата менструация ще е много обилна за изчистване. Изследвала съм и преди тези хормони. Естрадиола никога не е бил извън норма, Инхибин Б преди 4 месеца беше 14.7. Възможно ли е приема на противозачатъчните да са повлияли на резултатите? И как бих могла да ги подобря? Този месец се подготвяме за инсеминация, но дали ще има смисъл при тези стойности?

Предварително благодаря!
Здравей!
Стимулациите на яйчниковата функция влияят много на АМХ и Инхибин В и няма много смисъл тези два хормона да се изследват, между стимулации  ... трябва да се изследват преди тях и поне 3 МЦ, след тях. В момента те не са обективни, така че не се притеснявай и не ги мисли.
Е2 е нисък и показва че О., на ЕЦ ще бъде по-късна, но това не е проблем отново, текущия МЦ, да се направи  Стимулация.
Или ако този МЦ правите Стимулация + ИНСЕ, може  и да се получи, т.е. има шанс - всичко зависи от това лекаря какъв медикамент за стимулация е избрал ( на база реакции от предишните стимулации), схемата и дозите.
Задължително прави изследвания по време на тези Стимулации - на 3 ден от МЦ, през 2-3 дни до О., по време на ИНСЕ и след него ... защото само изследванията показват обективно какво се случва.
Задължително таймиране на О. и проследяване на УЗ докато се види ЖТ.
На такива варианти като: правим ИНСЕ и сега си ходи в къщи и се моли да се е случило чудо, не се съгласявайте.
Ако ще правите Стимулация и ИНСЕ на 2-3 ден от МЦ е трябвало да се изследва и Прогестерон - няма го в изследвания. При условие че имаш проблем с МЛ, той е много важен - по него се съди как ще реагира МЛ и дали ще е годна за имплантация?!

И конкретно на въпроса - само Андростендион ми се струва, че е малко висок и може да показва, че има проблем или с ТСХ, Пролактин  или с Инсулин... защото Тестостерона е супер.
Та като споменах ТСХ - той проверен ли е?! Защото при стимулациите той много скача, а когато е висок създава риск след зачеване, за правилното, нормално развитие на ембриона
Провери ТСХ, Т3 и Т4 и за всички възможни дефицити ( на витамини и минерали)  - защото те са една много важна база, за нормално протичане на бременността... и за нея трябва да се мисли преди да се случи зачеване, а не след това, защото тогава, няма време тези дефицити да се попълват (ембриона се развива Simple Smile )
Не зная дали те притесних или не с моето мнение, но целта ми е не да те плаша, а да ти посоча евентуални рискове, за да не разбираш за тях по трудния начин.
От мен - Успех!  и дано скоро да ни се похвалиш с най-прекрасната новина.

Денис, след днешния ми преглед се установи, че във вчерашния ден (10-ти) е била О според лекарката ми. Според теб и това, което показват изследванията от 3-ти ден това възможно ли е?
Малко вероятно, но не е и невъзможно.
На 7-ми ден след О., може да изследваш Прогестерон + Е2, те ще покажат дали е имало О. или не?
Какво видя лекарката на УЗ - спукан фоликул, течност в ДП?
Какъв е размерът на спукания фоликул?
Какво е станало с кистата, заради която приема Регулон? Изчезнала ли е? Ако не е - какъв е размера и освен нея е имало и друг Ф. (ДФ) ли?

Няма как да се види ЖТ, защото трябва време, средно около 2 дни, докато ДФ се преобразува в ЖТ.

# 484
Малко вероятно, но не е и невъзможно.
На 7-ми ден след О., може да изследваш Прогестерон + Е2, те ще покажат дали е имало О. или не?
Какво видя лекарката на УЗ - спукан фоликул, течност в ДП?
Какъв е размерът на спукания фоликул?
Какво е станало с кистата, заради която приема Регулон? Изчезнала ли е? Ако не е - какъв е размера и освен нея е имало и друг Ф. (ДФ) ли?

Няма как да се види ЖТ, защото трябва време, средно около 2 дни, докато ДФ се преобразува в ЖТ.
[/quote]

Привет, ще пусна на 7-ми ден Прогестерон + Е2 обезателно. На Ултразвук се видя спукан фоликул, но не разбрах с какъв размер е бил. Толкова се изненадах, че О е настъпила толкова рано, че забравих да попитам..
Кистата е изчезнала, но има съмнения за полип сега.. не можа да каже със сигурност. Пропускаме Инсе и този месец, ако при следващ преглед има отново съмнения за полип предложи хистероскопия. Преди това обаче другата седмица съм и при друг специалист, защото новината за полип ме стресна и бих искала и второ мнение.

Последна редакция: пн, 11 апр 2022, 16:23 от Delilahh

# 485
Здравейте. Вчера бях на ендокринолог и ми назначи тези изследвания, но забравих да попитам дали има значение на кой ден от МЦ ще ги пусна.
Проблемът ми е, че трудно възстановявам мускулната дейност след обща анестезия. Посетих невролог, който ме изпрати на ендокринолог.
И другият ми въпрос е: прегледа ми беше по ЗК, но изследванията ще се покрият ли от ЗК?

# 486
Тези изследвания не са зависими от ден на цикъла, но не съм сигурна дали се покриват от НЗОК, може би само захар и инсулин. А ако са по ЗК би трябвало да са Ви дали направление за изследванията.
Здравейте. Вчера бях на ендокринолог и ми назначи тези изследвания, но забравих да попитам дали има значение на кой ден от МЦ ще ги пусна.
Проблемът ми е, че трудно възстановявам мускулната дейност след обща анестезия. Посетих невролог, който ме изпрати на ендокринолог.
И другият ми въпрос е: прегледа ми беше по ЗК, но изследванията ще се покрият ли от ЗК?

# 487
Благодаря!
Не е пред мен листа, но тези с кодовете са отделени от тези на първата снимка. Ще стане ясно в лабораторията.

# 488
Благодаря!
Не е пред мен листа, но тези с кодовете са отделени от тези на първата снимка. Ще стане ясно в лабораторията.
Здравейте,

За изследване на Прогестерон на 7 ден след О броим ли деня на О или от следващия?

Последна редакция: пт, 15 апр 2022, 16:40 от Delilahh

# 489
Здравей, Денис.
Може ли мнение? На 26г. съм, 93кг. Рязко качени 20кг след извънматочна бременност преди 2 години.

# 490
Здравейте, момичета,
Какво мислите на моят резултат от днес? 3-ти ден от МЦ. Аз се притеснявам нали тези резултати са добри преди ще посещавам на лекар. Ще съм благодарна, че ще ви чакам информация, момичета.

# 491
Здравейте,

Правих обременяване с глюкоза. Моля да ми кажете дали имам ИР, чак в понеделник имам час за ендокринолог.

# 492
  • София
Delilahh
Не се брои деня на О.
Брои се така:
О. - 1 - 2 - 3 - 4 - 5 - 6 - 7-ми ден след О.

Здравей, Денис.
Може ли мнение? На 26г. съм, 93кг. Рязко качени 20кг след извънматочна бременност преди 2 години.
Скрит текст:
Здравей!
Имаш ИР ... и не се храниш правилно - това се вижда от КЗ и Инсулин на гладно... защото, те пак могат да показват че си с ИР, но да не са толкова високи. Тази КЗ на гладно напр. ти уврежда много органи и системи, вкл. и яйцеклетките от ЯР  - вземи мерки.
ТСХ е висок - той се тълкува заедно с Т4 и Т3, но е много вероятно да си с Хипофункция на ЩЖ... и ако не се нормализира функцията на ЩЖ, много трудно се контролира ИР.
Имаш много сериозен дефицит на вит. Д - трябва да е около 50 ng/ml...  трябва да го приемаш заедно с вит. К2 ( МК-7).... защото, при тези нива на вит.Д  се дърпа калций от костите, а вит. К2 го връща обратно.
Включи Магнезий и провери нивата на Желязо, Феритин, Трансферин, ЖСК, Хемоглобин ( тълкуват се заедно)... защото е много вероятно и там да има проблем.

Nadia Katskarska 696656................ Отговорих ти - някъде.

Здравейте,
Правих обременяване с глюкоза. Моля да ми кажете дали имам ИР, чак в понеделник имам час за ендокринолог.
Скрит текст:
Здравей!
Според мен имаш ИР.

Последна редакция: нд, 17 апр 2022, 08:10 от denis.

# 493
Може ли мнение за следните изследвания на жена на 41г.

# 494
Аз също имам проблем. Правих изследвания на яйчниковия везер, бъбреците, за щитовидната, инсулин и др. Оказа се, че инсулина, дхеас и тестостерона са ми високи. Още ходя по лекари изгубих всякаква надежда вече.
Първо трябва да оправиш Инсулина - с диета за ИР, спорт, добавки, медикамент....
Инсулинът и ако имаш и повече мазнини по тялото, повишават естрогените, а те ДХЕА и Тестостерона.
Провери ТСХ, Т3, Т4 - ако има проблем, трябва да се контролира... защото функцията на ЩЖ е пряко свързана с метаболизма.
Провери за дефицити - В12, Биотин, ФК, Желязо, Феритин, Трансферин, ЖСК, Хемоглобин ( тълкуват се заедно), Цинк, Мед, Селен, Вит.Д...
Някои отклонения се коригират с медикаменти, но ако първопричината е ИР - се започва с храненето и докато не оправиш него, лекарите няма как да ти помогнат много.
Това са изследванията ми правени на 8 сега ми предстоят тия, които се правят на 21 - ия ден от МЦ.

Общи условия

Активация на акаунт