Хормонални изследвания - 10

• 54 676
  • 736
  •   1
Отговори
# 465
На 36 ден от мц е прегледа от видеозон.
Колко мм е не ми каза, мц е на 28 дни с продължителност 4 5дни.
На 37 ден са правени изследванията
Скрит текст:
Възможен ли е коментар Simple Smile
Скрит текст:
М ми закъснява с 10 дни теста бременност е отрицателен, а също така е удебелена лигавицата на матката.
На кой ден от МЦ са правени тези изследвания и колко дни средно е дължината на МЦ?
Кога е било констатирано, че МЛ е удебелена - на кой ден от МЦ, колко мм,  и какво друго е видял лекаря ( на УЗ)?

АГ изследванията, за да могат да се разчитат е задължително да се посочва деня от МЦ... защото, стойностите на всички тези изследвания се променят постоянно, всеки ден - както при нормален МЦ, така и когато има проблем с МЦ.
Според мен, е имало късна О., но кога ще дойде М., няма как да се прецени, защото, изследването не се знае на кой ден, спрямо тази О., е било - дали преди пика на Прогестерона, или след пика.
Ако е преди пика, може да има дори зачеване, но ако е след пика - малко вероятно, защото и Прогестерона и Е2 са ниски.
На УЗ не се ли видя ЖТ? Размери някакви?  - не ти ли дадоха едни снимки от УЗ?
Някакви Ф., нещо не се ли видя на този преглед... някакви предположения поне?!
Питайте бе хора. Нали затова ходите на лекар?! Давате и пари
Лекарят е длъжен да ви каже, след като го питате.
Аз ходя на УЗ при един АГ, който дори ми обръща и на мен монитор, за да мога и аз да виждам, това, което вижда и той.
Никога не съм посещава втори път лекар, който не отговаря на въпросите ми, който не иска да измери фоликул, МЛ  и т.н.
Питах и то доста неща отговаряше ми се с Ми... Ми..
Имам запазена консултация при друг лекар в следващата седмица. Нямам снимка от видеозона, лекарката искаше да ми предпише лекарства за предизвикване на цикъла, но не ми постави никаква диагноза.. Притеснена съм и разочарована много

# 466
НЗОК може ли да поеме нещо от хормоните LH, FSH, андростендион? Първите два са пускани по каса, но в грешното време.

# 467
Здравейте, какви са изискванията за изследване на TSH? Знам, че трябва да е на гладно и без чай и кафе, но може ли да се пие вода?

# 468
  • София
Здравейте, какви са изискванията за изследване на TSH? Знам, че трябва да е на гладно и без чай и кафе, но може ли да се пие вода?
Здравей!
Да е рано сутрин, до 8.30-9.00... но, си предвиди и това, че може да има хора и да се наложи да почакаш... и да стане по-късно.
На гладно, без кафе ( кофеин), да не са приемани никакви медикаменти и добавки, може само малко вода.

ТСХ се тълкува заедно с Т3 и Т4... дори, ако никога не са изследвани антитела, + тях... ТАТ и МАТ

# 469
  • София
Здравейте,някой може ли да ми разчете резултатите,че нищо не схващам?

# 470
Viki, напишете на кой ден от цикъла са правени... За пролактина спазени ли са условията (малко е висок). Ако е инцидентно, не е проблем, но трябва да се направи контрола. Ако бебеправите добре е ТСХ да е под 2. Консултирайте се с ендокринолог все пак.

# 471
  • София
Viki, напишете на кой ден от цикъла са правени... За пролактина спазени ли са условията (малко е висок). Ако е инцидентно, не е проблем, но трябва да се направи контрола. Ако бебеправите добре е ТСХ да е под 2. Консултирайте се с ендокринолог все пак.

Здравейте,последния ми цикъл беше на 7.02
От тогава не ми е идвало,пуснах хормоните днес сутринта на гладно,без кафе и вода.
На 11.04 имам час в клиника"Щерев",тъй като с мъжа ми решихме да потърсим репродуктивна клиника,защото 5 години,не съм забременяла нито веднъж!☹️☹️

# 472
Искам да изследвам ТСХ, инсулин, пролактин, дали приемът на вит Д, В12, С и магнезий бих попречили на достоверността?

# 473
Здравейте!
Моля ви за помощ. На 20 години съм, с редовен цикъл. От около 2 години имам акне по-силно изразено в областта на брадичката, затова дерматолог ме прати на хормонални изследвания. Изследването е на 4-ти ден от цикъла. Резултатите са следните:
DHEA-S    5.  (1,8-10,3)
Ft4 -      1,15.    (0,93-1,70)
LH -      24,21 (2,0-12,6)
Prolactin - 19,44  (3-23,5)
FSH -       10,09 (3,5-12,5)
Estradiol -  55 (12,4-195)
Testosteron - 0,57 (0,06-0,48)
Cortizol -    12,92 (6,2-19,4)
Очаквам резултат за андростендион. Като видях високия LH и съотношението му с FSH се притесних, че вероятно имам СПКЯ. От Пловдив съм и ще съм благодарна ако ми помогнете с информация при какъв специалист да отида и с конкретни имена на добри такива специалисти.

# 474
  • София
Искам да изследвам ТСХ, инсулин, пролактин, дали приемът на вит Д, В12, С и магнезий бих попречили на достоверността?
Спри ги за 3-4 дни, поне.
ТСХ е желателно да се изследва заедно с Т3 и Т4  ( тълкуват се заедно).

Здравейте!
Моля ви за помощ. На 20 години съм, с редовен цикъл. От около 2 години имам акне по-силно изразено в
Скрит текст:
областта на брадичката, затова дерматолог ме прати на хормонални изследвания. Изследването е на 4-ти ден от цикъла. Резултатите са следните:
DHEA-S    5.  (1,8-10,3)
Ft4 -      1,15.    (0,93-1,70)
LH -      24,21 (2,0-12,6)
Prolactin - 19,44  (3-23,5)
FSH -       10,09 (3,5-12,5)
Estradiol -  55 (12,4-195)
Testosteron - 0,57 (0,06-0,48)
Cortizol -    12,92 (6,2-19,4)
Очаквам резултат за андростендион. Като видях високия LH и съотношението му с FSH се притесних, че вероятно имам СПКЯ. От Пловдив съм и ще съм благодарна ако ми помогнете с информация при какъв специалист да отида и с конкретни имена на добри такива специалисти.
Здравей!
Имаш високи нива на Тестостерон и е желателно да изследваш 17ОН Прогестерон - точно, задължително, на 3-ти ден от МЦ. Провери цинк, мед и селен.
ЛХ и ФСХ са високи и показват СПКЯ, но, това не е страшно - нали и без това ти вече си имаш проблеми с кожата, а СПКЯ просто показва къде да се търси първопричината, за да може да се излекуваш.
Лекарят не може да помогне, ако не знае къде да търси причината, а когато се предположи СПКЯ си има един набор от изследвания, които просто трябва да се направят.
Не се притеснявай, всичко може да се коригира.
Браво на Дерматолог-а Peace

ПП.
Няма ли ТСХ?
Т4 е малко нисък, ако си с Хипофункция на ЩЖ, трябва да направиш тест за ИР, защото... когато Инсулинът е висок, влияе на някои андрогени ( повишава ги) - Тестостерон, Анстростендион... а това най-лесно се коригира/контролира чрез храненето

# 475
Аз също имам проблем. Правих изследвания на яйчниковия везер, бъбреците, за щитовидната, инсулин и др. Оказа се, че инсулина, дхеас и тестостерона са ми високи. Още ходя по лекари изгубих всякаква надежда вече.

# 476
  • София
Аз също имам проблем. Правих изследвания на яйчниковия везер, бъбреците, за щитовидната, инсулин и др. Оказа се, че инсулина, дхеас и тестостерона са ми високи. Още ходя по лекари изгубих всякаква надежда вече.
Първо трябва да оправиш Инсулина - с диета за ИР, спорт, добавки, медикамент....
Инсулинът и ако имаш и повече мазнини по тялото, повишават естрогените, а те ДХЕА и Тестостерона.
Провери ТСХ, Т3, Т4 - ако има проблем, трябва да се контролира... защото функцията на ЩЖ е пряко свързана с метаболизма.
Провери за дефицити - В12, Биотин, ФК, Желязо, Феритин, Трансферин, ЖСК, Хемоглобин ( тълкуват се заедно), Цинк, Мед, Селен, Вит.Д...
Някои отклонения се коригират с медикаменти, но ако първопричината е ИР - се започва с храненето и докато не оправиш него, лекарите няма как да ти помогнат много.

# 477
Първо трябва да оправиш Инсулина - с диета за ИР, спорт, добавки, медикамент....
Инсулинът и ако имаш и повече мазнини по тялото, повишават естрогените, а те ДХЕА и Тестостерона.
Провери ТСХ, Т3, Т4 - ако има проблем, трябва да се контролира... защото функцията на ЩЖ е пряко свързана с метаболизма.
Провери за дефицити - В12, Биотин, ФК, Желязо, Феритин, Трансферин, ЖСК, Хемоглобин ( тълкуват се заедно), Цинк, Мед, Селен, Вит.Д...
Някои отклонения се коригират с медикаменти, но ако първопричината е ИР - се започва с храненето и докато не оправиш него, лекарите няма как да ти помогнат много.

БЛАГОДАРЯ

# 478

Здравейте,
Това са изследванията ми направени на 3-ти ден от менструацията. На 27 години съм.
Бебеправим от година и 3 месеца вече, като от 4 посещаваме репродуктивен специалист. Досега сме правили 2 месеца стимулации и естествени опити вкъщи. Предния месец имах открита киста и пих 1 месец Регулон. След като приключих с хапчетата бях на преглед и ме предупредиха, че имам натрупана лигавица и че следващата менструация ще е много обилна за изчистване. Изследвала съм и преди тези хормони. Естрадиола никога не е бил извън норма, Инхибин Б преди 4 месеца беше 14.7. Възможно ли е приема на противозачатъчните да са повлияли на резултатите? И как бих могла да ги подобря? Този месец се подготвяме за инсеминация, но дали ще има смисъл при тези стойности?

Предварително благодаря!

# 479
  • София
Скрит текст:

Здравейте,
Това са изследванията ми направени на 3-ти ден от менструацията. На 27 години съм.
Бебеправим от година и 3 месеца вече, като от 4 посещаваме репродуктивен специалист. Досега сме правили 2 месеца стимулации и естествени опити вкъщи. Предния месец имах открита киста и пих 1 месец Регулон. След
Скрит текст:
като приключих с хапчетата бях на преглед и ме предупредиха, че имам натрупана лигавица и че следващата менструация ще е много обилна за изчистване. Изследвала съм и преди тези хормони. Естрадиола никога не е бил извън норма, Инхибин Б преди 4 месеца беше 14.7. Възможно ли е приема на противозачатъчните да са повлияли на резултатите? И как бих могла да ги подобря? Този месец се подготвяме за инсеминация, но дали ще има смисъл при тези стойности?

Предварително благодаря!
Здравей!
Стимулациите на яйчниковата функция влияят много на АМХ и Инхибин В и няма много смисъл тези два хормона да се изследват, между стимулации  ... трябва да се изследват преди тях и поне 3 МЦ, след тях. В момента те не са обективни, така че не се притеснявай и не ги мисли.
Е2 е нисък и показва че О., на ЕЦ ще бъде по-късна, но това не е проблем отново, текущия МЦ, да се направи  Стимулация.
Или ако този МЦ правите Стимулация + ИНСЕ, може  и да се получи, т.е. има шанс - всичко зависи от това лекаря какъв медикамент за стимулация е избрал ( на база реакции от предишните стимулации), схемата и дозите.
Задължително прави изследвания по време на тези Стимулации - на 3 ден от МЦ, през 2-3 дни до О., по време на ИНСЕ и след него ... защото само изследванията показват обективно какво се случва.
Задължително таймиране на О. и проследяване на УЗ докато се види ЖТ.
На такива варианти като: правим ИНСЕ и сега си ходи в къщи и се моли да се е случило чудо, не се съгласявайте.
Ако ще правите Стимулация и ИНСЕ на 2-3 ден от МЦ е трябвало да се изследва и Прогестерон - няма го в изследвания. При условие че имаш проблем с МЛ, той е много важен - по него се съди как ще реагира МЛ и дали ще е годна за имплантация?!

И конкретно на въпроса - само Андростендион ми се струва, че е малко висок и може да показва, че има проблем или с ТСХ, Пролактин  или с Инсулин... защото Тестостерона е супер.
Та като споменах ТСХ - той проверен ли е?! Защото при стимулациите той много скача, а когато е висок създава риск след зачеване, за правилното, нормално развитие на ембриона
Провери ТСХ, Т3 и Т4 и за всички възможни дефицити ( на витамини и минерали)  - защото те са една много важна база, за нормално протичане на бременността... и за нея трябва да се мисли преди да се случи зачеване, а не след това, защото тогава, няма време тези дефицити да се попълват (ембриона се развива Simple Smile )
Не зная дали те притесних или не с моето мнение, но целта ми е не да те плаша, а да ти посоча евентуални рискове, за да не разбираш за тях по трудния начин.
От мен - Успех!  и дано скоро да ни се похвалиш с най-прекрасната новина.

Общи условия

Активация на акаунт