Хормонални изследвания - 10

• 54 669
  • 736
  •   1
Отговори
# 570
Да не изземвам функциите, ама не се стърпях. Много са хубави резултатите.

# 571
Здравейте момичета, моя много близка приятелка, е започнала изледвания. Притеснена е от резултата, може ли да ми помогнете, да ми кажете какво точно означават резултатите. Има ли за какво да се притеснява? Извинявам се ако не ми е за тук въпроса. Ще се пренасоча...

# 572

Какво ще кажете за мойте изледвания правени са на 3ден от МЦ!
БЛАГОДАРЯ

# 573
  • София

Здравей, Денис! По повод второ неупсешно ин-витро реших да пусна изследването унсулинова резистентност за мен и съпруга ми. Дали бих могла да те помоля да ни помогнеш с резултатите? Това е моето изследване, в което ме безпокоят резултатите на глюкозата и инсулина на вотрия пас след прием на глюкозата.
Долу качвам и резултатите на мъжа ми, който  попада в графата "рискова зона" - дали би могла да ни дадеш насока какво означава това и дали е необходима само промяна в начина на живот и хранене или евентуално и някакви медикаменти? Само да отбележа, че сме по мъжки фактор и той в момента пие Ортамол фертил плюс, както и мака и бабини зъби на таблетки...Благодаря предварително за съдействието!!!! Ето и неговите разултати:

# 574
Мъжа ми също беше с инсулин на гладно над 10. Според репродуктивните специалисти е възможно това да е причината за лошата морфология и намалената подвижност на сперматозоидите.
След консултация с ендокринолог е на метформин и диета. Като лекарството е временно, докато свали излишните килограми. След това само с хранителен режим би трябвало да се справи.
Мога да препоръчам ендокринолог, с който да се консултира. Пиши на лични ако искаш.

Последна редакция: вт, 05 юли 2022, 15:33 от Мinerva О.

# 575
Здравейте, момичета! Най-после след 1 година опити и една биохимична бременност преди 2 дни отново видях двете черти.
Пиша със следната чуденка:
ТСХ-го ми е 3.6, ендото тогава каза, че не пречи на забременяване, но като разбера, че съм бременна трябва да падне под 2. Днес звънях в болницата, но не могат да сме свържат с нея. Имам час за гинеколог другия петък. Въпросът ми е дали е проблем, че ще е така още 10тина дни и да изчакам гинеколога да ми изпише хапчета или да издирвам ендокринолога преди гинекологичния преглед? Благодаря ви предварително!

# 576
Според мен е редно ендокринолог да ти изпише хапчетата и да те следи за тсх.
И честита бременност! Да бъде до край лека!

# 577
Много благодаря за бързия отговор и пожеланията. ❤ Да, ще се консултирам с ендокриноложката ми задължително. Просто се чудех дали може да изчакам прегледа и да се види, че всичко е наред или трябва да е още преди прегледа.

# 578
  • София
Mimird  
Не може да чакаш, защото след като започне прием на медикамент, трябват поне 10-на дни, за да се нормализира функцията на ЩЖ ( защото ти сега си в Хипофункция на ЩЖ). Това ТСХ влияе на някои хормони, които имат отношение, както към имплантацията, така и към ранното развитие на бремеността, вкл. и към синтеза на прогестерон, който пък е важен за изхранване/поддържане на самата бременност.
Изследвай ТСХ, Т3 и Т4 - за да може лекаря да определи правилната доза.
Изследвай ЧХГ + Прогестерон - през 2-3 дни, докато не те видят на УЗ и да потвърдят че всичко е наред... да се видят пулсациите.

От мен: Тихичко, Честито! Лека, спокойна и безпроблемна бременност, до края. Peace

ПП.
Потърси Ендокринолог, който работи в /или с клиника по репр. медицина .... ако е обикновен, може и да не ти е от полза.
ТСХ - идеалните граници през първи триместър са 0.5 - 1.0

ППП.
Да, вярно е високият ТСХ не пречина зачеването ( самото оплождане на яйцеклетката), но пречи на имплантацията и на ранното развитие на ембриона и самата бременност. ... или ако все пак успее да се имплантира тази оплодена яйцеклетка, следват други рискове.
Някои момичета дори не разбират че е имало оплождане, ако няма някаква имплантация... ако все пак не е започнала.
То Биохимична бременност означава точно това... лека имплантация и до там, яйцеклетката загива... на УЗ нищо не се вижда. ... и причината е, че ЧХГ след като се е повишил малко от започната имплантация, той и малко по-бавно се понижава, при прекратяване развитието на тази бременност.

Последна редакция: ср, 06 юли 2022, 07:56 от denis.

# 579
Денис, много благодаря за изчерпателния отговор! Още сега ще запиша час за ендокринолог, благодаря ти!

# 580
Здравейте, момичета! Благодаря за съветите, добре че писах тук иначе щях да изчакам прегледа. Консултирах се с ендокриноложката ми и тсх-то от 3.6 в момента е 5.44. 😟 изписа ми Л-тироксин 50мг и след 30 дни отново да си пусна тсх и фт4.
Надявам се всичко да е наред с бременността, защото доста се притесних.
Много благодаря още веднъж.

# 581
Здравейте, пораси хипофункция приемам Еутирокс 50 мкг . Наскоро правих и стимулации на овулация и днес си пуснах контрола да видя как са нещата и останах учудена. Какво означава ТСХ -2,6 и FT 4 -18 ?

# 582
  • София
Здравейте, момичета! Благодаря за съветите, добре че писах тук иначе щях да изчакам прегледа. Консултирах се с ендокриноложката ми и тсх-то о
Скрит текст:
т 3.6 в момента е 5.44. 😟 изписа ми Л-тироксин 50мг и след 30 дни отново да си пусна тсх и фт4.
Надявам се всичко да е наред с бременността, защото доста се притесних.
Много благодаря още веднъж.
Здравей!
Л-тироксин се приема с вода, веднага след сън, 2 часа преди хранене и кафе (кофеин)

Здравейте, пораси хипофункция приемам Еутирокс 50 мкг . Наскоро правих и стимулации
Скрит текст:
на овулация и днес си пуснах контрола да видя как са нещата и останах учудена. Какво означава ТСХ -2,6 и FT 4 -18 ?
Здравей!
От хормоналните медикаменти ТСХ се повишава ... трябва да се следи и при нужда, дозата да се коригира...

# 583
  • София
Здравей, Денис! Дали би могла да коментираш нашите изследвания,. които качих по-горе и които са за инсулинова резистентност?
https://bg-mam.ma/p/1268748/45003308  Коментарът ми е номер 573 от 05 юли. Благодаря ти много предварително!

# 584
  • София
Здравей, Денис! Дали би могла да коментираш нашите изследвания,. които качих по-горе и които са за инсулинова резистентност?
https://bg-mam.ma/p/1268748/45003308  Коментарът ми е номер 573 от 05 юли. Благодаря ти много предварително!
Здравей!
И двамата сте с ИР и при двамата, това има негативно влияние върху репр. функция  ( и не само) ... трябва определен режим на хранене, спорт, добавки, медикамент.
Поне в началото, е добре да се включи медикамент - консултирайте се с лекар - Ендокринолог.

Общи условия

Активация на акаунт