Хормонални изследвания - 10

• 54 620
  • 736
  •   1
Отговори
# 555
  • Варна

Здравейте!
Denis., моля за коментар, мнение, съвет относно изследванията ми по-горе.
Притесняват ме  хормоните и най-вече АМХ, т.к. искаме бебе...А се отчаях...
Всичко е правено на 3ти ден от МЦ, който е редовен. Засичали сме О. с тестове и на преглед.
На 40 г. съм и имаме дете на 9 г.

Благодаря!

Последна редакция: нд, 05 юни 2022, 13:39 от Iatci

# 556
Здравейте
Какво мислите за резултат на ТСХ 2,84 при реф стойности 0,4-4,8
За съжаление лекарката ми не ми пусна изследвания за ф3 и ф4

# 557
Здравейте, копирам си поста от другата тема:
може ли мнение и за моите изследвания, пуснати на 3 ден от МЦ?
ТСХ и вит. Д ги виждам, че не са добре, но останалите?

# 558
Пролактинът трябва да е около 200-250, при теб е висок, оттам и естрадиола е малко висок, на 3 ден от цикъл трябва да е на долна граница или до 2 пъти отгоре (Така знам от Денис). Не са супер високи или притеснителни, просто за да са оптимални, трябва да са малко по-ниски.
Витамин Д си почвай да пиеш, заедно с К2.

ТСХ си ти е висок, както си забелязала, но за да се види точно колко е хипофункцията, трябва да се видят и Т3 и Т4.  Посети ендокринолог.

Последна редакция: ср, 08 юни 2022, 14:57 от tiriti

# 559
Пролактинът трябва да е около 200-250, при теб е висок, оттам и естрадиола е малко висок, на 3 ден от цикъл трябва да е на долна граница или до 2 пъти отгоре. Не са супер високи или притеснителни, просто за да са оптимални, трябва да са малко по-ниски.
Витамин Д си почвай да пиеш, заедно с К2.

ТСХ си ти е висок, както си забелязала, но за да се види точно колко е хипофункцията, трябва да се видят и Т3 и Т4.  Посети ендокринолог.

Много благодаря за бързия отговор! Имам час за ендокринолог след 10 дни.

# 560
Здравейте, дами! Моля Ви да споделите мнение за изследванията ми! С тези резултати бих ли могла да забременея естествено?На 34 г. Имам операция на единия яйчник от киста, а сега имам такава на другия. Нямам цикъл от както имам киста/3 месеца/. Предизвиквам менструация с Дуфастон! Възможно ли е да навлизам в ранна менопауза?
[video][/video]

# 561
Здравейте, може ли коментар на изследванията ми?

# 562
  • София
Здравейте, дами! Моля Ви да споделите мнение за изследванията ми! С тези резултати бих ли могла да забременея
Скрит текст:
естествено?На 34 г. Имам операция на единия яйчник от киста, а сега имам такава на другия. Нямам цикъл от както имам киста/3 месеца/. Предизвиквам менструация с Дуфастон! Възможно ли е да навлизам в ранна менопауза?

Здравей!
Когато има киста, АМХ и Инхибин В не са много обективни.
ЛХ и ФСХ са сравнително добре, Е2 е висок - вероятно от кистата.
Консултирай се със специалист по репр. медицина.
Шанс винаги има Peace

Скрит текст:
Здравей!
На кой ден от МЦ са правени?

# 563
На 21 ви ден са правени.

# 564
  • София
На 21 ви ден са правени.
Скрит текст:
Прогестеронът показва, че е имало О., но може да е и по-висок.
DHEA e нисък - може да е лабор. грешка и затова е редно да се повтори.
Ако е нисък отново - трябва да се консултираш с Ендокринолог.

# 565
Благодаря, Денис! Възможно ли е прогестеронът да е спаднал малко ако овулацията ми е била доста по- рано? Цикълът ми е около 26- 27 дни?

# 566
Момичета пуснах изследвания на щитовидната и кръвна захар, и инсулин и честно казано съм в шок от резултата на КЗ и инсулина. Резултатите от профила ми се виждат нереално и грешни, аз съм със висока КЗ и бях със съмнение за ИР, мерих глюкомер преди пробите и той отчете 6.2 на гладно, 10 на 60мин и 6.9 на 120мин.много странно аз такива стойности не съм виждала от години, каквито излязоха след обременяване то в лабораторията. Вие какво бихте казали за тези изследвания и     щитовидните ми се виждат зле, ще ходя на лекар, но сега доста се притесних.

# 567
Благодаря ти, Денис!
На своя глава на следващия месец, 5-ти ден си пуснах пак хормони, +TSH, HOMA index, и какво ли не. Всичко беше в норма. Единствено естрадиола ми беше доста висок, както и завишен ЛХ, явно овулацията е настъпила доооста рано. Иначе, да, то и покрай прогестерона каших доста кг, та сега е задължително да посваля.
Както и да е, назначена ми е цветна снимка. Започваме да нищим едно по едно с лекарката и силно се надявам да се намери най-доброто решение.

Успех на всички момичета! Не трябва да падаме духом, а да продължаваме да се борим и да търсим решение на проблема. Simple Smile

Здравейте,
На 34 години съм, все още
Скрит текст:
нямам деца. Януари месец ми откриха киста в левия яйчник (около 2см), която следя всеки месец, заради която имам нередовен МЦ. Покрай нея дойде и темата за бебе, до сега не беше приоритет. Все още се дискутира да се маха ли оперативно кистата или не (моят лекар смята, че е дермоидна и трябва да се премахне, а миналия месец ходих в Щерев да видим какво ще кажат - от там ми казват ендометриозна и да забременявам по-скоро). От янувари съм ту на Дуфастон, ту на Примолут Нор + витамин Д (имам недостиг), Б12 и Пикозитол.Правихма ми и РОМА през януари, резултатите бяха добри. Днес нях последно на преглед и резултатите бяха същите - кистата, маточния възел, задържани фоликули в другия яйчник. Назначиха ми ново излседване за РОМА индекс, което очаквам да излезе до няколко дни. Сега това не знам има ли значение вече...

От Щерев иналия месец ми назначиха изследване за ЯР, като резултатът си видях преди малко и... изпитвам огромна мъка. Дори не сме правили опити ...

Можете ли да ми кажете, някои от опит - това краят ли е или има някаква надежда? Възможно ли е това да се влияе от кистата или от прогестерона, който пия?
Когато започна нередовния цикъл се притесних, че влизам в менопауза, защото МЦ ми дойде, като бях на 10. Всички лекари с насмешка ме успокояваха, че не е това и съм далече но никой не ми назначи изследване на ЯР. Не знам какво да мисля. Майка ми е имала проблеми със забременяване (аборти), братовчедка ми 8 години инвитро, доткато най-сетне се случи. Сега като гледам тази стойност 0.01 от минимална 0.14 и не знам да вярвам ли в този резултат?

Това са резултатите ми, като пробата ми взеха на 3-ти ден от МЦ:

Според вас редно ли е да повторя изследването?

Благодаря предварително!
Здравей!
Когато има киста, ЗФ... АМХ и Инхибин В  (+ E2. LH, FSH) не са обективни.
Ако кистата не се поддава на терапия е желателно да се направи Лапароскопия напр. Обсъди това с лекарите.
Провери всичи хормони - посочени са на 1 стр. и ги коригирай, ако има отклонения... защото ако си с високи нива на Естронен, Инсулин, Андрогени и т.н. това ти вреди и грубо казано "храни/поддържа" тази киста и това ти състояние. Ако имаш кг. за сваляне ги редуцираш, защото самата мастна тъкан произвежда естроген.
Или ако продуцираш като общо кол-во ( от естроген и андрогени, инсулин... които се конвертират също в естроген) естроген, което е много голямо, терапията с прогестин, може да не е достатъчна... Те, затова и лекари препоръчват да се зачене, защото тогава, при бременност,  кол-вата на прогестерона са най-големи и най-хубавото, че е естествен, не идва от медикаменти... защото, при медикаментите, всеки реагира различно... то и затова, ако няма ефект от един прогестин, назначават друг... като не броим симптома, тялото да не реагира адекватно на прогестерона, както е при т.н. дефект на ЛФ ( при СПКЯ).
Потърси второ, дори трето мнение от репр. специалист. Надежда винаги има.
Има теми за ЕМ - поразпитай момичетата. Много от тях постигнаха невероятни резултати, при много по-сериозни състояния. Но, действаха много бързо и смело ... и аз много се гордея с тях, защото не спират да ми доказват, че колкото и да е отчайващо, безизходно дадено състояние - шанс винаги има... но, причината това да се случва, е в тях самите и в това, че никога не се отказаха. Hug

ПП.
Проблемът с тези теми е, че тези, които вече са успели, не пишат в тях и почти не ги четат, но дано да имаш късмет.

Здравейте, как мога да прекача мои изследвания и да поискам мнение?
В полето с бутони (тези отгоре - виждат се докато пишеш пост, преди да го публикуваш в темата)  има един, който прилича на фотоапарат (вмъкни изображение) - натискаш го и си прикачваш изследванията.
Преди това трябва да са качени  ( на твоя компютър, тел.) като снимка или някакъв файл, който може да прикачиш ( jpeg, png...)
Ako не се получава - пишеш ги тук, заедно с мерната единица, рефер. стойности ........ както правят повечето момичета.

Здравейте,може ли да помоля да ми разясните
Скрит текст:
какво точно означават резултатите от микробиологията?
Нищо не разбирам,на лекар съм чак след 15 дни!
Здравей!
МБ е добре, чиста - няма патогени.
Малко са лактобацилите - това се коригира с прием на ПроБ или вагин. глоб. с ПроБ.

# 568
Здравейте!
След консултация със специалист пуснах тези изследвания. Изписа ми Фемостон 2/10. В момента пия витамин Б9, Б12, Д3. Мисля да потърся второ мнение.
 Какво мислите, Денис? Има ли шанс за подобрение на хормоните? Предпочитам по-щадящи добавки, но в този случай не знам дали ще имат ефект.

ОГГТ
Кръвна захар
Начална - 5,4
60 мин. - 6,85
120 мин. - 4,53

# 569
Здравейте, момичета! Това са изследванията на мъжа ми. Според референтните са в норма, но може ли да споделите какво мислите?
Благодаря ви предварително!

Общи условия

Активация на акаунт