Хормонални изследвания - 10

• 55 235
  • 736
  •   1
Отговори
# 285
  • София

Здравей, Денис! Моля за коментар и съвет мога ли нещо да направя... Утре ми предстои замразен ембриотрансфер. Това е резултат след прием на 3 пъти по две Естрофем и напоследък и Циклогест два пъти по едно вагинално.... Притеснява ме тази висока стойност на ТСХ... Имам ли шанс въобще да забременея?! АГ ми каза, че естрофема влияе на хормоните на щитовидната жлеза, но чак такова нещо не очаквах. Моля те за съвет!🙏 Утре сутринта ще се постарая да мина и през ендокринолог. Много ми е притеснено... Благодаря ти предварително! ❤️

П.с. На прием съм от месеци на Еутирокс, последно свалихме дозата на 25 микрограма, но сега вече не знам какво да мисля...

# 286
Здравейте Денис, бих искала да помоля за ваш коментар на тези изследвания на инсулина.

# 287
  • София
Скрит текст:

Здравей, Денис! Моля за коментар и съвет мога ли нещо да направя... Утре ми предстои замразен
Скрит текст:
ембриотрансфер. Това е резултат след прием на 3 пъти по две Естрофем и напоследък и Циклогест два пъти по едно вагинално.... Притеснява ме тази висока стойност на ТСХ... Имам ли шанс въобще да забременея?! АГ ми каза, че естрофема влияе на хормоните на щитовидната жлеза, но чак такова нещо не очаквах. Моля те за съвет!🙏 Утре сутринта ще се постарая да мина и през ендокринолог. Много ми е притеснено... Благодаря ти предварително! ❤️

П.с. На прием съм от месеци на Еутирокс, последно свалихме дозата на 25 микрограма, но сега вече не знам какво да мисля...
Здравей!
Много е скочил ТСХ... трябва да се коригира дозата, но постепенно увеличавай с 12,5 мкг,  през 3-4 дни.
Дозата лекар трябва да ти я прецени.
Докато приемаш Еутирокс, няма проблем, защото ембриона ще си дърпа от него колкото му е нужно...дефицита обаче ще бъде за твоя сметка, което не е проблем ( само те информирам как точно се случват нещата).
В момента, ЩЖ е леко стресирана и затова не е добре, рязко да се увеличава дозата, защото това може допълнително да я стресира.
Не се притеснявай, успокой се - ще направиш каквото е нужно.
След 20-на дни - месец, е важно да пуснеш контрола (ТСХ, Т3 и Т4)
Стискам палци и ще чакам хубави новини Peace

# 288
  • София
Сърдечно ти благодаря за отговора, Денис! Ехх, дано! ❤️ На мен най-голямото ми притеснение е да не би такава стойност на ТСХ да възпрепятства въобще имплантацията и да саботира процеса... Голяма борба е, а и сме по мъжки фактор. Аз винаги съм имала малко над 2 ТСХ, но започнахме прием на Еутирокс заради опитите за бебе, за да е под 2. А то...с тия хормони заради ин-витрото съвсем се омотаха нещата... Дано снежинките ми са силни и имат късмет! 💗 Благодаря ти! Утре сутринта вече имам час и при ендокринолог, така че се успокоявам и каквото има да става - то ще си стане... Ще ти пиша, ако имам добри новини! Благодаря ти много и бъди здрава!!! 🌹🌹🌹

# 289
Здравейте! Моля за коментар на изследванията - 5 ден от цикъла, щитовидните са на чист ден. С Хашимото съм,
Скрит текст:
доказано преди година. ТСХ досега винаги е в норма. Имам леко акне по брадичката, както и се случва цикълът да ми дойде на 40 (а не както по принцип на 30 дни). Нямам симптоми, чувствам се добре, нямам проблеми с килограмите, но не бих казала, че се храня пълноценно. Самоназначих си изледванията, тъй като гинекологът не сметна такива за нужни, а за ендото само ТСХ е важно… Бих искала скоро да забременея. На 27 години съм.

Здравей!
За момента, хормоните на ЩЖ, горе-долу са добре.
Имаш високи нива на ЛХ и Е2, което показва ПКЯ.
Имаш високи нива на Андростендион и ДХЕА и най-вероятно  те са причина за акнето и проблемите с МЦ.... и на ПКЯ
Добре е да провериш Тестостерон, Пролактин и Кортизол ... и пак да потърсиш мнение от Ендокринолог ... защото ако там някъде има проблем това рефлектира върху Андростендиона и ДХЕА.
АМХ и Инхибин В са ниски, показват доста намален ЯР - консултирай се със специалист по репр. медицина... и не го отлагай.
Селенът е малко към горната граница, което не е много добре... ако приемаш някаква добавка със селен или неорганична форма селен?! - може да е от това.
Вит. Д може да е по-висок - 50-60ng/ml.
Провери цинк и мед и повтори (според мен) селена ... високите нива са токсични.
Хемоглобинът е малко на горна граница - може са си дехидратирана - пий повече вода ( 3-4л/дн.)... може и селена от това да е по-висок.
Инозитол добавка, подпомага правилното конвертиране на андрогените.
Ще чакам да споделиш какво е мнението на Ендокринолога, моля.
Високите нива на андрогените, освен че са пречка за зачеване, но носят и риск при бременност, затова е по-добре, още преди зачеване, да се вземат мерки ( за да се сведе до минимум този риск)

Благодаря искрено отново за изчерпателния коментар! Heart Вчера се консултирах с репродуктивен, каза, че ДХЕА и андростендион не са чак толкова завишени и може да е моментно, да ги повторя само тях след 3 м. Единият яйчник е уголемен и близо до матката, но каза, че не вижда поликистоза, защото съм в овулация. Не разбрах какво трябва да означава това твърдение. Видя се и 1 доминантен фоликул. Освен фолиева киселина (Неофолик), нищо друго не ми изписа. Относно хемоглобина - пита дали съм пушачка, не съм, и и стана чудно от какво може да бъде. Каза без стрес и да увелича приема на вит Д двойно. Също ме посъветва да пусна пролактин. С ЯР каза, че няма проблем. Ако не забременея след 5 месеца, да ида пак и може да ми изпише протвозачатъчни за 2-3 месеца. Другата седмица съм на ендо да видим какво ще каже и той.

# 290
Денис здравей Simple Smile
Дали може коментар на резултатите от изледвания? Пуснати са на 4ти ден от МЦ. На 28 години съм. Имам два мисед и едно детенце. Благодаря!

Последна редакция: вт, 13 юли 2021, 19:40 от Iva Stoyanova

# 291
  • София
Скрит текст:

Здравей, Денис! Моля за коментар и съвет мога ли нещо да направя... Утре ми предстои замразен
Скрит текст:
ембриотрансфер. Това е резултат след прием на 3 пъти по две Естрофем и напоследък и Циклогест два пъти по едно вагинално.... Притеснява ме тази висока стойност на ТСХ... Имам ли шанс въобще да забременея?! АГ ми каза, че естрофема влияе на хормоните на щитовидната жлеза, но чак такова нещо не очаквах. Моля те за съвет!🙏 Утре сутринта ще се постарая да мина и през ендокринолог. Много ми е притеснено... Благодаря ти предварително! ❤️

Здравей!
Много е скочил ТСХ... трябва да се коригира дозата, но постепенно увеличавай с 12,5 мкг,  през 3-4 дни.
Дозата лекар трябва да ти я прецени.
Докато приемаш Еутирокс, няма проблем, защото ембриона ще си дърпа от него колкото му е нужно...дефицита обаче ще бъде за твоя сметка, което не е проблем ( само те информирам как точно се случват нещата).
В момента, ЩЖ е леко стресирана и затова не е добре, рязко да се увеличава дозата, защото това може допълнително да я стресира.
Не се притеснявай, успокой се - ще направиш каквото е нужно.
След 20-на дни - месец, е важно да пуснеш контрола (ТСХ, Т3 и Т4)
Стискам палци и ще чакам хубави новини Peace

Здравей отново, Денис! Благодаря ти отново сърдечно за съветите! Днес ми отмениха замразения трансфер... 😭Нищо няма да стане до септември месец поне. Д-р Начев ми каза, че със стойност над 4 на TSH няма въобще смисъл да се надявам на имплантация... Говорих след това с репродуктивната АГ и като цяло се надявам до началото на септември да съм урегулирала нещата.... Дозата ще я вдигна постепенно до 50 микрограма, пък да видим дали това ще помогне и колко. Просто споделям, за да знаеш и ти (за теб съм сигурна, че знаеш ❤️) и другите момичета, че хормоните на щитовидната жлеза имат явно ОГРОМНО значение за една евентуална бременност, след като ми отмениха трансфера заради тях.... Интересно обаче защо репродуктивната АГ не ме посъветва да ги пусна още преди свежия трансфер (от който разбира се, имам отрицателен резултат)...Преди това, миналата година, загубена бременност в 12 г.седмица...Всичко научаваме с цената на нашите болки и разочарования.... ☹️😢 Ако не го бях пуснала това изследване, какво, щяха да си ми вземат парите за трансфера, да си губя ембриончетата и накрая да се чудим защо нищо не се получава.... Ужас е, пълен ужас. Извинявам се за дългото писане, просто исках отново да ти благодаря за подкрепата и да предупредя други момичета, които минават през ин-витро процедури или планират бременност,  да имат предвид и важността на това изследване.... Бъдете здрави! 🍀❤️

# 292
  • София
TheAxe
Благодаря, че сподели.

Денис здравей Simple Smile
Скрит текст:
Дали може коментар на резултатите от изледвания? Пуснати са на 4ти ден от МЦ. На 28 години съм. Имам два мисед и едно детенце. Благодаря!
Здравей!
Пролактинът е малко нисък, но може да е инцидент, а и ниските нива не са притеснителни ... ако скоро си била болна, някакво възпаление, инфекция..  - може да е от това... нещо като резултат от имунна реакция.
ФСХ е малко висок... може да е инцидент, но може да показва и проблем с ЯР
Другите са добре

Ninfa Hug
Много съжалявам, че отлагате ЗТ... дано да е за добро. Ти си провери и контролирай всичко, което може да носи риск... и се подготви максимално добре.

# 293
  • Пловдив
Здравейте, мили момичета! Предстои ни ин витро процедура през месец септември, по този повод си пуснах изследване на АМХ и излезе 0.88, реших да отида на преброяване на антрални фоликули и пак бяха по-малко от нужното. ФСХ е добре - 4,7. Това, което много ме притесни обаче Инхибин Б излезе много над нормата, даже пуснах тема, но нямам отговори, а се побърквам от притеснение, заради нещата, които прочетох. Горната граница е 200, коят Инхибин е 498.85. Не знам какво да мисля ... Какви може да са причините за такова голямо завишение, освен най-лошите, които са описани в интернет?! Моля и Denis, ако има възможност да ми каже какво мисли. Благодаря Ви, девойки предварително!
П.С. звънях в лабораторията, казват, че не е грешка. Гинеколожката вдига рамене ...

# 294
Здравейте, мили момичета! Предстои ни ин витро процедура през месец септември, по този повод си пуснах изследване на АМХ и излезе 0.88, реших да отида на преброяване на антрални фоликули и пак бяха по-малко от нужното. ФСХ е добре - 4,7. Това, което много ме притесни обаче Инхибин Б излезе много над нормата, даже пуснах тема, но нямам отговори, а се побърквам от притеснение, заради нещата, които прочетох. Горната граница е 200, коят Инхибин е 498.85. Не знам какво да мисля ... Какви може да са причините за такова голямо завишение, освен най-лошите, които са описани в интернет?! Моля и Denis, ако има възможност да ми каже какво мисли. Благодаря Ви, девойки предварително!
П.С. звънях в лабораторията, казват, че не е грешка. Гинеколожката вдига рамене ...
На кой ден от цикъла е пуснах Инхибин Б, защото, ако е след 3ти ден от МЦ е нирмално да е толкова, все пак фоликулите растат.
Моят на 5ти ден е доста над нормата.

# 295
  • София
Здравейте, мили момичета! Предстои ни ин витро процедура през месец септември, по този повод си пуснах
Скрит текст:
изследване на АМХ и излезе 0.88, реших да отида на преброяване на антрални фоликули и пак бяха по-малко от нужното. ФСХ е добре - 4,7. Това, което много ме притесни обаче Инхибин Б излезе много над нормата, даже пуснах тема, но нямам отговори, а се побърквам от притеснение, заради нещата, които прочетох. Горната граница е 200, коят Инхибин е 498.85. Не знам какво да мисля ... Какви може да са причините за такова голямо завишение, освен най-лошите, които са описани в интернет?! Моля и Denis, ако има възможност да ми каже какво мисли. Благодаря Ви, девойки предварително!
Здравей!
На кой ден е изследван Инхибин В? - трябва да е точно на 3 ден от МЦ.
За високите нива - може да е лабор. грешка, ако е правена скоро стимулация... да има киста/ЗФ

Повтори го заедно с АМХ, Е2, ЛХ и ФСХ - точно на 3 ден от МЦ и същия ден да те видят и на УЗ - за преброяване на АФ.

ПП. Ако има киста/ЗФ и тя търпи обратно развие, т.е тя е вече с по-малък размер, лекаря може и да не я забележи ... ако е вече, напр. 0,7-0,8 мм... да не я разпознае като киста.

Според мен не се притеснявай, при много момичета се е случвало Simple Smile
Ще чакам да споделяш, ако има новини Simple Smile

# 296
  • Пловдив
Здравейте, мили момичета! Предстои ни ин витро процедура през месец септември, по този повод си пуснах
Скрит текст:
изследване на АМХ и излезе 0.88, реших да отида на преброяване на антрални фоликули и пак бяха по-малко от нужното. ФСХ е добре - 4,7. Това, което много ме притесни обаче Инхибин Б излезе много над нормата, даже пуснах тема, но нямам отговори, а се побърквам от притеснение, заради нещата, които прочетох. Горната граница е 200, коят Инхибин е 498.85. Не знам какво да мисля ... Какви може да са причините за такова голямо завишение, освен най-лошите, които са описани в интернет?! Моля и Denis, ако има възможност да ми каже какво мисли. Благодаря Ви, девойки предварително!
Здравей!
На кой ден е изследван Инхибин В? - трябва да е точно на 3 ден от МЦ.
За високите нива - може да е лабор. грешка, ако е правена скоро стимулация... да има киста/ЗФ

Повтори го заедно с АМХ, Е2, ЛХ и ФСХ - точно на 3 ден от МЦ и същия ден да те видят и на УЗ - за преброяване на АФ.

ПП. Ако има киста/ЗФ и тя търпи обратно развие, т.е тя е вече с по-малък размер, лекаря може и да не я забележи ... ако е вече, напр. 0,7-0,8 мм... да не я разпознае като киста.

Според мен не се притеснявай, при много момичета се е случвало Simple Smile
Ще чакам да споделяш, ако има новини Simple Smile

На 3-ти ден изследвах Инхибин Б, месец по-рано на 3-ти ден пуснах АМХ и показа намаляващ яйчников резерв. Сега заедно с Инхибина ми преброиха фоликулите (антралните) пак на 3-ти ден и се оказаха по-малко, отколкото трябва да са (бяха по 3-4 на яйчник), ФСХ правих миналия месец на 3-ти ден, беше 4.7
Нямам правена стимулация, единствено ми бяха били една инжекция Хориомон през февруари за спукване на фоликул. Без други стимулации, отскоро взимам по лъжичка червена мака на прах и пия витамини (септември ми предстои ин витро, живот и здраве). Много благодаря за отговорите, малко се успокоих. Сега съм на гинеколог-онколог след час, стискайте ми палци Heart

П.С. от няколко месеца цикълът ми се скъси, трае по 23-24 дена, и овулацията вече ми е ранна, не знам дали има връзка

# 297
Как се изчислява на кой ден да се пускат изследванията. Дайте съвет сега ми дойде в 18ч, във вторник ли да отида или в сряда. В 8 сутринта ще давам кръв, не знам по друго време на деня дали може.

# 298
  • Пловдив
Как се изчислява на кой ден да се пускат изследванията. Дайте съвет сега ми дойде в 18ч, във вторник ли да отида или в сряда. В 8 сутринта ще давам кръв, не знам по друго време на деня дали може.
dani-ela, ако питаш кога ти се пада 3-ти ден, щом днес ти е дошло към 18 часа, мисля, че утре ще се води 1-ви ден. Т.е. във вторник трябва да отидеш на изследвания.
Момичета, включвам се и по моя казус със завишения Инхибин Б. Според гинеколог-онкологът, от едно такова завишение на такъв хормон, изобщо не можело да се прави заключение за някакви злокачествени заболявания на яйчниците. Каза ми, че това пак било показател за изчерпване на ЯР. Малко странно, защото уж ниският Инхибин показва това ... Но ме прегледа отново и заключи, че нямам индикации за възпаления и патологии. Много се бях уплашила, дано всичко е така, както ми го обясни. Каза още, че няма нужда да правя туморни маркери, както и че не смята за необходимо да повтарям изследването, но за мое успокоение, ако искам да го направя, защото може би се касае дори за лабораторна грешка.

# 299
Не, води се денят, в който ти е дошло. Поне така ми каза на мен лекарката, която ми взе кръв. Дойде ми в събота вечерта, на третия ден в понеделник отидох сутринта да ми вземат кръв

Общи условия

Активация на акаунт