Хормонални изследвания - 10

• 55 147
  • 736
  •   1
Отговори
# 375
  • София
TheAxe
Инсулин на гладно, не винаги показва ИР - трябва да се направи обременяване с глюкоза и трикратно изследване.
И моя е супер на гладно, но съм си с ИР.
Високият инсулин, уврежда яйцеклетките и е причина за репр. проблеми ... самия той + това, което "води след себе си" Simple Smile
За вит. Д - приемай по 10 000МЕ, докато си попълниш дефицита и след това приемай по 4 капки Simple Smile Вигантол ( 2000МЕ) - защото това е ниска доза, поддържаща за тези, които са с перманентен дефицит.
И няма нужда да даваш луди пари за вит. Д - това не е скъпа добавка
Аз ползвам винаги такъв който купувам за 1-2$... никога не бих дала повече пари за вит.Д Simple Smile

# 376
Здравейте.
След като рязко напълнях за няколко месеца, без особена промяна в ежедневието и храненето си посетих гинеколог. Цитонамазката ми беше добре. Гинеколожката ми пусна изследвания за щитовидната жлеза плюс прогестерон. Резултатите на трети ден от началото на цикъла са:
Прогестерон - 0.30 ng/ml
Пролактин - 11.83 ng/ml при референтни 5.18 - 26.53
TSH - 2.302 uIU/ml При референтни 0.350 - 4.940

Знам, че при подобни изследвания се пускат и други показатели,. Помня, че преди две години при подобни изследвания TSH беше в същата или близка стойност. Трябва ли да се съветвам с ендокринолог? Тези стойности ок ли са за забременяване? Другият ми въпрос е понеже миналата година имах една неуспешна бременност, която се случи точно ден след края на цикъла ми, възможно ли е хормоните ми да са разбутани по такъв начин, че да настъпи толкова ранна овулация? И това може ли сега да окаже влияние?

# 377
  • София
Здравейте, някой има ли идея защо SHBG може да е завишен, или да коментира като цяло резултатите, защото имам доста време за часа при доктор когато ще ги коментираме Sad

# 378
  • София
Здравей Денис,
Би ли погледнала следните резултати. По препоръка на ендокринолог пуснах тези изследвания по време на МЦ и другата седмица имам час за преглед. Пия хормон от няколко месеца, първоначално 25мкг, а от два месеца съм на 25/50мкг през ден. Имам и оплаквания, от както пия хормона - 5-8 дни преди цикъл имам еднократно прокървяване. Имам и час за консултация с АГ другият месец, защото ендокринолога ми каза, че това не е от приема на хормон, но никога не съм имала такива оплаквания и редовно (на 6м) посещавам АГ. До сега не е установен гинекологичен проблем, освен, че съм с една премахната тръба.

# 379
  • София
Здравейте.
След като рязко напълнях за няколко месеца, без особена промяна в ежедневието и храненето си посетих
Скрит текст:
гинеколог. Цитонамазката ми беше добре. Гинеколожката ми пусна изследвания за щитовидната жлеза плюс прогестерон. Резултатите на трети ден от началото на цикъла са:
Прогестерон - 0.30 ng/ml
Пролактин - 11.83 ng/ml при референтни 5.18 - 26.53
TSH - 2.302 uIU/ml При референтни 0.350 - 4.940

Знам, че при подобни изследвания се пускат и други показатели,. Помня, че преди две години при подобни изследвания TSH беше в същата или близка стойност. Трябва ли да се съветвам с ендокринолог? Тези стойности ок ли са за забременяване? Другият ми въпрос е понеже миналата година имах една неуспешна бременност, която се случи точно ден след края на цикъла ми, възможно ли е хормоните ми да са разбутани по такъв начин, че да настъпи толкова ранна овулация? И това може ли сега да окаже влияние?
Здравей!
ТСХ е висок и показва, че си с Хипофункция на ЩЖ... но е редно да се изследва заедно с Т3 и Т4... и след като си Хипофункция е много вероятно да си и с ИР  ( и двете може да да са причина за качване на теглото) - направи обременяване с глюкоза и изследване на КЗ и Инсулин на 0, 60 и 120 мин.
Провери и за дефицити - витамини и минерали ... постоянно ги коментираме в темата.

Здравейте, някой има ли идея защо SHBG може да е завишен, или да коментира като цяло резултатите, защото
Скрит текст:
имам доста време за часа при доктор когато ще ги коментираме Sad

Здравей!
SHBG е висок, защото има много свързан тестостерон и респ. свободния тестостерон е малко/нисък.
Е2 също е висок.
Консултирай се с Ендокринолог.

Здравей Денис,
Би ли погледнала следните резултати. По препоръка на ендокринолог пуснах тези изследвания по време на МЦ и
Скрит текст:
другата седмица имам час за преглед. Пия хормон от няколко месеца, първоначално 25мкг, а от два месеца съм на 25/50мкг през ден. Имам и оплаквания, от както пия хормона - 5-8 дни преди цикъл имам еднократно прокървяване. Имам и час за консултация с АГ другият месец, защото ендокринолога ми каза, че това не е от приема на хормон, но никога не съм имала такива оплаквания и редовно (на 6м) посещавам АГ. До сега не е установен гинекологичен проблем, освен, че съм с една премахната тръба.
Здравей!
Това редуване на дози: 25/50мкг през ден, стресира ЩЖ и не е много добро като терапия.
Приемай по 37,5 мкг всеки ден: 25:12=12,5+25=37,5мкг.
Прокървяването няма връзка, някакво съвпадение е.
Провери нивата на Прогестерон (+Е2) на 7-ми  ден след О.

Последна редакция: чт, 28 окт 2021, 14:42 от denis.

# 380
  • София
Благодаря за коментара, Денис!
Вече съм с увеличена доза - 50 мкг всеки ден, утре съм на АГ и ще помоля да ми пусне пълен пакет женски хормони. Искам да попитам за 2х20 капки Вигантол в седмицата, трябва ли да приемам вит. К2?

# 381
Здравейте група! Ако някой си е правил подобни изследвания и има наблюдение върху това,моля да сподели дали всичко е наред с резултатите! Благодаря предварително!

# 382
  • София
Благодаря за коментара, Денис!
Вече съм с увеличена доза - 50 мкг всеки ден, утре съм на АГ и ще помоля да ми пусне пълен пакет женски хормони. Искам да попитам за 2х20 капки Вигантол в седмицата, трябва ли да приемам вит. К2?
Високите, еднократни дози, приети 1-2- пъти в седмицата, не са много от полза за костната с-ма... по-добре приемай по-ниски дози всеки ден, докато попълниш дефицита и след това, поддържаща доза.

Ако има сериозен дефицит на вит. Д - трябва да се приема и вит. К2... ако обаче,  дефицита на вит. Д е много, много сериозен, освен К2, трябва и калциева формула.
Дозата  (оптималната) вит. К2, се определя от серумните нива на вит. Д - дефицита.... а не от това, каква доза вит. Д се приема като добавка.

Здравейте група! Ако някой си е правил подобни изследвания
Скрит текст:
и има наблюдение върху това,моля да сподели дали всичко е наред с резултатите! Благодаря предварително!
[/spoiler]
Вече отговорих - някъде.

# 383
Здравейте.
Пиша Ви, защото правим опити за бебче от половин година- безуспешни. Ходих на изследвания , оказа се , че имам нисък прогестерон, отделно имам и тънка лигавица. Единственото , което ми предписаха на този етап е дуфастон 15 ден след цикъла. Някой имал ли е такъв или подобен случай?

# 384
Здравейте. Моята история е дълга, но накратко -имам един мисед, биохимична бременност, куп изследвания, лекари и т.н. Научих всчико за тромбофилията, при + тест ще съм на терапия, имах дефиците на витамини, които корегирах и тн., т.н. Лекарите казват,че като цяло нямам проблеми сериозни за забременяване и износване. Редовен цикъл на 28 дни, овулация си имам, но няма бебе все още. Назначиха ми изследвания на хормоните 3-5 ден от цикъл и резултатите са следните : Пролактин 345 mIU/l    125-635 , LH -5.97 IU/I ,  FSH - 6.65 IU/I,  Estradiol -111 pmol/l ; Testosterone  - 0.15 при реф. 0.22-2.90.
Това, което ме шокира е тестостерона. Винаги съм си мислила, че ми е висок, защото съм си доста окосмена.
Моля за мнение на резултатите. В сряда съм при аг, но все пак го мисля и се притесних.

# 385
Здравей Денис. Ако може, би ли ми разчела следните резултати? Съвсем нова съм в тази тема и чакам още АГ да ми се обади.
Това са изследвания на 2 ден от цикъл и е първи цикъл след 6 месеца Золадекс.
На 41г съм и АМH е 0,57 ng/ml.
Мерси много.

Последна редакция: вт, 09 ное 2021, 17:17 от Dreams22

# 386

Здравейте мислите ли че имам инсулинова резистентност? И знаете ли какво означава толкова нисък инсулин на гладно...Sad

# 387
  • Хасково
Може ли мнение за тези резултати. Момиче на 17 години с ИР. С нормално тегло. Изследванията са по повод липса на цикъл.  След предизвикан цикъл с Дуфастон на 4 ден от цикъла След което на 11 ден след цикъла нов много обилен цикъл по препоръка на гинеколог на изследвания направени на 23 ден от новия цикъл Необходимо ли е да се изследва още нещо за по пълна картина. Очаквам гинеколога да изпише Дуфастон или противозачатъчни...

# 388
Здравейте,бихте ли ми коментирали следните изследвания,направени са 7 ми ден от цикъла и не ми се виждат добре...целта е бебе,но с тези изследвания,възможно ли е?

Последна редакция: пт, 12 ное 2021, 13:10 от Xissa Nikol 706879

# 389
Здравейте! За първи път изследвам хормони. Поради ненастъпваща бременност, реших вече да пусна едни на своя глава. Пия Еутирокс от около година и половина, заради завишени стойности на ТСХ. Но сега като гледам и пролактинът също е завишен. Може ли информация и за другите хормони, тъй като нищо не ми говорят. Изследванията са правени на 4 ден от МЦ.

Общи условия

Активация на акаунт