Хормонални изследвания - 10

• 55 106
  • 736
  •   1
Отговори
# 390
  • София
Здравейте! За първи път изследвам хормони. Поради ненастъпваща бременност, реших вече да пусна едни на своя
Скрит текст:
глава. Пия Еутирокс от около година и половина, заради завишени стойности на ТСХ. Но сега като гледам и пролактинът също е завишен. Може ли информация и за другите хормони, тъй като нищо не ми говорят. Изследванията са правени на 4 ден от МЦ.

Здравей!
ТСХ е добре, но трябва да следиш също Т3 и Т4... те са много важни, вкл. и за това, дали дозата която приемаш е оптимална.
Пролактинът е висок - може да е инцидент, но може да е от това, че дозата не е, все още, оптимална за теб.
Друга причина - да имаш ИР и да си с по-високи нива на някои андрогени ( Андростендион, ДХЕА, Тестостерон, 17ОНПрогестерон...)
Провери ( ако желаеш)  за всички възможни дефицити , те намаляват шанса за зачеване... - вит.Д, В12, ФК, В6, Биотин, вит. А, желязо, хемоглобин, ЖСК, феритин, цинк, мед, селен... освен, че са и много важни за нормалното функциониране на ЩЖ.

# 391
Здравейте, дами!
Ще бъда безкрайно благодарна за вашите коментари относно изследванията ми. Направени са днес, на 4-и ден от цикъла.

# 392
  • София
Здравейте, дами!
Скрит текст:
Ще бъда безкрайно благодарна за вашите коментари относно изследванията ми. Направени са днес, на 4-и ден от цикъла.
Здравей!
ЛХ и Е2 са високи и може да показват ПКЯ - проявена или не проявена, това се вижда на УЗ преглед.
Другите са добре.

# 393
Здравейте ! Може ли коментар на изследванията ми  ?

TSH   S                3.12       µIU/ml        0.27 - 4.20    
Free Т4 (fT4)   S        9.68       ng/l         9.30 - 17   

Благодаря предварително !

# 394
  • София
Здравейте ! Може ли коментар на изследванията ми  ?
TSH   S                3.12       µIU/ml        0.27 - 4.20    
Free Т4 (fT4)   S        9.68       ng/l         9.30 - 17   
Благодаря предварително !
Здравей!
ТСХ е висок, Т4 нисък и показва Хипофункция на ЩЖ... желателно да се видят и нивата на Т3.... но, се пускат и трите: ТСХ, Т4 и Т3, защото това са хормони, могат да варират, но интерпретацията се прави върху трите.

# 395
Здравейте, дами!
Скрит текст:
Здравей!
ЛХ и Е2 са високи и може да показват ПКЯ - проявена или не проявена, това се вижда на УЗ преглед.
Другите са добре.

Благодаря Ви много! 🌹

# 396
Здравейте,
аз съм с поликистоза и пуснах изследвания на 3 ден от МЦ. За резултата на LH и FSH ми е ясно, но защо Естрадиола и DHEA  са понижени?
П.С. Току що излезе резултата за Инхибина (63,1). Лекарят ми каза, че в моето състояние АМХ няма да е достатъчно показателен за ЯР. Притеснявам се, защото ме уплашиха, че може положението да е зле (на 33 г. съм), а скоро няма да мога да се консултирам с лекар и сега не знам как да тълкувам резултати. Според вас колко е отчайващо положението?

Последна редакция: вт, 23 ное 2021, 23:10 от K_asi

# 397
Здравейте, може ли коментар на тези изследвания. На 43г. Съм и са правени на 3 ден от МЦ. Благодаря предварително.

# 398
Здравейте, това са ми резултатите на 53ти ден след началото на неуспешна ин витро стимулация. На чист ден от МЦ. Може ли коментар?

# 399
  • София
Здравейте,
аз съм с поликистоза и пуснах изследвания на 3 ден от МЦ. За резултата на LH и FSH ми е ясно, но защо
Скрит текст:
Естрадиола и DHEA  са понижени?
П.С. Току що излезе резултата за Инхибина (63,1). Лекарят ми каза, че в моето състояние АМХ няма да е достатъчно показателен за ЯР. Притеснявам се, защото ме уплашиха, че може положението да е зле (на 33 г. съм), а скоро няма да мога да се консултирам с лекар и сега не знам как да тълкувам резултати. Според вас колко е отчайващо положението?
Здравей!
ЛХ е висок и показва, че си с ПКЯ ... това изчерпва по-бързо ЯР, особено ако е от дълго време, години.
Пролактинът е висок - провери ТСХ, Т3 и Т4, Андростендион, направи тест за ИР ... ниският ДХЕА се свързва с и с тях, като причина.
Тестостеронът е малко висок - може да е от ИР или да си с по-високи нива на други андрогени - провери и 17ОН Прогестерон ( на 3 ден от МЦ)
АМХ е добре, но той (фалшиво, нереално) се повишава при ПКЯ
Инхибин В е нисък и си показва проблем с ЯР.
Провери за всички възможни дефицити - вит.Д, В12, ФК, Биотин, В6, вит. Д, цинк, мед, селен...
Консултирай се със специалист по репр. медицина ( не обикновен АГ)
Шанс има - но, не трябва да губиш време.
От мен - Успех! Peace

Здравейте, може ли коментар на тези изследвания.
Скрит текст:
На 43г. Съм и са правени на 3 ден от МЦ.Благодаря предварително.
Здравей!
ФСХ, ЛХ и Е2 са високи и показват, че може да има проблем с ЯР... което за възрастта ти е нормално.
Провери АМХ и Инхибин В - точно на 3 ден от МЦ и се консултирай със специалист по репр. медицина - при опити и желание за бебе.

Здравейте, това са ми резултатите на 53ти ден след началото на неуспешна ин витро
Скрит текст:
стимулация. На чист ден от МЦ. Може ли коментар?
Здравей!
Много съжалявам, че не се е получило.
ТСХ е доста висок, а Т4 нисък - това носи риск, но дали това е причината?! - няма как да се разбере.
ТСХ, Т3 и Т4 трябва да се следи постоянно, ако трябва на 10-15 дни и при най-малкото отклонение да се коригира дозата - ако сте на терапия, или да се назначава медикамент.
Хормоните са свързани и взаимозависими - ако един се повиши и другите се променят.
Напр. ако ТСХ е висок - пролактина скача, той пък потиска синтеза на прогестерон, това носи също риск за имплантацията и бременността ... корелира/влияе също на инсулин, тестостерон, андростендион и т.н.
Нормалния ТСХ държи голяма част от хормоните в нормални граници.

Последна редакция: нд, 28 ное 2021, 08:28 от denis.

# 400
Здравейте,
аз съм с поликистоза и пуснах изследвания на 3 ден от МЦ. За резултата на LH и FSH ми е ясно, но защо
Скрит текст:
Здравей!
ЛХ е висок и показва, че си с ПКЯ ... това изчерпва по-бързо ЯР, особено ако е от дълго време, години.
Пролактинът е висок - провери ТСХ, Т3 и Т4, Андростендион, направи тест за ИР ... ниският ДХЕА се свързва с и с тях, като причина.
Тестостеронът е малко висок - може да е от ИР или да си с по-високи нива на други андрогени - провери и 17ОН Прогестерон ( на 3 ден от МЦ)
Провери за всички възможни дефицити - вит.Д, В12, ФК, Биотин, В6, вит. Д, цинк, мед, селен...
От мен - Успех! Peace

Здрасти,
само преди месец пролактина беше 178 mIU/l - възможно ли е сега да се е повишил, защото пих Дуфастон за предизвикване на цикъла? Определено съм диагностицирана с ИР, а отностно Селен, Цинк и вит. В12 са ми в оптимални граници, единствено вит. Д3 е по-нисък, но въпреки това не е под нормата (пия вит. Д3 под всякакви форми в момента)?
Няма ли вариант със стимулиране на овулацията да забременея естествено?

# 401
Здравей, Denis
Писах ти на лични, но може би си затрупана от съобщения, затова ще попитам направо тук.
Това са изследванията на дъщеря ми, на 9 години е.
Може ли да ги разтълкуваш. Може би трябва да я заведа и на ендокринолог, не знам дали е проблем ако е с толкова завишен Т3.

# 402
Здравейте,
Скрит текст:
Здравей!
От мен - Успех! Peace

Скрит текст:
Здравей!
ФСХ, ЛХ и Е2 са високи и показват, че може да има проблем с ЯР... което за възрастта ти е нормално.
Провери АМХ и Инхибин В - точно на 3 ден от МЦ и се консултирай със специалист по репр. медицина - при опити и желание за бебе.

Здравейте, това са ми резултатите на 53ти ден след началото на неуспешна ин витро
Скрит текст:
Здравей!
ТСХ е доста висок, а Т4 нисък - това носи риск, но дали това е причината?! - няма как да се разбере.
ТСХ, Т3 и Т4 трябва да се следи постоянно, ако трябва на 10-15 дни и при най-малкото отклонение да се коригира дозата - ако сте на терапия, или да се назначава медикамент.
Хормоните са свързани и взаимозависими - ако един се повиши и другите се променят.
Напр. ако ТСХ е висок - пролактина скача, той пък потиска синтеза на прогестерон, това носи също риск за имплантацията и бременността ... корелира/влияе също на инсулин, тестостерон, андростендион и т.н.
Благодаря ти Денис, АМХ е 0.75 а инхибин б е 90.27  pg/ml. Наясно съм, че резерва ми е намален, но смяташ ли, че с тези стойности имам шанс с моя я? Планувам последен инвитро опит и се питам има ли смисъл. Толкова ли е отчайващо положението? Нищо не разбирам от хормони. Благодаря ти предварително.Благодаря, че те има и ни помагаш в няколко теми. ❤️

# 403
  • София
Скрит текст:
Здравейте,
Скрит текст:
Здравей!
От мен - Успех! Peace
Здрасти,
само преди месец пролактина беше 178 mIU/l - възможно ли е сега да се е повишил, защото пих Дуфастон
Скрит текст:
за предизвикване на цикъла? Определено съм диагностицирана с ИР, а отностно Селен, Цинк и вит. В12 са ми в оптимални граници, единствено вит. Д3 е по-нисък, но въпреки това не е под нормата (пия вит. Д3 под всякакви форми в момента)?
Няма ли вариант със стимулиране на овулацията да забременея естествено?
За Пролактина - не. От Дуфастона, той дори трябва да се понижи.
Той е в корелация с хормоните на ЩЖ, Инсулин (ИР)  и Андрогените . ... ако там има проблем - той реагира... затова тези хормони трябва да се държат в нормални граници.

Здравей, Denis
Писах ти на лични, но може би си затрупана от съобщения,
Скрит текст:
затова ще попитам направо тук.
Това са изследванията на дъщеря ми, на 9 години е.
Може ли да ги разтълкуваш. Може би трябва да я заведа и на ендокринолог, не знам дали е проблем ако е с толкова завишен Т3.
Здравей!
Отговорих на ЛС... и да - тези дни съм затрупана Simple Smile, а не разполагам и с достатъчно време.

Скрит текст:
Здравейте,
Скрит текст:
Здравей!
От мен - Успех! Peace

Скрит текст:
Здравей!

Скрит текст:
Здравей!
Благодаря ти Денис, АМХ е 0.75 а инхибин б е 90.27  pg/ml.
Скрит текст:
Наясно съм, че резерва ми е намален, но смяташ ли, че с тези стойности имам шанс с моя я? Планувам последен инвитро опит и се питам има ли смисъл. Толкова ли е отчайващо положението? Нищо не разбирам от хормони. Благодаря ти предварително.Благодаря, че те има и ни помагаш в няколко теми. ❤️
Ползвайте функцията: СКРИТ ТЕКСТ  ( spoiler ) ..... моля... не пускайте толкова много цитати.

Silvenceto1 Шанс винаги има ... нагледала съм се на какви ли не чудеса.
При теб АМХ е нисък, но Инхибин В  е малко по-добре от него, което означава че с добавките за подпомагане на репр. функция може да си помогнеш малко.... попълни всички дефицити и ги следи, както и всички хормони, които са рискови за евентуална бременност - ТСХ, Т3, Т4, Пролактин, Тестостерон, Инсулин, Андростендион  и т.н. ... защото те ( отклоненията при тях) не пречат да се зачене, но много често са причина за аборт в най-ранна фаза.
Не го повтарям просто така - повече от 15 год. коментирам хормони, следя момичетата и имам наблюдения какво се случва ... има неща които толкова лесно могат да се коригират и контролират, но голяма част от вас предпочитат да го разбират по трудния начин.... и не допускат, че може да им се случи.
Ако си с ИР - оправи си храненето, защото при този НЯР, на база малкото останали яйцеклетки, те, от инсулина, продължават да се увреждат.... грубо казано.

Последна редакция: сб, 04 дек 2021, 07:04 от denis.

# 404
Здравей Denis,

На 32 години съм и вече година и нещо се опитваме за дете. На своя глава си пуснах изследвания. Ходих при репродуктивен специалист, който предложи инсеминация. Но нищо не ми обясни за самите изследвания. Дали са добре или не?  
 Притеснява ме, че инхибин б е по-висок. Дали е защото го пуснах на 4ти ден?
 Единия ми яйчник е поликистозен, това обяснява стойностите на LH  и FSH, нали?
Тези изследвания са правени на 3ти ден:
Скрит текст:

Тези на 4ти ден
Скрит текст:
Имам дефицити на б12 и фолиева, които попълвам. Предполагам, че е заради мутациите на MTHFR (хетерозигот) и MTRR (хетерозигот). Благодаря ти, твоите мнения ме накараха да си изследвам витамините.
С хиперфункция на щитовидната жлеза съм, но с пропицил поддържам TSH 1.00 последните месеци. А последния висок ТАТ според ендокринолога е защото може би съм се срещала с ковид.  
Скрит текст:

Последна редакция: сб, 04 дек 2021, 23:01 от Мinerva О.

Общи условия

Активация на акаунт