Хормонални изследвания - 10

• 54 640
  • 736
  •   2
Отговори
# 495
Здравейте, бихте ли ме насочили относно витамин Д? През октомври беше 31,3nmol/L ( реф. 80-250), приемах по 6000единици + 240mg K2. Сега резултата (след почивка от 20дни) е 99,7nmol/L ( реф. 80-250). С колко единици вит. Д да продължа и с колко вит К? Как се изчислява колко вит.К да се приема? Благодаря!

# 496
  • София
Здравейте, бихте ли ме насочили относно витамин Д? През октомври беше 31,3nmol/L ( реф. 80-250), приемах по 6000единици + 240mg K2. Сега резултата (след почивка от 20дни) е 99,7nmol/L ( реф. 80-250). С колко единици вит. Д да продължа и с колко вит К? Как се изчислява колко вит.К да се приема? Благодаря!
Здравей!
Някакъв ориентир за години, защото и това е важно - най-вече за приема на вит.К?!

Дозата вит. К, се определя  на база дефицита на вит.Д, години, здравословно състояние и т.н.... защото, той е важен за метаболизма на калция, ... не толкова за метаболизма на вит.Д и неговото усвояване

# 497
Здравейте, днес (3-ти ден от МЦ) бях на преглед за стартиране на процедура и доктора я отложи поради много висок ФСХ (почти 40). Каза ми да пия естроферм по 1 т. До следващия МЦ. Въпроса ми е момичета с подобни стойности на този хормон успели ли сте да го понижате с естроферм? Или с друг медикамент. Благодаря

# 498
Здравей!
Някакъв ориентир за години, защото и това е важно - най-вече за приема на вит.К?!

Дозата вит. К, се определя  на база дефицита на вит.Д, години, здравословно състояние и т.н.... защото, той е важен за метаболизма на калция, ... не толкова за метаболизма на вит.Д и неговото усвояване
На 37 години съм. Благодаря

# 499

6000 единици вит Д за дневен прием не е ли много?

# 500
  • София
Скрит текст:
Здравей!

Дозата вит. К, се определя  на база дефицита на вит.Д, години, здравословно състояние и т.н.... защото, той е важен за метаболизма на калция, ... не толкова за метаболизма на вит.Д и неговото усвояване
На 37 години съм. Благодаря
Ако се излагаш вече на слънце, може да намалиш дозата - напр. вит. Д 3-4000IU + K2 100-120mcg
След 2 месеца прием - отново контрола, след 20-на дни почивка

gyga
Не е много - погледни докъде е бил дефицита - 31,3 при долна граница 80
За 6 месеца, при тази доза, вит. Д се е увеличил само с 60, което показва че тялото е ползвало доста от този витамин - при настинки, грип, различни заболявания... предполагам... ако е с проблем на ЩЖ или е с ИР - също...
Горната граница е 250... сега трябва да достигне поне 120, най-много 130, защото идва лято.
И дано лятото да не отиде пак в дефицит, защото много хора не могат да синтезират вит. Д - това се вижда от масовия дефицит на този витамин, при контролите през есента.

# 501
Благодаря за разяснението, Denis!Беше много полезно за мен.

# 502
Виждам, че сте на тема вит. Д - точно и аз се чудех по колко единици да пия на ден.
Денис, би ли могла да ми помогнеш по колко да пия?
През септември, 2021 нивото беше:

Пиех различни таблетки, понякога едновременно, но разбрах, че трябва да е на капки и ако ще се пие във високи дози да е с К2. Купих си този:
https://www.amazon.de/gp/product/B08VRSX49Q/ref=ppx_yo_dt_b_asin … ie=UTF8&psc=1
Сега нивата на вит. Д са:

На 35 години съм, а целта ми е забременяване.
Впрочем колко е оптималното ниво вит. Д ако искаш да забременееш?
Благодяря предварително!

# 503
  • София
Денис, моля за съвет: има ли нещо, което мога да направя, за да си помогна при положение, че на преглед на 3-ти ден от цикъла се видяха два задържани фоликула (във всеки яйчник по един)? Имам предписан Регулон (по едно хапче всеки ден за 21 дни) , досега не съм пила противозачатъчни, защото целта ни от 2018 г. насам е именно бебе.... Което обаче все не идва. 😥 Предистория: по мъжки фактор, второ ин-витро ми е това, имах една загубена бременност през 2020 г. с близнаци, после и едно кухо яйце и въобще... 😰 Надеждата ми е, че имаме замразени душички все още, но много ме е страх, че все нещо става и все не стигаме до ЗЕТ.... Моля те, кажи ми дали знаеш за някакви упражнения, билки или процедури, които да ми помогнат да се отърва от тия задържани фоликули? Благодаря предварително за съдействието и съвета!!! ❤️🙏🍀

# 504
  • София
Виждам, че сте на тема вит. Д - точно и аз се чудех по колко единици да пия на ден.
Скрит текст:
Денис, би ли могла да ми помогнеш по колко да пия?
През септември, 2021 нивото беше:

Пиех различни таблетки, понякога едновременно, но разбрах, че трябва да е на капки и ако ще се пие във високи дози да е с К2. Купих си този:
https://www.amazon.de/gp/product/B08VRSX49Q/ref=ppx_yo_dt_b_asin … ie=UTF8&psc=1
Сега нивата на вит. Д са:

На 35 години съм, а целта ми е забременяване.
Впрочем колко е оптималното ниво вит. Д ако искаш да забременееш?
Благодяря предварително!
За продукта - 1 капка е: 1000 IU вит. Д и 7,5 μg вит. К2
Спрямо последното изследване и нивата на вит. Д... трябва да приемаш поне 6-7000 IU вит. Д или 6-7 капки на ден... за вит. К2 ще се получи 45-53мкг, което е доста ниска доза... трябват ти поне 100-на мкг/дн.?!... защото нивата на вит. Д са били по-дълго време ниски.
Може да потърсиш продукт само вит.К2 ( МК-7), който да приемаш заедно с тези капки вит.Д ... и не е задължително да са капки Simple Smile
След 2-3 месеца прием + 20 дни почивка - пусни контрола.
Оптимални нива вит. Д,  при опити и желание за бебе, са около 60-70 ng/ml.

Денис, моля за съвет: има ли нещо, което мога да направя, за да си помогна при положение, че на преглед на 3-ти ден от цикъла се видяха два задържани фоликула
Скрит текст:
(във всеки яйчник по един)? Имам предписан Регулон (по едно хапче всеки ден за 21 дни) , досега не съм пила противозачатъчни, защото целта ни от 2018 г. насам е именно бебе.... Което обаче все не идва. 😥 Предистория: по мъжки фактор, второ ин-витро ми е това, имах една загубена бременност през 2020 г. с близнаци, после и едно кухо яйце и въобще... 😰 Надеждата ми е, че имаме замразени душички все още, но много ме е страх, че все нещо става и все не стигаме до ЗЕТ.... Моля те, кажи ми дали знаеш за някакви упражнения, билки или процедури, които да ми помогнат да се отърва от тия задържани фоликули? Благодаря предварително за съдействието и съвета!!! ❤️🙏🍀
Най-сигурното и бързо е, прием на хормонални медикаменти - Прогестин или Прогестин +Естроген, както са ОК.
Те, освен че действат по-бързо и сигурно, стига тези ЗФ да не се превърнат в някакви, "по-особени" кисти... но и подават правилни сигнали ( на Хипофизата) и подпомагат следващия МЦ.
ОК ти е по-малкото зло, в случая ... защото, ако опитваш с разни билки и добавки, може повече да си навредиш.
Упражнения, няма да помогнат... защото тези ЗФ трябва да претърпят обратно развитие, те не се пукат.
Може да се спука само ДФ, който се е превърнал в киста и тя нараства.
Най-добрият вариант за теб, каквото и да е там ( ЗФ, киста...) е да претърпи обратно развитие.
Дано по-бързо да изчезнат Peace

Последна редакция: пн, 02 май 2022, 15:38 от denis.

# 505
  • София
Денисче, здравей! ❤️🌷 Първо, бих искала да ти благодаря ОТ СЪРЦЕ за обяснението, което си ми дала.... 💗💗💗 И второ, бих искала да те питам за съвет за още неща, които не разбирам:
Казваш, че най-сигурното и бързо е, прием на хормонални медикаменти - Прогестин или Прогестин +Естроген, както са ОК. Не знам какво значи ОК, сигурно ще ти прозвучи тъпо, но наистина не знам... И всъщност като не са ми назначени Прогестин и Естроген, да си пия ли според теб Регулона тоя цикъл или нещо да си назнача допълнително? Не знам, объркано ми е... Може би докторът просто изчаква, за да види какво ще стане следващия цикъл?! Няма нерви и търпение да чакам до безкрай... Обидно ми е дори малко, че ме размотават, честно...
Също казваш "ОК ти е по-малкото зло, в случая ... защото, ако опитваш с разни билки и добавки, може повече да си навредиш.", това пак повдига въпроса какво е ОК... 🙏
И също какво е ДФ? ("Може да се спука само ДФ, който се е превърнал в киста и тя нараства.")
 БЛАГОДАРЯ ТИ сърдечно за търпението и разбирането! 🌷🌷🌷 Дано изчезнат наистина! 🙏 Страх ме е малко, защото са 2 бр, а и размерите не са малки (35 и 38 мм, ако може да се има доверие на АГ)... Четох в статия, че за такива фоликули над 3 см се назначават туморни маркери, а на мен нищо не ми назначиха... И си живея в малък тих кошмар от страх...
Благодаря ти, че те има!!! ❤️❤️❤️

# 506
ОК= орална контрацепция
ДФ= доминантен фоликул

# 507
И всъщност като не са ми назначени Прогестин и Естроген, да си пия ли според теб Регулона тоя цикъл или нещо да си назнача допълнително?
Регулона е орален контрацептив с две съставки -
Ethinylestradiol: 0.03 mg (Естроген)
Desogestrel: 0.15 mg (Прогестин)

Не е нужно да правиш нещо друго.

# 508
Здравей Денис ☺️,
Може ли коментар за долните изследвания, правени на 3ти ден от МЦ. На 31 години съм.
Скрит текст:

# 509
  • София
Здравей Денис ☺️,
Може ли коментар за долните изследвания, правени на 3ти ден от МЦ. На 31 години съм.
Скрит текст:
Здравей!
АМХ и Инхибин В са малко ниски за годините ти.
Провери за всички възможни дефицити ( витамини, минерали) ... и ги попълни, това, може да повлияе нивата.
Шанс има, не се притеснявай

Общи условия

Активация на акаунт