Хормонални изследвания - 10

• 54 642
  • 736
  •   1
Отговори
# 540
Здравей,Денис,моля те ,погледни тези изследвания,ако е възможно. На 37 г съм,не съм имала бременност досега,тръгнахме по трудния път за бебе,имам ИР,отворих си изследванията и се препотих:((,правени са на 4 ден(3ти и половина)Не знам какво да правя,инсеминации ли,има ли смисъл изобщо,направо инвитро ли.Ако има момичета с подобни резултати,ще се радвам да ми пишат...

# 541
  • София
Здравей,Денис,моля те ,погледни тези изследвания,ако е възможно.
Скрит текст:
На 37 г съм,не съм имала бременност досега,тръгнахме по трудния път за бебе,имам ИР,отворих си изследванията и се препотих:((,правени са на 4 ден(3ти и половина)Не знам какво да правя,инсеминации ли,има ли смисъл изобщо,направо инвитро ли.Ако има момичета с подобни резултати,ще се радвам да ми пишат...
Здравей!
Изследванията показват, че има проблем с ЯР.
Консултирай се със специалист по репр. медицина и не губи време.
Шанс винаги има.
Да, имало е много момичета с подобни и дори по-лоши резултати и поне тези, с които съм общувала през годините са успявали, някои по-бавно и по-трудно, но всички са успявали.
Няма как в тези теми да получиш мнение от тези, които са успели, защото те, отдавна не пишат в тях и не ги следят дори... или, ако някой го прави, това са единици. Успелите момичета са в темите за бременни, кърмачки, за бебета ..... ученици, а други са много по-големи Simple Smile ... и си имат други проблеми.
Те си тръгват, но аз все още, засега съм тук, ... и ако мога, с радост ви помагам.

Така че бъди оптимист, имай вяра и не се отказвай... и идея си нямате през какво са преминали някои момичета, ... но са успели и си имат своите деца. И точно поради тази причина, съм убедена 100%, че зачеването си е чудо, защото се случва и при най-безнадеждните случай.
Дори и да е намален ЯР за едно бебе трябва една, хубава и годна за оплождане яйцеклетка ... от вас  се иска да направите така, че фоликула, който я съдържа, да се развие и то в най-благоприятна среда и да няма нищо, което да попречи на това - други хормони, дефицити, свободни радикали и т.н.... или трябва да направите всичко, което зависи от вас.

# 542
Здравейте, и аз съм на 37г., също не съм имала бременност досега. От година сме по пътя да имаме бебче. С много тежък мъжки фактор. Яйцеклетките не се оплождат и досега имаме само 1 трансфер на бластоцист за всичките опити. Отделно по някаква причина при стимулациите не образувам много яйцеклетки, последно по дълъг протокол извадени 5 броя, а при последния преглед при доктора имаше 10-тина фоликула м/у 16-20мм.

След трети неуспешен опит инвитро съм, като първият беше Август миналата година, втория Ноември 2021 и последния сега Април 2022. Преди опитите май месец 2021 имах следните хормони:

Естрадиол 32 pg/ml
FSH 6.67 mIU/ml
LH 7.77 mIU/ml
Пролактин H 28.64 ng/ml
АМХ от Щерев: 5.01ng/ml   - април месец 2021 преди старта

АМХ от Щерев: 1.39ng/ml   - септември 2021 веднага след 1-ви неуспешен опит

Декември 2021 пуснах контролни изследвания на всичко в Цибалаб:

FT 3 ( свободен Т3 ) 4.65 pmol/l 3.20 - 6.80
FT 4 ( свободен Т4 ) 17.20 pmol/l 12.00 - 22.00
TSH ( Тиреотропен Хормон ) 2.630 mIU/l 0.300 - 4.200
anti Tg и anti TPO ( ТАТ и МАТ ) Профил * *
anti Tg ( TAT ) 14.20 IU/ml До 115.00
anti TPO ( MAT ) 12.80 IU/ml До 34.00
AMH (анти Мюлеров хормон) II generation 2.31 ng/ml 1.00 - 6.80
Inhibin B (Инхибин Б) 89.62 pg/ml 40.00 - 200.00
LH ( Лутеинизиращ Хормон ) 9.47 IU/l
FSH ( Фоликул Стим. Хормон ) - 11.30 IU/l
Estradiol (Естрадиол) -  106.00 pmol/l
Progesterone ( Прогестерон ) -  1.150 nmol/l черта

Очевидно FSH ми се е повишило, но AMХ сега пуснах април отново и пак беше 2.38ng/ml. Въпросът ми към вас е каква може да е причината да не вадят достатъчно яйцеклетки при стимулациите? При първите две бях по къс протокол, 1ви опит 4 фоликула, 3я, нито една оплодена. Втори опит 7ф., 6я, но само 3 зрели, 1 даде признаци на оплождане, беше с фрагментации и все пак ми я трансферираха. ЧХГ 0. Трети опит дълъг протокол, уж 10-12ф., но само 5я извадени, 5 годни. Три се оплодиха, но една беше с три ядра, 1 спря делене на 3-ти ден. 1 стигна до бластоцист и ми я трансферираха. ЧХГ 0.

Кариотип сме правили в Щерев, уж всичко излезе нормално там. Ако имате съвети и идеи какво друго можем да изследваме, ще се радвам да ги споделите. Благодаря!

# 543
Здравей Денис! Извинявай, че пак пиша, но може ли да коментираш и мойте резултати. Прилагам само най-новите. Според теб как е тсх, притеснява ме че е малко ниско, за пролактина ще намаля дозата.
Скрит текст:

# 544
  • София
Здравей Денис! Извинявай, че пак пиша, но може ли да коментираш и мойте резултати. Прилагам само най-новите. Според теб как е тсх, притеснява ме че е малко ниско, за пролактина ще намаля дозата.
Скрит текст:
https://bg-mam.ma/p/1268748/44786733
Не разбрах, че приемаш медикамент и за Пролактин-а ...консултирай се с лекаря  ... и намали дозата.

# 545
Здравейте! Трябва да направя изследвания на 3-ти ден. Вчера имах всички симптоми, но цикълът дойде чак вечерта. Да го броя ли за пълен ден и утре да направя изследвания? Благодаря! 😊

# 546
От следобяд нататък особенно пък вечерта не се брои за ден.

# 547
Благодаря. Понеже чета, че може да се пускат и на втори ден, и се обърках.

# 548
  • София
Благодаря. Понеже чета, че може да се пускат и на втори ден, и се обърках.
Да, може да се пускат и на 2-ри ( ЛХ, ФСХ и Е2) - когато трябва да избираш 2-ри или 4-ти, та по-добре да е 2-ри ден от МЦ.

# 549
Денис, за доказване или отхвърляне на естрогенна доминантност, изследване на Е2 на 2-4 ден от цикъл и Прогестерон- 7 дни след овулация ли се прави съпоставка, или и двете изследвания трябва да са направени в един и същ ден? И ако да- кой ден?

# 550
  • София
Денис, за доказване или отхвърляне на естрогенна доминантност, изследване на Е2 на 2-4 ден от цикъл и Прогестерон- 7 дни след овулация ли се прави съпоставка, или и двете изследвания трябва да са направени в един и същ ден? И ако да- кой ден?
За Естрогенно доминиране - най-правилно е това да се прецени от лекар, защото водещи са симптомите и след това е теста за Естрогенни метаболити.
Е2 на 3 ден от МЦ, както и Прогестерон на 7-ми ден след О. не са достатъчни и нищо няма да покажат.... защото, ако си с СПКЯ/ПКЯ,  Е2 е висок, но това не означава, че има доминиране на естрогените ( по-точно метаболитите... а и се търси какво е съотношението полезни към опасните/вредните ( напр. 4-хидрокси естрогените или пък16 хидрокси, който причинява дори онкозаболявания).

# 551
Здравейте, моля за коментар на изследването, направено на 21 ви ден на цикъла (без да броя 2-3 леко зацапване преди това). Озадачи ме, че е по-висок от рефер. граници. Какво може да означава това?

# 552
Резултата е повече от добър! Означава, че е имало О и жълтото тяло работи добре! Дано да е станало!
Здравейте, моля за коментар на изследването, направено на 21 ви ден на цикъла (без да броя 2-3 леко зацапване преди това). Озадачи ме, че е по-висок от рефер. граници. Какво може да означава това?

# 553
Здравейте,

След неуспешна 1-ва инсеминация сме, която беше стимулирана с Летрозол. Днес ми е 2-ри ден от МЦ. Дали има смисъл този месец да пускам някакви хормонални изследвания? Изследвала съм преди да почнем с процедурите всичко описано на 1-ва страница тук и съм качвала преди резултати, но последните изследвания са от преди 3 месеца. Не знам дали са актуални и дали не е добре да следя някои хормони? По последна информация всичко беше окей с изключение на нисък Инхибин и AMH , но не драстично.

# 554
  • София
Здравейте,
След неуспешна 1-ва инсеминация сме, която беше стимулирана с Летрозол.
Скрит текст:
Днес ми е 2-ри ден от МЦ. Дали има смисъл този месец да пускам някакви хормонални изследвания? Изследвала съм преди да почнем с процедурите всичко описано на 1-ва страница тук и съм качвала преди резултати, но последните изследвания са от преди 3 месеца. Не знам дали са актуални и дали не е добре да следя някои хормони? По последна информация всичко беше окей с изключение на нисък Инхибин и AMH , но не драстично.
Здравей!
Може да провериш как реагират на овариалната стимулация, при теб,  хормоните ТСХ, Т3 и Т4, Пролактин  Тестостерон ... дали остават в нормални граници или не... за да може при следващи стимулации, шанса да е по-висок.
За АМХ и Инхибин В - трябва да минат поне 2-3 месеца ... за да са обективни
Проведи за всички възможни дефицити на витамини и минерали, защото това е важно за правилното развитие на ембриона и самата бременност ... вит. Д, желязо, феритин, ЖСК, трансферин, хемоглобин ( тълкуват се заедно), В12, ФК, В6, Хомоцистеин, цинк, мед, селен...
Успех и скоро да се похвалиш с най-прекрасната новина Peace

Общи условия

Активация на акаунт