Образователен Говорилник - тема 9. Дзънннн!

• 18 794
  • 757
  •   1
Отговори
# 510
  • в страната на чудесата
Аз ползвам професионална алпака и тежичък Simple Smile Пържените картофи са проблем само за жлъчката. Но ние още нямаме подобни проблеми. Пържолка вратна на тиган с пържени картофи правя редовно.

# 511
  • софия
ми......мие си съдовете една жена, когато внезапно мъжа и идва от хола:
- дай, дай, дай.....ееее сипи млако веро де...... не, Не бе, как можа, намали малко тая вода.....
- Добре ли си?- пита учудено жената
- Глей кво направи с водата, дай малко по-серизно. тука, тука, ей туй петънце, е ням' ли да го изтъркаш малко...
- Абе какво искаш от мен ти бе?
- Аз съм, шефа в тая къща, ше ме слушаш. Да видиш на мен какво ми като шофирам.
- Добре, разбрах, махни се сега....
- Аз съм шефа в тая къща, ше правя каквото си искам. Намали тая вода и вземи телчето...
- бе..... махни се бе човек..... остави ме да си мия...
- Аз съм шеф.......  - и се свлякал на земята, под звучния удар от  измития тиган по главата му.
В тоз момент влиза съседката:
 - Марче ма!? Пешо що спи на земята?
- Той е шефа в тая къща, може да спи където си иска!

# 512
  • София
ми......мие си съдовете една жена, когато внезапно мъжа и идва от хола:
- дай, дай, дай.....ееее сипи млако веро де...... не, Не бе, как можа, намали малко тая вода.....
- Добре ли си?- пита учудено жената
- Глей кво направи с водата, дай малко по-серизно. тука, тука, ей туй петънце, е ням' ли да го изтъркаш малко...
- Абе какво искаш от мен ти бе?
- Аз съм, шефа в тая къща, ше ме слушаш. Да видиш на мен какво ми като шофирам.
- Добре, разбрах, махни се сега....
- Аз съм шефа в тая къща, ше правя каквото си искам. Намали тая вода и вземи телчето...
- бе..... махни се бе човек..... остави ме да си мия...
- Аз съм шеф.......  - и се свлякал на земята, под звучния удар от  измития тиган по главата му.
В тоз момент влиза съседката:
 - Марче ма!? Пешо що спи на земята?
- Той е шефа в тая къща, може да спи където си иска!
Joy

Така е, много обичат да шефстват и да дават акъл, нали Grinning

# 513
  • София
Аз съм наложила бан на пърженето (и слънчогледовото  олиото) у нас (и у свекърва ми, че то само у нас няма да е интересно, књв шеф съм, ако не издавам заповеди къдет' трябва и къдет' не трябва). Обаче дребния обича шницели, панирани хапки и т.н., аз самата умирам за патладжан и чушки, та така се стигна до еърфрайъра.

# 514
  • в страната на чудесата
Шарки, а с какво олио готвиш

# 515
  • София
Зехтин във варивата, краве масло при всичко печено. Нали знаете тайната на френската кухня -> кравето масло. Макар че аз започнах да пека с кр. масло преди повече от 20 г., казаха ми, че миризмата на агнешкото се туширала с кр.масло, пробвах, убедих се, че е така и после започнах всичко да готвя с него.

# 516
Олио не съм имала у нас от години. Миналата седмица ми се наложи да ползвам,Та купих и сега му се нервирам като го видя.
Всички модерни уреди имам в нас,сега реших да поръчам един,който обединява няколко в едно. Останалите ще ги раздам на роднини.
Шарки,бон апети!

# 517
  • София
И още на тема 2021 (Лейке Simple Smile ):

# 518
  • в страната на чудесата
Аз харесвам слънчогледовото олио. Пък и не може да се пържи в зехтин.
Агнешко е много вредно месо Simple Smile
Осен че не го харесвам.

Хахаха, пожелавам ви да е така, Шарки Simple Smile

Четох днес в Италия учениците искат да се връщат в училище и се инсталирали с рибарски масички и таблети на улицата пред училище на метър и половина разстояние да правят часове:)
Сетих се за двора на колежа, може да е подходящ вариант Simple Smile

# 519
  • София
Слънчогледовото олио е много полезно. Аз ползвам различни видове масла според случая (зехтин, авокадо, слънчогледово (рафинирано и не и т.н.). Във всяко има различни есенциални мастни киселини или други ползи. Та гледам да ги допълвам. Веднъж по случайност бях минала дълго само на зехтин и ми се очупиха ноктите. След като пих какви ли не витамини, заздравители за нокти ползвах, се светнах, че е от липса на линолова киселина и започнах да си ям слънчогледово олио съвсем целенасочено. Е, оправи ми се проблемът за отрицателно време Simple Smile От тогава ползвам различни неща Simple Smile

# 520
  • София
Малкият прояде агнешко благодарение на Texas de Brazil. Преди това дори не го беше опитвал. Аз го готвя рядко, 3-4 пъти годишно, по принцип съм фен на телешкото и свинското, а пилешкото откровено го мразя.

У нас сме с ИР (без малкия), аз имам и гастрит, та пърженото не ни се отразява добре.

# 521
  • в страната на чудесата
Може би на стомаха. Иначе ИР няма връзка с пърженето, даже напротив. Повече с картифите.
Аз много следя въглехидрати само при малкия, щото от лятото спрях фехтовката, не може фитнес сутрин, а следобед залата е пълна и движението става трудно.
У нас ще настъпи голям спор с връщането в училище - аз ще го пусна с маска, мъж ми е привърженик на идеята, че училищата са ковидарници...

# 522
  • София
я пък аз ям семки. И гледам сериали. вече трети сезон поред за последните 36 часа... Добра съм, а?

Амели, какво гледаш?
Аз последно приключих с Хартиена къща и Короната. Сега си търся нещо ново, но не ми се иска драми и кримки.

# 523
  • София
Росита, гледа ли Queen's Gambit? Препоръчвам, ако не си. Също и The Undoing по HBO.

# 524
Ние приключихме снощи с “Wallander”. Обожавам скандинавски филми и все такива търся. Жалкото е, че повечето хубави са вече изгледани. Години наред отказвах, но от миналата имаме телевизор в спалнята и често прекалявам до малките часове. Проблемът ми е, че не мога да спя на включен телевизор и ако реша да спя, съоругът ми съшо трябва да спи, а ако реша да гледам той или трябва да гледа или да спи-има избор човекът. 😂
Аз нямам от най-модерните роботи за готвене вкъщи, действам с чугунен тиган и обикновена фурна. Агнешко обожавам.
Бих искала да се върнат в училише, макар и с маски. Ученикът също го иска. Да видим обаче, съмнявам се всички деца да върнат. Дано поне 7-ми и 8-ми класове.

Общи условия

Активация на акаунт