Образователен Говорилник - тема 9. Дзънннн!

• 18 714
  • 757
  •   1
Отговори
# 75
  • София
То, добре, ама за Лейка голям наплив се заформи Simple Smile Аз пък не искам да се примирявам с "всички ще го изкараме" или поне ако може да не е наведнъж някак си. Вече няколко човека около мен имаха проблем с намирането на болници за свои близки и т.н., че мисля че наистина е по-добре да е по-разтеглено във времето. Поне по- адекватна помощ да могат да получават хората и не само за Ковид.

# 76
  • София
Не е добър момента да се изкарва сега Ковид според мен - не само места в болници няма, няма и лекарства вече, имам познат, обикалят за него аптеките да търсят изписан му антибиотик, оказва се, че няма. В Пловдив е още по-зле положението май:
https://nova.bg/news/view/2020/11/11/305182/председател-на-рфк-пловдив-в-аптеките-има-сериозен-недостиг-на-лекарства/

# 77
  • София
И аз вече клоня повече към ДО, а не мислех, че това някога ще стане. Нашите не са в училище от 30.10. /първо ваканция, после - ДО/. За това време се разболяха 7 родители и 1 дете /преди това нямахме случай в класа, но имахме бони учители/. Един родител го кара много тежко - пневмония, влошаване, нови два АБ - но не го вземат в болница, защото нямало места. Не ме е особено страх от вируса, но предпочитам да не се разболяваме сега, защото никой не знае как ще го изкара. Вярно, че ние продължаваме да ходим на работа /аз мога да върша голяма част от вкъщи, но ММ не може/, но се опитваме максимално да се пазим. Децата се срещат с приятели, но все пак контактите са в по-ограничен кръг.

# 78
  • София
На 100% съм съгласна с казаното от Аш. Затварянето на децата няма да реши проблемите. Усилията трябва да бъдат насочени да се спре презапасяването с лекарства от здрави хора и да се приемат в болница само пациенти със симптоми различни от паника.

# 79
  • София
Печалова, Маслинова, не мислете за пневмонии Disappointed Think positive, think positive! Оммммм

Пневмония също се кара и се изкарва. Аз честичко карам. И туй ще мине. Не всичко, що блести, е злато.

Амели, санака,

Скрит текст:
как се превежда името ви на български? Извинете ме - днес съм на черешата от сутринта Joy. Снощи много ме боля тиквата и се предрогирах...

# 80
  • София
На 100% съм съгласна с казаното от Аш. Затварянето на децата няма да реши проблемите. Усилията трябва да бъдат насочени да се спре презапасяването с лекарства от здрави хора и да се приемат в болница само пациенти със симптоми различни от паника.
... и за поне 2-3 седмици да се затвори всичко (като в белия свят), за да се редуцира най-масовото разпространение между уж възрастните дебили, денайъли или просто простаци и безхаберници.

Това скудоумно подчинение на собствениците на заведения е толкова по Радой Ралин "Гъз глава затрива", че ми иде всичките алибегови мазньочи да ги избия, като почна първо с тия дет им слугуват от правителството, де.

# 81
  • София
... и за поне 2-3 седмици да се затвори всичко (като в белия свят), за да се редуцира най-масовото разпространение между уж възрастните дебили, денайъли или просто простаци и безхаберници.
Ако се затвори всичко, и аз съм ЗА .. 2-3 седмици наистина да стъпчем тъпата крива ... и месец, ако трябва.

Не искам помощи - да дадат на хората, които наистина биха останали гладни!

# 82
  • София

Амели, санака,

Скрит текст:
как се превежда името ви на български? Извинете ме - днес съм на черешата от сутринта Joy. Снощи много ме боля тиквата и се предрогирах...
Моето не се превежда - съставено е от първите букви на имената на децата. Simple Smile

# 83
  • София
В момента очевидно има затруднения здравната система /независимо от причините/. Затварянето на всички за 2 седмици може би ще има ефект на облекчаване на системата и ще даде възможност да се организират планираните нови легла, тестове, пунктове в поликлиниките и т.н. Но само учениците не виждам никакъв смисъл, освен отчитане на дейност. Имам чувството, че са ги набелязали, защото не се плащат компенсации при тази мярка.

# 84
  • София
Скрит текст:
Ха-х, Пепелова, и Зехтинова става, моето идва от детски сантимент към Попай:
https://heroes-and-villians.fandom.com/wiki/Olive_Oyl

# 85
  • София
А Али-то хем работи, хем го подпомагат. Confounded

# 86
  • София
нагъл
по-нагъл
най-нагъл
алибегов

Скрит текст:
упражняваме superlatives

Скрит текст:
Аз съм Сивошиева

# 87
  • София

Поясни, моля те, за алитератите кат мен.

# 88
  • София

Поясни, моля те, за алитератите кат мен.
Аш=пепел, цвят - сив

# 89
  • София
Благодаря. Просто винаги съм си мислела, че е съкращение от нещо. Някак хич не ми се връзва да си Пепелинова Simple Smile))

Общи условия

Активация на акаунт