Образователен Говорилник - тема 9. Дзънннн!

• 18 712
  • 757
  •   1
Отговори
# 60
# 61
  • в страната на чудесата
Шарки, да не си инвестирала Simple Smile, често го показваш
Регенеронът е по-близо до терапевтичните ваксини отколкото до Тамифлу. Като принцип, за което казва Дъждец и което споделям,
В България се прилага успешно имуновенин, който е “коктейл имуноглобулини”, опитът е добър с него и е от десетилетия.

# 62
Лейка, тука големи доктори всички се извъдиха 😆😄 Само тебе слушам аз.
Между другото Мангъров каза, че се изгражда имунитет доживот и който твърдял обратното, просто не го бил учил това нещо. Доцент Чорбанов каза същото, че твърденията, че не се изгражда имунитет, били безумни.

# 63
А на мен ми звучи безумно да са толкова сигурни в твърденията си, при липсата на твърди и задълбочени изследвания и наблюдавани повторно заразени .

Последна редакция: вт, 10 ное 2020, 18:51 от Fancy

# 64
  • в страната на чудесата
Мецане, надценяваш ме.

Незнам, ще поживеем, ще видим.
При пилетата короните предизвикват бронхит. Имат си ваксина, за живота на едно пиле (2 месеца примерно) я слагат 3 пъти. Смртността там се казва фира Simple Smile - както казват ветеринарите бива, 0.5-1%. Така казва мой приятел, ветеринар със специалност птици. Е, все пак е жива, атенюирана. Ще видим с високите технологии.

Врачките и астролозите казват да се подготвим за редовни маски следващите десетина години - я корона, я друго. Незнам финансистите и анализаторите какво казват Simple Smile

# 65
  • София
Незнам финансистите и анализаторите какво казват Simple Smile
Ma как, не си ли чула - вчера след новината за ваксината на Пфайзер на Уол стрийт се е изправила вертикалата.

И аз чух за тази глупост на Мангъров и честно, колкото и рационално да съм настроена, на врачките по имам вяра отколкото на тоя.

# 66
  • София
Не, не съм, инвестирала съм в тъпи български фондове. //Днес ме уведомиха, че има 0.68 лв дивидент от Албена АД за 2017 г. и 0.87 за 2018 г.//

В Рош в Базел работи мой съученик от гимназията, от него идва информацията.  

Аш, "Директорът на Инфекциозна болница проф. д-р Татяна Червенякова уточни, че в понеделник Мангъров е подал молба за преназначаване с мотива, че в момента потокът към детската клиника, в която работи, е по-нисък." Човекът е останал без пациенти/пари от НЗОК заради по-малкото други инфекциозни заболявания покрай пазенето от КОВИД. "Глад мори държавата".

# 67
  • София
Аш, "Директорът на Инфекциозна болница проф. д-р Татяна Червенякова уточни, че в понеделник Мангъров е подал молба за преназначаване с мотива, че в момента потокът към детската клиника, в която работи, е по-нисък."
Г-жо Акулова, хич не ставате за предавател на новини Simple Smile! Ей това е новина:

https://btvnovinite.bg/bulgaria/pratiha-i-doc-mangarov-na-parva- … a-s-covid-19.html

# 68
  • София
Хаха, Аш, друго си е журналистическата мисъл, викаш, не като точната на програмист Joy

Лейка, благодаря, няма нужда да те затруднявам. Просто ми беше любопитно и бях останала с впечатление, че си пробвала. Иначе, на мен един възрастен УНГ преди време ми беше казал, че навремето веднъж се наложило да лекува пневмония на дете с хрян (май не е можело да пие антибиотици, не помня точно защо). Но няколко дни е бил денонощно с детето, за да го наблюдава.

# 69
  • София
I concede Wink

# 70
  • София
Имала съм дядо, виден УНГ в Кюстендил.. известен като д-р "Джанки".. всичко лекувал с джанки. Мен така ми лекуваха гнойните ангини, абе действаше, ама само като бяха зелени. Той не беше дал на родителите ми да ми махнат проблемната 3та сливици, която още си е голяма и на място на пук на всички УНГ, които твърдят, че в пубертета намалявала и изчезвала.. явно джанките са я подсилили Grinning

# 71
Накрая ще лекуваме пневмонии с мед и хрян. Много аб се изписват сега, а смее ли човек да не ги пие.
Мангъров не го чета. Пропускам всякакви статии за него, да не им правя трафик.
И да се образува имунитет, кой знае какво ще му скимне.
И ЕБВ уж се кара веднъж, ама при много хора става хроничен и прави големи поразии.
ЧПВ си стои в клетките и пак зависи дали организмът ще го потисне. Та, ми е малко руска рулетка това с Короната и имунитета.

# 72
  • софия
Аз определено съм за ДО. Вярно, че имам комфорта на къща и самостоятелна стая за всеки, обаче не това ми е водещо. Просто все повече си мисля за учителите. Не мога да си представя, че ще бъдат "войниците" на полето. В крайна сметка, каквото не се научи сега като е толкова важно може да бъде научено утре. Нито матурите в който и да е клас, нито буквалните мота мо учебници са важни. Други са истинските знания и те определно се изграждат вкъщи. Останалото - моля ви се, не се е сринал света от малко по-грозен краснопис, някоя и друга грешка в диктовката или пък палаво дете нестоящо на стола си. Ако е чак толкова трагично образованието, ше анулират една година, ше завършат с една по-късно и готово. Никой няма да е неграмотен. Пък големите открития по университети и бъдещи бакалври магистри не пречи да бъдат отложени за по нататък във времрто. Никой не знае кое откритие кога чака зад ъгъла. Може пък точно отлгането им да е истинския звън в нечия глава. Нали така, Аш? Дзъннн Simple Smile

# 73
  • София
Дзънннн, дзънннн, ама аз вече съм за присъствено. Лайкнах поста на Амели, защото го разбирам и ми хареса и не всичко трябва да е на всяка цена, ако ме разбирате. Просто като анализирам ситуацията от последните 5 дни, мисля че вече няма шанс да не се заразим, освен ако днес не настъпи тотален локдаун навсякъде. Никаква полза няма от това само учениците да стоят у дома и напук на тази мярка да се заразим. Имаше една аналогия като виц за това, но в момента не мога да се сетя. Беше нещо от рода на ... че хем ще те бият, хем... (но наистина не се сещам).

А за риска - учителите се разболяват и след две седмици пак са на училище. В нашето училище намират и заместващи и с малки пропуски се справят. Децата, родителите - също. Вече се примирих с мисълта, че ще се разболея. Лейка ще ме лекува Simple Smile Ако искам да се предпазя, единственият начин според мен е да не си покажем носа навън до намирането на ваксина, но наистина не виждам как ще стане това. А на училище е толкова хубаво.

# 74
  • софия
хе хе, ей това му е интересното на диалога. И аз съм съгласна с Аш Simple Smile
Ама ако до вчеря бях на принципа - няма начин, ше минем през това, то днес се надявам ако може по-малко да минат през това.
Не знам. Не знам.
Моя позната е с пневмония. Спортист чвек. С лека температура едната сутрин, изкашляла се два пъти и се усетила, че нещо не е добре в тялото и. Направила си снимка (и какви приключения са били в болницата) и хоп пневмония. Абсолютно невидимо "сгтовена". Друг приятел и той - с два отрицателни теста, жена му се ядосала, настояла за снимка - снимка - пневмония.
Казва се че трябва да се реагира навреме , кое е навреме? ти не разбираш, че нещо ти се случва, как да обърнеш внимание преди да е късно?!

Общи условия

Активация на акаунт