Образователен Говорилник - тема 9. Дзънннн!

• 19 019
  • 757
  •   1
Отговори
# 240
  • в страната на чудесата
Не са 40% заразени, а 40% от тестваните са положителни. Според мен ако 40% са заразени ще е като ядрена бомба.
Не се стягай, пий си виното.

# 241
  • София
5-класниците си продължават с присъственото обучение. И сега учителите в нашето училище трябва да търчат до училището за 5 клас, и после до вкъщи за 6, 7 и гимназията...
Иначе моята лична позиция за учителите съвпада с японската :
В Япония единствените поданици, които не са длъжни да се кланят на императора са учителите. Причината е, че без учители не може да има императори.

# 242
  • софия
Мецане, страхотен е стиха ти!  Права е Лейка, с лекота би могъл да водиш колконка в издание.
Сега, ясно е, че не споделям вижданията ти, но не мога да отрека доброто им изливане в рима. Освен това сега ще се върна да прочета темата за колежа, че в стиха ти прочетох неща, които там не видях.

Абе хора, защо толкова ви дразни темата за колежа?! Аз дори не знам какво пише по останалите теми? Еле пък да имам такова желание за отпор.
И понеже съм част захарта по колежа, съвсем сериозно да попитам-защо е този хейт? На всичкото отгоре вече едва едва се пише в тая тема и то толкова несъстоятелно, че  се чудя как намерихте за ценно да я сдъвчете?

На мен, както е ясно, не ми пречи, но прави супер неприятно усещане, че Мецан категорично си е навил на пръста антиколеж позиция и мине не мине “просветлява”.
Мецане, тъпо е!
Понякога си мисля, че международните обмени, които де правят сред децата с цел преодоляване на културни различия, толерантност между различните и тн, трябва да се правят и на местно ниво-между-училищни. Същото и за родители. Хиляда процента съм сигурна, че този междуучилищен “хейт” ( не е най-точната дума) ще спре.
Относно колежа има за какво да се негодува, естествено, но всеки има везни в главата си и разпределя-плюсове и минуси.
Ако не е станало ясно, пак да кажа, аз съм от ония ръсещи захар. Помня всички негативни мнения на потребители с деца в колежа, като огромен звън са ми в главата, едно на ум, отчитам  и нещата, които недолюбвам, но все още очилата ми са розови. Имам определено нещо, което ме ядосва всеки път като се сетя за него, но уви- нито мога да променя, нито съм сигурна, че искам. И това е крайната диплома и рискът да е по-ниска при положение, че си работил адски много. И заради преписвашите, и заради другите училища. Ми тъпо е. И все пак, не сменяме училището. Да, някои го правят, но са единици, такива каквито ги има във всички училища-мотиви всякакви.

Последна редакция: пн, 16 ное 2020, 00:19 от Амели

# 243
Мецанчо, много забавно, но само на пръв поглед. Някак и хуморът трябва да е умерен, инак почва да нагарча.
От три поста в АК, сътвори цяла поема.
Виното ще ти е било в повече.
Амели, и аз им се чудя защо все темата на АК четат. Завиждат ли, що ли? Аман!
Ми аз не ходя в темата  на испанската гимназия или пък тази на 91 НЕГ да ги питам за какво им е тоз испански или немски, пък макар да го учат и безплатно.

# 244
5-класниците си продължават с присъственото обучение.
Това не е във всички училища. Ние например сме на ДО.

# 245
  • в страната на чудесата
Чудя се дали най-после учителите ще спрат с проектните сборища или и там децата им разпространяват инфекцията...

# 246
  • София
Защо четете темата на колежа? Май са малки децата още.. докато дойде ред на нашите нещата може да се променят. Виж аз от време на време отварям темата за НУКК, само защото съм заложила, че Велянова ще спре да е директор, само като я изнесат с краката напред (да знаете, не го пиша грубо, просто тази жена няма да сдаде поста и да се пенсионира май никога) и залогът ми е откакто бях в гимназията ... 8-9 клас (преди милион години)

# 247
  • София
Чудя се дали най-после учителите ще спрат с проектните сборища или и там децата им разпространяват инфекцията...

Лейка, то и учителите са разделени по темата и нямат общи искания, както и много други съсловия. Затова мисля, че е тотална перверзия прехвърлянето на отговорност за решения на хора, които нямат (нормално) експертност по определени теми. И това пак не е само за учителите (вкл. директори). За едно такова сборище разбрах, че било направено задължително от директора, защото иначе не знам какво си. А има учители, на които не им се ходи точно заради обстановката. В случая решението е оставено на съвестта и разбиранията на директорите, които пък са най-разнообразни. Толкова ли не можаха да ги ограничат тези събития централно се питам? Не са кой знае колко жизненоважни в такъв момент.

# 248
  • в страната на чудесата
Не знам, Лейди, всичко е бутафорно.
Ще ти кажа например, че конгресът на хематолозите беше присъствен, докато този на имунолозите преди седмица изцяло онлайн. В залата беше като телевизионно студио, а вътре бяхме 10 души (само презентатори). Едно и също съсловие, не по-малко рисково от други. Явно липсата на разум не се компенсира с разногласие... Wink

# 249
  • София
Моето заключение е, че явно имунолозите имат по-голяма експертност по темата от хематолозите. Или поне повече здрав разум Simple Smile Това в кръга на шегата. Simple Smile

# 250
  • София
Мецане, след поемата, сътворена основно да оплюе Колежа, официално спирам да съм ти безусловен фен, както бях досега, и дори на творби, които не споделят моите виждания. Този път лично според мен си се поолял, ама много, дори за теб, който си по принцип човек на емоционалните крайности. Няма да коментирам повече, де. Доста мислих дали изобщо, но понеже си възприемам темата като виртуална сбирка на приятелски кръг, реших, че все пак традицията повелява, кат имаш мъка, да си я излееш.

Нашето училище се пооляха днес също. При това неприятно. Отдавам го на стреса и абсурдността на цялата ни територия. И все пак. Снощи в 22:30 майка пише, че детето й е с положителен тест - в родителската вайбер група. Естествено всички решаваме, че от днес сме в карантина. Сега, тук е моментът, че майката е за бой, защото при ясно разписана процедура ВЕДНАГА да се информира конкретно длъжностно лице в училището, тя решава, че ще го направи тази сутрин по някое си време... Класната преди това успява да се свърже с въпросното лице (зам-директорката) и ни уведомява, че според нея децата са днес на училище. Това се случва около седем сутринта днес. Част от родителите пращаме децата (щот нали имаме разпореждане), част - не. И към девет без нещо друга майка пише: сега говорих със зам-директорката, объркали са се, децата нямало как да са в училище, изкарали са ги на двора, да ходим да ги вземем. Е , ВТФ?!?!?!?! Така и никой не се нае да информира родителите официално (освен горката класна във вайбер, ама то и тва не е официален канал), а аз място не мога да си намеря от възмущение, че в тази ситуация, като си сгрешил (на всеки може да се случи), не може да се събереш и организираш нататък нещата, както трябва и най-малкото да се погрижиш да се говори с всеки родител. Гррр.

Последна редакция: пн, 16 ное 2020, 10:21 от Milenita

# 251
  • София
От днес всички петокласници в СС  минават на дистанционно обучение за две седмици. Часовете им започват в 8:40 и приключват в 16:45 с десет минутни миждучасия и 35 мин. за обяд.

Няма да  коментирам хейт поемата. Само ще кажа, че е жалко когато хора без пряка информация какво и как се случва в Колежа (отнася се за всяко друго училище) се опитват да осмиват, да се подиграват, да преиначават. В конкретния случай, подобно поведение уби темата за АК и родителите минаха на лични съобщения или се преместиха във ФБ групи, а това е в ущърб на тези, които тепърва ще проявяват някакъв интерес към училището.

Последна редакция: пн, 16 ное 2020, 10:51 от rosi_ta

# 252
  • София
Мецане, след поемата, сътворена основно да оплюе Колежа, официално спирам да съм ти безусловен фен, както бях досега, и дори на творби, които не споделят моите виждания. Този път лично според мен си се поолял, ама много, дори за теб, който си по принцип човек на емоционалните крайности. Няма да коментирам повече, де. Доста мислих дали изобщо, но понеже си възприемам темата като виртуална сбирка на приятелски кръг, реших, че все пак традицията повелява, кат имаш мъка, да си я излееш.

Нашето училище се пооляха днес също. При това неприятно. Отдавам го на стреса и абсурдността на цялата ни територия. И все пак. Снощи в 22:30 майка пише, че детето й е с положителен тест - в родителската вайбер група. Естествено всички решаваме, че от днес сме в карантина. Сега, тук е моментът, че майката е за бой, защото при ясно разписана процедура ВЕДНАГА да се информира конкретно длъжностно лице в училището, тя решава, че ще го направи тази сутрин по някое си време... Класната преди това успява да се свърже с въпросното лице (зам-директорката) и ни уведомява, че според нея децата са днес на училище. Това се случва около седем сутринта днес. Част от родителите пращаме децата (щот нали имаме разпореждане), част - не. И към девет без нещо друга майка пише: сега говорих със зам-директорката, объркали са се, децата нямало как да са в училище, изкарали са ги на двора, да ходим да ги вземем. Е , ВТФ?!?!?!?! Така и никой не се нае да информира родителите официално (освен горката класна във вайбер, ама то и тва не е официален канал), а аз място не мога да си намеря от възмущение, че в тази ситуация, като си сгрешил (на всеки може да се случи), не може да се събереш и организираш нататък нещата, както трябва и най-малкото да се погрижиш да се говори с всеки родител. Гррр.
Миленита, относно втората част от поста - НАПЪЛНО те разбирам. И те прегръщам. Миналата седмица в четвъртък и петък и аз бях фули ошашавена от комуникираните съобщения и действия. Липса на каквато и да е карантина в клас с болно дете от петък и идентична ситуация, но с двуседмична официална карантина в друг клас. И комуникация - йок. Комуникация само лично по телефона с директор или зам. директор. В резултат на което 20 човека звънят едновременно всеки да си каже болката.

В същото време вайбър групата на класа се е превърнала в темата със стила на бг-мамма раздумката за дистанционното обучение - "невинен" хейт колко е безумно да си в училище в момента, хейт срещу безотговорното РЗИ, абсурдите на РЗИ и безотговорното население. Очаквам скоро дадени родители да започнат да нападат други с жаргон като "безсмъртни" и др. В същото време аз си пратих децата на училище днес ...

И въпреки това ужасно много съчувствам на училището и на учителите. Много ми е мъчно, че се борят с това и зная, че избраха по-трудния път - можеха лесно да хлопнат кепенците и да се видим напролет. Благодаря ви, хора, ако ни четете!

# 253
  • София
Няма да  коментирам хейт поемата. Само ще кажа, че е жалко когато хора без пряка информация какво и как се случва в Колежа (отнася се за всяко друго училище) се опитват да осмиват, да се подиграват, да преиначават. В конкретния случай, подобно поведение уби темата за АК и родителите минаха на лични съобщения или се преместиха в ФБ групи, а това е в ущърб на тези, които тепърва ще проявяват някакъв интерес към училището.

Вярно е това, следя темата поради личен интерес от известно време насам и забелязвам, че става все по-вяла и отсъстваща. Има едно нещо, което винаги ме е удивлявало - как така са толкова категорични в (обикновено силно отрицателните си) мнения хора, които дори не са помирисвали отвътре едно училище, освен евентуално в ден на отворените врати. Мецан звучи като да има някаква несбъдната любовна история с АК - защо иначе следи зорко постове и коментира с пособна жлъч, че чак и "поема" е написал.

За хлопването на кепенците - все по-неизбежно ми се струва. Въпросът не е дали, а кога - и имам чувството, че след Коледа дълго време децата няма да се видят на живо. Което пак е добър сценарий на фона на очакванията още през октомври да затворят училищата.

# 254
  • София
Мецанчо, много забавно, но само на пръв поглед. Някак и хуморът трябва да е умерен, инак почва да нагарча.
От три поста в АК, сътвори цяла поема.
Виното ще ти е било в повече.
Амели, и аз им се чудя защо все темата на АК четат. Завиждат ли, що ли? Аман!
Ми аз не ходя в темата  на испанската гимназия или пък тази на 91 НЕГ да ги питам за какво им е тоз испански или немски, пък макар да го учат и безплатно.
Това към мен ли? Защото определено се усеща като да е към мен. И в този случай бих те помолила да посочиш кога и къде аз съм хейтила Колежа. Защото е точно обратното - винаги и многократно съм казвала, че АК е едно от училищата в списъка ми за добър избор на гимназия, посочвала съм кои са неговите предимства според мен, когато някой ми е искал мнението, подкрепих дъщеря ми да кандидатства там и щях да подкрепя избора й, ако беше избрала него /точно както подкрепих и другия й избор/. Чета темите на всички училища, които смятам за добър избор, за да съм в течение и защото имам и трето дете, чийто избор тепърва предстои. Хейт и висока доза пренебрежителност има в твоя пост.
Мецан би трябвало вече да го познавате, че реагира крайно емоционално и свръх крайно, но тези му реакции не са истински хейт и съм сигурна, че и той обмисля Колежа.

Общи условия

Активация на акаунт