Отговори
# 165
  • Откъм Варната
...Момичета девет месеца носим слънчицата си в утробите си и не мисля че някой има право да ни се бърка как да ги гледаме Всяка майка сама си решава кое е най добро за детенцето й Ако някой още от сега ви се бърка моят съвет е да отстоявате позициите си и никога да не отстъпвате Става въпрос за вашето дете и животът и здравето му зависят от вас...

Напълно съм съгласна с теб  bouquet

# 166
Здравейте!!
Доста се веселих с историята на КалиМа,защото лично аз за първи път чувам от вас,че имало такава традиция в Бг. Обаче,когато прочетох статията в "Труд",Се ПОТРЕСОХ!!! Shocked В 21 век да умрат 7 деца от осоляване???? #Crazy  #CrazyКакъв е този прост народ,Боже!!! Какви са тези села,в които свекърви измъчват децата,а "младите булки" трябва да се съобразяват и търпят някакви олигофренки,които сигурно се къпят веднъж в седмицата  и смърдят неустоимо??? Twisted Evil Twisted Evil Twisted Evil
Не знам,момичета...Просто нямам коментар... Cry
Целувки и лека нощ!!!! Hug

# 167
Тайно си мислех, че поне още една от вас ще е будна по това време, ама на.........послпаланчета сте вие smile3503
КалиМа за осоляването всеки си спряга какво ли не...далеч съм от мисълта че би позволила такова нещо, но да си кажа  Embarassed в училището имаше тема за това "Кога да консултираме детето си с ортопед" - и дойде един професор от Г. Баня, който освен всичко друго ни обясни, че нашите бебчета не са паламуд и че няма нужда да ги докарваме до шокови състояния и какво ли още не.......... Каза, че поне 20 години са убеждавали бабите ни в едни неща, които са се считали за правилни, а сега ще трябват още 20 за да ги отучат smile3506 Ама то нали знаеш...."Едно си знае баба, едно си бае..."
Четох, някой беше писал за Нивеа. Идеята е козметиката да е с доказан произход и валиден срок на годност.  Доколкото си спомням в един от безистените на "Славейков" имаше фирмен магазин на Нивеа. Най-добрият вариант  все пак е доказана медицински козметика.
Ние с мъжа ми си решихме, че живот и здраве да се роди бебчето и да се приберем през првите две седмици не искаме да идва никой освен майчето ни (а тя е разбрана и ще помага с каквото трябва, без да се меси и налага). Не искаме нито татко, нито батко.............Искаме спокойствие!!!  А освен това на една от лекциите в училището питахме, за колко време бебчето си изгражда имунитет към ваксините сложени му в родилното и отговорът беше: 1-2 седмици. 
Аз май се поувлякох с писането, ама като не ми се спи................
Пожелавам ви да можете да си отстоявате правата, свободата и спокойствието newsm10
И да не се ядосвате на врели некипели

# 168
има, има и други будни ама се стаяват  Mr. Green
то не остана много и като че ли сън не ме хваща а съм толкова преуморена  Sad

# 169
Еееее Криси, ти водиш с две седмици Simple Smile
Аз съм качила около 10 килца и от време на време си ми дотежава (представям си ако бяха повече) .  Вчера се смяхме с една приятелка, че от доста време не съм виждала какво се случва под пъпа ми smile3532
Терсене ми е когато се обръщам докато уж спя newsm09 и като стана един два пъти да пишкам и после постоя будна за повече от час и се измъквам от кревата и сядам пред РС-то.
Успокоява ме това, че сън и почивка не можем да акумулираме за след раждането пък то вече не остана...
Сетих се, когато влизах в 7 месец и си говорехме с мъжа ми колко много има още, а после се успокоихме, че 6 от 9 са си цели 2/3 както и да го погледнеш newsm03

# 170
Пак не съм довидяла Embarassed не били две, а цели три, че и отгоре Simple Smile

# 171
 аз последния месец съм качила 6 килца - то не бяха свадби кръщенета и рожденници - всеки по нещо сладко, а и да се оплача като излиза мъжо вчера мнооого го помолих да ми зареди плодове а той се връща с кола и една котия с шоколадови вафлички - бях му сърдита - аз замъквам по някоя ябълка - но немога да си взема кой знае колко неща - веднъж пробвах да заредя и докато си стигнах вкъщи ми се откъснаха ръцете - едни кесийки дето ти се врязват  Crazy 
и така сега съм на вафлички - цяла седмица ги редува вафлички шоколадчета  Sick
той е маняк на сладко - и как не сложи килце ами все на мен се лепи да му се невиди #Cussing out

# 172
 Simple Smile Аз не си падам по сладкото, но от няколко месеца насам сутрин пия една кофа силно разредено нес кафе и задължително нещо сладичко..........
А с пазаруването е кофти. До скоро си гушках багажа, за да не ми тежи и дето казваш да не ми се врязва, ама вече ми е неудобно..... Обаче направиха плод и зеленчук точно до входа ни и сега поне за това не страдам:-)
Бях се замислила, че човек като отиде на пазар попоглежда с колко парички разполага, а аз попоглеждам кое колко тежи, щото е толкова хубаво да пазаруваш и толкова лесно се увлича човек, а после един гърч падаааааааа Rolling Eyes

# 173
 разглеждах тъкмо септемврийските бебоци - толкова са мънички  Hug
онзи ден гушках един малък бебок - не съм вярвала но ме беше страх - бях забравила за размерите на такъв човек
през цялото време се чудех как да го хвана точно  Joy то човекото цялото - има няма две шепи и едно крехко и финно

в бенетон имало разпродажба - хвана ме яд че сега чак научавам  #Cussing out онзи ден бях в софия да му се невиди,
и като харесах една вълненка жилетчица на един бебок значи Crazy  - пак ще се поразходя май тази седмица малко

# 174
Наистина са много мънички newsm53 и едни нежнички...мммммммм Simple Smile
На мъжа ми бебешкото гащиризонче е по-мъничко и от най-мъничката дрешка, която сме купили. Просто да се чудиш как човек над 1.90 е бил толкова мъничък newsm12
А за Бенетон нямах представа, но благодаря Simple Smile Днес ако ми се разхожда, може да свърна и в тази посока.

# 175
щерка ми беше с нон стоп подсечено - ама много подсечено дупе и сега се чудя за пелените бамбино мио
не че не го преодоляхме но няколко месеца наред сменях памперси - пелени - кремове, и нищо не помагаше, измивах и дупето даже по два пъти преди ядене като се сабуди и се уверявах дали е суха преди да заспи - не съм и оставяла мокър памперс почти - само през ноща малко по дълго ако пишка без да съм я усетила - и това и костваше такива обриви - кожа не и оставаше на дупето - все едно е изгоряло Cry , колко съм плакала с нея и се чудех какво да правя - а тъпите лекари няма да кажат че е алергия и да дадат някакво сиропче поне  #Cussing out
затова сега ме е шубе с памперси - но ще пробвам че иначе ще пада едно пране  Crazy

отивам и аз да си направя една каничка кафенце вече - неможах да легна и ми е време да правя на народа някава закуска

# 176
И аз отивам да посвърша нещичко домашно...
Нямам опит с гледането на бебе, но се надявам да нямаме проблеми, дано и вие да нямате, нали казват, че две еднакви деца няма Simple Smile

# 177
Добро утро, маминки!  bouquet
Добре дошли на новите моми!  bouquet
Честито на празнуващите!  bouquet /на патерица/
Ох, вие не спите ли? Rolling EyesПишете ли, пишете ли......
Днес влизам официалон в 9м. , така че ви черпя /ох, тези картинки не се отварят/
Ще ходя на доктор и ако има интересни новини ще ви кажа.
Прочетох, че сте обсъждали бабините методи за отглеждане на бебчетата.Ми това е била преди сто години.Дори мойта майка не ме е гледала по подобен начин.Книжка с медицински инструкции е използвала.Като се е родил брат ми/по-голям е от мен с 10г./ и тя не е знаела в началот какво да прави баба ми го повила целия, а мама като видяла и ревнала.Разопаковала го и повече не дала никой да и се бърка.За лошо или за добро ние сме майките на тези бебчета и каквото решим това ще правим, пък дори и според някои да не е най-правилното.Нали има лекари-специалисти, които да ни съветват.
Ох, стана дълго.
Лек ден!  bouquet
Сега ще изчета подробно какво сте писали Laughing

# 178
Ресавелка, извинявай! Embarassed
Стискам палци всичко да мине нормално и бързо!Късмет!  Praynig
 bouquet

# 179
ами те явно не спят  Laughing и аз не спах, ама пусти мързел да стана до компа, седя и преча на татито да спи, като му пускам телевизора  Embarassed

Русавелка, успех и от мен  Hug

Аз съм добре, като изключим майсторите и имам проблем с един микрофон които не мога да включа и аз не знам защо, ама взех да се изнервям вече с него и съм го зарязала да дойде някои по вещ.

По повод солта, най- жалко е че има хора които все още го правят на децата си, въпреки информацията която имат  Twisted Evil

Аз на доктор съм чак на 27.09, но пък и още не се водя официално в деветия  newsm78

Това е от мен за сега, ама днес ще се включвам по активно  Wink

Общи условия

Активация на акаунт