Отговори
# 150
Здравейте мами,
да са живи и здрави всички ,които празнуват днес.  bouquet
Май скоро ще си имаме първото бебче-стискам палци Русавелка всичко да е наред и да ни зарадваш с хубава новина.
Air ти да се лекуваш,че бебчо иска здрава мама.И аз така съм се подула,доки каза че такова ще е положението последния месец.Ще търпим сега ,пък после ще сме хубави мами на хубави бебоци.
Лека вечер от нас и целувки на тумбачетата Hug

# 151
Здравейте момичета!
Честито на празнуващите днес!   bouquet
Геринет, добре дошла!
Русавелке, стискам палци скоро да ни се похвалиш със здраво бебче!
Неса, добре ме разсмя с описанието на обръщането. И на мен ми е трудно вече. Като си лягам отвсякъде се подпирам с възглавници, за да ми е по-удобно. Иначе добре си спя, рядко ми се случва да се въртя и да не мога да заспя.
Днес обикаляхме с татито по магазините. Купих му 2 блузи, а на мен нищо  Sad . Бях си харесала една жилетка и шал към нея, ама като ги пробвах - жилетката сега ми седеше размъкнато, а какво ли като изчезне корема. На бебето му купихме кошче и мъжо веднага го сложи в колата и сега си е там. Много му беше интересно като го избирахме.
Днес иначе изгладих 2 перални. Яни, и аз като теб все отлагам това занимание - много ми е омразно и после се трупясах в леглото и не мръднах допреди малко.
Сега татито ще ме води на гости на свеки, че е именичка и отсега си мисля какви вкуснотии е приготвила!
Много  Hug на тумбаците!

# 152
Включвам се на финала на деня само за да честитя празника на всички именници.
Да сте живи и здрави! Да сте много усмихнати и да сте благословени с прекрасни бебчовци!
 newsm51

Дали ще имаме бебе, Русавелке? Е, стискаме ти палци!  newsm10
Поздрави на всички и  Hug за бебоците!

# 153
Здравейте момичета

Честито на всички именници  Hug

Днес говорих с доки Ако бебо позволява ще го вадим на 26 ако не по -рано но това ще решим утре в 8 без 20 Ох така се вълнувам
Аз лично предпочитам още една седмица да си е в мен но това е божа работа

Оска и аз ще се радвам да се видим Това май ще ми е последната лекция като бременна
Русавелка, Вилиан, Куки желая и на вас успех Изобщо всички октомврийки да се готвят че най-хубавото предстои

Вчера след пълната програма с Дари днес бяхме в Патиланци Опитвам се да компенсирам предстоящото затишие и стоене вкъщи Но той май е като с яденето колкото и да ядеш пак ще огладнееш Особено в нашето положение Embarassed

Момичета аз вече ударих + 7 кг и съм много щастлива Дано и бебо да е ударил +3  Praynig А талията ми нарастна от 57 на 93  #Crazy Ей това се казва опъване на кожа а

За козметиката аз си купих цялата серия на Мустела Залагам на скъпи марки и това е След като науката напредва толкова защо да не се възползвам от постиженията и Пък си мисля че вече природата не е това което беше че да разчитам на натурални продукти

Но това е лично мнение и не искам да ангажирам никого с него Знам че доста ще ни се различават вижданията от сега нататък но важното е всяка от нас да се радва на живо и здраво бебче и да сподлеляме тази топла атмосфера която изградихме за 9 месеца между нас
Прегръщам ви всички и ви желая лека и спокойна вечер
И само Левски 

# 154
  • Някъде в Европа...

Aaa, ето тук вече си противоречим  Wink Wink

# 155
Здравейте мамчета:-)
Два дена не си бяхме тук и сега падна едно четенеееее.....
Гери добре дошла и на теб Simple Smile
Кой ли ще вземе първото място? Ангелина, Иляна или Русавелка newsm12? важното е да мине безпроблемно smile3521
Честито и на мамчетата с новите придобивки...
Мога да ви се похваля, че пеленката, която плета за изписването на нашето бебчее наполовина готова Grinning Дано да имам време да я довърша навреме. Което ми напомня...Отивам да разгледам придобивките и гъсеничката на Ники Simple Smile
Живот и здраве във сряда сме на консултация, за да видим как ще се развиват нещата...
Хайде отивам да гледам снимките, а на всички вас леки и спокони сънища Hug

# 156
Ох, толкова отдавна не съм писала, че чак ме е срам  Embarassed
Но много съвестно чета и се вълнувам заедно с вас!  Peace

При мен новото е, че ще раждам секцио, защото имам изтъняване на ретината и вече 3-ти офталмолог ми го препоръчва. Както си мислех, че предпочитам да раждам нормално, така май доста се успокоих като ми го съобщиха.  Grinning

С покупките доста напреднахме, остава само количката и козметиката. Все не съм сигурна дали тези дрехи, които сме купили ще са достатъчни, но ако не стигат, ще купуваме по-натам в крачка!

Добре дошли на новите мами   bouquet и благодарности на Кръц и Хера за темата, нищо, че е на средата вече!

Фрики наистина се позагуби  newsm78 дано да е наред всичко  Praynig и да има на поводи за честитене скоро и при нас!

Весел празник на именничките, все има някоя прикрита сред нас!

# 157
ЧЕСТИТ ПРАЗНИК НА ВСИЧКИ ПРАЗНУВАЩИ МАМЧЕТА!!!    baloni
Преди малко се връщаме от кино в Арена и бебка така се разрита докато се стреляха от екрана, че ми се наложи да ставам и да се разхождам по време на филма. Преди това гледахме в Комо матрачетата, но нищо още не си харесвам, искам да пообиколя. Купих първото спално комплектче на жирафчета Grinning и две шишета на Авент, а татито хареса едно огледало, с което уж гледаш бебето отзад в колата, докато шофираш. Огледалото се залепя на стъклото до това за обратно виждане, но както го сложихме, след три минути падна и така се борихме няколко пъти....само си дадохме парите, не че е скъпо но се оказа тъпа покупка  Confused   
Оска,  благодаря ти за съвета и аз имам пълно доверие в д-р Миков и за това веднага почнах да пия Аугментин, както той ме посъветва, но все пак исках да ви питам...Нещо напоследък много често ми се сменят настроенията, поне знам от какво е  Party
Лека вечер   bouquet   

# 158
Момичета направо имам чувството, че ще се пръсна вече!Пъпчето ми направо ще се развърже!Като ми започнат контракциите ще се радвам, че най накрая всичко ще свърши.Не знам защо, но имам чувството, че цяла вечност съм бременна, а и колкото по наближава, то толкова по бавно минава времето.Само си повтарям:" Още малко, още малко", а и хората голямо питане:" Ай де няма ли да раждаш вече", то ще кажеш, че нещо зависи от мен.Щом крушата още не е узряла, то няма как да падне от дървото, но и на мен ми се изчерпа търпението.

# 159
  • Откъм Варната
Цял ден се опитвам да споделя какво ми изтърсиха снощи, ама такъв мързел ме гони че чак сега се наканих, та за какво става дума:

Имахме гости снощи, мъж, жена и детето около 10 годишно, и стана на въпрос че когато се къпели бебетата във водата се слагало сол, около 200 -300 г  #Crazy за да не се потяли като пораснат newsm78, бяха ми дадени примери с детето че баба му като било бебе направо със шепите си я ПОСОЛЯВАЛА doh под мишниците и гънките на крачетата, повивала да поседи така малко и после къпели и сега детето не миришело, даде и пример с дете на нейна позната която не слагала сол, а детето сега в първи клас ужасно миришело newsm09 изпаднах в потрес, абе викам аз няма да слагам сол то ще му изгори кожичката каквато нежна, ама тя не та не, и моя мъж и той вкара компетенция, че майка му като би малък брат му ( 8 години по малък ) също слагала навремето сол smile3555 боже викам си на акъла тия хора полудяха, спрях да споря то не се излиза на глава тя жената сладкодумна и не си отстъпва от нейното....Та днес отивам при баба ми и я питам тя навремето дали е правила такива "осолявания", ами жената не си спомня такива неща, после питах и майка ми тя поне може да помни 3 деца е гледала все пак и тя ми вика какви са тия глупости то да не е туршия че да слагаме сол, бабини деветинени било smile3527, нито мен ме е осолявала нито брат ми или пък сестра ми за която ясно помня че е нямало солни бани, пък не миришем.....Може би ако не се къпя цяла седмица и не си сменям дрехите ще замириша, ама не искам да пробвам и едва ли ще е че не съм била на солни бани в ранна детска възраст....Ох дълго стана ама лудостта на хората понякога бая ме стресира, ами тя свекървата е от село и като дойде като се роди бебо и реши да го осолява ми то ще трябва да я изгоня, че малко проклета си пада и няма да се разберем лесно....

Айде лека нощ и да спите спокойно и за мен Wink

# 160
  • София
бяха ми дадени примери с детето че баба му като било бебе направо със шепите си я ПОСОЛЯВАЛА doh под мишниците и гънките на крачетата, повивала да поседи така малко
то звучи като че ли свински бут е осолявала Shocked

# 161
аааа, никакво осоляване! Вижте тази статия от вестник Труд: http://www.bg-mamma.com/site/content/view/682/84/ 
И ако някой реши да ми се меси в това като се роди бебо, ще бъде изгонен! Какви са тези работи! То и моята свекърва нещо намеква че сол във водата била полезна за бебето, ама солта реално няма никаква роля за естествената ни миризма! А ако си мисли някой че няма да се поти ако со осоли като малък, ми това е много зле, защото това е част от отделителната система на организма!
На нас на лекциите за бременни педиатър ни каза че наскоро имало два смъртни случая от осоляване, да не говорим за многото случаи на жестоко зачервена кожа (реакция към многото сол).
Кожата на бебчетата е толкова нежна и деликатна, как може такива варварски методи спрямо нея!
Аз лично съм решила аз да решавам как да гледам бебето си и ако някой ще ми се меси и ще налага друго мнение (с което не съм съгласна), този някой да бъде лишен от правото да помага за бебето и това е.

# 162
Ужаас какви са тия осолявания, туй да не е месо за сушене.. пфу ..Егати простотията..

# 163
  • Откъм Варната
...Вижте тази статия от вестник Труд: http://www.bg-mamma.com/site/content/view/682/84/....

Боже варвари Shocked

# 164
 Аз още веднъж изказвам моето абсолютно предпочитание и доверие  в постиженията на съвременната козметика и медицина
Бабинити девитини нямат място при отглеждане на бебе в 21 век Що не дойде някой да ни обясни че трябва и да повиваме и да топим в мед бибероната или да не извеждаме бебето 40 дни
А като прочетох Майката не искала но свекървата се наложила Е нека ми се наложи де
Момичета девет месеца носим слънчицата си в утробите си и не мисля че някой има право да ни се бърка как да ги гледаме Всяка майка сама си решава кое е най добро за детенцето й Ако някой още от сега ви се бърка моят съвет е да отстоявате позициите си и никога да не отстъпвате Става въпрос за вашето дете и животът и здравето му зависят от вас

Колко е хубаво че си споделяме и можем да се подкрепяме в трудни моменти  Hug

Общи условия

Активация на акаунт