За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

• 27 149
  • 753
  •   1
Отговори
# 645
Казах ви, количествата са огромни и са за проф. употреба. Иначе 11 лв за 700 г е поносимо, на мен времето ми е по-скъпо.
 Та ще си караме без бутер тесто. Като се пенсионирам и си остана вкъщи може да правя.
Да, Марчева, така е.

# 646
Аз ще дойда да ме научите . Все нямам смелост за такова тесто .
Някъде гледах клипче как се прави професионално - едни огромни листове . / Ръчно /

# 647
  • Бургас
https://shop.gladen.bg/product/rewe-mnogolistno-testo                                                                                                
https://gurme-bg.com/produkt/%D0%B1%D1%83%D1%82%D0%B5%D1%80-%D1% … 275-%D0%B3%D1%80/

# 648
Това в каква връзка? Говорим за качествени теста с масло, с палма има навсякъде.

# 649
  • Sofia
Душата, на мен не ми трябва многолистно тесто,  иначе си е вариант да се комбинират желаещите.
Имаше питане как се правят банички с такова тесто, та оттам тръгна разговора.

Аз ще дойда да ме научите . Все нямам смелост за такова тесто .

Саня, аз това казах, че не е сложно (а не че всеки трябва да си прави вкъщи), малко занимавка е на разточване и прегъване, виж при мен, ако искаш. Simple Smile

Последна редакция: нд, 13 дек 2020, 09:08 от Morena

# 650
Здравейте , рецепта за  коледни сладки или меденки, които нямат нужда от използването на миксер?

# 651
  • София
Здравейте , рецепта за  коледни сладки или меденки, които нямат нужда от използването на миксер?

Бисквити с фъстъчено масло и парченца шоколад

Шоколадови клъстери с корнфлейкс

Бонбони *Орехови фурми*

# 652
Благодаря много, а може ли и вариант за коледно тесто за сладки, искам и малкия да се включи, нещо което да изрязва с формички.
П.П. Възможно най-лесно и вкусно, кухнята ми е много далечна планета Grinning

# 653
  • под тепетата
Виж меденките на Джули в коледната тема. Вчера ги правихме с внука.

# 654
Виж меденките на Джули в коледната тема. Вчера ги правихме с внука.
Може ли линк? Много меденки ми излизат там.

# 655
# 656
  • София
Предложете ми десерт с прясно мляко за дете на 4г(имам 2л и искам да ги оползотворя)

# 657
  • София
Предложете ми десерт с прясно мляко за дете на 4г(имам 2л и искам да ги оползотворя)

Сутляш, мляко с грис, бисквитена торта.

# 658
Моля за рецепта за царевичен хляб без бяло брашно и без мая.
Намерих много рецепти, но все с добавка на друго брашно.

# 659
Става сбит само с царевично брашно, затова все имат и друго брашно. Слагат царевично брашно колкото за аромат, а то е малка част от хляба обикновено.
Ако трябва да е без глутен, не знам някаква комбинация с оризово дали няма да стане добре вместо бялото брашно, а за маята - те и без това безглутеновите стават по-добре със сода или бакпулвер, с мая не втасват добре без допълнителни съставки придаващи структура вместо глутена.

Вариант е и качамак, сварен гъст и нарязан на филийки след изстиване, могат и да се запекат след това под грил или на сух тиган. То при всяко положение ако е само с царевица, няма да има вкус точно на хляб. Зависи колко близко до нормален хляб го търсите да е.

Общи условия

Активация на акаунт