Боледуване на децата ни-тема 76

 • 15 723
 • 741
 •   1
Отговори
 • shumen
 • Мнения: 17 725
Пускам нова тема,но не можах да кача лични към старата.Някой ако може да качи.

Последна редакция: чт, 25 яну 2024, 00:48 от danaeka

# 1
 • Мнения: 3 208
Запис тук. Аз моето си го признавам болнаво. Ако има някой болен, задължително и моето ще го налови от градината. От балета не е ловила засега нещо, но това е 1 час, а и децата танцуват самостоятелно.
Предучилищните в кв. Банишора са само до обяд. В този ред на мисли, трудно ще се покрие часовия диапазон до 5.30. Ще го помисля разбира се отново август на междинните класирания. Аз смених няколко градини - три частни и сме в държавна (+ дежурната държавна за лятото). Моите наблюдения показаха, че когато има болни лови. Ако няма - държи повече.
Мислила съм си за детски имунолог,  но през Интернет не можеш да запишеш час, звъняла съм в иван рилски, там никой не вдига.

# 2
 • Мнения: 4 611
Запис и от мен.

# 3
 • Мнения: 160
И моето дете от днес след като се върна от училище е с 38 температура , повръщане и много сополи.Преди Нова година беше с повръщане , разтройство и темперятура и сега пак.Правих комбиниран тес за грип - за ковид нищо не отчете.

# 4
 • Мнения: 2 249
Рано е да засече ковид сякаш, пробвайте пак след ден-два.

# 5
 • Мнения: 160
Рано е да засече ковид сякаш, пробвайте пак след ден-два
Да и аз мисля , че е рано за ковид  да отчете,но повръщането ме притеснява.

# 6
 • Мнения: 368
Има деца, ходят си редовно. Вчера как ми реагира учителката, че друго дете дето да е отсъствало цяла седмица като моето нямало.  Една приятелка чийто майка работи в детска градина ми е разказвала как ги хранят с една обща лъжица. Освен това си кашлят, смъркат с часове едно в друго, стояла съм в групата вътре. Децата си бършат сополите по играчки, после мине друго дете и хваща, лапа играчката, общо взето хигиена няма как да има.

# 7
 • Мнения: 5 105
Нашето не лапа играчки. Обаче преди 2-3 месеца след някое посещение между боледуванията му беше почнал да се плези и да идва да ми оближе суитчъра. Предположих, че има дете в градината, което го прави, защото няма от къде да го е видял, а не е характерно за него.
С еднаква лъжица да ги хранят не мога да си представя дори. Нашето вече се храни само (когато реши да яде, разбира се). Щото част от менюто и аз не бих.

В нашата никой никога не е коментирал кой колко и кога отсъства. Аз ги питам понякога да си сверя часовника нашето ли е най-боледуващо. Казват че и другите отстстват по седмица поне, ако не и повече. Нашата лична лекарка винаги дава бележка занпоне седмица след като се излекува да остане вкъщи. С дъшеря ни също така правеше.

# 8
 • Мнения: 368
На мен ми беше любопитно дали грип изкарахме, после се сетих, че може да е бил този вирус дето удря в бронхиите, но според мен грип си беше с тази температура. Теста за ковид беше отрицателен.

# 9
 • Пловдив
 • Мнения: 148
Мислила съм си за детски имунолог,  но през Интернет не можеш да запишеш час, звъняла съм в иван рилски, там никой не вдига.

Димитрова, ние правихме консултация с двама детски имунолога -  на място в Александровска болница и през healee с втория имунолог. Свързах се и с екипа на др Кюркчиев от Ив Рилски, но държат при тях да се изследва повторно и аз се отказах.

В момента чета "Детския имунитет" на др Величкова - много достъпно и разбираемо е обяснила как влияе храната, как се сформира имунната система още вътреутробно, имунни клетки, ПИД, вторичен имунодефицит.

Последна редакция: чт, 25 яну 2024, 02:13 от plodche

# 10
 • shumen
 • Мнения: 17 725
Даннита,за повръщане давам натриев цитрат.При моето дете действа безотказно.За тест за Ковид е рано още и според мен.
Ваня,как сте?
Рейна,за яденето със една лъжица и аз съм го чувала,но за яслата.Също и от една чаша,че пият вода.
Моя май се разболява пак.Върти се,пъшка,охка,подсмърча нещо насън,а и майка ми каза,че кихнал и прокашлял няколко пъти тази вечер.Казах и веднага да му даде Нурофен и Цинабсин за носа и да го загрее.Да се надяваме,че съм успяла да го пресека навреме този път.

# 11
 • Мнения: 2 043
Каръка си е карък …… сега се събуждам, окото ми залепнало…. Отивам в банята - яко гурели и подуто…. Лепнала съм явно от детето дето беше болен. До Събота сме тук. Отделно хванахме турската ваканция и в хотела ни е пълно с яко кашлящи и сополиви деца от милата ни съседка.
Дано не прехвърля конюнктивита пак на детето 😭😭😭
Тобрадекс мисля да си взема. Как ви се струва?

Последна редакция: чт, 25 яну 2024, 07:26 от toni1189

# 12
 • shumen
 • Мнения: 17 725
Тони,дано не го предадеш на детето пак.Тобрадекс при нас са помагали.
Ваня,какво стана с резултатите на каката?
Моя  сутринта нищо му нямаше,изпратих го на училище и пак поръчах да ми се обади,ако има нещо.

# 13
 • Мнения: 4 248
На голямата всичко е отрицателно. Тя спря да се оплаква от гърло в момента, в който и взиха гърлен...после не е мрънкала. Тая сутрин устните и бяха пак като маймунски задник.... Мислех че ако има нещо на гърления може да е причина за състоянието на устните, но не. Имам подозрение, че ги хапе, т.е. захапва със зъби долната устна и така седи. Може да взема някакъв бебешки периорален крем, някога съм взимала като беше бебе и помагаше.
Малката и тази нощ пререваваше на сън, явно още не и е комфортно с гипса.
Да знаете като търсите разни лекарства, че в озона някои неща са по-евтини и може да се съчетае с книги, блокчета и прочие ученически принадлежности до безплатна доставка.
Тони, ако конюктивита е вирусен не би трябвало да заразиш детето. Не му давай да се търкаля по твоята възглавница все пак. Зимнитихпочивки звучат супер, но като си представя нон стоп затворени пространства и сополиви деца, зле ми става...то седиш на снега, ама цял ден не може. Има там едни вили Малина, от години точа лиги по тях, но е тооолкова далече.
Много се надявам да пуснат грипна ваканция, че за се понаспим малко Simple Smile

# 14
 • Мнения: 4 611
Плодче, разкажи повече за книгата. Звучи интересно.

Общи условия

Активация на акаунт