УНГ отделение Пълмед, Пловдив

• 780
  • 4
  •   1
Отговори
Здравейте,
На моя близка предстои операция на синусите и носната преграда. Била е насочена към отделението на Пълмед, без конкретен доктор. Лекари, сестри, санитарки, храна, стаи? Има ли баня?
Някой може ли да сподели някакви отзиви?
Всички мнения ще бъдат от полза! Благодаря предварително!

# 1
В УНГ не съм била, но в Урология бяхме 6 жени в една стая! Има баня, но тя е буквално в единия ъгъл на стаята, кошмар.
Язък им за таксите - болницата е частна, много неща се доплащат, за разлика от държавните. Нито отношение, нито условия, храната не я помня, не ми е била важна. Но такива измислени диагнози ми написаха, досега 100 пъти да съм умряла, според тях. Завинаги ми е в черния списък тази болница. Преди 6 г. се развива действието. жива и здрава съм, благодаря на Бога!

# 2
В УНГ не съм била, но в Урология бяхме 6 жени в една стая! Има баня, но тя е буквално в единия ъгъл на стаята, кошмар.
Язък им за таксите - болницата е частна, много неща се доплащат, за разлика от държавните. Нито отношение, нито условия, храната не я помня, не ми е била важна. Но такива измислени диагнози ми написаха, досега 100 пъти да съм умряла, според тях. Завинаги ми е в черния списък тази болница. Преди 6 г. се развива действието. жива и здрава съм, благодаря на Бога!

Е, в ъгъла на стаята ще е. Не знам как архитектите биха измислили банята да е по средата на стаята Joy. Честно казано не съм срещал болница в която банята да не е в ъгъла на стаята, освен старите отделения във ВМИ, където баните и тоалетните са общи за целия етаж.

Малко офтопик, но това с измислените диагнози за жалост е плод на нашата здравна система и клиничните пътеки. Това не е нещо специфично за пълмед, или за частните болници въобще, а за всички работещи с НЗОК. Много често няма как да приемеш някой, без да си поизмислиш малко. А при необходимо по-дълго пролежаване, си принуден да презаписваш пациентите в нови КП, за да не губи пари отделението. А това някой път изисква малко фантазия в диагнозите. Просто да кажем една КП е 2000 лв и минимално пролежаване 3 дни. Ако човека остане 6 дни, болницата няма да получи повече пари, а на практика разходите ще са двойни. Това е все публична информация, може да прочетете в сайта на НЗОК какви пътеки има и какви са необходимите диагнози.

Пък иначе не знам, не съм стъпвал нито в урология, нито в УНГ на Пълмед, но в други отделения е изглеждало по-приятно отколкото в хирургиите например. В урологията на хирургиите в цялото отделение се носеше смрад на урина.

# 3
Не Ви съветвам да се насочвате към УНГ на пълмед. Има няколко кадърни доктора, но всички други са абсолютни аматьори - и лекари и сестри. Всичко се прави през пръсти, но пък ще Ви измислят 100 диагнози и интервенции , на които да Ви подложат, за да източат касата. Организация - пълна нула. Висиш пред кабинет за визитация с часове, смесват в една стая здрави и заразно болни и Т.н.
Самата болница е ужасна за частна - трябва са си носиш всичко - от вода , през прибори до тоалетна хартия.

# 4
  • Пловдив
Ако не е късно.
И аз не съм била в УНГ, бях в неврохирургия. Две легла в стая, баня и тоалетна в стаята, два малки фотьойла, гардеробче, шкафчета и телевизор. Три пъти на ден бършеха пода и събираха отпадъците от кошчето в банята. Храната беше прилична като за болница. Аз лично от лекарите там съм доволна, сестрите им са зле. Санитарки имат по две на смяна, но отделението не е много голямо. И моите диагнози не съвпадат, но ми спестиха някой лев от заплащането на това, което ми поставиха. Това е положението, трябва да си паднал, при битов инцидент, та касата да покрие частично някой разход/консуматив.
Прибори, вода, тоалетна хартия май се носи почти навсякъде или поне там, за където имам информация. Сигурно в Селена има всичко, но и цените са им добри. Редно е да се постараят.

Общи условия

Активация на акаунт