За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

• 27 279
  • 753
  •   1
Отговори
# 450
Здравейте, търся лесна рецепта за много тънки бисквити / курабийки. Може ли да ме ориентирате?

# 451
  • пак там
Ваня, Морена, благодаря ви!

# 452
  • Пловдив
Сега установих че ми трябва глазура за торта. Спретнах аз една тортичка, но седи незавършена без глазура. Трябва ми такавс която дс се разтичампо ръбовете и същеврвменно да стегне бързо. Имам 100тина грама кондензирано мляко, прясно мляко, шоколад за готвене около 100 грама и какао. Дайте идеички.

# 453
  • София
Здравейте, търся лесна рецепта за много тънки бисквити / курабийки. Може ли да ме ориентирате?

*Слънчеви* сладки

# 454
Как се премахва миризмата на тиня от шаран?

# 455
  • Варна
Махнете люспите и втрийте обилно с лимонов сок и подправки. Да престои поне 2 часа. Аз добавям и сух кориандър. Ароматът му е силен. Предпочитам голия шаран. По-вкусен е и с ненатрапчив мирис.

# 456
Махнете люспите и втрийте обилно с лимонов сок и подправки. Да престои поне 2 часа. Аз добавям и сух кориандър. Ароматът му е силен. Предпочитам голия шаран. По-вкусен е и с ненатрапчив мирис.

Ще го готвя утре. ММ днес го почисти,че утре е на работа, а на мен ми става лошо,не мога да поря и махам карантии. Joy Махнал е люспите, всичко,готов е за готвене, но ще бъде утре. Днес дали може да го направя това?
Редактирам: чувала съм,че се кисне в оцет и вода,за да се премахне миризмата, но ефективно ли е?

# 457
  • Варна
С лимон е по-добър ефекта. Изстискайте няколко и да престои цяла вечер.

# 458
  • София
Момичета, за пръв път ще правя тутманик. Може ли като оформя охлювчетата в тавата, да ги оставя до утре да втасват и чак тогава да ги пека? В рецептите пише, че втасват 1 час, но може ли да ги оставя завити в тавата 12 часа примерно?

# 459
Присетих се за едни чеснови питки тип пица/фокача, които правех преди няколко години, рецептата беше от тук от форума, мислех, че са на Лабрекс, но не ги намирам при нея. Специфичното им беше, че тестото се мажеше с паста от  чесън и нещо си там ....върти ми се кисело мляко, кашкавал (сирене?), подправка някаква......
Някой дали се сеща за какво говоря?

# 460
  • Sofia
Момичета, за пръв път ще правя тутманик. Може ли като оформя охлювчетата в тавата, да ги оставя до утре да втасват и чак тогава да ги пека? В рецептите пише, че втасват 1 час, но може ли да ги оставя завити в тавата 12 часа примерно?
Обичайно маяното тесто втасва два пъти (не че не може и веднъж) - първия път 1-2часа, след това се оформя и втасва втори път доста по-бързо  - за около 30-40мин.  
Та по--добре да омесиш сега тестото, да втасва на студено нощес и утре да оформяш и печеш.

# 461
  • Благоевград
Здравите!
Купих замразени пърленки и искам да изпека като са овкусени с масло и чесън. Може ли да ми кажете кога точно става овкусяването-преди печене или след печене? Маслото с чесъна ли се разбърква или изобщо някакви тънкости при овкусяването.
Благодаря!

# 462
Препоръчвам след печене .
Аз си правя смес от скълцан чесън смесен с масло и магданоз и така си мажа после питките .
Има едно чудесно английско масло със сол - може и чесън на гранули / този в Лидл е чудесен - маслото пак от там / и магданоз . Може и самардала / тя може да замести чесън - има точно такъв чеснов вкус - но е винаги със сол смесена - тоест маслото трябва да е натюр

# 463

Най-бързите и лесни бисквитки на света

https://www.cookwithasmile.com/%d0%b1%d1%8a%d1%80%d0%b7%d0%b8-%d … 1%82%d0%ba%d0%b8/

В този сайт има доста интересни сладки, които можеш да разгледаш.

Последна редакция: сб, 05 дек 2020, 18:58 от doroty3

# 464

Благодаря, точно нещо такова търсех Flowers Hibiscus

Общи условия

Активация на акаунт