Професионални серии за коса 142

• 41 897
  • 801
  •   1
Отговори
# 450
  • ВАРНА-морето,сините вълни.
Аз от поста на Принцесата разбирам, че даже е преспала със ампулата!!! Как ползвате Елистайзъра за финиш? В какво го държите?

# 451
  • Варна
Не стоя 20мин със стамиген,20мин след като съм я нанесла директно върху нея сложих маслата и си легнах. Измих чак сутринта. Редовно спя със Стамиген и нямам проблем. Не го препоръчвам без тест обаче. Моят скалп харесва марката и не ми е проблем.

Иве Еластистайлъра не е Еластисайзър. Това е новия продукт на Кингсли и той си е финиш изначално.  https://www.zlatnaribka.com/philip-kingsley/elasti-styler-terapi … p-kingsley-150-ml

# 452
  • Чукарландия
Принцесо, разсмя ме☺️. Добре де, как стоиш 20 мин. със ампулата Стамиген. Не трябва ли да е 5 мин и после да я отмиеш, за да не дразни скалпа?

Ти също ме разсмя - Принцесата не е стояла 20 минути със Стамигена, а цяла нощ. Колкото повече - толкова по-добре. 😉

# 453
  • София

Мélisande набледни на терапиите и силните маски задължително ги минавай с терапевтичната преса. При положение,че си заредила Колорплекс прави терапия всяка седмица като задължително минавай втората стъпка с пресата. Още след първото ползване ще видиш разликата - гарантирам.

Мерси, аз отдавна се каня да ги пробвам, спираше ме количеството им - моята коса макар и не от най-гъстите, нито най-дългите, поема огромни количества продукти когато е в лошо състояние. Та ще се чудя как ще ми стигне и на мен втората стъпка, че стъпка 1 май мога да я разредя.
Затова винаги се чудя как на момичетата тук им стига "лешник" маска за цялата коса - аз толкова нанасям на кичур  и пак ми идва слабо.
Зависи от продукта де, да кажем кафявата капачка на марокан заради гъстотата и текстурата ми идва доста икономична, но пак отиват поне 2-3 лешника.

Можеш ли да дадеш примери за терапии и силни маски?

Но не разбирам защо косата ми си стои изтощена като от много време вече не слагам боя по дължините а и доста отрязах от последния път в който слагах. Rolling Eyes

# 454
  • У дома !
Здравейте! Искам да попитам да ли е нормално да получа тази козметика за коса без да е опакована в кутии и целуфан:

Пристигнаха от Бютимол.

# 455
Тази козметика за коса така пристига, мисля че маските само имаха кутии/ на Керастаз/

# 456
Тифони, да, .. и в магазина на Рибката са така тези продукти .. всъщност повечето продукти са така.
Началото на тази година ми направи впечатление, че ми продадоха малък тоник на Ф. Кингсли за чувствителен скалп без опаковка, а същия за растеж имаше, но ми отговориха, че сменяли опаковките /опаковането/, демек повече няма да имат кутии .. дали е така не знам, не съм обръщала внимание повече.

Последна редакция: вт, 24 ное 2020, 15:30 от krystal93

# 457
Мелисанде, може би точно там ти е грешката, че не си я боядисвала отдавна. Дължините всъщност се заздравяват, като им вкараш пигмент.
Хубави терапии са ампулите на Напура ц9, двустъпковият реконструктор на Афоджи, знам, че и клетката майка е много харесвана.

# 458
# 459
Marble_beach,
бялата серия на OG е най-добрата им - бодличките са по-меки и основата е издължена.

# 460
Здравейте! Препоръчайте ми протеинов шампоан и протеинов балсам/маска, за да мога да редувам с хидратиращи продукти и в случая с Керастаз Екстеншънист. Косата ми е тънка, чуплива, без обем, имам постоянно фриз и дори и пресата не помага веднага се начупва и бухва. Поръчах си сега от ЧП сухото олио на Чи с кимион, серума на Маракеш за цъфтящи краища и тоника за растеж на Филип Кингсли.

Ако харесваш Керастаз можеш да добавиш Терапист или Архитект. Първата се води по-тежка артилерия, втората по-лека. Аз харесвам и двете, макар според мен старата версия на Архитект, която беше заместена от новия Терапист да е по-добра от двете нови. Но за съжаление я няма вече.
Мек и приятен протеин е Напура С9; също така аз много харесвам протеиновите Алтерна - Репеър. Има и доста други- предполагам, че другите момичета също ще препоръчат.

————————
За мен Нутритермик е незаменима и не знам защо я спряха. Но предполагам, че това е защото серията беше предимно за терапии, а повечето жени нямат време за терапии и не се е купувала толкова много. Просто Магистрал не може да я замени - тя е на различен принцип. Просто умерена хидратация - към балансирана серия. Серамидите се държат различно на всяка коса, макар да са част от състава на косъма по принцип. Та може понякога да се чувства като отявлен протеин, друг път като хидратираща.

————
Момичета, нямам все още пуснат блог, защото нямам време да го направя. Имам страница във фейсбук, защото ми се иска да пиша за някой неща, но и за това нямам много време. Ето още от лятото съм записала за Джойко Интенз Хидратор и за още няколко серии и не намирам време.
Иначе за коса ползвам и съм ползвала много продукти и всеки е допринесъл за поддържане здравето на скалпа.

Знам, че не всяка жена има възможност да отделя много пари за продукти за каса - повечето тук сме изключение, пък и сме малко луди Wink но за да се поддържа здравето на косата от корените има един мининум, който като се инвестира веднъж ще донесе за дълъг период полза.
Аз бих посъветвала да се вземе 1 пакет от 12 ампули Стамиген на Напура, като всяка ампула маже да се раздели на 2 и да се използва по 1 на седмица - напълно достатъчно е. Това значи, че имате ампули за 3 месеца.
Другото е ЯЧРМ- екстра дарк - в ибей или амазон ги има. Веднъж седмично терапия на корените, смесено с друго базово масло минимум 1:1, че е лепкаво и трудно се нанася. Плюса е, че можете да слажите ампула Стамиген и след 30 минути да нанесете и ЯЧРМ, ако имате възможност да престоите с маслото поне още 30-40 минути, като малко загреете. Голямата опаковка ня мяслото излиза най-изгодно и сигурно 1 година ще го ползвате.
Другото, което открих за себе си началото на миналата година е екстракта от репей. Има ги на много добра цена в Берьозка. Силен стимулатор на косата, против косапад, удължава анагенната фаза, абе добро е. Аз го смесвам с малко ЯЧРМ и нанасям на скалпа така.
Някой серум след миене на косата. Има много - можете де избирате. Нанасяйте го след къпане, а ако имате възможност да вземете и някой лек серум (лек като усещането косата, не като сила на действие), като тези на Гроу Горджъс можете да слагате и всеки ден.
И масажа на косата - ежедневен с главата надолу - 2-3 минети. Доби и на сухо - без серум - пак се прави. Аз от известно влеме не го правя всеки ден, а като слагам продукт на скалпа, но в началото се стераех всеки ден.
Навеждате главата надолу за да се кръвоснабдени добре скалпа и масажирате енергично с възглавничките на пръстчетата.
Това е достатъчно. Всичко над това е голяма глезене от наша страна. Ако правите това поне половин година ще видите ефект, а и по-рано ще го видите. Постепенно самата ви коса ще стане по-устойчива и силна на тормоза, който я очаква Wink
Магнолия, хубава коса и хубави съвети! Благодарим! Искам да те попитам относно маслото от репей /преди години и аз си го бях купила от Берьозка, но за тази цена реших, че нещо няма да е наред и го хвърлих/ дали е уместно да го добавя към "манджата" от масла - ему, ЯЧРМ, розмарин, синап, с които спя ЦЯЛА НОЩ, тъй като съм чела, че репея е и отровен, т.е. дали би имало негативен ефект от продължителен престой с него в/у косата?

# 461
Marble_beach,
бялата серия на OG е най-добрата им - бодличките са по-меки и основата е издължена.

Благодаря Simple Smile Да уточня само , че косата ми е тънка и изрусена. Лесно се начупва. Четката ми  трябва за всекидневно изправяне със сешоара , за да не ползвам толкова пресата

# 462
Дами някой ползвал ли е този продукт на Алтерна https://www.arlen.bg/product/5102/dalboko-hidratirasht-gel-perfe … -gelee-100ml.html

Ох Мелисанде, ти си моя агент провокатор, като каза сега нощния серум, а моята коса обича продукти като твоята.
И с тая преса... не я купувам само защото знам, че нямам време и в такива терапии които повечето от Вас правят ще се проваля. Еле пък за скалпа никокаж не съм правила нищо.

# 463
  • София
Дами някой ползвал ли е този продукт на Алтерна https://www.arlen.bg/product/5102/dalboko-hidratirasht-gel-perfe … -gelee-100ml.html

Ох Мелисанде, ти си моя агент провокатор, като каза сега нощния серум, а моята коса обича продукти като твоята.
И с тая преса... не я купувам само защото знам, че нямам време и в такива терапии които повечето от Вас правят ще се проваля. Еле пък за скалпа никокаж не съм правила нищо.

Дааа, нашите коси наистина обичат сходни продукти.
Ти пък ме провокира като изхабя наличностите също да си купя 1 литър от кафявата капачка на марокан Laughing.
Пресата още нямам време да я изпробвам като хората, но по натам ще дам сигурен отзив дали има смисъл.
Пак е налична в нотино между другото, но е на 180 лв, аз я взех за 130 от Испания, но като цяло трудно се намират.

Иначе е добре първо да пробваш все пак нощният елексир, че помня че за някои момичета беше "нищо правещ лукс". Ако при някоя поръчка успееш да се добереш до мостра.. Аз се бях засилила за някакъв крем без отмиване, даже се чудех за този който Аня препоръча - нутритив мисля че беше и много се радвам че открих този серум нощния.
Хем е leave in, хем не утежнява, хем мирише мн луксозно. Абе страхотен е

# 464
Някой ползвал ли е Копринен възстановяващ комплекс CHI Silk Infusion ? Как се нанася само по крайщата ли и дали е с отмиване?
Product Description
CHI Silk Infusion Silk Reconstructing Complex is a rich leave-in treatment enriched with silk, wheat, and soy proteins that will penetrate and help strengthen the hair, providing incredible softness, manageability and shine without build up.

How to Use
Apply a small amount into palm of hand and work evenly throughout the hair. Leave in and proceed with styling.
https://chi.com/chi-products/chi-haircare/chi-silk-infusion/

Може да го нанасяте от средата на косата надолу, ако е по-плътен косъма и предимно по краищата, ако е по-тънък.

Откъде го купувате?

Общи условия

Активация на акаунт