За бебета и деца от 0+ месеца: Бързи въпроси и отговори, съвети - 86

• 26 030
  • 766
  •   1
Отговори
# 360
Здравейте, колко мл адаптирано мляко общо трябва да приема бебче на 2 месеца? Също и кога трябва да прави паузи на 4 часа през деня например?
Моето дете е на 5 месеца, все още не може да прави 4 часова пауза. Може би като бъде захранено

# 361
Здравейте, колко мл адаптирано мляко общо трябва да приема бебче на 2 месеца? Също и кога трябва да прави паузи на 4 часа през деня например?

Моят син на 2++ е имал 6 хранения през деня и е изпивал 800мл. Значи 120мл вода + 4 лъжички. Simple Smile
А за паузата, сега е почити на 6 месеца и прави 4 часа само понякога. Масово си се храни на 3 - 3.5 часа. Но той ляга рано, около 19:00 и няма как да са му по-раздалечени хапванията. Simple Smile

# 362
Здравейте,дами.Обръщам се към вас за съвет,понеже с педито сме определено на различни мнения и докато за него всичко е Ок,за мен има проблем.Ситуацията е следната - детенцето ми е на почти 3 месеца и е с рефлукс (изцяло на АМ е).В началото беше на лактана био,след появата на рефлукса,който в началото не беше толкова изразен и уж нямаше проблем,в последствие започна на всяко хранене да повръща доста и след консултация с педиатър сменихме млякото на фризовом...но само за два дни,тъй като много му разстрои стомахчето и се изходи 9-10 пъти за деня.Смених Фризовома с аптамил ар,повръщането спря,но за сметка на това от както го приема детето има много газове,неспокоен сън,напоследък започва да плаче след ,като се нахрани и докато хапва коремчето му къркори.Не съм привърженик на тази честа смяна на млеката,но очевидно детето не се чувства много добре ,а според педиатъра причината не е в млякото.Пропуснах да добавя и че от както е на този аптамил ар ,акитата започнаха да миришат доста особено,нещо което преди това ,както и всички горе описани екстри нямаше.Според вас възможно ли е млякото да е причината за всичко това,както смятам аз?

# 363
Вземи му прахчета омнибитик панда и му слагай по едно прахче в шишенцето с обедното хранене. Изчакай десетина минутки, когато разтвориш млякото и прахчето преди да му го дадеш.

# 364
А дали е възможно детето да има непоносимост към белтъка на млякото? Аз съм си го мислила за моето дете

# 365
За да прецениш дали едно мляко е подходящо, трябва да го ползвате по е 2 седмици !
И моя акаше по 3-4 пъти на ден в началото, а сега ака само сутрин след като се наяде и много рядко след обед! Също така в началото му къркореше коремчето, но и то престана в момента.
За Аптамила нямам добри впечатления. Опитахме Аптамил комфорт и обикновения но и с двата имаше ужасни колики.

# 366
А дали е възможно детето да има непоносимост към белтъка на млякото? Аз съм си го мислила за моето дете
До колкото знам при подобна непоносимост ,ако повръщането продължава дори и с АР мляко,тогава е възможно.Иначе за употребата на млякото поне две седмици - на аптамил е вече месец.Фризовома знам,че се дава също и при запек.При употребата му знам,че е нормално по-честото изхождане в началото,а моето дете нямаше проблеми по принцип..някак не мога да възприема да чакам евентуално да свикне,а той да се изхожда по 10 пъти на ден.Накрая вече се събуждаше за да се напъва и беше само вода. Confused

# 367
Aphaya, няма ли вариант да се консултирате с гастроентеролог?
Дори ако трябва да е на частно.
Понякога имам чувството, че личните лекари не реагират адекватно на проблеми с храненето при бебето.

# 368
На твое място бих потърсила специалист. Много често личните лекари не обръщат внимание и само вдигат рамене и казват, че с времето щяло да мине и ужасно ме е яд като кажат така!

# 369
Гастрото,което ни препоръчаха е под карантина...и в тази ситуация съм малко резервирана за посещения,правя консултации по телефона при евентуален проблем.

# 370
Някой ползвал ли е интензивен балсам на нахткерцер за сухи участъци,има ли ефект ...???
За 4-те часа -моята я гони такъв апетит да ми е жива и здрава хаха че и на 10 м едва издържа 4ч😄😄😄а изяжда по 220мл пюрета
Споделете капки против газове.Мерси

Последна редакция: чт, 03 дек 2020, 11:28 от Mimi9999

# 371
Аз не съм. На а-дерма серията за суха към атопична кожа използвам. Ама сякаш няма ефект. По-скоро ролята май е да не става по-зле. Иначе по-сухите участъци си минаваха от само себе си май. Това за миналата зима. Сега пак се появиха тук там. Около колена и лакти.
Рефлуксът се израства до 6м. Ако е по-тежка форма, може и до година да се влачи. Но май е по-рядко срещано. Иначе ако не е на фонтан връщането, е ок. Просто трябва по-изпрсвена позиция при хранене, носене в слинг /ергораница след 4м/ облекчава също и по-често хранене. По-големите интервали само влошават рефлукса. За АМ обаче не знам как става това по-често хранене. Там нямам опит..

# 372
здравейте,
Искам да попитам колко е нормално да яде едно недоносено бебе в края на първия си месец в началото ядеше по много малко едвам едвам 30 мл му давах (на АМ сме) обаче той започна сам да си вдига дозата на кутията с таблицата пише 120 макс да му се дава но на него не му стига и реве страх ме е да давам повече и като килограми също се вписваме в нормата за 120 един път му дадох да вида колко ще изяде и той ми изяде 160. Моля, дами дайте някакв съвет защото незнам какво да парвя

# 373
Едва ли всеки път ще яде толкова. По всяка вероятност е след обед?

# 374
Да следобед дори и привечер

Общи условия

Активация на акаунт