За бебета и деца от 0+ месеца: Бързи въпроси и отговори, съвети - 86

• 26 004
  • 766
  •   1
Отговори
# 405
Никога не съм давала само картоф или морков, избягвам и да ги комбинирам.Чела съм и че картофчето товари стомаха, комбинирайте и др  път ще е по-добре.

# 406
Много благодаря за информацията. Не може да давам сега плодове по препоръка на педиатъра. Засега каза само морков, картоф, пащърнак и тиква.

# 407
Искате съвет, а после не мога.
Ами слушай педиатъра си и остави бебето да се дере при всяко изхождане....
Нямам думи....

# 408
Много благодаря за информацията. Не може да давам сега плодове по препоръка на педиатъра. Засега каза само морков, картоф, пащърнак и тиква.

Ако не можете плодове, тогава ограничте запичащите зеленчуци. Смесвайте и давайте основно разхлабващи.
Може би е добре и да не въвеждате каши като ориз и царевица, защото пак имат запичащ ефект.
Защо педиатърката иска да забавите плодовете?

# 409
  • Пловдив
Е винаги първо се дават да речем зеленчукови, после плодови и местни пюрета накрая.

Според мен педиатърът иска поетапно да стане захранването и доста деца има като опитат плодови пюрета започват да отказват зеленчуковите.

# 410
Точно така, иска да започнем със зеленчуци, защото като започне плодовите, въобще няма да иска зеленчуци.

# 411
Ако няма проблеми със стомахчето, според мен не е проблем да се дават плодове. Или поне слива и круша. Чак са спре да яде зеленчуците - не вярвам. При нас имаше един такъв кратък период, в който наистина си търсеше сладкото плодово пюре. Но си струва, щом ще спре да се мъчи от запек. От както започнах да давам слива с круша забравих какво е това запек.

# 412
Аз утре щях да въвеждам бял морков, но заради нашия запек, ще вкарам тиквичка вместо това.
Ако и тя  не подейства, направо давам слива.
Искаше ми се да хапне жълък и оризова каша преди плодовите пюренца, но стратегията се сменя спрямо състоянието на бебето. Няма как. Nerd

# 413
Аз въведох първо месото, а после жълтъка. Така съм чела навсякъде почти. Само споделям. Месо дадох на 6 и половина. Жълтък на 7+

Аз утре щях да въвеждам бял морков, но заради нашия запек, ще вкарам тиквичка вместо това.
Ако и тя  не подейства, направо давам слива.
Искаше ми се да хапне жълък и оризова каша преди плодовите пюренца, но стратегията се сменя спрямо състоянието на бебето. Няма как. Nerd

# 414
  • София
Аз захраних големия с бананова каша,а на малката давах сливи сурови преди всичко ,което въвеждам.
Но аз като не иска не натискам.

# 415
Авокадо не е ли опция?
Като цяло, смятам че детето е захранени много малко като възраст

# 416
И моята повърна вчера след като вечеря ам ...преди това яде к.мляко с бисквити- (не за първи път) беше като водопад по мен, по нея...на земята ...ужас...но е добре днес ...незнам от какво така....

# 417
Аз ги въведох така Тиква,тиквичка,морков,картоф,слива,батат,пащърнак,круша,бял морков, заек на 6м 3седмици, после др плодове и зеленчуци и меса, на 7м дадох жълтък, 8м и 10дни риба, на 8м започнах и глутен, който е с натрупване, на 8м и 3седм млечни.Извинявам се,че темата се измести.
Дъщеря ми не й пречи плодчето, хапваше всичко и не ми е отказала зеленчук или друго.

# 418
Аз бял морков не съм въвеждала.. даже не знам какъв вкус има това нещо

# 419
Ей обърнахте темата на захранване Rolling Eyes

Общи условия

Активация на акаунт