За бебета и деца от 0+ месеца: Бързи въпроси и отговори, съвети - 86

• 25 678
  • 766
  •   1
Отговори
# 540
Кой ти е казал, че не трябва да яде нощно време? Моя е на почти 4 месеца и всяка вечер става пред 3 часа да яде! Детето ти е малко и щом се буди да яде значи е гладно. Да има деца които спят цяла нощ и не се будят да ядат, както и обратното. Нормално е!

# 541
  • София
Моята до 1,2 ядеше по два пъти,а до 2г.вефнъж пиеше млякото нощем

# 542
  • София
Nikolaeva12, бебето ти е малко и е нормално да се храни през нощта.
Само ще се откаже.

Синът ми се отказа от нощното хранене в края на 2ри месец (на кърма беше).
Кака му се хранеше през нощта до 7ми месец. Първата педиатърка ме караше да я отказвам от нощното хранене с даване на вода. Ама като послушах 1-2 пъти детето да вие на глад загърбих съвета и я хранех.

# 543
Може ли да попитам колко време според вас трябва да прекарва по корем бебе на 3+++?

# 544
Според мен колкото иска,ако се обръща само да си седи.Нашата като не се обръщаше сама,я завъртах няколко пъти на ден,като се накриви я връщах по гръб.На 4 се обърна сама и тогава нямаше начин да седи по гръб изобщо.

# 545
  • Германия
Може ли да попитам колко време според вас трябва да прекарва по корем бебе на 3+++?

По колко иска, ако ще и цял ден така да изкара 👍🏼

# 546
  • Пловдив
Не знам дали ми е за тук въпросът, но кога се ходи на гинекологичен преглед след раждането? Картонът в мен ли остава?
Отидох на 60+ дни.

И моя се буди нощем от втория месец /първия не го правеше/ правя му по-малка от нужното доза АМ, хем да хапне, хем да не му товаря много стомахчето. Пробвах и вода да давам, но не му е приятно и отписах този вариант.

# 547
Това да даваш вода вместо мляко, само в Бг могат да те посъветват!

# 548
Аз още не съм отишла на гинеколог, година и два месеца вече след раждането... Не че е за хвалба, де... Или за пример

# 549
И аз искам да попитам един въпрос, който не е много по темата. На коя дата превеждат майчинството?
По въпроса за стоенето по корем. Едно приложение ползвам, където според възрастта дават какви активности да правиш на детето. Та там казват на всяко хранене. Аз и без това се канех да ви питам колко време след хранене е безопасно да го сложа по корем? Преди хранене ми малко сложно.

# 550
  • София
Хърт,аз след близо 2г.отидох.

# 551
  • Несебър
Докторът, който ме оперира ми каза да отида на четвъртия месец за цитонамазка и ехограф. 🤔
За майчинството - в сайта на НОЙ има pdf. файлове
 всеки месец с датите за преводи.

# 552
  • Германия
Дъщеря ми беше САМО по корем, лежане по гръб не признаваше! Единствено като ѝ сменях памперсите не мрънкаше и търпеше, но по всяко друго време е била или в ръцете ми или по корем - на дивана, на леглото, на земята, върху мен - и така докато не започна на седи 😅

# 553
На мен ми казаха 1 седмица след секциото при махане на конците,че всичко ми е идеално и после хвана пандемията, не успях да отида на никакви изследвания и прегледи,които се водят от ЖК.После вече никой и не ме потърси.
Лятоо видях,че има профил.прегледи при добър лекар, при който съм била веднъж и работи в същата болница,в която се следях и родих.Отидох на преглед (към 5мес след секциото),бях в овулация,усещах го,каза че съм идеална и за второ,хаха, ако не искам, да се пазя, прегледа и шевовете и каза,че всичко е ок направено.Успокоих се,че все пак съм минала преглед,но цитонамазка не съм и трябва скоро.

# 554
Когато раждаш по ЗК винаги има 2 безплатни контролни прегледа в рамките на 30 дни след раждане. Аз добре, че отидох, защото се оказа, че.имам задържани кръвни съсиреци и взехме мерки навреме.
Активна гимнастика- ИКЕА за 40 лв! Заема малко място.

Слагам го на 1 памучно одеалце+гимнастиката и откарва часове наред, гледа я и се хили. Сменям и играчките постоянно да не му омръзват. Вчера татко му даже закачи и коледни играчки Grinning Иначе не знам как да го забавлявам нашия. Говоря му и правя физиономии постоянно, но ме заболява устата.
Стоенето по корем- педито каза 20-30 минути сумарно за деня. Аз го държа двойно повече. На 2.5 месеца е. Изобщо на пода прекарва доста време. По корем стои винаги поне след 1.5 след хранене. Най-добре 2 часа след за мое спокойствие. Не, че не го гледам винаги като е така.
Петната- пера със Сано  Максима и на 40 градуса почти ги изпира. На 60 няма спомен от тях.

Общи условия

Активация на акаунт