За бебета и деца от 0+ месеца: Бързи въпроси и отговори, съвети - 86

• 25 678
  • 766
  •   2
Отговори
# 555
За активната гимнастика, ние взехме малко по-скъпа, и тогава много ме беше яд, още повече, че като малко бебе почти не й обръщаше внимание. Но после започна да се заглежда, да рита и дърпа. Частта за ритане, която свири все още я използва, тя е като пияно с четири клавиша. Играчките също си ги използва вече отделно и си играе с тях. Та си заслужава да се вземе по-скъпа гимнастика, но пък която ще се използва по-дълго време.

# 556
Има ли крем за синини за бебе ..не мога вече точно мине едно пак залитне и се удари ...за момент се обръщам да прибера играчките...

# 557
Удареното се маже с олио. Предполагам и друга мазнина ще помогне. Не успявам винаги на момента да намажа, но най-много да има едва забележима синка и подуто май не е имала. То как да намажеш веднага, като първо трябва да успокоиш  ревящото бебе. Хахах

# 558
Да точно а с нашия глас дигаме блока....🤣🤣🤣да с олио и аз мажа за около седмица изчезва

# 559
Хомеопатия арника гранулки може да се дават, също така арника гел, чудесни продукти и не само за бебе и като отрасне пак ще има нужда от подобен продукт, ще има доста да играе и понякога се пада.

# 560
  • Германия
И от мен един глас за арника гел

# 561
Здравейте, искам да попитам кога започнахте да миете зъбите на децата ви? Дъщеря ми става на 1 след два дена и има 7 зъба. Коя паста бихте препоръчали?

# 562
  • Германия
Започва се с миене още от първото зъбче, хем за почистване хем да се създаде навик.
Пасти има различни, зависи дали искате с или без флуорид . Аз използвам паста с флуорид на Aquafresh или на Elmex за първи зъбки.
Мое мнение, но аз съм против пастите, които сладнят и са с вкус на ягода, малина и не знам какво още, защото те съответно нямат нищо общо като вкус с нашите пастите и му се струва много вероятно някои деца да откажат да минат на паста за “възрастни” в един момент защото са привикнали на сладкия вкус на детската паста

# 563
Моята е на 10+месеца и има 7зъба от скоро й ги мия Simple Smileможе би закъснях незнам ...та мия с Ненедент без флуор + напръстник четка мека е, взе да свиква отваря уста, дава да ги мия вече почти седмица Simple Smile
Кой точно е гела с арника за бебе ?

# 564
Да се посъветвам с вас. Какво мислите за борината и дали има ефект?

Скрит текст:
Борина е силно осмолена иглолистна дървесина от дънера и корените на черния бор, белия бор или бялата мура. Добива се от коренищата на дървото. Тя е естествено просмолена дървесина. Изключително богата е  на витамини, минерали, танини, етерични масла .

При употреба действа на принципа на активния въглен. Пали се клечка от борината и  над дима се държи  кафена лъжичка, докато се опуши и стане черна на цвят. Когато изстине се слагат 3-4 капки кърма в лъжичката  или адаптирано мляко,  разбърква се добре за да почернее млякото. Дава се преди всяко хранене. Действа пречистващо на стомаха и облекчава от газове и колики.

Горящата борина се гаси с вода и  се ползва многократно, докато напълно изгори.

Според учените, живеещите стотици години вечнозелени дървета пазят в себе си уникална космическа енергия. Лечебните им свойства се проявяват целогодишно. Но в края на зимата и началото на пролетта, когато организмът ни се нуждае от усилена защита, уникалната биоактивност на иглолистните растения ги превръща в незаменим лечител. Борoвите пъпките, игличките, шишарките и смолата на бора са богати на полезни вещества с общоукрепващи свойства. Дори и в игличките има много витамини, каротин, естрогени и етерични масла.

Какво представлявят коликите и защо борината помага

Има различни  причини за коликите при бебетата. Най–разпространената теория  е, че те са резултат от отделянето на газове, водещи до спазматична болка,гърчове и безпричинен плач.

Бебето се храни само с мляко, чиято основна съставка е  лактозата. Неспособността на организма да усвои такова голямо количество лактоза води  до подуване, дискомфорт, познати на всички като колики. Прието е, че те не са здравословен проблем за бебето. Крясъците и плачът могат да са понякога ежедневни и с продължителност до 2-3 часа. Често бебетата имат доста газове, понеже поглъщат  и много въздух  докато се хранят. Коремчето е подуто и   присвиват крачетата си към него.

Между тези периоди бебетата са спокойни.

Последна редакция: ср, 09 дек 2020, 13:49 от AnMary

# 565
При нас проблемът е, че след максимум десет минути по корем започва мноого да мрънка. На ден не знам дали й се събира и половин час по корем, та затова попитах, струва ми се малко. Четох някъде, че може час след хранене да се слага по корем. Изчаквала съм и два часа, тъкмо я сложа и се почне едно: ”Нее, нееех... ”, което за броени секунди прераства в истеричен рев. Докато не се прикачи на гърдата не се успокоява. Grinning

# 566
Първите пасти за зъби трябва да са без флуорид, защото още не могат да плюят и всичко се поглъща със слюнката. Това е мнение и препоръка от 2ма зъболекари - моята и личната страница Без кариес на д-р Р. Симеонова.

Иначе хигиената се почва още с 1 зъб. В началото е достатъчно с марля и вода да се обтриват зъбите. Или напръстник. Може и с марля натопена в 3% кислородна вода /1:1 с вода/. А моята зъболекарка препоръча да включа пастата като избият 10 зъба. Преди това нямало смисъл, тъй като няма как да се отдели толкова малко количество паста за толкова малко на бр зъби.

Аз успявах около седмица-две да й мия зъбите и после не ми даваше. Стискаше уста. И започнах да й давам да дъвче напръстника, а после четката. Отделно от време на време си мием заедно зъбите. Давала съм и на мен да ми ние зъбите, докато аз се мъча да измия нейните. И от време на време четем и една книжка за зъбите на изд.Фют.
Пс. С това растене на зъбите, четките много бързо заминават. Гумата за 10 дни е с дълбоки вдлъбнатини. Grinning също ползвам ненедент - продават я с напръстник. Май има ментов вкус.., не съм я пробвала.

Започва се с миене още от първото зъбче, хем за почистване хем да се създаде навик.
Пасти има различни, зависи дали искате с или без флуорид . Аз използвам паста с флуорид на Aquafresh или на Elmex за първи зъбки.
Мое мнение, но аз съм против пастите, които сладнят и са с вкус на ягода, малина и не знам какво още, защото те съответно нямат нищо общо като вкус с нашите пастите и му се струва много вероятно някои деца да откажат да минат на паста за “възрастни” в един момент защото са привикнали на сладкия вкус на детската паста

Последна редакция: ср, 09 дек 2020, 13:02 от Miya_73

# 567
Първите пасти за зъби трябва да са без флуорид, защото още не могат да плюят и всичко се поглъща със слюнката. Това е мнение и препоръка от 2ма зъболекари - моята и личната страница Без кариес на д-р Р. Симеонова.
И аз така съм чела. Да се подготвям, че дано скоро пробие това зъбче, да си починем всички вкъщи малко.

Моника, и моето дете не обичаше по корем. Съответно не съм слагала много по корем. Вече се обръща от гръб по корем и се позадържа повечко, ако има нещо интересно за пипане и зяпане. Grinning

tonid, според мен, няма какво да направиш. Вероятно е период и просто изчакваш да мине.

# 568
Бихте ли ми препоръчали противоплъзгащо килимче за игра? Имам едно, което пишеше, че е противоплъзгащо, двулицево, от Алито, но реално бебка се плъзга отгоре и не става за пълзене, може само да се приплъзва по него, но като свива краче да пълзи се хлъзва и пак се озовава по коремче. Обмислях мек пъзел, но и той май се плъзга.

# 569
Аз ползвам пъзелите за под от Джъмбо

Общи условия

Активация на акаунт