Керем Бюрсин в Почукай на вратата ми.Преди,сега и в бъдеще /Тема 47/

• 30 640
  • 746
  •   1
Отговори
# 225
  • Кърджали
И аз гледам да не го мисля рейтинга, ама лошото е че от Фокс го мислят... И е жалко за толкова добрият екип,  толкова добро събиране на сценаристи, екип, актьрои,  история се случва много рядко. И ще е жалко да бъде похабено ....

Ако Еда разбере…

Скрит текст:
С: Фифи?
Ф: Серкан?
С: В офиса си?
Ф: Да
С: Ердем ли търсиш?
Ф: Не
С: Да говориш с мен ли?
Ф: Не аз..Тази зад мен…Аз отивам при Еда..
Айфер : Добре
С: Г-жо Айфер.
А: Да.Може ли да поговорим  малко?
С:Тъкмо излизах, но…
А: Може ли да поговорим?
С: Добре. Заповядайте! Джанан.. Госпожо Айфер, ще пиете нещо нали
А: Няма да пия
С: Може ли две кафета за нас..Благодаря!да…

Ердем: Това фифи ли е?
Лейля:Фифи е , разбира се, няма как да я объркаме с друг..
Ердем: За мен ли е дошла? Добре ,може да съм много красив, Лейля, ама много ми налиташ днес ..
Лейля: Изчезни веднага Ердем Шенгай, веднага
Ердем: Защо?
Лейля: Това твоето е използвачество…Използва ме
Ердем: Какво направих
Лейля: Махай се! Махай се! И пита още..

А: След като си разбрал, че цветарницата е пред фалит, ти си насочил към нас г-жа Идил…
С: Да. Но ще бъда честен. Те и без това търсиха добро място, затова ги насочих към вас
А: Само това ли е причината?
С: Да.
А: Ако Еда разбере, никога няма да приеме, знаете, нали?
С: Тогава, моля, да не разбира
А: Виж, започнахме да работим с г-жа Идил.Добре се договорихме.Тя ми има доверие. И само заради това ще продължа да работя с нея.Ясно ли е?
С: Много се радвам.
А /вижда, че Серкан си играе с халката/: Не си свалил пръстена?
С: Да…Имам си мои лични причини.
А: Не знам защо напусна Еда. Но очевидно, не си се разделил по желание /буквално е „от сърце“, но нещо не ми пасва на български/.Еда не разбра какво се случи, много страда, но се съвзема.Ще се съвземе.
С: Знам
А: Моля те, много те моля, не я обърквай повече. Не я наранявай повече. Моля те!
С: Добре.Кафето ви
А: Казах, че няма да пия нищо
С: Добре. Приятен ден
А: И на теб, Серкан

Тази сцена не знам защо, много ме натъжи. Не че е някаква тъжна, лоша. Но ме остави в едан тъга, едно усещане...

Като гледам, на всички сериали им е паднал с малко или повече рейтинга. Явно ако нямаше мач, резултата можеше да едруг. Не че има значение за пканала..

В момента търся отделно сцената в която Айдан отива в къщата на Серкан и когато селин се появява...

Последна редакция: чт, 12 ное 2020, 10:24 от Aлекcандрa

# 226
  • София
Здравейте, момичета! Flowers Hibiscus
Идвам да пиша относно рейтинга - значи прогнозите от вчера не са верни и всъщност ние сме последни. Жалко! Не го очаквах. Беше силен епизод. А сме паднали доста. Пети сме. Confused Не знам на какво се дължи това. Като гледам в интернет какъв фурор сме, странно ми е в Турция защо не ни гледат / предпочитат. Ама... това е то. Колкото и да не ми се иска да ни сменят деня, защото няма да ми омръзне да повтарям, че сряда е нашият ден, предпочитам го пред това да ни спрат. Да видим какво ще стане. Не знам защо, но аз не съм притеснена. Simple Smile

Абсолютно съм +1 с това мнение на vai1:
Скрит текст:
Знаете ли?...Хич не ми пука за този рейтинг, жалко за турския зрител, който явно не оценява красивото и смисленото, таланта и обаянието на тези млади изключително надарени актьори, на майсторството на сценаристката на този сериал!
Наистина жалко! Не желая да гонят рейтинг с интриги, скандали и там всички други емоции, характерни за нравите им! Аз няма да бъда зрител на такъв сериал!Не желая да го местят в друг ден!
Сериалът е наистина страхотен в този си вид, другояче ще ме загуби мен лично завинаги!

Последна редакция: чт, 12 ное 2020, 10:26 от Бърборанка с розови очила

# 227
  • Плевен / София
Здравейте, момичета! Flowers Hibiscus
Идвам да пиша относно рейтинга - значи прогнозите от вчера не са верни и всъщност ние сме последни. Жалко! Не го очаквах. Беше силен епизод. А сме паднали доста. Пети сме. Confused Не знам на какво се дължи това. Като гледам в интернет какъв фурор сме, странно ми е в Турция защо не ни гледат / предпочитат. Ама... това е то. Колкото и да не ми се иска да ни сменят деня, защото няма да ми омръзне да повтарям, че сряда е нашият ден, предпочитам го пред това да ни спрат. Да видим какво ще стане. Не знам защо, но аз не съм притеснена. Simple Smile
Не е толкова страшно, ако сменят деня....сериалите изкарват до край сезона, ако се гледат в новият ден. Ако не...приключват....честно казано Ефе не донесе това раздвижване в сценарият, който аз очаквах....не може до безкрай да разтягат раздалата и между Серкан и Еда.....трябва да има "движение"....
Относно Неверният...явно сюжета им е близък и се припознават в него, за разлика от този в нашият сериал....

# 228
Тъкмо се успокоя за рейтингът и той пак ми изкочи. Предполагам,че отчитат и международният интерес. Как мислите ? Как може сериала да бъде най-предпочитан в социалните медии, след всеки трейлър, след всеки епизод направо гърми от интерес. Разликата между нас и вторият в класацията DEK е повече от 3 пъти. Толкова съм свикнала със сериала, от юли месец насам си живея в приказка. Виждам опциите или деня да се смени или да приключим с първи сезон и догодина Айшето и компания да избухне с нови свежи идеи и нови персонажи.
Не знам за FOX, ама за мен край изобщо не е възможен.

# 229
  • София
Привет!
Алекс е прекрасна, възхищавам й се искрено и много благодаря!
Ако някой има линк към превод с руски субтитри, моля...

# 230
https://www.instagram.com/p/CHdb0EypKXp/?igshid=ynz1pjbz5ylf

Серията беше супер,но отново нашите разбулиха духовете с този Лайф❤.

Какво мислите?Този път само усмивки нито Ханде нито Керем отричат....

# 231
Цитат
Не е толкова страшно, ако сменят деня....сериалите изкарват до край сезона, ако се гледат в новият ден. Ако не...приключват....честно казано Ефе не донесе това раздвижване в сценарият, който аз очаквах....не може до безкрай да разтягат раздалата и между Серкан и Еда.....трябва да има "движение"....
Относно Неверният...явно сюжета им е близък и се припознават в него, за разлика от този в нашият сериал....
И аз мисля, че в събота или неделя може би ще има повече нагласа за гледане на нещо извън тежката драма. Демек, като се нагледат на драми през седмицата, дано поискат малко и да се разведрят, та да се куртулисат от гледане на неприятности. Smile
Съгласна съм и за ролята на Ефе - мижаво присъствие и слаба игра. Въобще не ни върви на отрицателни герои нещо. Трябват и сериозни сблъсъци. Словесните престрелки в сериала са чудесни, ама зрителят си търси и екшън.

# 232
  • София
Зачетох се в коментарите в Инстаграм... Феновете на сериала са доста ядосани. Обвиняват Айше за падналия рейтинг - не можело вече 5 епизода да държи нашите разделени, нищо да не се случва и да очаква висок рейтинг. Явно под да се случва нещо, феновете визират разкриването на тайната. Не съм на едно мнение с тях. Спроед мен последните епизоди са си супер, въпреки че нашите са разделени. И на мен не ми харесва това да не са заедно, но се получават интересни и комични ситуации, отново имаме романтика, действие определено не липсва. Честно казано, не мисля, че проблемът е в сценария, а във вкуса на турския зрител. Нашият сериал определено е за по-модерна аудитория. Не случайно е толкова ценен извън Турция. Той е прекалено цветен, свеж и различен. Прекалено е романтичен и съвсем други емоции буди, за разлика от типичните турски драми. За мен този сериал си е изкуство - истинско майсторство е да заснемеш толкова красиви сцени, да разкажеш по такъв романтичен начин една любовна история, да уцелиш правилната доза хумор и драма. И е истински късмет да попаднеш на толкова добър актьорски състав и на толкова химични ГГ. Нека не си разваляме настроението, момичета. Да видим какво решение ще вземат Фокс. Така или иначе сме в техните ръце, за съжаление.

# 233
https://www.instagram.com/p/CHdb0EypKXp/?igshid=ynz1pjbz5ylf

Серията беше супер,но отново нашите разбулиха духовете с този Лайф❤.

Какво мислите?Този път само усмивки нито Ханде нито Керем отричат....

Иска ми се много, но поживьом увидим. Stuck Out Tongue  А Биге там между тях ми дойде в повече. Като са те двамата, са само те двамата. Smiley

# 234
Не знам, но мисля че в началната страница трябва да се сложи обяснението за рейтинга. Така, че който се пита какво и защо - да си го прочете.
Филма се прави от независима компания - продуцент. Телевизията дава възможност да се излъчи срещу парите, които получава от рекламно време. Рекламното време се купува от фирми за вафли, чорапи и чаршафи в зависимост от въпросния проблемен рейтинг. За това и има разделение в две групи
- среднозаможни и образовани АВ
- с ниски доходи и образование - АВС
има и TOTAL, който НЕ Е средноаритметично
Фирмите подават заявки за рекламно време, в зависимост към кой пазарен сегмент са ориентирани продуктите им.
Международния рейтинг, отзвука в социалните медии по света има значение за продуцентите, но не и за телевизията която излъчва. Защото правата за продажба в чужбина и приходите от нея отиват само за продуцентите, но не и за телевизията.
За това на телевизията не й пука, че спира някоя интересна на интернационалната публика история примерно на 5-ти епизод, или от днес за утре.

Така че, без да обиждам никого не ми се четат вече коментари от типа "Как така Фокс спира сериала, като е толкова гледан по света".

Скрит текст:
Ето и една статия за износа на турски сериали в света - https://skrubnivesti.com/1954/%D1%82%D1%83%D1%80%D1%81%D0%BA%D0% … BE-%D0%B2-%D1%81/
И ако от 2000 г. до към 2015 г. има такъв ръст в продажбите и интерес към продукциите това се дължи на три фактора - нямаше така широко разпространено онлайн гледане, нямаше такова наводнение от сериали, което да изчерпва и банализира темите, сериалите се снимаха дълго, историята се развиваше последователно (макар и често с разводняване) и завършваше логично.
С това, което правят напоследък ще им секнат международните приходи, само че ще се случи примерно след пет-шест години, постепенно. Разочарова ли се публиката, ще си намери друг източник на цветни илюзии.

Последна редакция: чт, 12 ное 2020, 16:43 от dariVale

# 235
  • Кърджали
Който е измислил това да се включват с лайфове, цял живот ще го благославям…Няма такова удоволствие, радост за очите и сърцето са тия двамата – усмихнати, отпуснати, закачливи, земни, пленителни. Керем си личи колко е отпуснат и спокоен, закачлив, с леко приятно самочувствие от типа „всички трябва да ме харесват“ /разсмях се като Биге разказа в лайфа как някой от екипа бил казал предния ден, че повече харесвал Ханде и той веднага се намръщил, как така не е любимецът на всички/.Ханде е спокойна и щастлива до него, смее се, отвръща му на закачките… Не знам има ли нещо между тях двамата /абе и аз ще кажа че като че ли има/, но са такъв страхотен тандем заедно, че бих ги гледала до края на света и след това…

Между нас няма нищо общо

Скрит текст:
Енгин: Аз ще за занимая с това, братле, не го мисли…Чичо Алптекин, добре дошли
А: Добре заварил, нещата са сложни, а?
Е: Не питай.Затънали сме до шия. Един път да допуснем грешка и ни сриват света върху нас. Извинявай
А:  Върши си работата.Притесних се за теб, не издържах и дойдох да те видя. Суматохата е голяма, а…
С: Така е.
А: Репутацията на холдинга може да пострада. Гледай да не се стигне до дело, че ще загубиш важни клиенти.Извинявай,  ясно е че си имаш план
С: План ли? Аха, като теб да опитам да прикрия всичко ли?Не разбирам. Допуснах грешка и си я признавам.Затова не се притеснявай, ще се погрижа и за клиентите и за репутацията на холдинга.
А: Не мисля  за работата.Притесних се за теб и дойдох
С: Аха, извинявай, сега разбрах.Мислиш си че сега сме квит нали…Защото ти в миналото допусна грешка, сега аз допуснах грешка..Пито платено, така ли..
А: Не, разбираш ме погрешно. Нямах това предвид. АЗ само исках да създам връзка между нас
С: Между нас няма да има връзка ,ясно  ли е? Единствената връзка между нас е фамилията ни.Нищо повече от това. Сега, с позволение, трябва да работя. Имам криза за овладяване.
А: Добре.

Аз сигурно съм от малкото хора, които изобщо не  държат да ги събират още. Много по-интересни са ми сега, когато хем не могат един без друг, хем само се дъвчат, хвърчат реплики, хормони, искри... Серкан и така е толкова влюбен и така си му личи, че...VДаже сега е по-предизвикателен /за нея и себе си/, по-смел, по-търсещ внимание...  Нека си стоят разделени, е ми пречат.

# 236
Нещо за настроение Stuck Out Tongue Winking Eye

# 237
  • Плевен / София
Скрит текст:
Който е измислил това да се включват с лайфове, цял живот ще го благославям…Няма такова удоволствие, радост за очите и сърцето са тия двамата – усмихнати, отпуснати, закачливи, земни, пленителни. Керем си личи колко е отпуснат и спокоен, закачлив, с леко приятно самочувствие от типа „всички трябва да ме харесват“ /разсмях се като Биге разказа в лайфа как някой от екипа бил казал предния ден, че повече харесвал Ханде и той веднага се намръщил, как така не е любимецът на всички/.Ханде е спокойна и щастлива до него, смее се, отвръща му на закачките… Не знам има ли нещо между тях двамата /абе и аз ще кажа че като че ли има/, но са такъв страхотен тандем заедно, че бих ги гледала до края на света и след това…

Между нас няма нищо общо

Скрит текст:
Енгин: Аз ще за занимая с това, братле, не го мисли…Чичо Алптекин, добре дошли
А: Добре заварил, нещата са сложни, а?
Е: Не питай.Затънали сме до шия. Един път да допуснем грешка и ни сриват света върху нас. Извинявай
А:  Върши си работата.Притесних се за теб, не издържах и дойдох да те видя. Суматохата е голяма, а…
С: Така е.
А: Репутацията на холдинга може да пострада. Гледай да не се стигне до дело, че ще загубиш важни клиенти.Извинявай,  ясно е че си имаш план
С: План ли? Аха, като теб да опитам да прикрия всичко ли?Не разбирам. Допуснах грешка и си я признавам.Затова не се притеснявай, ще се погрижа и за клиентите и за репутацията на холдинга.
А: Не мисля  за работата.Притесних се за теб и дойдох
С: Аха, извинявай, сега разбрах.Мислиш си че сега сме квит нали…Защото ти в миналото допусна грешка, сега аз допуснах грешка..Пито платено, така ли..
А: Не, разбираш ме погрешно. Нямах това предвид. АЗ само исках да създам връзка между нас
С: Между нас няма да има връзка ,ясно  ли е? Единствената връзка между нас е фамилията ни.Нищо повече от това. Сега, с позволение, трябва да работя. Имам криза за овладяване.
А: Добре.

Аз сигурно съм от малкото хора, които изобщо не  държат да ги събират още. Много по-интересни са ми сега, когато хем не могат един без друг, хем само се дъвчат, хвърчат реплики, хормони, искри... Серкан и така е толкова влюбен и така си му личи, че...VДаже сега е по-предизвикателен /за нея и себе си/, по-смел, по-търсещ внимание...  Нека си стоят разделени, е ми пречат.
Алекс благодаря за всичко, което правиш за това да разбираме първи какво се случва в сериала.
Като писах "движение" нямах предвид да съберат веднага Серкан и Еда....иска ми се просто действието да е динамично, както в началото на сериала.
Относно Алптекин....прав си е Серкан....не е страшно да допуснеш грешка, а да не си я признаеш и да не направиш необходимото да понесеш отговорност за нея...Ето Серкан "сгреши"....направи поправка в проекта и пое на свои разноски отстраняването на грешката....Какво направи баща му в миналото....прикри, замете своята грешка и живя толкова години ни лук ял, ни лук мирисал.....Търсил бил Еда....ивинявайте, но това не го вярвам...Ако наистина беше търсил щеше да я намери, както я намери сега след толкова години....
Ядосах се, но аман от такива, които все те не са виновни и все не са зачетени....Той и за Серкан не се е борил в миналото, а е избрал по лесният вариант да го изпрати в чужбина.....

# 238
  • Монтана
И аз не съм от тези, дето ще реват защо Айше не събира двойката!...
Толкова е хубаво да ги гледаш така...!И толкова добре се справят Ханде и Керем!...
Хич, ама хич не следвам воя на фенската маса!
Да живеят идеите на Айше Кутлу / най-добрата/. Да продължават да ни радват с прекрасна игра всички актьори!
На мен това ми стига!
Макар че си давам сметка в какво време живеем, какво е важно за телевизионния канал, какво го вълнува турския зрител!
Така обаче се похабяват можене, интересни и завладяващи идеи, таланти!...

# 239
  • Кърджали
gostenka68, по-късно ще преведа разговора на Алптекин с Айдан. Или поне онази част, където той обвини нея затова, че са изпратили Серкан в чужбина. Ако досега търсих причина да го оправдая тоз човек, тук вече окончателно ми стана противен. Просто за малко спирам с преводите, че трябав ад излезна. А така ми е приятно да си гледам отново всичко на спокойствие и да го осмислям.

Ще успеем заедно
Скрит текст:
Е: Серкан!
С: Кажи, Еда, какво?
Е: Ти не може да си направил нещо такова! Има някаква грешка!
С: Еда, моля те, излез
Е: Няма!Не искам да те оставям сам.
С: Еда!Моля те, може ли да излезеш!
Е: Няма! Аз те познавам.Ти не може да направиш такова нещо.Трябва да има грешка, трябва да е станало нещо…
С: Еда, защо правиш това?
Е: Защото вярвам в теб, Серкан Болат!
С: Тогава вярваш в грешния човек.
Е: Не и когато се отнася за архитектурата.Ти осъзнаваш ли, че си един от най- добрите архитекти в света. Работиш по огромни проекти. Невъзможно е да допуснеш такава малка грешка!
С: Един от най-добрите архитекти в света съм, така ли? Заради това правя такива глупави, глупави чертежи!Еда, чу ме, казах ти, моля те излез!Разбра ли? Излез!
Е:Няма!
С: Еда, аз направих грешка!Моля те, остави ме на мира!
Е: Серкан, погледни ме!Има нещо, нещо се е случило, изпратени са грешни чертежи…
С: Не
Е: Нещо се е случило, не знам, някой е направил нещо.Ще ти го докажа.Ще успеем заедно.Моля те!Разбрахме ли се?
После ще продължа, набелязала съм си още няколко сцени да изгледам отново. А като ги гледам, нищо не ми пречи да ги преведа.

Общи условия

Активация на акаунт