Дистанционно обучение за учениците - Teмa 12 /ноември 2020 г./

• 45 125
  • 1 357
  •   1
Отговори
# 285
Дете на пет, шест години не е никакъв проблем за двама души вкъщи. Работят, работят, колко да работят родителите? Все една десет минутна пауза на,всеки час могат да направят. Могат да го изведат за час, въобще много могат, ако искат.

Последна редакция: нд, 15 ное 2020, 20:47 от blueeyes

# 286
  • Варна
Оф, и като е малко детето трябва 100% от времето да седиш с вперен в него поглед ли? Оставете ги тез деца малко и сами да се занимават. Има хора, които работят от къщи нон стоп, интересно те как се оправят.

# 287
  • Най-красивата страна
Аз работя от вкъщи от момента в който се роди дъщеря ми-вече 11 години и не ми е никакъв проблем.

Но в момента най-важното е да останем живи и здрави.
Човек,като е здрав със всичко може да се справи.

# 288
  • София
Викате, колкото децата учат от разстояние, толкова и родителите могат да работят. Joy
Знам ли, може и да сте прави...

# 289
Слънчевата, завидно търпение имаш.

# 290
  • Най-красивата страна
Разбира се,че не всеки може да работи от разстояние.
Но ,ако се заразиш също не можеш да работиш.
Епидемията се разрасна и риска става все по-голям.
В съседните държави как се справят хората,ние по-прости ли сме от тях?

# 291
  • София
В една друга тема, Бояна беше писала за Франция, хоум офиса и отглеждането на малките деца. Каквото и да напиша, няма да мога да я цитирам точно, но беше нещо от сорта, че ако хората уж са в хоум офис и гледат децата, им се спира хоум офиса и минават на семейни помощи за гледането на децата...
Бояна, моля те, ако четеш, напиши как точно беше...

# 292
  • София
В една друга тема, Бояна беше писала за Франция, хоум офиса и отглеждането на малките деца. Каквото и да напиша, няма да мога да я цитирам точно, но беше нещо от сорта, че ако хората уж са в хоум офис и гледат децата, им се спира хоум офиса и минават на семейни помощи за гледането на децата...
Преценили са, че с дете под 12 не можеш да работиш от вкъщи, затова още през август приеха нещо като майчински за родителите, чиито деца не са на училище, заради карантина, например. Мисля, че са прави, хайде не чак до 12, но наистина с дете до 9-10, което учи онлайн и си е вкъщи не можеш наистина да работиш и да го гледаш в същото време.

# 293
  • София
Аз работя от вкъщи в компанията на детето 2.8 г., а сред 15.30 ч. идва и първокласничката. Не е лесно, но пред риска да носи болести от яслата избирам да не ми е комфортно. Онзи ден говорих с госпожата от яслата и тя каза, че всички родители са хоум офис, или майката е бременна, но децата са плътно в яслата.

# 294
Преценили са, че с дете под 12 не можеш да работиш от вкъщи, затова още през август приеха нещо като майчински за родителите, чиито деца не са на училище, заради карантина, например. Мисля, че са прави, хайде не чак до 12, но наистина с дете до 9-10, което учи онлайн и си е вкъщи не можеш наистина да работиш и да го гледаш в същото време.
Но все пак е редно да се уточни, че при тях онлайн не е като при нас онлайн и че им даваха само задания.
Иначе определено е шокиращо дете на 11-12 да трябва да се обргижва нон-стоп. Навремето в първи клас втори срок се прибирахме сами, топлехме си за ядене и играехме вкъщи. Сега деца на тази възраст не могат да стоят вкъщи с възрастен, без да се налага да им се обръща специално внимание. Божке, божке...

# 295
  • Варна
Викате, колкото децата учат от разстояние, толкова и родителите могат да работят. Joy
Знам ли, може и да сте прави...
Именно. Който иска намира начин. Който не иска - оправдание. Банално, но абсолютно вярно. Няма нужда от хихи и хаха. Тук много хора споделиха, че децата им са УЧИЛИ онлайн и наистина са усвоили знания. Ама друго си е да се хилкаш и подиграваш, тя ситуацията е много смешна понеже!

# 296
  • София
Цялата ситуация е абсурдна. С какво, детето на работещи хоум офис родители, пречи да ходи на ДГ. Това дете не би трябвало да е рисково за останалите. Децата на родители, които ежедневно ходят на работа, вероятно са в пъти по-рискови за останалите.
Нека всеки да може да поеме премерен риск. Някак, вече всичко излиза извън границите на разумното и логиката.
Във Франция приемат, че не може да се работи с малко дете вкъщи, но ние в България сме супер-дупер продуктивни. Дали?

# 297
Моите деца си учат чудесно он лайн. Нямам забележки нито към тях, нито към учителите на едното дете, нито към себе си като главен учител на другото.

# 298
  • Варна
Детето на работещите хоум офис може да се окаже опасно за тях. Толкоз ли е трудно да се проумее? Всъщност какво се чудя, явно е трудно за масата, която още вярва, че всичко е конспирация и кьорфишек.

# 299
На мен пък ми е чудно каква е разликата в качеството на работа на родител, който е хоум офис с дете вкъщи и родител, който е на място на работа в офиса, но пък непрекъснато отделя време за присъствие във форуми и социални мрежи?

Причини винаги можем да си намерим всякакви когато не желаем да бъдем част от решението.

Общи условия

Активация на акаунт