Дистанционно обучение за учениците - Teмa 12 /ноември 2020 г./

• 45 289
  • 1 357
  •   1
Отговори
# 555

На хората, които разбират  под добро родителство да приучат от малко детето да е постоянно ангажирано , да се обучава ,постоянно  да си използва ума и поощряват всяко постижение окуражавайки го за още, не се гледа добре.
По мое мнение точно там е проблема .Отглеждаме лентяи, ама после ни е криво ,че като сме ги пратили в училище не са направили от тях гении.

Какви лентяи, и игрите с връстници ли са лентяйство? Или просто някакви игри вкъщи сами? Не говоря за игри с телефон или плейстейшън, въпреки, че и те са за свободното време..
Постоянно ангажирано дете, постоянно обучаващо се. Вие сериозно ли? Гении няма как да са всички, та нека да ги оставим и да бъдат деца, и да имат и свободно време.
Те затова не искат да учат, защото някои майки изобщо не ги оставят да си почиват. Ми, вие като се върнете от работа пак ли захващате да работите? Не си ли давате почивка? Joy
А е ясно, че присъственото обучение не може да научи всеки. Винаги ще има и двойкаджии, но там се държат на едно приемливо ниско ниво. А сега какво ще направим - всички отличници, ама нереални. После да му мислят учителите като свърши ДО.

# 556
  • Бургас
Има заявление за 30 дни с разрешение на директора и над 30 дни с разрешение на РУО, аз подадох второто с посочен от мен краен срок 31.03.

Спаркълс не го приемай като заяждане, но ще използвам твоя случай да мина от частното към общото.

Ето заради такива родители като тебе, дето цяло лято писаха обширни постове колко е лошо детето да е на ДО, как е пагубно да стои пред монитора и колко е зле за социализацията му, които от девет кладенеца вода носиха и се бориха със зъби и нокти за присъствено, МОН и училищата до последно стискаха да не излизат в ДО. И сега същите тези изведнъж обърнаха палачинката и взеха да се спасяват поединично. Колко ли родители, които са искали ДО сега са принудени да водят децата си присъствено, защото през септември такива като вас не спряха да мрънкат и да тропат с крак.

# 557
Врабчо,  питате какви лентяи. Тези, които  дори не си отварят тетрадките да запишат  това, което пише за тях учителя на дъската. Тези, които никога не записват кое е за домашно, защото с годините много добре знаят ,че задължително ще завършат и после ще бездействат цяло лято ....отново.
Тези, които четат само задължителните книги на принципа първите 20 и последните 30 страници.
За всяко едно от изброените ,не е задължително да си отличник, но пък  отличава кой е лентяй и кой не е.
 За това как е правилно  и как не да се възпитава дете , всеки да прави каквото го глава учи.

# 558
Ми не точно. Ако ти е студено през зимата не седиш на открито да видиш дали ще оцелееш, а се прибираш на топло. При риск от зараза гледаш да го минимизираш, а не се вреш между шамарите да провериш дали ще я пребориш или не. На това му се вика разумен подход. Другото е диващина.

Това няма общо с еволюцията. Правилното сравнение е, ако ти е студено търсиш вариант да се стоплиш. Убивам мамут и ползваш кожата, примерно. Ако всички са се прибирали на топло, вероятно през зимата хората- като вид, сме щели да измрем я от глад, я от студ.

В съвременното общество, да се прибереш на топло, означава, че си бил на работа, изкарал си пари и си си купил покрив над главата и си платил това топло. Без пари за това-нямаш топло. Рядко имаш пари без работа.
Т.е. или се приспособяваш към днешния свят и работиш в матрицата, или си клошар и спиш до кофите.

# 559
Аз да попитам тези 30 дни, които се пускат с молба до директора те календарни ли са или учебни?
Ако пусна молба от 20. 11 до след Коледната ваканция ли ще се обхване периодът? Т.е до 11 януари включително?

# 560
  • София
Скрит текст:
Към момент на пускане на децата в ДО вече беше тръгнала лавината и бяха прилично заразени класове. Нататък по веригата са родители/учители--> те на свой ред в трудови колективи наново.
Както писах, в нашия клас половината деца към момент на пускане на ДО са били с ковид, лъснал в първите дни на ДО.

В класа на дъщеря ми /гимназия/ има само едно дете с ковид. В класа на малкия /основно училище/ също има едно дете. И какви изводи можем да направим от частните случаи?

В това не можеш да си сигурна. Ние разбрахме за броя деца, прекарали ковид и семействата им в лични разговори. Не са обявени. Ако не бяха обменили тази информация самите деца, и аз щях да тръбя как няма ни един (според сайта на училището наистина няма, не са подали за ни един случай информация)
Е, как пък реши, че не мога да съм сигурна?! И в двата класа имаме вайбър група на родителите и всякаква информация се споделя. В класа на малкия комуникацията е ежедневна и дори родител да се разболее споделя. Наред с това и двете училища публикуват незабавно информация за всеки случай на коронавирус и карантиниран клас. В електронния дневник, а в едното училище - и на сайта.

Последна редакция: вт, 17 ное 2020, 17:41 от sanaka

# 561
Аз преди да пусна, се опитах да говоря с директорката, но не я открих. Затова написах разузнавателен мейл, в който информирах за намерението си и попитах,  има ли условия за оеср. За моя изненада в отговор ми пратиха заявлението и декларацията, които аз вече имах попълнени. Казаха, че ще включат детето в час, след като се върне учителката, която е в болничен. Нито са ми оказвали натиск, нито са ме питали за срок.

Последна редакция: вт, 17 ное 2020, 21:30 от blueeyes

# 562
Вчера говорих с две приятелки от Германия. Досега са имали по 1 случай в техните училища. Не работят ресторанти, кафенета, кина, театри, фитнеси и т.н  Извънкласните занимания са онлайн. Тук даже школите и извънкласните занимания нямаха воля да направят онлайн от самото начало. Никаква логика нямаше в действията им. Септември направиха школите онлайн  за 2 седмици, после случаите се качиха, а те ги върнаха присъствено. Абсолютно малоумие беше на фона на напъните да се остане максимално дълго в училище.
Нали не се желаеше в темата да се пише и сравнява с чужбина?!

# 563
Вчера говорих с две приятелки от Германия. Досега са имали по 1 случай в техните училища. Не работят ресторанти, кафенета, кина, театри, фитнеси и т.н  Извънкласните занимания са онлайн. Тук даже школите и извънкласните занимания нямаха воля да направят онлайн от самото начало. Никаква логика нямаше в действията им. Септември направиха школите онлайн  за 2 седмици, после случаите се качиха, а те ги върнаха присъствено. Абсолютно малоумие беше на фона на напъните да се остане максимално дълго в училище.

Не мисля, че някой тук има против да се обменя опит, но ти продължително време коментираше наложителността на мерките и желанието за ДО в България, сякаш не обръщаш внимание на данните за разпространението на ковид в България, а мислиш само за това как при теб, в Канада, вирусът не се разпространява толкова. А и явно не се замисляш, че епидемиологичната обстанивка при вас е по-добра именно заради взетите мерки и един вид правиш реклама на Канада.

# 564
От ФБ профила на уважаемия г-н Стаматов - председател на СРНПБ.
Работна среща на синдикати, директори и експерти от МОН
Обединихме се около следните общи виждания:
- Учениците от гимназиален и прогимназиален етап задължително да бъдат с маски в учебно време;
- Учениците от начален етап силно препоръчително да бъдат с маски в учебно време;
- В анекс на КТД да бъде приложена възможност да се ползват допълнително 10 дни отпуск за педагогическите специалисти и служителите в образователните институции, прекарали COVID 19.
- Продължаването на учебните занятия да бъдe с локални решения на общинските и областни щабове, РЗИ, чак тогава решения от училищата.
Тези мнения ще бъдат административно синхронизирани като решение от МОН.

Междувременно след Елена и в Свищов затварят детските градини до края на месеца.

# 565
Г-н Стаматов обаче е гооляма клюкарка. Винаги докладва предварително. Да видим в какво ще го облекат това и как ще сработи.

# 566
Какви означава на практика това, Дидева?:

- Продължаването на учебните занятия да бъдe с локални решения на общинските и областни щабове, РЗИ, чак тогава решения от училищата.

# 567
Г-н Стаматов обаче е гооляма клюкарка. Винаги докладва предварително. Да видим в какво ще го облекат това и как ще сработи.

За предпочитане е да има една клюкарка като него при такива преговори, отколкото да трябва да се разшифроват витиевати фрази от заповеди, които в крайна сметка си противоречат.

# 568
А, аз не с лошо. Даже му се радвам как докладва веднага. Така от него, от евентуалната заповед и някоя статия, може и да разбереш какво искат да кажат.

# 569

Не мисля, че някой тук има против да се обменя опит, но ти продължително време коментираше наложителността на мерките и желанието за ДО в България, сякаш не обръщаш внимание на данните за разпространението на ковид в България, а мислиш само за това как при теб, в Канада, вирусът не се разпространява толкова. А и явно не се замисляш, че епидемиологичната обстанивка при вас е по-добра именно заради взетите мерки и един вид правиш реклама на Канада.
Толкова различно е че няма накъде  повече

Пишех и се оплаквах само за тук. Нямам отношение към Бг, защото там имаше ДО.

Общи условия

Активация на акаунт