Дистанционно обучение за учениците - Teмa 12 /ноември 2020 г./

• 45 286
  • 1 357
  •   1
Отговори
# 540

Който не иска да приеме действителността такава каквато е си остава със заблуждението в правотата на исканията си.

Поправете ме ако греша, но според природните закони организмите се приспособяват към средата, а не средата към организмите. Или греша?

По първото изречение....Това може да го каже всяка от страните. Историята може да реши кой е бил прав.

За второто....Всъщност оцелява най- адаптивния, което тотално противоречи на каквито и да е мерки. Оставят се да оцелеят хората , които преборят вируса и проблема се решава. Но ти май нямаш това предвид.

# 541
  • Варна
Ми не точно. Ако ти е студено през зимата не седиш на открито да видиш дали ще оцелееш, а се прибираш на топло. При риск от зараза гледаш да го минимизираш, а не се вреш между шамарите да провериш дали ще я пребориш или не. На това му се вика разумен подход. Другото е диващина.

# 542

На какъв процент положителни/общ брой тестове се затвориха гимназистите? - на 19,98%
А към днешна какъв е процентът? - 44,...%
Закъсняха със затварянето и на негимназистите.
Е какво закъсняха, Вълчев пак започва да ги връща... сега Пловдив, скоро София. Ужас Sad

Ако подадем за ОЕСР дали може да се откажем след като отмине вълната, или ще ни оставят за цялата година?

# 543
Проблемът на нашето ОЕСР е, че няма такова. Писах-само един учител включва лаптоп и то личен. Където и да се ожаля-файда йок. Освен това има натиск към детето.

# 544

На какъв процент положителни/общ брой тестове се затвориха гимназистите? - на 19,98%
А към днешна какъв е процентът? - 44,...%
Закъсняха със затварянето и на негимназистите.
Е какво закъсняха, Вълчев пак започва да ги връща... сега Пловдив, скоро София. Ужас Sad

Ако подадем за ОЕСР дали може да се откажем след като отмине вълната, или ще ни оставят за цялата година?
Има заявление за 30 дни с разрешение на директора и над 30 дни с разрешение на РУО, аз подадох второто с посочен от мен краен срок 31.03.

# 545
  • Варна
Къде го попълваш този краен срок? В образците, които са публикувани в нашето РУО няма подобно нещо. Има за учебната 2020/2021 година и толкоз.
Иначе на въпроса ми към зам.директорката беше отговорено, че след подадено заявление може да се върнем към присъствено обучение ако желаем.

# 546
Има заявление за 30 дни с разрешение на директора и над 30 дни с разрешение на РУО, аз подадох второто с посочен от мен краен срок 31.03.

Много благодаря, Sparkles!

# 547
Има и социален елемент в образованието, който не е за пренебрегване.
Давам веднага пример: имам познати, които не се справят с ДО, децата ми имат много такива приятели, защото ние не дружим единствено с бутикови, обгрижени малчугани с хоум офис майки. Например имаме приятелчета, деца на пекари, продавачи в хипермаркет, куриери или автомонтьори. Тези родители нито могат да си зарежат работата, нито могат да си учат сами децата в 1-2 клас вкъщи. Да ги оставят без надзор също не е ок и не знам как ви хрумна да го препоръчвате така смело.
Тези деца какво ги правим, това лято учиха присъствено до август, за да наваксат. Другото лято пак ли? И защо учиха през лятото, заради чудесното ДО, което имаха от март до май? А да знаете случайно, че те са мнозинство, особено в малките градове.
За мен децата се делят на такива, които имат желание да учат и такива ,които си  имат други приоритети. И да точно през лятото не само сега ,а от край време се наваксва  най-добре с пропуските.  Ако се разровите малко, ще прочетете как много родители намират за съвсем нормално децата им да не са ангажирани с нищо или с нещо съвсем минимално през ваканциите. Колкото по-бездействащо е детето, толкова по добър и грижовен се счита родителя.
На хората, които разбират  под добро родителство да приучат от малко детето да е постоянно ангажирано , да се обучава ,постоянно  да си използва ума и поощряват всяко постижение окуражавайки го за още, не се гледа добре.
По мое мнение точно там е проблема .Отглеждаме лентяи, ама после ни е криво ,че като сме ги пратили в училище не са направили от тях гении. Това няма общо с професията на родителите , а с разбиранията и манталитета им. Не мога да премълча, че вина има и присъственото обучение, защото гарантира завършване не срещу постигнати резултати ,а срещу присъствие. Всяко друго : вечерно, задочно, самостоятелно...изисква знания. Присъственото  гарантира дипломата без нищо. И съвсем не от вчера.
Ето за това един ден ще си бият главите, не заради ДО.

# 548
Къде го попълваш този краен срок? В образците, които са публикувани в нашето РУО няма подобно нещо. Има за учебната 2020/2021 година и толкоз.
В образеца от сайта на РУО - Варна може да се посочи период.
...да се обучава в електронна среда от разстояние в дневна форма за учебната 2020/2021 година (или за периода от... до....)

# 549
Иначе на въпроса ми към зам.директорката беше отговорено, че след подадено заявление може да се върнем към присъствено обучение ако желаем.
Това е качено в сайта на нашето училище https://www.scribd.com/document/484669631/%D0%9E%D0%B1%D1%83%D1% … D0%B4%D0%BD%D0%B8

# 550
Ми не точно. Ако ти е студено през зимата не седиш на открито да видиш дали ще оцелееш, а се прибираш на топло. При риск от зараза гледаш да го минимизираш, а не се вреш между шамарите да провериш дали ще я пребориш или не. На това му се вика разумен подход. Другото е диващина.

Това няма общо с еволюцията. Правилното сравнение е, ако ти е студено търсиш вариант да се стоплиш. Убивам мамут и ползваш кожата, примерно. Ако всички са се прибирали на топло, вероятно през зимата хората- като вид, сме щели да измрем я от глад, я от студ.

# 551

Това няма общо с еволюцията. Правилното сравнение е, ако ти е студено търсиш вариант да се стоплиш. Убивам мамут и ползваш кожата, примерно. Ако всички са се прибирали на топло, вероятно през зимата хората- като вид, сме щели да измрем я от глад, я от студ.

Човечеството се е развило, защото предците ни са започнали да мислят за бъдещето, т.е. да произвеждат повече храна и да я складират за зимните месеци, не да живеят ден за ден.

# 552
  • Варна
В образеца от сайта на РУО - Варна може да се посочи период.
...да се обучава в електронна среда от разстояние в дневна форма за учебната 2020/2021 година (или за периода от... до....)
Хммм, странно, точно от там го дръпнах, гледам го пред себе си и няма подобен текст. Може би са го променили след като съм го свалила. Както и да е, дописвам си го, благодаря.

# 553
1. Подадох за ДО в свободен текст. Така ми каза класната. Каза , че ще се включват всички учители или онлайн, или ние ще ходим за 1 час на място. Ще се уточни.
2. При преминаване онлайн, нашето оеср се прекратява.
3. В училището имаме 4 учителки с доказан ковид 5-7 клас, още 2-3 с леки... Такова... Настинки. 7-8 деца оеср от различни класове. И нито една паралелка не е карантиниране. И 5 - 6 деца в карантина. Само 2 болни, другите заради родителите им.

Значи...при това положение, да нямаме ни една паралелка в карантина.... При все че обикалят всички паралелки и преподават .... Не е нормално. Затова пуснах и молбата, всеки отговаря за семейството си лично. Това са си моите деца

# 554
  • Варна
Това няма общо с еволюцията. Правилното сравнение е, ако ти е студено търсиш вариант да се стоплиш. Убивам мамут и ползваш кожата, примерно.
Все тая. Търсиш начин да минимизираш вредното влияние, не се оставяш на случайността и не си изпробваш издържливостта.

Общи условия

Активация на акаунт