Дистанционно обучение за учениците - Teмa 12 /ноември 2020 г./

• 45 086
  • 1 357
  •   1
Отговори
# 210
  • София

Само 2 седмици от как само гимназистите не са на училище. И вече се наблюдава спад в увеличението на заразените, нещо вероятно близко до плато.
Но иначе не там се е разпространявала заразата.
Нищо, ама нищо друго не беше променено.

Вкараха в употреба масово антиген тестове, те са евтини и бързи, и не се докладват на РЗИ. Ето от там е спадът. Дори да направят локдаун спад ще има най-рано след месец, а може би и повече, предвид как сме се омазали. Иначе ДО за учениците ще е от полза, в това няма спор, но не може да бъде единствена мярка. И при локдаун заразяването в семействата удължава увеличаването на случаите, пак казвам, с поне месец, а сега при нас...

# 211
  • София
Не знаем колко е от гимназистите и колко от новите тестове, заради които паднаха и бройките на писиарите. Много мътно взе да става, не им вярвам дори на половина, отколкото им вярвах преди, а това беше половиннката на половинката.

Ами... не забелязвам да е паднал броя на пср-ите. За съжаление не мога лесно да проследя тенденцията в тяхната бройка, за това си трябва доста работа и търсене.

# 212
  • София
Не знаем колко е от гимназистите и колко от новите тестове, заради които паднаха и бройките на писиарите. Много мътно взе да става, не им вярвам дори на половина, отколкото им вярвах преди, а това беше половиннката на половинката.

Ами... не забелязвам да е паднал броя на пср-ите. За съжаление не мога лесно да проследя тенденцията в тяхната бройка, за това си трябва доста работа и търсене.

Аз я следя. Пада броя тестове, но се увеличава процентът положителни. На близо 12 000 теста имахме 4000 случая, днес тестовете са 8000...А и значение има къде и какво се тества, принципно, но в случая вече не, защото има болни навсякъде. По броя положителни сред мед. персонал става ясно, че тестовете са основно от рутинно тестване на мед. персонал.

# 213
  • София
Само аз имам четирима познати с доказан ковид, които не влизат в статистиката, защото не са правили PCR, а антигенен тест.

# 214
.... да не са у тях, а да се "социализират", ....
Слушах много внимателно какво каза г-н министърът за десоциализацията .
  Като родител на дете, което миналата учебна година бе записано в нов клас в ново училище след цели две години обучение у дома, вярвам имам известно право на по-различно мнение.
 За два дни се бе запознало с целия клас, на седмия ден бе избрано с гласуване за отговорник на класа, а преди края на първия месец познаваше всички от двата горни курса над 180 деца и бе завързало много  близки приятелства. Та толкова за уменията за общуване и вписване в съвсем непозната среда на деца ,които са заедно по между си  от  цели шест години.
  Излиза, че  не е бил съвсем откровен. Половин истина не е нито съвсем истина, нито съвсем лъжа, а нещо по средата. Жалко е в такъв момент да се пробутват подобни похвати защото сриват и малкото доверие.
  Бих приела за верни  твърденията за пагубното влияние  от липсата на общуване само  при  редки изключения в семейства и деца с много и тежки проблеми.

# 215
Интересно доктор по психология ли е въпростият министър? Или си дрънка популистки лозунги?

# 216
  • София
В момента това е най-харчещата се идея в психологията - всичко живо окайва децата как били изолирани. Ще рече човек, че са в Алкатраз, а не просто да не ходят на училище. И като се замислиш, това е печеливша идея отвсякъде.

# 217
  • Варна
Абсолютно. Интересно през ваканциите какво се случва, и особено през лятната??? Тотална асоциализация, братче!

# 218
  • София
Най-абсурдната теза е, че след 2 седмици ДО децата губели интерес. Първо, кой казва, че изобщо са имали интерес, и второ, нима след две седмици на място не губят интерес, а се интересуват още повече?! И изобщо, въпросът не е дали е супер да са на ДО по начало, естествено, че не е супер, но ситуацията е такава. Вместо да впрегнат сили и да намалят щетите от ДО, щом виждат толкова щети, те разсъждават за неща, които в момента не могат да се променят.

Струва ми се по-важно да се повтаря, че децата, все едно на каква възраст, когато са на ДО всеки ден трябва да правят поне по 30 минути подходящи за възрастта им физически упражнения, поне по час на ден трябва да са навън и на въздух, и за разнообразие, да общуват, дори онлайн с връстници и така, сигурно има и още неща, които са важни, вместо да се тюхкаме, че са на ДО.

# 219
Моите деца са изключително щастливи с ДО. Остава им време за спорт и разходка с приятел, за някой друг филм или книга извън дежурната учебна литература. Могат да приоритизират, да разместват във времето задачите така, че да са максимално добре разпределени според личното им време и възможности.
Бояна, ходещите присъствено на училище деца изключително обездвижени. Да седиш на дървен стол от 30-те години часове наред води до проблеми принципно. Часовете по физкултура са смешни във вида им и недостатъчни. На децата рядко им остава време за извънучилищен спорт, движението им е само местенето по класните стаи и пътуването от-до училище.
Та навикът от обездвижването си остава за цял живот, както са присъствено, така ще са и на ДО. Ако детето принципно не спортува нещо извън училище, шансът вкъщи на самосъзнание да прави упражнения е нулев. Това се възпитава доста по-рано.

Последна редакция: пт, 13 ное 2020, 13:59 от фаастък

# 220
  • соросоиден либераст и умнокрасива евроатлантическа подлога
Моите деца са изключително щастливи с ДО. Остава им време за спорт и разходка с приятел, за някой друг филм или книга извън дежурната учебна литература. Могат да приоритизират, да разместват във времето задачите така, че да са максимално добре разпределени според личното им време и възможности.
Бояна, ходещите присъствено на училище деца изключително обездвижени. Да седиш на дървен стол от 30-те години часове наред води до проблеми принципно. Часовете по физкултура са смешни във вида им и недостатъчни. На децата рядко им остава време за извънучилищен спорт, движението им е само местенето по класните стаи и пътуването от-до училище.
Та навикът от обездвижването си остава за цял живот, както са присъствено, така ще са и на ДО. Ако детето принципно не спортува нещо извън училище, шансът вкъщи на самосъзнание да прави упражнения е нулев. Това се възпитава доста по-рано.

И аз така мисля и за това съм за ДО.
Освен обездвижването, децата не учат достатъчо.

Една от причините е етикетите, които получават.
Моя син е нарочен за умник и сетете се колко знае, но все отлични оценки получава, а според мен нито пише, нито смята, нито разказва добре. Оставила съм го изцяло на системата. Изобщо не се занимавам с него вкъщи. Но той се е научил да се справя така, че да изглежда умник. На това ги учи тая система. Всичко е проформа.

Големия, заради същата причина го бях изтеглила една година Самостоятелно. Беше много нещастен вкъщи. Каза, че такива мъчения- т.е да си прочете урока и отговори на въпросите отдолу  никога не са го карали в училище....

Но, истината е, че и двамата обичат да са на училище заради екшъна, общуването и приятелите. И заради това, че го играят готините. Вкъщи няма пред кого

Последна редакция: пт, 13 ное 2020, 14:17 от Роузи

# 221
  • София

Само 2 седмици от как само гимназистите не са на училище. И вече се наблюдава спад в увеличението на заразените, нещо вероятно близко до плато.
Но иначе не там се е разпространявала заразата.
Нищо, ама нищо друго не беше променено.

Преди да излязат гимназистите в ОРЕС новозаразените отчетени са били под 3000, днес са 3414. Аз спад не виждам.
Освен това спряха и нощните заведения.

Грешиш. Бяха над 4000. Повече няма да ти обяснявам къде и как да се ориентираш в правилния отчет на времето. Аз лично не виждам тенденция за спад, а за спиране на покачването. Каквото се и очакваше. Макар аз лично да го очаквах след още 2-3 дена.

# 222
Каза, че такива мъчения- т.е да си прочете урока и отговори на въпросите отдолу  никога не са го карали в училище....
Laughing

Но, истината е, че и двамата обичат да са на училище заради екшъна, общуването и приятелите. И заради това, че го играят готините. Вкъщи няма пред кого
С всички е така , но вярвам  в това, въобще не се касае  че е под въпрос за психическото им  оцеляване , както ни го представят в момента.
А за спорта съм за с двете ръце, но когато могат да ползват съблекални и да играят групови игри- след ваксината.

# 223
Болни от какво - от нещо или от корона? Или се влачат болни?
...
От това, за което сме длъжни да информираме и за което е официално потвърдено заболяване. Други болни дали има не съм специалист в областта на медицината, че да дам сведения.
Ами не е баш тъй, искат и с грипоподобни симптоми. А не само тия с доказан ковид или в карантина поради контактност.

От понеделник затварят в гр. Елена и ДГ, и училищата. Това е първият случай, който ми е известен. Едва ли ще е последният.

У дома моите на двора всеки ден без изключение правят между 5000 и 7000 крачки. В училището, правят по-малко. Имаме и крос тренажор.

# 224
Моите не страдат, щото не са от "готините" и присъствено. "Готините" при тях са влачещите се на мол да крадат я дънки, я гримче, отбивайки се в "харем" за по наргиленце.
Но пък забавление и приятни емоции, общувайки с приятели, имат извън училище. Винаги са имали, никога не са били ограничавани до сградата на училището. Това обаче ми е коствало на мен много-да ги развозвам на разни места, на спорт, на школи и подобни, където изграждат различна среда. Защото в огромна част от случаите, без участие на родител, това е почти невъзможно да се случи - не остава време да се придвижиш след училище.
Психиката на моите деца е в пъти по-добре съхранена в момента, защото са лишени и от "издевателствата" на някои учители, които  от висотата на позицията си "колят и бесят" и ги поставят в безумен стрес. Същите, минали на ДО, се опитват и в момента да прилагат такива техники. Например, ако на някое от децата му дропне връзката и бъде изхвърлено, не позволява повторно включване в час и пише отсъствие. С тази разлика, че аз в случая съм свидетел какво става и мога да се намеся, ако преценя. Иначе присъствено всичко е на голата дума на детето, което винаги според учителя е виновно.

Общи условия

Активация на акаунт