Дистанционно обучение за учениците - Teмa 12 /ноември 2020 г./

• 45 149
  • 1 357
  •   1
Отговори
# 345
  • Бургас
И всъщност се оказа, че тези родители имат някаква учителска правоспособност, не е като да са хванати на случаен принцип, така че пак манипулативни и гръмки заглавия.

# 346
  • София
Гимназиални учители продължават да се разболяват, при все, че децата вече.трета седмица не са на училище. И ДО няма да им реши въпроса със заболеваемостта.
Да обявяват годината за провалена и това е....

# 347
Здравейте,мили мами!Радвам се,че вече съм част от този форум! Grinning Аз съм ученичка от 9-ти клас в ГПЧЕ ,,Христо Ботев",гр.Кърджали.И сега ще споделя мнението си относно обстановката в училище.Тъй като съм 9-ти клас,от тази седмица съм на присъствена форма на обучение.Директорката е разпоредила да носим маски и в часовете.Аз предпочитам да съм на дистанционна форма, защото учителката ми по английски език е в болница заради Covid-19,а учителят ми по немски (който е немец) напусна и си замина за Германия.За мен е много по-добре,когато учителят е чужденец, защото свикваш на говора му и чрез  дискусии си припомняш думите и учиш съответно нови.Учителите искат да си вземат неплатен отпуски,защото повечето ученици не изплняват разпоредбите.Но за съжаление повечето ми съученици искат да учат присъствено, въпреки утежняващата се обстановка.Да обобщя-положението е трагично.Министърът не взима адекватни решения спрямо обстановката. Sad

# 348
А къде остават препоръките на МОН за антиковид мерките?

"6. Училищен двор
 Максимално ограничаване на влизането на външни лица в сградата на училището
чрез маркиране на зони за достъп на родители в двора и в близост до входа. "

# 349
  • София

Да обявяват годината за провалена и това е....
Слънчевата, недей така. Ти си от здравомислещите, няма да се отчайваш.
Ще се справят децата и учителите ни. Гъвкави са. Сипи едно бело, нещата ще се подредят Hug Heart

# 350
  • Варна
И всъщност се оказа, че тези родители имат някаква учителска правоспособност, не е като да са хванати на случаен принцип, така че пак манипулативни и гръмки заглавия.
Естествено, че имат правоспособност, не е там работата. Въпросът е при близо 20% заболеваемост сред преподавателите за чий точно е напънът на всяка цена да се продължи присъственото обучение? Нали разпоредбите казват "над 15% заболеваемост на учители и ученици"?
То пък остана и да обявят годината за провалена, що за простотии?

# 351
  • пустинята Гоби
Ама хич не е опасно за децата присъственото обучение. Те тези деца са от стомана и сами се отглеждат, живеят, изхранват.

# 352
  • Варна
Ох, боже, щели да станат излишни учителите. Да, и лекарите и те ще станат излишни като им намират заместници сред 6-токурсниците. Логика и чудо.

# 353
  • пустинята Гоби
Кой заменя учителите? Тези другите, които ги заменят не са ли пак учители? Извинявам се, ама това, че някой 2 дни е ходил в час да варди 20 деца не го прави автоматично квалифициран преподавател. Защото те това правят в момента - вардят. Лично аз нямам нужда от гледачка на детето ми, ако учителите ги няма в час - прибирам си го вкъщи.

# 354
  • София
Защо да е простотия? Казвам ви, че учители от гимназиален етап продължават да се разболяват, въпреки, че децата не са на училище. Очевидно са нормални хора и се заразяват в семейна и приятелска среда, точно както и останалите хора. Когато са болни не могат и не би трябвало да работят, нали така? Освен това, по вашите критерии е идиотско някой да ги замести.
Така поставени нещата, аз не виждам как ще изкарат нормална учебна годин, нито дистанционно, нито присъствено.

# 355
Кой заменя учителите? Тези другите, които ги заменят не са ли пак учители? Извинявам се, ама това, че някой 2 дни е ходил в час да варди 20 деца не го прави автоматично квалифициран преподавател. Защото те това правят в момента - вардят. Лично аз нямам нужда от гледачка на детето ми, ако учителите ги няма в час - прибирам си го вкъщи.

Проблемът е, че много хора не са като теб и за тях училището не е образователна институция, а точно забавачка - дори за деца над 12г.

# 356
  • Варна
Да, идиотско е учителите да падат като круши и да им търсят заместници, които също да падат като круши, сакън да продължи присъственото! Само това ли са опциите? Присъствено или провалена година? В 21ви век звучи най-малкото смешно.

# 357
За доста голяма част това отдавна се е оказало всъщност. Имаме паралелно образование у нас. В класа на едно от децата ми по математика имат 4-5 отлични оценки. Те са на деца, които в 5 клас преболедуваха шока и в 6 тръгнаха на уроци. Тази година учителят по математика ги хвали, хвали, ама те децата отдавна са взели материала, който той преподава в школата. Останалите са с тройки.
Simple Smile

# 358
  • София
Месечинка, научи се да четеш внимателно, моля те!
Казвам, за трети път, че учителите продължават да се разболяват, въпреки, че трета седмица не ходят присъствено в училище...

# 359
За мен опцията нулева година също става все по-реална. С патерици като ДО не става, колкото и да се опитват да го изкарат някои същото и много нормално.
Ако гимназистите се върнат на училище през март (както все повече се иска и говори) нещата ще са неизбежни. Това е почти цял пропуснат срок, плюс началото на втория.
Аз лично нулева година мога да посрещна като образование и нужди за децата си.
И ето, осигуряваме на някои да си стоят вкъщи колкото си поискат.
Не знам учителите на какво мнение са обаче. Едва ли на същото.

Общи условия

Активация на акаунт