Дистанционно обучение за учениците - Teмa 12 /ноември 2020 г./

• 45 148
  • 1 357
  •   1
Отговори
# 360
  • София
Няма да е нулева годината, но ще е изкарана много трудно. А като го слушах министъра онзи ден, май той приказваше за това как не било удачно да се ходи на училище лятно време, защото... било топло. Вече ще ме извините, май той беше в интервюто на нова или на бтв, вече се обърках.

# 361
Учители не знам, но лекари все повече губим! Тях кой ще ги замести? Родители, министри, дървени философи...кой?

# 362
  • пустинята Гоби
Месечинка, научи се да четеш внимателно, моля те!
Казвам, за трети път, че учителите продължават да се разболяват, въпреки, че трета седмица не ходят присъствено в училище...
И така да е (не знам откъде имаш тази информация) със сигурност бройката е по-малка. Първо, че всички сме хора и всеки си поема риска. Второ и учителите имаж семейства, деца в по-малки класове и прочие. Аз имам много приятели, работещи от вкъщи, които се разболяха от децата или от партньорите си, които ходят на училище или на работа.

# 363
За мен опцията нулева година също става все по-реална. С патерици като ДО не става, колкото и да се опитват да го изкарат нормално.
Ако гимназистите се върнат на училище през март (както все повече се иска и говори) нещата ще са неизбежни.

Т.е. за теб е по-добре, тази година да се води загубено време, вместо да се учи по някакъв начин и децата, които действително учат, да могат да звършат училище навреме?!

# 364
  • Бургас
Казвам, за трети път, че учителите продължават да се разболяват, въпреки, че трета седмица не ходят присъствено в училище...

Кои точно учители продължават да се разболяват е важно да се спомене. В нашето училище положителните учители (поне тези, дето официално се се тествали) всичките са от начален етап.

# 365

Кои точно учители боледуват е важно да се спомене. В нашето училище положителните учители (поне тези, дето официално се се тествали) всичките са от начален етап.

И не е ясно дали на "новозаболелите" просто не са им разрешили феодалите най-накрая да се тестват.

# 366
  • Бургас
Вече получаваме всеки ден сводка колко ученици и учители отсъстват. Колко от тях са официално с ковид, колко са карантинирани контактни, колко са с грипоподобни симптоми.

# 367

Кои точно учители продължават да се разболяват е важно да се спомене. В нашето училище положителните учители (поне тези, дето официално се се тествали) всичките са от начален етап.

В допълнение-хайде да видим кои точно ученици са на ДО трета седмица? Някои реално са от днес (петък не го броя).

# 368
  • Варна
Кои са тези дето продължават да се разболяват, то реално ДО има от 2 седмици и малко... Ами поне 3 трябва да минат, за да има ефект някакъв. И колко от тези заболели учители имат деца в начален етап примерно, и изобщо доста са променливите, за да отчетем, че йок, от ДО полза няма. Ми да, на парче ползата е по-малка, отколкото ако е всеобщо.
А тази нулева година недоумявам как си я представят някои. ОК, обявяват нулева година. И? Догодина всичко отначало, тез 2 месеца са ей така, нахалост отишли. Ми защо учиха досега??? Защо учители загубиха живота си? Да плюем на всичи усилия и жертви дотук, така ли? ОК, махаме с ръка и плюем, кво толкоз. И? Какво правят тези 700 000 ученици до другия септември? Бъркат си в носа? Учителите? Пускаме ги в неплатен отпуск? Изобщо да попитам пак: КАК точно си го представяте?

# 369
Получих тази сутрин едно листче за евентуално ДО. И почти нищо не му разбирам - има имената на детето, цифри, които кореспондират с ЕГН-то на детето, единственото, което ми прилича на потребителско име е един запис с "ic.......... тук следват цифри) и един запис, който прилича на парола - има специален символ, малки и големи букви, цифра - това ли трябва да са потребителското име и паролата? Има и други записи с цифри, които на нищо не успявам да идентифицирам. Платформата ще е MS Teams.

# 370
  • София
За пореден път - ГИМНАЗИАЛНИ учители.
В София, гимназистите не са на училище от 28.10. Вече тече трета седмица.
Информацията ми е от детето, за учители, които му преподават. Надявам се, че няма да ме карате и имената да им цитирам.
Също така, имам 2 гимназиални учителки в съседство. Едната също е болна.
Ама вие наистина ли си мислите, че като не са в училище, не ходят никъде или са се изолирали от работещите си семейства?

# 371
  • Варна
Знам, че са от 28.10 онлайн, не само в София! Това са 2 седмици и малко! Колко от заболелите се разболяха през последните 2 дни??? Естествено, че не са изолирани, точно затова казвам, че променливите са твърде много! Но рискът със сигурност намалява и няма нужда да си професор, за да го осъзнаеш!

# 372
Учители не знам, но лекари все повече губим! Тях кой ще ги замести? Родители, министри, дървени философи...кой?
Дървените философи ще ги заместят защото са мнозинство.
Нали дървените философи не трябва да се гърчат 24/7 на първа линия, да не могат да ходят до тоалетна, да не могат да се хранят за да обслужва болните от ковид пациенти, та за какво им е да мислят рационално за разрешаване на проблема, за "изправяне на кривата"?
Лекарите, доколкото ми е известно, не са от желязо и едва ли могат да издържат много дълго така. Броят заразени и при тях главоломно нараства, това означава, че на останалите им става още по-трудно да се справят със ситуацията.
Но да не ги мислим тях. Това си е тяхна грижа, да се оправят! Нали така?
Важното е ние да седим на сигурното си работно място и да тропаме с крак, че видите ли точно в този момент от всичко най-важно е децата да ходят присъствено на училище.

Дреме ми, че после ще са останали една шепа лекари и кризата в здравеопазването ще се задълбочи. Пък за малките населени места ще е трагедия, която и сега си съществува...

Би било добре да се научим да виждаме по-далече от носа си и да мислим няколко стъпки напред.

# 373
Нулевата година е най-лошият и безотговорен вариант, който може да се случи. За тези, които са по средата, може би изглежда приемлив. Но за зрелостниците едва ли е такъв. Два випуска първокласници - също. А те ще трябва да се движат заедно и през следващите години. Дори да допуснем, че децата в задължителна предучилищна възраст също " повторят" годината, проблемът с двойния размер просто ще се пренесе към по-малките ( местата в детските градини и евентуално яслите, ако всички по веригата " повторят" годината).
Тъй като в ЗПУО изобщо не присъства подобно понятие, съответно не е известно дали, кога и при какви условия всички ученици в страната ще повторят същия клас при някакво такова събитие, някой ще трябва да вземе решението. Вероятно Народното събрание с изменение в закона. Не вярвам да го направят.

# 374
  • София
Да, и затова не трябва да се отхвърлят приемливи и работещи варианти по намирането на заместници.
С присъствено или с дистанционно, очевидно най-големия проблем ще са учителите. Независимо, как и къде са се заразили.

Общи условия

Активация на акаунт