Дистанционно обучение за учениците - Teмa 12 /ноември 2020 г./

• 45 152
  • 1 357
  •   1
Отговори
# 375
Не мога да разбера защо изобщо засягате нулева година! Май само Дидева разбира последиците! Ще минат в един момент всички наДО и толкова. И момента няма да е далеч!
Понеже ситуацията е нова като цяло за една цяла учебна година, засягаща всички от малки до големи, да не мислите, че е толкова лесно да се вземат решения за цяла държава. Всеки от нас си гледа от собствената камбанария и не вижда проблемите на другите. Този вирус няма да изчезне тази учеба година, нито другата, нито можем да разчитаме на новоузмислени, недоизкусорени ваксини, че ще ни върнат спокойствието.

# 376
  • Бургас
Получих тази сутрин едно листче за евентуално ДО. И почти нищо не му разбирам - има имената на детето, цифри, които кореспондират с ЕГН-то на детето, единственото, което ми прилича на потребителско име е един запис с "ic.......... тук следват цифри) и един запис, който прилича на парола - има специален символ, малки и големи букви, цифра - това ли трябва да са потребителското име и паролата? Има и други записи с цифри, които на нищо не успявам да идентифицирам. Платформата ще е MS Teams.

И на нас миналата година ни бяха дали подобно нещо. Докато разшифроваме кое какво е голямо умуване падна. Понеже явно тези данни са били подредени в таблица и нали знаете като ги копирате и постнете без форматирането става разместено.

Та при нас беше следното: На първи ред имената на детето, на втори ред егнто, на трети ред потребителското име започващо с две букви (първите букви от името и фамилията), на четвърти ред паролата. Другите написани неща не ни трябваха. Когато отворите за първи път Teams, трябва да натиснете sign in, а не sign up, защото те са вече регистрирани. Успех!

# 377
  • София
Ха, добро утро! Аз какво разправях в миналата тема, че всички /т.е. и учителите/ вече достатъчно са се омешали и заразили и от изолиране чрез ДО няма полза?
Нулева година? Невъзможно.

# 378
Ами, аз това периодично го повтарям. Още от началото на учебната година. Че най-големият проблем вероятно ще бъде свързан с учителите. И не само заради здравословното им състояние, но и защото могат да използват възможността за предсрочно пенсиониране, да излязат в отпуск или просто да напуснат системата.

# 379
...
Аз лично нулева година мога да посрещна като образование и нужди за децата си.
Хубава работа!
Аз пък мога да осигуря нужната подготовка  за нормална пълноценна година, което да се докаже със съответните изпити. Не забравяйте, че докато една част са като на ваканция , на друга им пушат главите и са на ниво въпреки всичко.
Редно ли е според вас  всички да бъдат приравнени към най-бавните? Ако се случи, ето това бих нарекла причина за демотивация.

# 380
  • София
Да, вече се вижда!
Няма нужда да се хулят родители, със съответната квалификация или студентите, които са влезли да заместват учителите. Проблемът си е проблем вече и ще остане такъв, независимо от формата на обучение.

# 381
  • Варна
Е, ако някой много искала нулева година - винаги може да подаде молба за такава за децата си, щом така е преценил. Варианти има.

# 382
  • София
Анди, министърът направо си каза, че е много вероятно да се учи и през част от летните месеци. /по Бтв/

# 383
  • Бургас
Ха, добро утро! Аз какво разправях в миналата тема, че всички /т.е. и учителите/ вече достатъчно са се омешали и заразили и от изолиране чрез ДО няма полза?

Всичко, което намалява наплива в болниците има полза. Начи викате да отпущим всичко и който оцелее.
В болницата в Свищов хората, които работят в ковид отделението са кметът (който вече също е болен) и двама доброволци - икономист и кинезитерапевт и една сестра. Консултира ги по телефона лекар от Сливен. Прочете новината ако я намерите. Трагично е. Вие бихте ли искали някой да ви лекува по този начин???

# 384
Редно ли е според вас  всички да бъдат приравнени към най-бавните? Ако се случи, ето това бих нарекла причина за демотивация.
Да не Ви разочаровам, но това отдавна се случва. Не е покрай ДО.

# 385
Е, ако някой много искала нулева година - винаги може да подаде молба за такава за децата си, щом така е преценил. Варианти има.
Не е точно така за нулевата. Но виж, за ДО е напълно валидно. Всеки може да си подаде молба.
Както казаха някои управляващи, нека всеки първо пази себе си и семейството си и така ще се опазим всички.
А не да подреждаме чуждите семейства и да ги съдим защо не искат дълго ДО. Ами не искат, така са преценили. Аргументите са много, солидни и многократно посочвани.

# 386

Да не Ви разочаровам, но това отдавна се случва. Не е покрай ДО.
Да знам го. Малката отдавна негодува. Сравнява го с индийски сериал, но стиска зъби.
Обаче нулева година би било наистина  прекалено.
Врабчо,  въпросът вече е не какво искат , а какво може да им се предложи.
Като няма кой да преподава...

# 387

Всичко, което намалява наплива в болниците има полза. Начи викате да отпущим всичко и който оцелее.
В болницата в Свищов хората, които работят в ковид отделението са кметът (който вече също е болен) и двама доброволци - икономист и кинезитерапевт и една сестра. Консултира ги по телефона лекар от Сливен. Прочете новината ако я намерите. Трагично е. Вие бихте ли искали някой да ви лекува по този начин???

Тя си мисли, че "го е изкарала" заедно със семейството си. Другите кучета ги яли. Как така смъртта на някакви си други хора, някъде там, трябва да се отразява на нейносто удобство. Нали ще й се наложи да се понапъне дистанционно да си направи уроци. Да й се спестят тези усилия е много по-важно от това на кого в извънредната ситуация ще му се наложи да стане медицински персонал.

# 388
А някой има ли представа какво точно правят лекарите в ковид отделенията? Знаете ли колко лекари се тръшкат, че не искат да работят и хвърлят молби ултимативно? И някой ги жали?!? Ми жалете ги, пък те да си прибират 4 цифрената заплатка и да мишкуват.
Освен това как пък от пандемията най потъвпевиши са лекари и учители? При толкова заболели, защо само това се изтъква. Има толкова професии, които са не по - малко важни, ама за тях дума не се обелва.
По темата - В нашия клас има карантинирано дете, като контактно със заразен, както и в още 7-8 класа. Надявам се да не ни карантинират, понеже родителите ми са под карантина и няма кой да им пазарува, ако ни затворят. Моята малката се разсополяви от петък, но като я видях как тича по блуза на двора, при 10-12 градуса, ми е ясно защо. Дано не се задълбочи, че сега докторите лекуват по телефона....

Последна редакция: пн, 16 ное 2020, 12:26 от Punk_GirL

# 389
А някой има ли представа какво точно правят лекарите в ковид отделенията? Знаете ли колко лекари се тръшкат, че не искат да работят и хвърлят молби ултимативно? И някой ги жали?!? Ми жалете ги, пък те да си прибират 4 цифрената заплатка и да мишкуват.
Освен това как пък от пандемията най потъвпевиши са лекари и учители? При толкова заболели, защо само това се изтъква. Има толкова професии, които са не по - малко важни, ама за тях дума не се обелва.
По темата - В нашия клас има карантинирано дете, като контактно със заразен, както и в още 7-8 класа. Надявам се да не ни карантинират, понеже родителите ми са под карантина и няма кой да им пазарува, ако ни затворят. Моята малката се разсополяви от петък, но като я видях как тича по блуза на двора, при 10-12 градуса, ми е ясно защо. Дано не се задълбочи, че сега докторите лекуват по телефона....

Разбирам ги повече, отколкото разбирам такива като теб. Цялото население (не можем да се наречем общество, за съжаление) не се опитва да се предпази, омаловажава ситуацията, а като се натръшкат с усложнения, лекарите трябва да се грижат за тях.
Честно казано вместо да има глоби, бих предпочела на хората, хванати да не спазват мерки, просто да им се вземат данните и да не им се оказва болнична помощ и да не могат да купуват лекарства през НЗОК, ако се разболеят от ковид.

Общи условия

Активация на акаунт