Дистанционно обучение за учениците - Teмa 12 /ноември 2020 г./

• 45 175
  • 1 357
  •   1
Отговори
# 390
Е, ако някой много искала нулева година - винаги може да подаде молба за такава за децата си, щом така е преценил. Варианти има.
Не е точно така за нулевата. Но виж, за ДО е напълно валидно. Всеки може да си подаде молба.
Както казаха някои управляващи, нека всеки първо пази себе си и семейството си и така ще се опазим всички.
А не да подреждаме чуждите семейства и да ги съдим защо не искат дълго ДО. Ами не искат, така са преценили. Аргументите са много, солидни и многократно посочвани.
Бих подала още днес за шестокласничката, ако ще бъде като както е истинското ДО...
Бях доволна и през пролетта, доволна съм и предната седмица, и тази. Когато целия клас е по програмата си, с учителите си, обратна връзка, задания и домашни, участие в час...
Но по-предната седмица дъщеря ми участваше в часове на други ученици, слуша някакви учители, някакви уроци, не участва активно, няма домашни, проекти... Нищо
Е, мерси от такова ОЕСР... Или ОСЕР...
А шестгодишния... няма опция, освен да го спирам по различни причини... Докога?

# 391
  • София
Благодаря на всички отговорили !
Та сега - правилно ли разбирам, че ако прехвърля детето си в ОЕСР ( по желание на родителите ) , училището в което е иска или не иска , но ще трябва да му осигури ОЕСР ? Става дума за начален етап - 2 -ри клас. Дори и само едно дете да е в цялото училище - пак така ще се случи и няма да го прехвърлят към друго училище за срока на ОЕСР ?

# 392
  • София
Благодаря на всички отговорили !
Та сега - правилно ли разбирам, че ако прехвърля детето си в ОЕСР ( по желание на родителите ) , училището в което е иска или не иска , но ще трябва да му осигури ОЕСР ? Става дума за начален етап - 2 -ри клас. Дори и само едно дете да е в цялото училище - пак така ще се случи и няма да го прехвърлят към друго училище за срока на ОЕСР ?
Така е, но може да се наложи да се поразправяш с директора, например. Във Фейсбук има група Родители за безопасно образование от септември 2020. Свържи се с тях и ще видиш какво е нужно да направиш ако ти откажат. Там помагат на всеки, който срещне проблеми. Участници в групата издействаха законовите промени, които позволиха ДО и по желание, не само по болест.

# 393
  • София
Питай в самото училище какво ще могат да осигурят. Само от тях зависи.

# 394
Нулева година не може да има! Това е абсурд! Това ще доведе до такава криза в образованието, която ще продължи с години!
Но само ако може родителите на гимназистите да разгледат учебника, да кажем по математика, на децата си и да отговорят дали съдържанието не може да се окастри! Всеки час се взима нов урок, без упражнения и се учат абсурдни неща! Присъствено или не, с такова учебно съдържание какво научават всъщност децата ви?

# 395
  • София
Точно това им беше отговора в началото на учебната година - че нямат възможност да го организират и сигурно детето ще посещава виртуални часове с други учители, но това не зависело от тях ами някъде по-отгоре ще го решат инспекторат, РУО ...

# 396
  • София
Аз го гледах и присъствах в няколко часа /10 клас, новата програма/. Абсолютно невъзможно за усвояване! Ние имаме само един блок в седмицата от 3 часа математика. Поне два раздела трябва да се махнат. Ама какво ли разбирам аз...

# 397
От училището на дъщеря ми на мен ми отговориха, че трябва да имам ОСНОВАТЕЛНА причина за да поискам преминаване към ОЕСР. Подавала се молба до директора на училището и до РУО?!
Изпращат на детето през Школо материали, по които то се подготвя самостоятелно, а всяка седмица има 40 минутна беседа с преподавателя си за проверка на усвоения материал. (3-ти клас)
Подчертаха ми, че не ме съветват да подавам молба за ОЕСР...

# 398
  • Бургас
Точно това им беше отговора в началото на учебната година - че нямат възможност да го организират и сигурно детето ще посещава виртуални часове с други учители, но това не зависело от тях ами някъде по-отгоре ще го решат инспекторат, РУО ...

Лъжат и мажат и протакат само и само хората да се откажат. И при мен беше така. Класната казала на сина ми, че министъра не разрешавал SatisfiedSatisfiedSatisfied

# 399

Лъжат и мажат и протакат само и само хората да се откажат. И при мен беше така. Класната казала на сина ми, че министъра не разрешавал SatisfiedSatisfiedSatisfied
Ами може и истина да е като гледам как се опитват да откажат всички желаещи... Знае ли човек истинската причина?!

# 400
Аз го гледах и присъствах в няколко часа /10 клас, новата програма/. Абсолютно невъзможно за усвояване! Ние имаме само един блок в седмицата от 3 часа математика. Поне два раздела трябва да се махнат. Ама какво ли разбирам аз...

Мислех, че сте учител..., но дори и да не сте всички сме разумни хора и имаме право на мнения. Сега учат Класическа вероятност, ако по-нагоре се срещнат и със съждения и тем подобни, то явно програмите ги пишат луди!

# 401
  • пустинята Гоби
И на нас учителката каза, че за да преминат децата на ДО трябва да има основателна причина. За сега едно дете е подало молба и вътре е на писало "семейни причини". Извинявам се, но опазване на здравето на семейството не е ли основателна причина? От нас си зависи дали ще ни правят на маймуни или не.

Причината да не съм подала мобла за ДО до момента е една единствена - обучението в нашия клас на такива деца е никакво. Ако има 6-7 отсъстващи деца се прави синхронна връзка с клас, иначе не - пращат се уроците и домашните по вайбър. Ами мерси съм. Ползвах дните по семейни причини миналата седмица. По нататък ще го мисля и ще действам според ситуацията. ДО ми е вече крайния вариант, ако нещата загрубеят, а училището продължава да си затваря очите.

# 402
  • София
От училището на дъщеря ми на мен ми отговориха, че трябва да имам ОСНОВАТЕЛНА причина за да поискам преминаване към ОЕСР. Подавала се молба до директора на училището и до РУО?!
Изпращат на детето през Школо материали, по които то се подготвя самостоятелно, а всяка седмица има 40 минутна беседа с преподавателя си за проверка на усвоения материал. (3-ти клас)
Подчертаха ми, че не ме съветват да подавам молба за ОЕСР...
Да и при мен имаше подобни съвети + други (опити) за сплашване. Но конкретно за начина на работа след преминаване в ОЕСР - или и на тях не им беше ясно ( около 10 септември ), или си ме излъгаха ..

# 403
  • София
Понеже съм се разправяла достатъчно с училищна администрация - ядете дървото. Или се опитвате да смените училището, но в настоящия момент....
Истинската причина е, че не могат да намерят учител да води ЕОСР, особено за 1-2 деца.

# 404
  • Бургас
Аз съм сигурна, че ако имаше разяснителна кампания в началото на учебната година много родители щяха да подадат за ОЕСР. Все още има родители, които не знаят и не са чували за съществуването на такава възможност. Възможност е силно казано, защото на малко места има такава.

Общи условия

Активация на акаунт