Дистанционно обучение за учениците - Teмa 12 /ноември 2020 г./

• 45 320
  • 1 357
  •   1
Отговори
# 570
Може би предвидливо родителите трябва да осигурят известно количество маски. До следващата заповед, каквато и да е тя. Simple Smile

# 571
Има заявление за 30 дни с разрешение на директора и над 30 дни с разрешение на РУО, аз подадох второто с посочен от мен краен срок 31.03.

Спаркълс не го приемай като заяждане, но ще използвам твоя случай да мина от частното към общото.

Ето заради такива родители като тебе, дето цяло лято писаха обширни постове колко е лошо детето да е на ДО, как е пагубно да стои пред монитора и колко е зле за социализацията му, които от девет кладенеца вода носиха и се бориха със зъби и нокти за присъствено, МОН и училищата до последно стискаха да не излизат в ДО. И сега същите тези изведнъж обърнаха палачинката и взеха да се спасяват поединично. Колко ли родители, които са искали ДО сега са принудени да водят децата си присъствено, защото през септември такива като вас не спряха да мрънкат и да тропат с крак.
Как точно са принудени тези родители да водят децата присъствено след като искат ДО? Щом искат да минават на ДО, нали затова е предвидена тази възможност. Това че аз конкретно минавам на ДО въобще не значи че го харесвам, това е моментна алтернатива. От самото начало писах че пандемия и училище са несъвместими и че децата не трябва да тръгват ако се очаква пик, т.е. бях за това децата да бъдат оставени на спокойствие в къщи както цяло лято, което можеше да значи и нулева година. Тогава алтернативата на моите притеснения беше домашно обучение, но този вариант ми е много краен и си пуснах детето присъствено и не минах на ДО. Това че тези, които знаят как вървят нещата не взеха мерки да предпазят децата и родителите и все още не взимат, не е заради мен. Това се случва във всички европейски страни. Нашите политици копират чужди мерки, никой не слуша мен, ако бяха ме слушали щеше да има нулева година и нямаше да има ДО в закона. И понеже носенето на маска непрекъснато от малко дете по 6 и повече часа ми е по-несъвместимо с разума и от ДО, както и не виждам логиката в хибридните мерки, ще се възползвам от ОЕСР като си защитавам личното пространство на детето и бъдем максимално старателни в изпълнението на задачите с минимално висене на компютъра. Ако не стане, домашното обучение за втори срок все още е алтернатива.

Последна редакция: вт, 17 ное 2020, 19:26 от Sparkles

# 572
Може би предвидливо родителите трябва да осигурят известно количество маски. До следващата заповед, каквато и да е тя. Simple Smile
3 деца х 3 маски на ден, плюс за мен поне две=11 маски на ден.
Вечер, вместо да готвя, ще изварявам и суша маски, защото нямам възможност за еднократни или с филтър.
Не е оплакване, калкулирам само финансовата страна

# 573
  • Бургас
Ами спрете детето си от училище и догодина го запишете пак в същия клас, защо се натискате на ДО.

# 574
Ние купихме за детето 15  маски, като изпирам, суша в сушилнята  и гладя веднъж в седмицата. Слагам ги в еднократни Зиплог чантички по 3 на ден  с една чантичка за използваните ( 7 часа) и това е.

Последна редакция: вт, 17 ное 2020, 21:02 от Анонимен

# 575
  • Най-красивата страна
Съгласна съм с  mamamari.
Който има желание да учи ,той учи и присъствено и дистанционно.
Който няма желание си намира и причина.
Виждаме,че и присъствено да учат децата във всеки клас има отличници,деца на средно ниво и двама-трима слаби ученици.
Много деца са заети и през лятото ,без значение дали има пандемия или не.
Например четат книгите от списъка,който са им дали,решават задачите от един сборник по математика и учат чужд език в някоя школа-сега дистанционно...
И за игри има време.

Сега обаче става въпрос за живота и здравето-нашите,на децата,на учителите,на възрастните ни роднини..
И дистанционното обучение е най-доброто решение в сегашната сложна ситуация.

Днес има още един починал учител.За съжаление.
Колко още трябва да станат....?

# 576
Ами спрете детето си от училище и догодина го запишете пак в същия клас, защо се натискате на ДО.
Защото искам. И пак казвам ако си мислите че заради такива като мен сега се ходи на училище много се лъжете.

# 577
Защото искам. И пак казвам ако си мислите че заради такива като мен сега се ходи на училище много се лъжете.

Напротив, точно заради такива като теб, които не спряха да се оплакват как вирус няма, всички ще го минем, а ДО е много по-страшно. И когато най-накрая започнахте да усещате, че нещата са сериозни - обръщате палачинката, само дето от правителството вече са се заинатили, а и мислят, че присъственото все още има същия брой привърженици, колкото имаше в началото на годината.

# 578

Напротив, точно заради такива като теб, които не спряха да се оплакват как вирус няма, всички ще го минем, а ДО е много по-страшно. И когато най-накрая започнахте да усещате, че нещата са сериозни - обръщате палачинката, само дето от правителството вече са се заинатили, а и мислят, че присъственото все още има същия брой привърженици, колкото имаше в началото на годината.
Аз вируса си го хванах, какво повече да направя за да ви угодя, всъщност даже не знам дали има смисъл от ДО за моето дете ако имаме имунитет, както писах.  Даже и бабите имунизирахме. Дадохме своя принос към стадния имунитет. Аз обичам логичните мерки, и сега не са ми много логични и понеже избор имам, стоя си в къщи и не чакам държавата да ми обгрижва децата, даже смятам че колкото по-малко ми се меси, толкова по-добре реших че детето ми ще е по-добре в къщи вместо сред дезинфектанти и маски. Опцията да остане детето ми в къщи в момента е най-лесно псотижима с ОЕСР и ако там се окаже неприемлива ще си търся други опции.

# 579
Маските в час по 3-4 на ден ще ни трябват при по-ниски нива на разпространение. В момента присъствено обучение е безумие.

# 580

Аз вируса си го хванах, какво повече да направя за да ви угодя, всъщност даже не знам дали има смисъл от ДО за моето дете ако имаме имунитет, както писах.  Даже и бабите имунизирахме. Дадохме своя принос към стадния имунитет. Аз обичам логичните мерки, и сега не са ми много логични и понеже избор имам, стоя си в къщи и не чакам държавата да ми обгрижва децата, даже смятам че колкото по-малко ми се меси, толкова по-добре реших че детето ми ще е по-добре в къщи вместо сред дезинфектанти и маски. Опцията да остане детето ми в къщи в момента е най-лесно псотижима с ОЕСР и ако там се окаже неприемлива ще си търся други опции.

Безочието ти е покъртително. Значи твоето да не е сред дезинфектанти и маски, но настояваше на присъствено, т.е. всички деца да са изложени на вируса и да застрашат и семействата си. И сигурна ли си, че си го изкарала, или всяка хрема я водиш за ковид - не че и иначе е хубаво да "имунизираш" възрастни членове на семейството си с други вируси.

# 581
  • Бургас
Как точно имунизирахте бабите? Заразихте ги?

# 582

Безочието ти е покъртително. Значи твоето да не е сред дезинфектанти и маски, но настояваше на присъствено, т.е. всички деца да са изложени на вируса и да застрашат и семействата си. И сигурна ли си, че си го изкарала, или всяка хрема я водиш за ковид - не че и иначе е хубаво да "имунизираш" възрастни членове на семейството си с други вируси.
Никой не помни че аз смятах за абсурно присъственото по-време на пандемия, ДО за ненормално и оттам виждах или нулева година или домашно обучение за моето дете... ДО беше вкарано в закона, решението за присъствено начало отчиташе нивата на разпространение на вируса, оттам нататък това че не се използва тази опция при тези нива на разпространение няма връзка с мен, но щом ви кара да се чувствате по-добре, моля

Последна редакция: вт, 17 ное 2020, 20:06 от Sparkles

# 583
Никой не помни че аз настоявах за нулева година и се чудех дали да запиша детето на домашно обучение ...

Ами да го беше записала - домашното обучение е законово уредено от няколко години, дистанционното го гласуваха септември. Ако искаш нулева година, защо ще настояваш да са засегнати и да се усложни живота на хиляди деца и техните семейства, вместо да го уредиш само за своето дете?

# 584
  • София
Sparkles, спри се, моля те. Така се увъртя в противоположни  твърдения какво всъщност искаш, че оттук нататък само може да нагнетяваш темата. Около месец си седеше кротко. Действай, както намериш за правилно, но не дразни останалите.

Последна редакция: ср, 18 ное 2020, 02:09 от Fair Lady

Общи условия

Активация на акаунт