Дистанционно обучение за учениците - Teмa 12 /ноември 2020 г./

• 44 332
  • 1 357
  •   1
Отговори
# 1 065
  • София
получи ти се - мерси!

# 1 066
Дам, всички мои колежки с малки деца, от 1 до 4 клас, в момента не знаят какво да правят.
Ако ще учат лятото, защо сега трябва да се мъчат, да оставят ли децата на отглеждане при бабите или да си взимат неплатени отпуски.
Това учене през лятото, което ни го предлагат проучвателно, вероятно ще е заради високата ефективност на ДО...🤭

Миналото лято много деца учиха присъствено до август, защото нямаха устройства и възможност да се включат, поради ред причини.
Сега обаче защо за всички?
Аз не, че се противя, вече от месец съм поела обучението на моите и знам, че не мога да разчитам на абдикиралата държава.
Просто се чудя дали някои не могат да отърват лятното училище ако например покажат чрез изпит, че са усвоили материала? Определено бих се спряла на такъв вариант за нас.

# 1 067
E зор за ДО , сега що ще доучваме . Тия две седмици не могат да покрият тоталната дупка , която е от март месец до сега , и една година няма да се навакса - особено по МАТ . 1-4 клас общо взето дъвчат едно  и също , ама след 5 клас  математиката е като препускане с коне  и знаете , че  пропуските там трудно се попълват  и ще се влачат сигурно до 12 клас.

# 1 068
  • соросоиден либераст и умнокрасива евроатлантическа подлога
Детето ми какво е виновно, че тази система е тотално изостанала от Света и не си е подготвила кадрите? Как не, лятно училище. Аз моите на лятно няма да ги пусна, ако ще да ги изключат, ще си останат без образование .... няма да изпуснат нищо

# 1 069
....а е като препускане с коне  ....
Не бих го  описала по-точно, но така е структуриран материала.Дори за нормални условия е твърде много.Няма кога да се упражнява и затвърждава и всеки пропуск води до невъзможност да се натгражда и съответно до загуба на интерес.
Масово.
Ако се намали количеството и се увеличат предвидените за упражнение часове с около 30-40%,рязко ще скочи успеваемостта и съответно интереса на голяма част от децата.
Сега отпадат защото в един момент им идва много и спират да го разбират.
Сравнявям това, което съм учила преди 40+г. само в клас без допълнителни уроци и днес като отворя нямам никакви затруднения да обясня на детето си и то без да съм се занимавала с нещо дори близко до това през всички тези години.
Тогава след всеки нов урок имахме по няколко часа само за задачи към него, но материала бе много по-малко.Спомням си ,че някой от класа да не е разбрал нещо бе изключение.
Тези мерки обаче биха направили школите излишни.Не са глупави децата, материала е направен така ,че  да се доучва на частно.Това краде от времето за спорт, игри и влошава качеството на живот и на малчуганите и на неспособните да си позволят частно обучение родители.

# 1 070
  • София
Чета, че всички се възмущават на идеята за удължена учебна година през лятото. Това ме връща към родителските срещи, които ни организираха в градината с училищата в района. Най-честите въпроси беше защо има лятна ваканция. Защо няма лятно училище. Какво ще ги правим тези деца лятото.

# 1 071
Дъщеря ми днес има два последователни часа Английски език. Първият час са нямали, защото на учителката й е бил спрял интернета. Вторият час нямали, защото на учителката й паднала батерията на лаптопа 🙄
Ей тва е ДО. Затова и съм против него. Единственият плюс е, че са си у дома и са далече от вируси.

# 1 072
  • София
Айде М, пак ни изкара виновни. Ако не помниш, учебната година на малките я увеличиха вече!

# 1 073
Това е много непрофесионално от страна на учителката, тя си е на работа и не е редно да и пада нищо. Е, ако е инцидентно, да, ама и двете наведнъж....

А защо искат да увеличават учебната година за децата чак до шести клас? Пети и шести клас не са малки, могат и дистанционно да учат и сами да стоят, струва ми се, не е нужно да им заемат времето хем сега, хем лятото...

# 1 074
Госпожа на първокласници е пратила съобщение в групата на родителите, че до петък трябва да си закупят някакви книжки, по които ще работят до Коледа върху това, което са взели до тук. Родителите да си ги проверяват. Надява се да ги върнат след нова година. Щели да го мислят в движение.
Видях съобщението с очите си и просто нямам думи!
T. e. "Довиждане" до след нова година?! Няма да имат ДО?

# 1 075
  • София
Ами ... нещо такова. Той и Вълчев днес си каза, че трябва поне частично да ангажират малките. Та, ето, купете си книжки, ангажирайте си ги, проверете ги... Става дума за софийско училище, средно училище. На РС, преди няколко седмици, госпожите са казали, че минат ли в електронна среда е загуба на време и за тях, и за децата.

# 1 076
  • пустинята Гоби
Не се знае какво ще е. Да се коментира нещо предварително, че и препредадено е безсмислено.

Пак доста избутаха децата, на първия учебен ден ни беше казано, че октомври най-вероятно ще минем дистанционно. Почти декември е, аз съм доволна. А който има желание детето му да не губи материал в начален клас, да се захваща за работа. Аз това ще направя, а го правя и в момента. Учат се доста нови неща и осъзнах, че трябва да се занимаваме допълнително.

# 1 077
  • София
Аз говоря за частен случай, но е ясно какво ще бъде за този клас. Вече казах, че видях с очите си кореспонденцията в групата. Надявам се да не е масова практика.
Личните ми наблюдения са, че тази година, въпреки че ДО вече е тествано, учителите и децата са по-малко мотивирани и с по-малко желание. Пак казвам, това са личните ми впечатления.

# 1 078
  • София
Ами ... нещо такова. Той и Вълчев днес си каза, че трябва поне частично да ангажират малките. Та, ето, купете си книжки, ангажирайте си ги, проверете ги... Става дума за софийско училище, средно училище. На РС, преди няколко седмици, госпожите са казали, че минат ли в електронна среда е загуба на време и за тях, и за децата.
Слънчо, звучи гадно по принцип, но и на мен ще ми дойде нанагорно да уча с три деца под 9 г. от понеделник насетне и да съчетавам това с работа. Така че лично аз предпочитам малко почивка сега и наваксване 2-3 седмици присъствено през лятото - за малки ученици става дума. Никак не беше лесно ученето през пролетта и честно да си призная, не искам повече да го правя. Писах преразкази, обяснявах сложни задачи, пусках, спирах часове, оправях неработещи линкове, качвах домашни и какво ли не. Най-малкото ми дете сега тепърва прохожда в писането на букви и четенето - смятай колко ще се оправи сам. Да не споменавам готвенето и сервирането на храна Sad Тамън им сервираш и те вече те питат какво ще има за вечеря. Тъъъ, оценявам помощта, предложена под формата на по-лежерно обучение от страна на Министъра.

# 1 079
  • София
Оо, Аш, толкова съм насъбрала за месец, колкото не можах да натрупам за 3.5 месеца през пролетта. Аз предполагам, че не само ние, но и децата и учителите натрупаха умората от екектронната среда. И знам, че пак ще ме наскачат, но наистина не мога да си представя, че цяла една учебна година може да се завърши по начина, по който тече сега.

Общи условия

Активация на акаунт