ОСМИ клас 2020/2021 - Бейлис, вино, ром, текила – и в осми клас ни дават сила!

• 25 983
  • 738
  •   1
Отговори
# 675
Zvanche,
И при нас днес беше фарс с точната наука. Уж 2 поредни часа математика. Госпожата закъсня, тъкмо започна да преподава и изведнъж спря тока, батерията на лап топа уж падна и се изключи. После се появи последните 5 минути на втория час с въпрос да се включва ли изобщо...Накратко 2 часа сме назад днес.
Zazu,
Оправяй се бързо! Празници идват-трябва да си здрава като бик😄
Люба, стрес голям е било. Но както казват: “бил е малкият дявол”
Абе да се маха вече тази 2020, че вече се не търпи!

# 676
  • Между гори и планини
Ей за това добре, че намерих частна учителка. При нас часовете по математика минават в надприказване между учителката и няколко ученика, които искат да покажат знания в решаването на задачи, къде вярно, къде не. Накрая тя пише решението за минута и трие. Който разбрал, който не да се оправя. Почти никакви часове с упражнения, вървим поне с 5 урока напред от МГ в Търново.
Налага се в частните уроци отново да взима урока, да правят упражнения, дава домашни и изпитва. Стивън решава около 10 задачи дневно извън училище, като го връща още на комбинаторика, върти го из взетите раздели като пумпал. Тръгнаха с най лесните, минаха средните по сложност, сега са на трудни задачи. Дава му от сборника на Архимед, или му диктува задачи.
Въпреки, че има само 2 дена в седмицата в училище математика, решава всеки ден, без неделя.

# 677
  • В къщата на здравето, любовта и красотата!
Момичета, нямате милост с писането...
Нещо за разведряване:

https://www.facebook.com/745384802201612/posts/4621846474555406/
Много се смях. Имаме нужда от разтуха Wink
Връщам се да чета.

Люба, радвам се, че е бил малкия дявол!
Zazu1 няма да се даваш! Казала съм ти - търпение и спокойствие! Минава, но бавно!

Последна редакция: ср, 18 ное 2020, 18:04 от BlueSky7

# 678
  • София
Тези дни изобщо не съм в състояние да ви проследя през деня.
Прегледах по диагонал, после ще дочитам.
Зазу, бързо да се оправяш.
Люба, какъв кошмар си преживяла, боже! Да не се случва никога повече.
Звънче, всичко да бъде наред и при вас.

# 679
  • Някъде в Европа...
Доня Дафина, в МГ ли учите? Аз не съм разбрала досега 🙄, нещо не съм следила явно добре...🙄

# 680
  • София
Министър Вълчев по БНТ, от утре всички 5-12 клас с маски в час.
Аз честно ви казвам, се обърках от толкова нови заповеди и изключения. Дано се ограничи този вирус вече и да си отдъхнем всички.
Наборката издивява вкъщи, излиза в голямото междучасие навън. Утре щели да им кажат дали има вариант за връщане в училище.

# 681
Бисе, ти ли пита за немския базар? РУО са пратили писмо до директорите..........
http://ruo-sofia-grad.com/%d0%bd%d0%b5%d0%bc%d1%81%d0%ba%d0%b8-% … 0%b7%d0%b0%d1%80/

Новата заповед не ме радва, но каквото-такова.

Ния от един час е събрала 3 съученички във видеочат да преподава математика Simple Smile.

# 682
  • софия
Мммммда! Немски коледен базар в Градската, Коледен базар на Славейков са в пълно съзвучие с политиката за мерки срещу Ковид. Иначе децата са най-голямото зло и трябва да седят затворени.
Нямат срам! Triumph

# 683
Да, Мария, аз питах🙂
Благодаря ти!
Ако не решат нещо друго, ще го посетим.

Последна редакция: ср, 18 ное 2020, 19:16 от Biserka_a

# 684
  • Между гори и планини
Доня Дафина, в МГ ли учите? Аз не съм разбрала досега 🙄, нещо не съм следила явно добре...🙄
Не, в училището в Елена учи пубера. Но препускат с бясна скорост през материала. За това и нищо не затвърждават. Учителката която му намерих за частните уроци, явно преподава и на деца от МГ, защото тя направи паралел. Оказа се, че не детето ми е глупаво и не учи, а не се преподава качествено. С нея сега толкова много напредна, решава с удоволствие, всеки ден. Защото има часове понеделник, сряда и петък с нея, тя му дава домашни за следващия ден, освен домашни към училището. Тя го мята из материала, да не се отпусне и да забрави нещо. В понеделник го чака контролно на последният раздел, петък, събота и неделя ще се решават задачи само от него. Днес и понеделник го връща на вектори , миналата седмица бяха на математиката от училище и комбинаторика.

# 685
Може ли да ме ориентирате докъде са другите училища по математика? Свършили ли са с трапец и средна отсечка?

# 686
  • София
Да, целият този раздел е взет. Преговаряха тези дни, утре имат контролно.

# 687
Моят е на трапец. Те обаче имат изпуснати доста часове, защото имат математика само в понеделник и вторник, единия ден един час, другия - блок от два часа. Имаше обаче доста неучебни дни точно понеделник и вторник.

# 688
  • София
И на НДК ще правят коледно градче...Close Що ли не ми е празнично....

# 689
Момичета, педагогическият съветник в Хуманитарната гимназия гр. Пловдив изпрати до родителите зов за помощ.
Позволявам си с нейно съгласие да разпространя апела й към хора, преболедували от Ковид
https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=10208618676701644&id=1751625776
Тук има информация за плазма. Дано помогне

Общи условия

Активация на акаунт