Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Строеж - къде, как, колко? Тема за взаимопомощ 36

 • 2 967
 • 128
 •   3
Отговори
# 15
 • Мнения: 537
На изложението за къщи видяхме няколко, на които тавана на хола е самият покрив (има си термин но не знам как се казва). Къщите бяха двуетажни.
Усещането беше невероятно, особенно на едната където покрива беше частично стъклен. Униклано просто.Ние обаче се отказахме от тази идея.

Нелина,  и на нас ни натежава участието в къщата, защото всяка свободна минута сме там. Сега рядко ходим след работа, но събота и неделя сме плътно там.
Ние се разделихме е с нашия строител и останаха някои неща, които никой не иска да прави. Та се налага ние да ги правим.
Трябва да оправим и хидроизолацията, защото тези предишните направо си оставиха ръцете и сега е направо в трагично състояние. Дано да успеем да намерим фирма, която да се съгласи да го направи и да го направи добре.

Последна редакция: пт, 13 ное 2020, 09:16 от nellytan1

# 16
 • Отвъд алеята зад шкафа
 • Мнения: 4 316
Нелли, къде е това изложение за къщи?

# 17
 • Мнения: 537
Нелли, къде е това изложение за къщи?
Poing близо е до Мюнхен - https://www.bauzentrum-poing.de/de/english/

Знам, че в Германия има доста такива изложения за къщи, но не съм търсила. Това ни беше удобно като местоположение и за това него сме посещавали.
Из сайта имаше някъде и самите къщички да ги разгледаш, но не мога да си намеря линка.

Само да добавя, че изложението в Мюнхен тази година ще е онлайин - https://bau-muenchen.com/en/
Надявам се да има нещо интересно и за нас, а не само за големите проекти.

Последна редакция: пт, 13 ное 2020, 10:52 от nellytan1

# 18
 • Sofia
 • Мнения: 466
Нелли, показаната от теб прилича на HUF Haus (сглобяеми са), много са красиви тези къщи, доста хващат окото.

Ето линк с по няколко снимки на самите къщи от изложението, за което говори nellytan.

И ние трябва да решаваме и за соларите, къде, колко и какви ще слагаме, за да предвидим стойки за тях. Понеделник правят борда на покрива, после замазка за наклон и след декофрирането на третата плоча и като поизсъхне бетона можем да действаме хидроизолацията.

Зелени покриви съм виждала в Германия, имаше един период в който попрочетох за тях, но някак си покрай всичко друго го позабравих, пък и не бях убедена. В нета има доста статии, а по форуми и подробни описания как да си го направим сами. А вчера, по време на разговора с фирмата за хидроизолация ни го подхвърлиха като идея и така. Всъщност, по обяснения им, съществен е последния слой хидроизолация, който трябва да е кореноустойчив. Не е задължително след това (веднага) да се изпълнява зеления покрив, но пък остава винаги като опция. Значително подобрява топлоизолацията на самия покрив, което мен също много ме блазни, предпазва самата изолация и по този начин удължава живота ѝ. Осен това и шумоизолира, което в нашия случай не е съществено, но все пак и това е от предимствата.
Според изпълнителя удачен вариант при избора на озеленяването е да се използва чим от някоя поляна в близост до обекта. Аз клоня повече към седуми, сукуленти и мъхчета разни. Така си го представям, но ще трябва още да почета:

Скрит текст:


Поддръжката зависи от избора на озеленяването. Например това с чима от съседната поляна ми изглежда доста по трудо и времеемко. Най-вероятно ще е още една грижа повече, но предимствата ми се струват достатъчно убедителни(за сега).

# 19
 • Мнения: 4 766
При нас хол-кухня-трапезария са около 50 квадрата и ми малеят, но пък айде успокоявам се с верандата, че лятото там ще живе аххахах. Ние много добре трябва да помислим какво правим с пониженото ниво, сега мисля да не са стълби по цялата дължина, а да са частично и да вмъкна диван там (мисля да са два дивана - голям към телевизора и малък, който да е с гръб към кухнята и трапезарята и с лице към френските прозорци (цялата сетна е с тях). Иначе ще има стълби и тогава дивана, което е безсмислено - хем не мога да сляза от тази част, хем един метър ще се отнеме в стълби, неизползваемо, хем няма да седи добре, затова или стълбите няма да са по цялата дължина на пониженото ниво, или накрая ще вкарам бетона да се изравни и толкоз с дизайна.

# 20
 • Бургас
 • Мнения: 2 527
Къщата, която строят точно до нашата в момента, е едноетажна и целият покрив отгоре ще е зелен. Казаха: трева и лавандула. Като отидем уикенда ще наснимам как изглежда в момента.

Сега показвам нашия хаос:
Скрит текст:
неоправен двор и морската шир:
Скрит текст:
едната от спалните на втория етаж (тук дограмата ще е до долу):
Скрит текст:
другата спалня от втория етаж (тук също дограмата ще е до долу):
Скрит текст:
плажчето под самата къща:
Скрит текст:
и една по-романтична снимка от високо:
Скрит текст:

При нас си има много, много работа, но сме се разбрали от самото начало с моя мъж, че няма да я правим бързо и истерично. Ние имаме къде да живеем. Тази къща си я бяхме наумили само за нас двамата, за  времето, когато децата ни заминат да учат и ние пак ще започнем да си живеем като млади. Хахахахаха! Най-много мислим над верандата, за да има къде да се събираме с приятели за дълги и напоителни вечери. Само здраве да е, всичко ще стане в следващите 5 години!

Последна редакция: пт, 13 ное 2020, 16:45 от LaDiDa

# 21
 • Sofia
 • Мнения: 466
Ох, LaDiDa, право в сърцето ме рани Smiley с тези снимки. Завидях ти, да си знаеш! Това ни е и на нас крайната цел, само да сме здрави. Заради такава гледка ще се махна от Сф с удоволствие. Ще се справите, половината работа е свършена все пак. Пак не е малко това като изходна позиция, когато започваш от гола поляна, тогава е съвсем интересно. Дълго ли търсихте, някакви вилна зона ли е това?

Значи, сигурна съм, в предишен живот съм била някъде край море, може и някой пират да съм била Smiling Imp

Скрит текст:
Как може да сложат тези "пистолети" в спалните при тази гледка?! Добре сте решили да смените с френски,  всичко друго е престъпление

# 22
 • София
 • Мнения: 1 021
плажчето под самата къща:


Край! Това Червенка в Черноморец ли е? Скалите долу са ми познати, макар че не съм ходила от 6-7 години. Но не мисля, че бъркам. Отдясно на стърчащия камък има още скали, нали? И едни дървени стъпала, които слизат до тях?

# 23
 • Отвъд алеята зад шкафа
 • Мнения: 4 316
Браво Ladida, гледката е един път! На такава гледка верандата е от първостепенно значение:)) Много ми харесва камината.

# 24
 • Мнения: 537
Di.Gi не си спомням дали беше сглобяема или не.
На изложението имаше доста къщи, които бяха сглобяеми и ми беше много интересно, защото бяха дали разрези на детайлите използвани в строителството на къщите.
Заслужава си да се види. Сега с този ковид е малко по-трудно, но могат да се видят виртуално.

LaDiDa, направо ни разби! Аз обожавам морето, нищо че съм планинско чедо Simple Smile.
Може ли да ми отстъпиш едно ъгълче от тавана Simple Smile?
С промените, които сте замислили ще стане още по-добре. Аз обожавам френските прозорци, за това и нашата къща ще има доста Simple Smile.
Продават ли се още къщи около вас Simple Smile?

Само да допълня, че ние и двамата с мъжът ми направо се влюбихме в тази къща - https://www.bauzentrum-poing.de/de/musterhaeuser/ausstellung/lis … rhaeuser/platz-3/
Тази комбинация м/у дърво  и камък беше впчатляваща.


# 25
 • Варна
 • Мнения: 436
LaDiDa страхотно място. С по-малко нерви да си оправите къщата! Къде е това?  Много ще е ветровито , но е уникално.

# 26
 • Бургас
 • Мнения: 2 527
Край! Това Червенка в Черноморец ли е? Скалите долу са ми познати, макар че не съм ходила от 6-7 години. Но не мисля, че бъркам. Отдясно на стърчащия камък има още скали, нали? И едни дървени стъпала, които слизат до тях?
Черноморец е, да, но не Червенка. Местността се казва Акра и е точно до Еко Къмпинг Черноморец. Simple Smile Иначе да, има още скали и дървените стълби, които слизат до тях са точно от нашия двор (на снимката се вижда една вратичка, която води към тях).

Благодаря ви, момичета за хубавите думи. Както и писах: купихме локацията, не къщата. Отдавна търсихме такова място и това лято, по чиста случайност, ходейки нагости в съседна къща, разбрахме, че тази  се продава. Издирването на собствениците (руснаци) се оказа изключително трудна работа, но аз като си наумя нещо, няма отказване.
Лошото е, че е строена изключително зле, като за бърза продажба и сега наистина има много работа по нея. Миналия месец стартирахме с покрива. Няма да казвам какви оферти за ремонт получихме и накрая, след търсене и питане, какво излезе....Първата оферта беше за 20000 лв само за труд, без керемидите и други материали. В крайна сметка излезе 3 пъти по-евтино. Керемиди сложихме Тондах. Тази седмица поръчахме и дограмата. Там са повече пари, но мястото е много агресивно като влага и си трябва наистина качествена дограма. Спряхме се на Кьомерлинг, защото фирмата, от която я поръчахме е от много години на пазара и имаме само положителни отзиви от приятели за тях. С това и ще приключим тази година, че си трябват и пари, и време.
Но ще черпя идеи и от вас и ще споделям личен опит и аз.

Последна редакция: пт, 13 ное 2020, 17:03 от LaDiDa

# 27
 • Мнения: 4 766
LaDiDa, страхотно място, много щастие и събирания с весела компания, гледката е един път, къщата ще си я направите бижу!

# 28
 • Мнения: 3 980
Привет на всички! Прекрасни неща показвате. Тази къща на морето ме уцели в сърцето! От дете все искам ако може поне 3 - 4 месеца да стоя на морето, ама няма! Задоволих се с балкан.😁
Вчера оканчателно и най-после майсторите приключиха с обръщането около вратите на баните. При поставянето на душовете се оказа, че в Хоум макс са пропуснали да сложат тръбите за поставка на слушалката на душа. Сега ще трябва ММ сам да довършва душовете, но ще се справи. Едва от петък  стартираха и с полагането на цокъла от камъни и на една декоративна стена от същият камък. От август ги чакаме. Добре става. Днес ще снимам и ще покажа как се получава. Дано не застудее много и не падне сняг, че да могат да завършат работата се. Днес продължават да монтират осветителните тела отвън на верандата и на къщата. Кухните са поръчани и до началото на декември трябва да са монтирани. Вчера избрахме уредите за тях. Поръчахме диваните, маса и столове за хранене и скринове за два от телевизорите в холо-кухните. Чистенето на прозорците върви адски бавно, защото с външната силиконава мазилка за покрили част от лепенките на дограмата и е ужасно трудно да се махне. Всичко е залепнало. Престои поръчка на щори за сега само в холо-кухнята, за има поне едно  помещение където да се спи и отсяда, без любопитните комшии да надничат вътре. В общината вече 2 месеца се бавят с Акт 14, а то вече сме за Акт 16. Ама това не ни пречи. Ако всичко върви по план, на Коледа ще сме в новите къщи. Още не сме купили спални, но и това смятаме да направим до края на декември, ако не ще спим на диваните. Вече нямам търпение да си палнем каминката и да си пийнем пред нея по чаша от новата ни реколта винце. За сега поне не съжаляваме, че се спряхме ня сглобяема къщи, най-вече заради бързото изграждане. Този месец ще направим 1 година от както сме стартирали с изкопните работи за основите и оградите. Да видим и натам как ще се държат къщите като топло, студено, влага и енергийна ефективност. А пропо, тези къщи с отворените тавани изглеждат много красиво, но имайте едно наум, че много трудно се отопляват. Имах колега, който преди 25 години постори такива в Люлин планина и нямаше стопляне в холо-трапезария-кунята. Беше с камина на дърва с водна риза  Тези пък къщи с дървената обшивка и/или изцяло с дървени стени искат ежегодна поддръжка на дървото. И това го имайте предвид. Показвала съм и преди СК на наши близки с такава дървена обшивка, взаимствана от Байкал. Много  е красива, но всяка пролет се маже с лак или там с нещо си. Успех на всички и добре дошли на новите! Имайте търпение и вашите мечти ще станат реалност!

Последна редакция: нд, 15 ное 2020, 14:21 от fatalina

# 29
 • Мнения: 1 026
Имам следната дилема. Парцелът е с лице на север. При сегашният архитектурен план холът е ориентиран на север и запад с големи стъкла. Има и тераса над него. Много ли ще е студено. Става дума за 600м надморска височина. Обемът е общ с кухнята и трапезарията, които гледат на юг към двора.
Визията на къщата е много модерна. Но много се притеснявам да не се получи зимник.

Общи условия

Активация на акаунт