Строеж - къде, как, колко? Тема за взаимопомощ 36

• 31 400
  • 757
  •   1
Отговори
# 180
  • София
Ами то голяма радост да имаш пътека изобщо Grinning И да ти оправят наклоните на двора, че да не се кахъриш накъде се отича водата и да не правиш дренажи на зор. Да ти направят подпорна стена, та да си заравниш, да ти спретнат паркингче... При нас тези неща не бяха в офертата на строителя, а сме с денивелация, както е видно и от оградата (която ММ прави цяло лято общо-взето) Simple Smile Абе, хубава или не тая пътека - нас ни радва, че я има; пък ако трябва някой ден ще я преправяме (поне е разглобяема като е от павета) Simple Smile

# 181
  • Sofia
Тони, супер си е всичко! Не вярвам да има ужасени, нормалните неща за един (вече почи готов) строеж. Аз съм писала, ние като се нанесохме (лятото беше), дворът беше бомба, ужасен ужасон. Е, пътеки махме, но цяла есен лепиха кокъл по фасадата, уж само малко, после  и от тази и от другата страна, ММ се беше развихрил и цяла есен си бяхме все още строителна площадка. Чак пролетта започнахме с озеленяването. Та си беше добре, че нямах трева и растения да им треперя, как ще оцелеят. Понякога просто не може всичко на куп. Всъщност може, ако делегираш повечето задачи и нищо не правиш нещата сам, но пък така се губи чара. А планирането и участието в изпълнението си е удоволствие.
Тумбел, неприятно, но ако в общината са поне малко разбрани ще си отстранят грешката бързо. Нали всичко е на добра воля при нашата администрация, надявам се да са читави при вас. И при нас ще има драми с улуцата, да видим, как ще се реши накрая.

Вече имам ориентировъчна цена за топло и хидроизолация на плосък покрив. Не знам някой интересуваше ли се от това, може да ми драсне едно лично и ще дам по-подробна информация.

# 182
Кмета е преустановил приемните си дни,но ме свързаха със зам.кмета,та се разправяхме половин час,но каза ще пусне проверка на място и ще ми се обадят да отидем там.Преди малко звънна кметския наместник,че вече са почнали да проверяват документите.Поисках си хеликоптер,та да не разчитам на излаз и улица,ама кметството не отпускало такива неща 😂

# 183
  • Sofia
За съжаление това е чиновническото мислене, да претупаме да свършим там нещо, после двойна и тройна работа. Аз много се забавлявам при нас, докато изграждаха водопровод, за месец и нещо отделни изкопни работи 3 или 4 пъти. Но не за да пускат движение по улицата в промеждутъците, а така за спорта. Кое частно лице/фирма ще си позволи да плаща 4 пъти за едно и също.

# 184
  • Пловдив
При положение,че планът по който работят е отпреди 3 години да предоставят точен устав по който се осъществяват промените.Явно не желаят да синхронизиран базата си с по-нови данни.От друга страна хората не са запознати с въпросния план и не могат да подават  заявления за промяна предварително.
Di.Gi, и аз не разбирам защо не се влага елементарна  мисъл при ремонтни дейности или пък се дължи на тотална липса на организация..
При нас вече преасфалтирват няколко улици с общински средства и след това ги разкопават,за да сменят тръбопроводите Blush

# 185
И на мен ми беше чудно,как почваш да правиш нещо без да го актуализирали.Но тогава така решили и отпуснали средства за този проект,а че има новости и т.н.,кой го брига,освен потърпевшите.Техника оня ден даже ми се ядоса щ,че го безпокоя за такива неща.

# 186
  • София
Иначе човек даже не може да си помисли да пропусне съгласуване с общината дори за най-малкото нещо. И за какво? Да се правят, че не знаят кое се е променило последните 3 години. Наглост и подигравка Sad 

# 187
  • София/Варна
Благодаря на всички включили се с отговори за замазката. Това с 28-те дни е свързано с набирането на якост на бетона, според мен няма нищо общо с влагата в замазката. Но при нас сутринта беше -13 градуса и това реши всичките ни терзания. В къщата която все още си няма входна врата, а ОСБ плоскост закована на отвора и духа от всякъде, няма изолация, беше цели 3 градуса. Тоя с подовото трябва да си сложи колекторите , а няма как да криви тръби при такава ниска температура, защото може да се спукат и ни реши всички размисли. Ако не стане по чудо много топло, замазката автоматично си отива пролетта.

# 188
А защо нямате врата? При нас веднага след грубия строеж и покрива, първата работа беше дограмата, да се затвори отвсякъде. Едва след това се започна с кабели, тръби, мазилки и замазки. ММ прави разни изчисления за вратите, но накрая всичко си беше точно. Той строи къщата и целта беше като се затвори, да може да се работи и през зимата.

# 189
Е, естествено е, че няма да сложат постоянна врата. Какво да си я  съсипят ли при строежа?! При нас също имаше стара временна врата. Когато приключихме всичко, включително боя по стените, тогава сложихме вратите.
Ние въпреки студа продължаваме с поставянето на камък по цокъла и по една декоративна стена. Само от 3 дни майсторът е спрял и то по наше желание, за да изчака да преминат отрицателните температури.  В петък ще стартира и монтирането на кухните ни. Чакаме в неделя да ни доставят уредите и след 8-ми декември и част от мебелите за хола и за студиото. Да споделя, че явно изолацията на къщата и доста добра защото дори при -15 градуса онази нощ и вчера рано сутринта тръбите с водата не са замръзнали и няма протичане. Спряхме водата обача за всеки случай,докато  температурите се повишат.

Последна редакция: ср, 02 дек 2020, 14:35 от fatalina

# 190
Ние също монтирахме сега временна метална врата. На един друг строеж преди 2 години, пак сложихме такава временна, която обаче напълнихме с вата и след края на строежа облякохме с пана. Много ни мотаха с новата врата и се наложи да си решим въпроса сами като преобразим старата и си остане за постоянно.

*Сега ни доставиха за един апартамент врата Диере, която също се облича като приключите с ремонтните работи, но не знам за къщи дали са подходящи. Има по принцип на пазара врати, които са помислени след ремонт да се облекат с истинските панели, а до тогава са само с някакви транспортни.

# 191
  • София/Варна
Ние сме си купили входна врата на Хьорман , но тя има праг-една лайсна с уплътнение и трябва да има поне замазка за да се монтира и за това за сега нямаме входна врата.

# 192
  • Пловдив
Нашата също има такъв праг с лайстна и я сложихме преди замазката .Нивото го пуснахме с лазерен нивелир.После леко се измъчихме да сглобим ламинатът така,че да влезе под прага.Добре,че ние си изчислявахме нивата навсякъде,не ми се мисли ако имаше нещо сгрешено колко къртене щеше да падне.

Toni,честити пътеки!Много е радващо излизането от калта. Simple Smile Знам,че паветата тип кокал стават най-здрави като сглобка.

# 193
  • София
Аааа, не знам какви стават като сглобка паветата, ММ избра такива за паркинга и аз избрах да не са различни за пътеката. Имаме няколко надигнали се сега след снега, та ще ги оправят уикенда; те и без това имат още малко работа покрай неуспешния ни DIY бетон на оградата. Поне не са някакви обяснителни, ами ако има нещо си го поправят.
А пясъкът във фугата между паветата до горе ли трябва да е? Гледам, че на места не е до горе, а на места е. Имахме малко проблеми с доставките и се чудя дали сега уикенда ще дойдат с още пясъци за разнасяне. ММ изобщо не мога да го трогна с подобни въпроси, затова тук питам вас, пък и ако се наложи да тропам с крак, че искам още да ги запълнят, да имам аргумент "във форума на всички са им така" Grinning 

# 194
  • Варна
По принцип фугирането на паветата се прави с много  ситна фракция. При нас пресяваха сипицата. Не са ползвали обикновен пясък. Да стане като брашно. Веднъж в годината фугираме отново. Пресяваме с един стар комарник.  След като се наредят и фугират трябва да се трамбоват паветата, но нашите не са трамбовани.  Но е добре да са догоре пълни фугите, после дъжда ги измива , докато фугата се стане твърда. Когато ги наредиха ММ пръскаше с градинска пръскачка, да се навлажняват фугите и да съхнат. Но при нас са подходи към гаражи.

Последна редакция: ср, 02 дек 2020, 13:15 от fani34

Общи условия

Активация на акаунт