Строеж - къде, как, колко? Тема за взаимопомощ 36

• 31 511
  • 757
  •   1
Отговори
# 330
А хартията около прозорците вие ли я сложихте предварително или при монтажа дограмаджиите?

# 331
А хартията около прозорците вие ли я сложихте предварително или при монтажа дограмаджиите?
Мембраната я лепихме ние. Докато разтоварваха дограмата почнахме да я лепим. Бързо става в общи линии, особено ако е само от едната страна.

# 332
Ние още чертаем идеите, като сме на финалната права. Само ще затворим вратата на трапезарията и кухнята към антрето и ще отворим може би плъзгаща към коридора и банята. Мислим да увеличим и малкия прозорец на дясната спалня, защото това ни е южната фасада. Остава същинското проектиране през зимните месеци и живот и здраве, напролет да започнем с грубия строеж.
Да допълня, че е ремонт и дострояване на съществуваща стара къще и до голяма степен се съобразяваме със съществуващото. Къщата е в ъгъла на двора и реално две от стените не можем да пипаме. На нас лично много ни харесва и се получи точно това, което искаме. Ще видим как ще се справим с изпълнението.

# 333
  • Пловдив
drago,много се зарадвах ,че толкова лесно и безпроблемно сте преминали през етап "дограма".Големи професионалисти са явно ,браво!
Ще кажа защо не избрахме "неопор".Защото е различен от този,с който мъжът ми е работил в Англия -и на вид ,и на цвят,и на консистенция.Разгледахме няколко вида тук и приличат точно на оцветени обикновени стиропорени частици.Цената е по-висока,а качеството твърде съмнително.Така или иначе ,изолацията ни е 20см,а цената не е по-висока от 15см неопор.
Не разбрах това с чучура?Да се пълни кофа ли?И в трите бани сме с вградени смесители,но и на трите места има и слушалки.Имаме мивка в гаража и такава отвън,затова чучур на самия смесител за вграждане нямаме.
Много хубаво си се сетила за краката на масата.И аз купих маса,която изскочи намалена,но се разширява с допълнителни елементи в двата края.Като цяло ,не си падам по маси,които се разширяват(тук мога да го кажа свободно,защото в интериорната тема,веднага ще се заформи спор и анатема),заради видимата черта в центъра,но ето пък,че като взех цяла,краката и ще пречат Simple Smile
1605 и на мен ми харесва.Забравих на къде водеха стълбите,вероятно там ще складиране неща?Единствено островът/бар ще се заобикаля като се излиза навън от кухнята и гардеробът в коридора е малко по-далече,но всичко си изглежда оптимално нагласено.

# 334
drago_2008, честито прозорци! Страхоно изглеждат!
Дали имаш снимки точно преди монтажа? Интересно ми е да видя как сте ги били подготвили преди монтажа.

Di.Gi , при нас застроената площ е 110м2, покрива е двускатен и е 170м2. Само за работата искаха 72лв с ДДС на квадрат. Отделно трябваше да наемем скеле, защото наклона на покрива е 30 градуса - там отидоха 1000лв. Отелно немахме кран за да вдига гредите 350лв. Дървения материал ни излезе около 6 000лв, но там имахме отстъпка. Имаме и много дебели греди, заради това, че покрива стана много висок. При нормален покрив може би няма да има нужда от такива дебели греди.
Керемидите  и мембраните ни бяха с голяма отстъпка, така че няма да е ориентир.
Улуците, заедно с металната обшивка излезнатах 3600лв.
Покрива стана много голям и просторен. Мисля да сложа батута там и да скачаме зимата, но още не сме готови с дограмата Simple Smile.

Di.Gi , ако ти е интересно - може да дойдеш да видиш на живо Simple Smile

Ние не сме с модерен дизайн, но въпреки всичко се надявам да стане прилична къща.

Последна редакция: ср, 23 дек 2020, 16:47 от nellytan1

# 335
  • Отвъд алеята зад шкафа
1605- изглежда супер, аз може би бих разменила мястото на кухнята и трапезарията, тоест трапезарията да е към прозорците.

Нели, вие напредвате. Къде е мястото? Вижда се много хубава гора.

# 336
nellytan1, монтажът при нас беше с котви и се отказахме да слагаме фибран около прозорците както беше при Нели. Много хубаво става. Подпокривните пространства са ми любими. Ние правихме едно и ми пълни душата като ходя там. Нали ще са обитаеми при вас?
Скрит текст:

nelina, благодаря ти много за включването. Аз затова търся на BASF, но не мога да намеря.
За чучур ми хрумна, защото ми се е налагало инцидентно да пера по-едри неща и при плакнене сякаш е по тегаво със слушалка, а и трябва да я държа с една ръка.

С предната маса ни беше голяма мъка. Tрябва ми свободно да седнат 8 души, а краката все пречеха. Вчера като видях тази в Икеа и ми светна. И преди съм виждала този тъп разгъване, ама защо не сме взели по-рано такава не знам...

Последна редакция: ср, 23 дек 2020, 10:00 от drago_2008

# 337
gadamer аз много си го харесвам мястото. Но лошото е, че е като всяко място в крайните квартали на София e с не уредена инфраструктура.
Близо сме до "Камбаните".

1605, много добре изглежда. И аз обаче бих разменила местата на кухнята и трапезарията.
И не виждам къде ви е техническото помещение. Къде ще са ви уредите за отопление? Извън къщата?

Последна редакция: ср, 23 дек 2020, 10:04 от nellytan1

# 338
1605 и на мен ми харесва.Забравих на къде водеха стълбите,вероятно там ще складиране неща?Единствено островът/бар ще се заобикаля като се излиза навън от кухнята и гардеробът в коридора е малко по-далече,но всичко си изглежда оптимално нагласено.
стълбите са към мазата, а гардероба в антрето ще го изместим към входната врата, там където ще затворим вратата към кухнята. За острава в кухнята още се колебая, хем ми се иска да го имам, за да имам повече шкафове, че все не ми стига мястото, хем това със заобикалянето. Май ще го мислим в движение.

Първоначалната идея на архитекта беше с разменени места на кухня и трапезария, ние искахме да си сложи по този начин. Искам повече място в кухнята, имам десетки уреди, които сега ми стоят по кашоните и не ги ползвам, защото нямам достатъчно място. А и искам светлата част да е в кухнята, мечтаех си за мивка на прозорец.
Благодаря за идеите.

Отоплението ще е с камина на пелети, която ще е в мазата. Евентуално ще предвидим и термопомпа, която пак ще е в мазата. Мазата е доста голяма и реално ще е склад, техническо помещение и всичко друго, но не класическа маза. Иначе в двора ще предвидим друго помещение, което ще играе ролята на класическа маза.

Последна редакция: ср, 23 дек 2020, 10:17 от 1605

# 339
  • Пловдив
drago,и на Баумит и на Вебер суровините са вносни,според представителите им ,са на BASF.Внасят стиропорени топчета в чували и в България ги слепват.Понеже регионалният мениджър на Вебер ни е приятел,като му поисках мостра на графитения ЕПС се засмя.Попита ме какъв коефициент търся и ще ми донесе такъв от акредитирана лаборатория.Определено, спрях да гледам Мю,ламбда и какво ли още не на произведените в България стоки.Бях писала,че ситуацията е същата и с мазилките.Затова ЕПС го избра мъжът ми като ронливост, еластичност на топчетата и еднородност на структурата.

# 340
  • Бургас
drago_2008 поздравления, че сте минали препятствието наречено Дограма. Изобщо строежа ми се струва бягане с препятствия. Много хубаво се е получило. Тези мембрани са съществени според мен. Ако си спомняте и ние слагахме, но фирмата за дограма тя си ги слага, беше техен ангажимент.
По въпроса за масата, ако искаш да е от Икеа слагам линк на една маса, на която и аз съм се спряла.
https://www.ikea.bg/products/tables/dining-tables/up-to-8-seats/.  Мисля, че тя също се местят краката при разтягане.

Скоро и аз ще се похваля със снимки, но да не бързам с хвалбите. Майсторите казаха, че тъмен цвят е за къща, но.. ще видим.

# 341
1605, това място, което оградих на чертежа ще го обособите ли за събуване и събличане, не виждам колко е голямо, но с  вратите към спалнята и хола ми се вижда единствен вариант, за да не се разнася кал из къщата.
Скрит текст:
Иначе е много хубав проекта. И аз много харесвам мивка под прозорец и сега ще са така в кухните, но наистина е по-добре там да ви е масата. Ние там и в хола прекарвахме много време и обичах да гледам много двора, реално докато готвя или мия нямах време да гледам, но разбирам и желанието ти за повече шкафове. Аз имам страшно много неща. Кухнята ми (посуда и уреди) винаги е била много трудна за пренасяне.

Bar B Q
, стилът при нас ще е като за първата, която сложих, но нещо ми се струват крехки плотовете им (лесно се начукват сякаш, деформират). Иначе и твоята е точно на този принцип. Чудя се за друг производител по-скоро май.

Последна редакция: ср, 23 дек 2020, 10:52 от drago_2008

# 342
По-скоро мислим да обособим място за събуване и събличане след входната врата в ляво, тъй като вратата за кухната и трапезарията ще я махнем. Това, което си оградила е отворено пространство пред входната врата, само със стряха. Именно това ни беше единствения спор с ММ, за всичко друго бяхме на едно мнение. Аз искам да издърпаме входната врата още навън, за да обособим именно такова място, той иска да си има страха. И накрая компромисния вариант е да затворим вратата към кухнята и там да има закачалка и шкаф.

# 343
Нашият покрив не знам колко стотин ската е, предвид, че е и двоен (почти опасва къщата и на първия етаж), но излезе много скъпо, факт е, че постигнахме визията която искаме, но си струваше и пари, общо взето покрива и верандата оскъпиха доста нещата при нас, не че съжаляваме, предвид какво е сега, но ни изяде бюджета. Живи и здрави да сме, ще се забавим, но се надявам да се справим.

Днес цвета вече започва да си придобива нюанса, явно наистина трябва да изсъхне.

# 344
  • Sofiа
Ехаа, благодаря много за коментарите по покривните въпроси! Много са ми ценни!

Общи условия

Активация на акаунт