Строеж - къде, как, колко? Тема за взаимопомощ 36

• 31 481
  • 757
  •   1
Отговори
# 450
  • Велико Търново
Ние събрираме по 5/6 оферти за всяко нещо. Чак ми е несвоиствено да избера една от една Simple Smile
Брат ми в момента строи и е платил около 60% предварително на фирмата, но имат такъв убийствен договор, че аз ако бях изпълнител нямаше да подпиша.
Ще монтира е в пода осветителни тела тип луна. Според вас да ги търся ли влагозащитени или няма смисъл. Все си мисля, че ако нещо стане най-много дефектни токовата да падне, няма да е кой знае какво... Или да си "вържем гащите"?

# 451
Нашият строител също беше с много добри препоръки.

Беше ни препоръчан от наш приятел, който работи като технически ръководител и ползва негови биргади (като под изпълнител), но само довършителни операции.
После разбрахме, че конструктора ни също е ползвал негови услуги, но пак за довършителни неща - мазилки, плочки и т.н. Думите на конструктора бяха, че майсторите му имат "златни ръце".
В грубия строеж обаче явно все още не си е намерил "правилната" бригада и буквално ни скъса нервите.

Та и за това моят съвет е да започнете първо с грубия строеж и след това да продължите ако наистина виждате, че нещата се случват както трябва.

За документалната част също има доста фирми, които могат да се справят добре.

# 452
  • Sofia
Мъ℘♥Мяɣ това е готино с емпорето!

Шантал, питах за одобрен проект, защото може да претърпи промени, ние няколко пъти премисляхме и изменяхме нещата, което може и да изменя количествата по офертата. Дано ви е на късмет избора!
Иначе и ние платихме преди започване почти 30%, което е разбираемо, защото до кота 0 сумата и реално е по-голяма, но и след това продължихме да сме "леко предплатили", мен това ме караше да се чувствам некомфортно, честно казано. Ако омажат нещо с материалите си вътре, това ясно, но поне с дължимото за труда да има инструмент да ги понатисне човек да си поправят грешките, ако не са от съвестните. Но пък и аз съм по-мнителна... Най-добре да не се стига до такива моменти естествено.
Иначе и нас познати ни съветваха да договаряме до ключ, не ми беше ок на мен. Освен ако не става дума за лично изпитан многократно във времето вариант.
skk007 за вътре питаш предполагам, какво казва изпълнителят на ел. инсталацията? Влагозащита едва ли е задължителна, но ако имаш удачен вариант(който не те ограничава във визия и функция например), аз бих се застраховала. Къде и какви тела ще вграждате?

# 453
Това за емпорето го бях изпуснала Simple Smile Обаче не се учудвам. И ние имаме емпоре с въздух над дневната и до сега май всеки, който е влизал, пита как ще се отопляваме. Чак започнах да се притеснявам...

# 454
  • Sofia
Дават добра отстъпка, ако правят всичко, до акт 16, затова избрахме този вариант. Не са никак малко пари и АКО свършат всичко както трябва, определено си заслужава.
Ще искам да има клауза в договора, да можем да се откажем, ако не работят качествено.

# 455
  • Sofia
Шантал, значи е добър вариант и за двете страни. Ако са опитни и съвестни ще ви спестят освен финанси и нерви и лутане. Като си защитите интереса с помощта на адвокат в случай на неприятности всичко ще е ок. Ние имахме препоръка също за подобен вариант, но не бяха свободни в нужния ни период и не стигнахме дори до оферта.

Куин, не се притеснявай! Някой от питащите живял ли е в такава къща?! Нищо страшно, лично проверено от мен вече десет години(изключително зиморничава съм, под 23/24 градуса не вирея). На два метра от емпорето имаме и открито стълбище на три етажа. Само в спалните поддържаме по-ниска температура умишлено, а те са на 3ти етаж.

Последна редакция: пт, 08 яну 2021, 09:43 от Di.Gi

# 456
Di.Gi., надявам се и при нас така да се получи. Аз също не вирея на студ - в момента съм с 3 ката дрехи /вкл.грейка/, а мъжете в къщи ходят по шорти и голи до кръста Simple Smile С каква дебелина е вашата изолация?

# 457
Shantal , който вариант е най-добър според вас така трябва да го направите.
Тук във формума всеки изразява собствено мнение. 100 човека 100 различни мнения Simple Smile.
Искрено ви пожелавам да нямате проблеми или те да са лесно преодолими. Знам колко е трудно и неприятно, когато нещата не са както трябва.

# 458
Здравейте,   имам стар план на къща , който е пред разпадане. Искам да сканирам и копирам този план, но не мога да намеря такава машина, която да ми свърши работа. Имате ли представа, къде могат да ми копират и сканират стар строителен план за къща- може би големина А1? Досега копирните центрове в които питах все ми отказваха, защото плана е пред разпадане, а машините им са с ролкови механизми, което ще унищожи изцяло плана. Казаха обаче , че в София има такива копирни машини за документи в легнало положение, които да бъдат копирани . Ще съм благодарна , ако някой ме упъти.

# 459
  • густо майна Филибето
Може би в някоя проектанстка организация ще знаят? Като краен вариант не може  ли да се пречертае?

# 460
  • София
Библиотеките имат т.нар. планетарни скенери.

# 461
  • Sofiа
Синята лагуна,
Ако не сте проверявали в Мания принт в София може да им се обадите и да питате дали могат да ви копират чертежите.

# 462
Най - лесният вариант е сканиране на А3 и впоследствие сглобяване на частите, в случай че няма голямоформатна  машина.

# 463
  • Враца
Най - лесният вариант е сканиране на А3 и впоследствие сглобяване на частите, в случай че няма голямоформатна  машина.
Точно така. Тъкмо щях и аз да пиша същото.
В Мания принт са  ролкови принтерите.

# 464
Това за емпорето го бях изпуснала Simple Smile Обаче не се учудвам. И ние имаме емпоре с въздух над дневната и до сега май всеки, който е влизал, пита как ще се отопляваме. Чак започнах да се притеснявам...

Няма човек дето да не ни е питал, то е отворено към втори етаж и стълбите - ми как, как.... ще видим как Bowtie Иначе човекът беше иззидал стена и беше оставил врата, като ни звънна тоя на фирмата се заливаше от смях, вика елате да се посмеете преди да го махнем - отиваме, а този бригадира попържва яко техническия - това е очевидна грешка на проекта, тоя луд ли е, как ше се топлят хората, вика елате бе, тия искат да ви уморят от студ, ма аз реших проблема Grin Laughing Страшна терца беше и наистина се смяхме. Аз чак се зачудих дали да не го оставим, още не мога да забравя погледа на мъжа ми, нищо поне вече сме наясно как ще изглежда, ако някой ден решим да го затворим...

Общи условия

Активация на акаунт