👶🏻💙Януарски мами 👶🏻❤️тема 4

• 42 089
  • 766
  •   1
Отговори
# 105
И аз съм с кашлица и нищо не помага.  Дишането ми било чисто, правих си и корона тест - отрицателен. Обаче прегледът ми представляваше слушане на гърди с маска. Никой не се сети ди ми погледне гърло например. Започнах да си чудя дали не е ларингит.  Ти какво пиеш?
Аз съм на АБ за друго нещо, което би трябвало да повлияе на проблем с бели дробове, но не действа,  значи няма връзка.

# 106
Не обичам да давам препоръки, но споделям нещо, което много помага за кашлица - нарязва се глава лук и се залива с мед, оставя се да си пусне сока и след това се пие по лъжица от него колкото пъти на ден когато се сетите.
“Бабин лек” но ефективен и за имунитета, не е гадно Grinning

Аз минавам да Ви се оплача. От миналата седмица съм с кашлица, пих сироп по препоръка на АГ да отмине, но Не. Вчера ходих при личната и вече съм на Антибиотик. Нямам други оплаквания освен тази кашлица, която ми предизвиква зверски контракции вече. Не съм пила досега антибиотици и съм наплашена, дано бебка е добре накрая.  Нямам хрипове но дишането ми било тежко... 😔

# 107
  • Варна
Здравей. Аз съм от Варна и сме се насочили към Окръжна болница.Записах си час при д-р Славчев за декември месец,понеже моето АГ не изражда.
Привет на всички,
Малко късничко се включвам аз да се запиша при Януарските мами
На 25 години съм от Варна,първа бременност ми е ,термина ми е на 12.01.2021г ,бебо е момченце! 🤗😊
Има ли някой от вас от Варна,който ще ражда в родилното отделение на окръжна болница?

# 108
И аз го правя това с лук и мед.
И една рецепта от мен, много помага. Разтопява се масло, добавя се мед и ванилия и кусаш. Супер вкусно и смазва гърлото, хем имунитет хем отхрачваш.

# 109
За кашлица нещо и от мен, свекърва ми прави нещо с билкови лукчета и локум, на котлона, става някакъв сироп, не съм сигурна точно за рецептата ако искате ще попитам. Аз съм варила на мъжа ми орехови черупки и дюли, също помага. Пробвайте с бабини рецепти, в интернет също има доста, дано има ефект, ако може да избегнете лекарствата ще е много добре. Успех да всички които не се чувстват добре, бързо оздравяване. 😘

# 110
За кашлица може домашни инхалации - например със сода и мащерка. Запарка мащерка или лайка, или смес, към нея на литър вода 4 ч. л. сода за хляб.
Аз топля водата в термо каната и тя е около 100*С, съответно е като в сауна, не е проблемно топло. Но ако топлите на котлона, бъдете предпазливи, за да не е много гореща парата и да изгори дихателните пътища.

# 111
Здравей. Аз съм от Варна и сме се насочили към Окръжна болница.Записах си час при д-р Славчев за декември месец,понеже моето АГ не изражда.
Привет на всички,
Малко късничко се включвам аз да се запиша при Януарските мами
На 25 години съм от Варна,първа бременност ми е ,термина ми е на 12.01.2021г ,бебо е момченце! 🤗😊
Има ли някой от вас от Варна,който ще ражда в родилното отделение на окръжна болница?

Здравей и моята АГ не изражда,аз съм се насочила към Нешев за израждане но още нямам запазен час. Коя е твоята АГ?

# 112
  • У дома
От две седмици и аз съм с някаква хрема и кашлица. Днес съм доста по- добре. Аз процедирах по следния начин: за гърло: компрес с извара- за два дена гърлото ми мина. Хремата- промивки с нетипод(каничка, която пълня с по-топла вода и морска сол). За кашлицата- инхалации с физиологичен разтвор и Черна ряпа издълбана и напълнена със захар- каквото пусне като сок го пия. Още нямам обоняние, мислех си да не е Ковид и мисля да си поръчам тест за антитела  да направим вкъщи. Тук опашките от хора пред лабораториите не спазват никаква дистанция.

Исках да питам тези, минали последната фетална- какво гледат и мерят на бебока? Иска ми се да съм по- подготвена защото мисля да е правим в Търново, а не както досега в София.

# 113
Това с Лука го правя вече 3 ден. Пия сироп проспан и Аксеф антибиотик. Надявам се до 2 дена да подейства вече. Аз със сигурност ще си направя тест за антитела.

# 114
Мами, с мен притесненията не свършват. Няколко дни бебко бе толкова активен, че си умирах от кеф. Постоянно го усещах и ме буташе и я дупенце, я главичка ми опъваше кожата от всички страни, дори с ръка усещам как си го галя,а той реагира постоянно. Днес се събудих и нищо. Ставах, пак лягах, на два пъти усетих леко движение и пубутване ниско долу. Много де е затишил днес и се притеснявам. Дали не се вманиачавам, при вас случват ли се такива периоди? Пих студен фреш, вода, хапнах нещо сладко, обикновено действа и само ме чака да легна по гръб и да започва. Сдържам се да ходя до спешното за тонове, но започвам да се панирам. Вие как реагирате на вечното напрежение с ритниците?

# 115
Не се притеснявай и при мен е така, има много силни дни, но има и такива в които може да мръдне само веднъж, нормално е. Имах два дни началото на месеца в които и аз се бях шашнала, никакво мърдане, никакви движения, почерпих я с кола и едно десертче и хоп веднага реагира 😀 има за какво май мъжа ми да не ми разрешава количка. На прегледа докторката ми каза че вече им става и все по тясно. Иначе да се оплача все повече стягания имам на корема, по няколко пъти на ден, всеедно ми се циментирва, вярно вчера доста се поизморих стоях в кухнята сигурно два часа и откакто застудя ми се появи бяло течение, обичайно е за мен, особено в студените месеци. В четвъртък съм на доктор дано не каже че съм с контракции, иначе си пия магнерота 2×2т.
Мами, с мен притесненията не свършват. Няколко дни бебко бе толкова активен, че си умирах от кеф. Постоянно го усещах и ме буташе и я дупенце, я главичка ми опъваше кожата от всички страни, дори с ръка усещам как си го галя,а той реагира постоянно. Днес се събудих и нищо. Ставах, пак лягах, на два пъти усетих леко движение и пубутване ниско долу. Много де е затишил днес и се притеснявам. Дали не се вманиачавам, при вас случват ли се такива периоди? Пих студен фреш, вода, хапнах нещо сладко, обикновено действа и само ме чака да легна по гръб и да започва. Сдържам се да ходя до спешното за тонове, но започвам да се панирам. Вие как реагирате на вечното напрежение с ритниците?

# 116
Не се притеснявай и при мен е така, има много силни дни, но има и такива в които може да мръдне само веднъж, нормално е. Имах два дни началото на месеца в които и аз се бях шашнала, никакво мърдане, никакви движения, почерпих я с кола и едно десертче и хоп веднага реагира 😀 има за какво май мъжа ми да не ми разрешава количка. На прегледа докторката ми каза че вече им става и все по тясно. Иначе да се оплача все повече стягания имам на корема, по няколко пъти на ден, всеедно ми се циментирва, вярно вчера доста се поизморих стоях в кухнята сигурно два часа и откакто застудя ми се появи бяло течение, обичайно е за мен, особено в студените месеци. В четвъртък съм на доктор дано не каже че съм с контракции, иначе си пия магнерота 2×2т.

И аз имам стягане често, снощи даже след като изчистих цялата баня и излъсках плочките получих едни бъдещи, като менструални болки, но беше за кратко. Отдадох го на преумората. Нали не би трябвало да има общо с намалените движения днес? Ох...

# 117
Не се притеснявай, няма общо с това. Просто вече сме 8ми месец и трябва да се пазим максимално, а като те слушам и ти като мен май доста домакинска работа си вършиш. Честно аз в началото много се пазех, не правех нищо, но взех да се отпускам вече вместо да се пазя повече сега. И пак ти казвам не се притеснявай да ходиш до спешното, изчакай до утре и ще видиш, че ще започне пак по-бурно да шава, ако не ти се чака при мен колата действа без отказно 😀

# 118
На мен ми казаха,  че не бива да очкавам еднаква активност от бебето всеки ден. Все още е малко и не толкова силно. Не случайно и тоновете започват по-късно. Като бях в болницата, на мамата с мен й пускаха всеки ден тонове (тя беше мисля около 32-ра седмица) и понякога трудно ги намираха къде са.

# 119
И аз съм имала дни с по-малко движение на бебето. Но винаги съм била на принципа, че ако нещо те притеснява-по-добре отиди за да се успокоиш.

Общи условия

Активация на акаунт