👶🏻💙Януарски мами 👶🏻❤️тема 4

• 42 102
  • 766
  •   1
Отговори
# 120
Момичета привет, по-точно добър вечер. Това с движенията много ме напряга и мен. С предната ми бременност, беше кошмар. Всеки 4-5 дена бях на тонове последните 4-5 седмици - все от страх, защото ме бяха наплашили, че бебето си има рутина. Слава Богу, винаги беше ОК - но това не в Бг, а в държава където не следят тонове по принцип. Само със малък доплер за 20-30 секунди и това е.
Сега съм в БГ и се чудя от коя седмица в същност започват да се следят тоновете? Зная, че може да е индивидуално, и ако има определени индикации, се следят по-често, но като цяло от кога? Все забравям да питам моя АГ.
И друго, кога е последната ФМ? Моят АГ каза “следващият път”, но това ще е в 33-34 г.с. Не е ли късно?

# 121
  • Sofia
Момичета привет, по-точно добър вечер. Това с движенията много ме напряга и мен. С предната ми бременност, беше кошмар. Всеки 4-5 дена бях на тонове последните 4-5 седмици - все от страх, защото ме бяха наплашили, че бебето си има рутина. Слава Богу, винаги беше ОК - но това не в Бг, а в държава където не следят тонове по принцип. Само със малък доплер за 20-30 секунди и това е.
Сега съм в БГ и се чудя от коя седмица в същност започват да се следят тоновете? Зная, че може да е индивидуално, и ако има определени индикации, се следят по-често, но като цяло от кога? Все забравям да питам моя АГ.
И друго, кога е последната ФМ? Моят АГ каза “следващият път”, но това ще е в 33-34 г.с. Не е ли късно?
И на мен ми се струва късно, но аз съм с близнаци и даже ми казаха 36-та... А пък после ми казаха да си спра АП в 34-та, защото могат да тръгнат да излизат... Може би аз ще мина без тонове 😂😂😂 Не намирам логика в цялата работа... Мислех, че започват от 30-та..

# 122
Зависи си от лекаря кога ще прецени. Аз ще бъда в 32ра като ме праща на тонове за първи път и всяка седмица ще ходя. Ако нямате контракции или други неразположения мисля, че няма какво да се притеснявате. На повечето места си започват от 36та седмица.

# 123
  • Седмото небе
Моята следваща ЖК е в 34+2 на 15.12 и тогава след нея ще правим първия запис на тонове. До края на декември ще правим още два пъти, за след Коледа/НГ, когато вече ще съм влязла в 9 месец, док каза че ще преценяваме ден за ден.
А преди това на 9.12 съм на последната 3та късна ФМ с Доплер при Стратиева в Оскар. Доста късно, ама аз нали и с предните се забавих доста.
Не знам за вас, ама мен вече взима да ме обзема голямо нетърпение за срещата с бебка. Особено сега вече, когато почти всичко е приготвено и подредено... Колкото по-малко остава, толкова повече започвам да се вълнувам...

# 124
Аз също вече нямам търпение да става януари 😊 За тоновете моята АГ ми каза след 35-36г.с. ако всичко си е наред до тогава и ми обясни, че когато всичко е наред тоновете ги правели предимно за успокоение на бъдещата мама.. Да се оплача, че трябваше тази седмица да съм на ЖК, но и моята АГ е болничен до края на месеца, та чак следващия Sad.. Поне се радвам, че утре съм на късната ФМ и все пак ще успея да видя бебка. Вашите бебчовци как вървят с теглото?

# 125
31г.с. От днес... Вчера я измерихме 1.700кг като разбира се ехографа е +-250грама.

# 126
  • София
Здравейте, мамчета, от няколко дни имам прорязващи болки ниско долу за секунда-две най-често вечер иии ме притесняват, понеже не ми приличат на обикновени подготвителни контракции или поне от това което съм чувала да обясняват вече минали през това мами за тях. Някоя от вас имала ли е скоро подобни болки?  В 30+1 г.с. съм. И ест - ще се консултирам с доки, но исках да питам и тук.

# 127
Здравейте, мамчета, от няколко дни имам прорязващи болки ниско долу за секунда-две най-често вечер иии ме притесняват, понеже не ми приличат на обикновени подготвителни контракции или поне от това което съм чувала да обясняват вече минали през това мами за тях. Някоя от вас имала ли е скоро подобни болки?  В 30+1 г.с. съм. И ест - ще се консултирам с доки, но исках да питам и тук.

аз имах такива цяла седмица, даже го бяхме обсъдили тук и се оказа , че не съм единствена. Бях на лекар не се видя нищо притеснително - нито шийката е мръднала, нито имаше индикации за инфекция- всичко изглеждаше нормално въпреки тях, но си иди на лекар - съвсем друго е той да те успокои

# 128

И аз имах такива стабилни пробождания няколко вечери , лекарката ми каза че е съвсем нормално , и да си пия магнезия + вечер Нош па ×1 .

# 129
Мами здравейте,вчера бях на преглед с бебка всичко е добре нямам контракции..плацента и всичко е нормално...но имам болка про ставане,ходене,лягане...то нее точно болка а като мускулна треска долу ниско в корема-слабините ...някоя мама има ли такива болко,пия 3х1 магнезии и но шпа

# 130
Мами здравейте,вчера бях на преглед с бебка всичко е добре нямам контракции..плацента и всичко е нормално...но имам болка про ставане,ходене,лягане...то нее точно болка а като мускулна треска долу ниско в корема-слабините ...някоя мама има ли такива болко,пия 3х1 магнезии и но шпа
Аз имам абсолютно същата болка, при ставане/сядане, при опит да се завъртя в леглото и когато вървя. Не пия нищо в момента, тъй като АГ каза,че е абсолютно нормално. Понякога като се преуморя ме заболява повече и тогава си взимам но-шпа.

# 131
Ох, много се ядосах, мами... АГ като й казах, че още не съм решила къде ще раждам, направо ми каза в такъв случай, че не й се занимава с мен. Била до тук. Сега ще търся нов АГ. Но съответно и не получих никакво обяснение по ехографа, само каза "добре е" и си отиде на някъде. Може ли да видите снимките. Защо на доплерите не е изчакала докрай диаграмата да стане, това нормално ли е? Как разбра, че са добре като ги е спряла по средата. Да се притеснявам ли сега и да ходя тия дни някъде или всичко е ок.....

# 132
Ян, всичко изглежда ОК по замерванията - върви си малко по- напред бебчо.
Ама коя е тази докторка? Как може такова нещо?! Какво значение има къде ще раждаш, ти сега си й плащаш за преглед, не за раждане...

# 133
Аз имам абсолютно същата болка, при ставане/сядане, при опит да се завъртя в леглото и когато вървя. Не пия нищо в момента, тъй като АГ каза,че е абсолютно нормално. Понякога като се преуморя ме заболява повече и тогава си взимам но-шпа.

Даа,и про въртене в леглото..много странна болка,аз си мисля че как натежава бебето протиска нещо и заради това се получава болката

# 134
Какво значение има къде ще раждаш!?! Тя е поела ангажимента да те следи! Какво значи отказва се! Ужас! Това в бг големи своеволия значи! Тая ще я направя луда ,ако на мен ми се случи това!
Та аз исках да ви кажа за така прословутите тонове,които обсъждате. Не мисля,че има нещо притеснително в тях,кога ,как и защо. При нас това нещо с тоновете не съществува и никой не ходи на такова нещо! На тонове при нас се ходи ,ако минеш термина и не си родила. Аз имам час за такива точно на самия термин и предния път беше така ,но не стигнах до тях защото 5 дена преди това родих.
Видях и коментирате и течение. Аз имам от самото начало и предния път пак имах,хормони,при всеки различно. Казвам ,че имам ,контролира се и така. Та при всеки различно явно.

Общи условия

Активация на акаунт