👶🏻💙Януарски мами 👶🏻❤️тема 4

• 40 221
  • 766
  •   1
Отговори
# 570
Аз мисля да пробвам ето този, но до сега не съм използвала подобен тип препарат и ще е експеримент отвсякъде. Sweat Smile Ще споделя после, ако някой го интересува.
https://tierraverde.bg/eko-prah-za-bialo-prane-i-bebeshki-dreshk … aneta-i-6477.html

Тео бебе и на мен ми смърди от километри, повече от нашия прах за пране даже. Но прах пердета с него, имах мостричка, и може да съм сложила повече като количество. Така и така имам още, ще го използвам върху наши дрехи, но си е доста силна миризмата.

В най- краен случай ще си взема само от сапунени люспички. Някой ползвал ли е подобно нещо, дали пере изобщо?

Здравейте, искам да попитам на какъв препарат за пране за бебетата се спряхте? Мамите с повече опит могат ли да споделят от кои препарати са доволни? Скоро мисля да почна с прането и се чудя какво да купувам. Доколкото знам не е ок да се слага омекотител.

# 571
DMarinova, аз съм така, но защото съм
в болница и ме гони нервата 😁 все ме е страх за всичко, дали мърда, тоновете как са 😳

# 572
Здравейте,

Не знам как мога да търся конкретно неща в темата, затова се извинявам, ако вече е обсъждано.

Вие намерихте ли вече педиатри? И някой може ли да препоръча педиатър в кварталите - Манастирски ливади, Гоце Делчев, Борово, Бели Брези, Стрелбище, Бъкстон.
Още по-добре би било, ако имате информация за добър педиатър, който е и общопрактукуващ лекар.

# 573
С дъщеря ми почти не съм ползвала мокри кърпи, ползвах памучните бебешки падове на ДМ, наморкени с вода или чай от лайка. Държах си един пулверизатор на мястото за повиване и намокрях. Тук ползват и черен чай, вместо лайка, със същата цел, успокоявал кожата.

Тези имам предвид.

Кърпи купувах само за навън и за спешни ситуации. Мисля да опитам водните на Лидъл сега, не знам дали са ги пуснали в Бг.
И малко встрани от дискусията, но видях е споменато. Относно водните кърпи преди кърмене - гърдите нямат нужда от почистване преди всяко кърмене. Нормална телесна хигиена веднъж на ден е достатъчна. Хубаво е продуктите за тяло да не са силно парфюмирани, особено в началото.

# 574
Това с праха за пране е много относително. Аз бях взела бебешки ариел,перях на високи градуси и сушулня ,но се оказа ,че детето е с атопичен дерматит и ни бе препоръчан персил ,ето този
Не мирише на нищо,а мен това ме дразни 😄 аз обичам дрехите да миришат на свежо и чисто,токущо изпрани 😄

# 575
Благодаря на всички коментиращи, определено ме ориентирахте в това море от перилни бебешки препарати Simple Smile Накрая правя един списък с всичко необходимо и за бебешката аптечка, прах за пране и разни такива и отивам към Ремедиум да си реша пазара с едно ходете. Water wipes и аз взех за в началото, бяха на хубава промоция в Софармаси.
Имам и едно питане за сушилнята, експериментирала съм и съм слагала дрехи, които са памучни, но имат на етикета знак, че не са за сушилня и не съм имала проблеми, но се чудя с детските дрехи как да процедирам. Забелязвам, че ако имат надпис, щампа или апликация не се препоръчва ползването на сушилня. Вие какъв опит имате със сушилните и щамповани дрешки?
За педиатрите има няколко страници по-назад коментари. И аз исках да сменя моя личен лекар с общопрактивуващ + педиатър, но не ми се обикаля в тази пандемия по ДКЦ-тата, въпреки, че от едно ДКЦ ми казаха, че имали зелен коридор за майки и бременни.

# 576
  • Седмото небе
Аз за пране взех две кутии капсули от бебешките на Лидл. Но май не са им постоянен артикул. Вече изпрах всичко с тях и дрехите са много меки и деликатно ароматизирани.
Когато поръчвах за нас перилни и почистващи от един сайт за паралелен внос, взех и още два вида течни-един специално бебешки и друг за чувствителна кожа. Поне миришат хубаво и леко, за ефекта им ще разбера като ги пробваме.
Аз се бях засилила също да ползвам поне за първото изпиране на всичко дезинфектант и омекотител, но след доста четене се разубедих и отказах.
Кърпички имам вече 4-5 вида по един пакет, все специални бебешки, но то ние и по принцип ползваме такива вкъщи постоянно.
Козметика взех още отдавна на една испанска марка. После може и да сменя. Памперси също имам 3 вида и ще експериментирам.
А мен вече такова шубе и нерви ме гонят, не че има за какво... До момента нямам поводи за притеснение и пак в главата ми е каша... Вчера Д-р Стратиева  от Оскар огледа внимателно всичко и ме увери, че нямам никакви поводи за тревога. Ако решим да не е секцио, има вероятност спокойно да си откарам до термин. Отделно и като спя по много малко, съвсем се изнервям, ама още месец и половина все ще го избутам някак си. Сега и това време като се скапа съвсем ме смачква Sad

# 577
Относно сушилнята аз си направих експеримент с по 1 дрешка от различните магазини и нямам свито или по някакъв начин с нарушена щампа или цвят. Ако има значение сушилнята ми е от комбинираните (пералня със сушилня на Самсунг) и ползвах програма за сушене на памучни дрехи.

[/b]
Благодаря на всички коментиращи, определено ме ориентирахте в това море от перилни бебешки препарати Simple Smile Накрая правя един списък с всичко необходимо и за бебешката аптечка, прах за пране и разни такива и отивам към Ремедиум да си реша пазара с едно ходете. Water wipes и аз взех за в началото, бяха на хубава промоция в Софармаси.
Имам и едно питане за сушилнята, експериментирала съм и съм слагала дрехи, които са памучни, но имат на етикета знак, че не са за сушилня и не съм имала проблеми, но се чудя с детските дрехи как да процедирам. Забелязвам, че ако имат надпис, щампа или апликация не се препоръчва ползването на сушилня. Вие какъв опит имате със сушилните и щамповани дрешки?
За педиатрите има няколко страници по-назад коментари. И аз исках да сменя моя личен лекар с общопрактивуващ + педиатър, но не ми се обикаля в тази пандемия по ДКЦ-тата, въпреки, че от едно ДКЦ ми казаха, че имали зелен коридор за майки и бременни.

# 578
Дрешките от Кауфланд се свиват в сушилня, да си знаете 😃 На тях си и пише, че не стават за сушилня и наистина се свиват доста. От Лидл не съм имала проблем 😊

# 579
  • У дома
skk007, и аз съм от Търново. Термина ми е за 29.01, но бебока върви по- голям. Каката се роди 3 седмица по- рано и ми казаха, че има огромна вероятност и този път да е по- рано. При кого ще раждаш?
Още не съм прала никакви дрешки, а май ще трябва да се подготвям. С първото бебе бяхме в чужбина и там бебешки прахове не съм купувала. Перях отделно с нашият прах, мисля и сега така да процедирам.

# 580
Момичета здравейте. Относно педиатъра, аз така и не разбрах - трябва ли да имаме такъв намерен преди бебето да се е родило, и за какво в същност ни трябва този педиатър?
Ясно ми е, че ако се разболее бебето (да не дава Господ), нали, ще се ходи при педиатър. Но иначе има ли нещо специално заради което трябва да намерим такъв на всяка цена?
Може ли да се изчака 2-3 месеца примерно?
От града в който съм, всички водят бебетата при личен лекар ако има нужда, както и за ваксина.
Простете невежеството, но първото ми дете е родено в Англия, и там такива неща няма. Идва здравен консултант 2-3 пъти да те види в първата седмица и това е. После ако има нещо те поема личен лекар, който така или иначе за нищо не става, но там е така. Педиатър за бебе/ дете - само с направление и то ако си късметлия, по тяхна преценка е, и чакаш 1-2 месеца...

# 581
Мокрите кърпи поне вървят и може да пробвате различни марки, докато намерите “вашата”. Аз бих ви препоръчала да пробвате Huggies. Ако не ме лъже паметта и те бяха 99% вода, но не да безбожно скъпи Water wipes. Самите кърпи се късат като хартия, не помня от какво бяха направени и са с много деликатен аромат. Зелените са ми любими. Бях гледала една лекция с Ася Демирева, в която тя не препоръчваше кърпите само с вода, защото ако ползвате кремче с цинк против подсичане, само с вода няма да се махне и може върху повърхността да се развъдят микроби. За вкъщи и аз ползвах бебешки тампончета ( от Лидъл обаче), но да ви кажа и с обикновенни памучни дискове ще е ок, че са и по - малки. Мокрех ги с хладка водичка.

# 582
Педиатърът отговаря за детето, традиционно ви посещава след изписване, занимава се с ваксините. Дава и болничен лист, който се полага след последния болничен лист издаден от болницата в която се ражда. Мисля, че и личният лекар може да свърши "работата" на педиатъра, но все пак в по-голямата част си част майките искат лекар, който е общопрактикуващ, но има и специалност педиатрия. Ако се върнеш няколко страници назад сме обсъждали темата за педиатрите Simple Smile

# 583
  • Sofia
Педиатърът отговаря за детето, традиционно ви посещава след изписване, занимава се с ваксините. Дава и болничен лист, който се полага след последния болничен лист издаден от болницата в която се ражда. Мисля, че и личният лекар може да свърши "работата" на педиатъра, но все пак в по-голямата част си част майките искат лекар, който е общопрактикуващ, но има и специалност педиатрия. Ако се върнеш няколко страници назад сме обсъждали темата за педиатрите Simple Smile

Не педиатъра издава този болничен, а личния лекар на детето. Трябва да търсите Личен лекар със специалност педиатрия (най-добрия вариант).
Ако личният лекар няма такава специалност, С направление те изпращат при педиатър.
Ние така намерихме само педиатър, който работи с общопрактикуващ лекар от същата болница. Децата ще ги запишеме при общопрактикуващия и с направления ще ни праща при педиатъра. Педиатърката ни каза, че всички бележки(за градина, детски...), болнични се взимат от него, а не от нея...

# 584
Понеже при мен личен лекар и педиатър е еднозначно, защото се спрях на личен лекар, който е на първо място педиатър не съм се изразила много коректно. Благодаря за поясненията.

Общи условия

Активация на акаунт