👶🏻💙Януарски мами 👶🏻❤️тема 4

• 40 196
  • 766
  •   1
Отговори
# 630
Алесандра, успех и от мен! Сигурна съм, че си в добри ръце и че всичко ще е наред с теб и бебчо! Дръж ни в течение. Първото ни бебенце от групата май ще се появи съвсем скоро 🤗

# 631
Пия магнезий от един месец и нещо всеки ден. Момичета, откога усещате движенията по-осезаемо, придружени с болка? Нормално ли е според вас това?  Усещам някаква постоянна тежест от снощи...Sad

# 632
След като прочетох на моя мъж за Александра и направо изпадна в шок. Вика "утре събирай една чанта за болницата и за изписването, всичко каквото трябва ми го приготви ей там до вратата, че какъвто съм нищо няма да мога да ти намеря" 😂😂😂 стана ми много мило, защото той рядко се паникьосва. Та колкото и да ми се иска да поостане бебка още само месец, ще взема днес да го послушам за багажа. Иначе и аз до преди седмица имах проблеми със съня и ръцете ми изтръпваха по цяла нощ, от както майстора за банята е тук, лягам в 23-24ч. и ставам в 8, за да му отварям иначе не бих станала 😀 спя почти непробудно. Но ставам да пия много вода и много ходя до тоалетна, а за движенията на бебка и при мен вече са много болезнени, все пак вече са доста големи и ни ритат доста силно. Аз да питам мислите ли за подарък за доктора тези, които ще раждат при избран от тях, аз си ходя на частно от самото начало и просто обожавам моята докторка, много мила и приятна жена и ми се иска да и подаря нещо за спомен, вие мислите ли като мен.

# 633
Само проверявам Алесандра да се похвали със здраво бебче и леко раждане. И в фейсбук групата има бебче от вчера. Явно почваме вече,ама така то и аз влизам в 9 другата седмица.
Някой беше питал за листа от офталмолога, аз вчера ходих и в моя също не пише нищо конкретно за раждането, само резултатите от различните изследвания. Но на мен ми каза,че няма нищо проблемно да си родя естествено.

# 634
  • Велико Търново
И аз влизам сега да видя Алесандра, дали не е писала, но няма нищо. Вярвам, че всичко е наред и още ще си стои бебето в нея! Поне дано е спокойна, предвид, че е в добри АГ и неонатологични ръце!
Мисля, че и нбебето ми се вълнува за нея и нейното бебче, защото, щом си помисля и започва да се бушува и то.
Безсънието ме мори и мен, но поне баткото в в поспалив период - заспива в 9 и се събужда след 8 сутрин, което поне ми дава време да си се търкалям в леглото до късно.

# 635
  • Седмото небе
Детските по 40ина лв май се получават само при определени ниски доходи. Иначе от държавата има еднократни помощи при раждане-250 лв за първо и 600 лв за второ дете. Такава еднократна в различен размер отпускат и някои общини, но не са всички. За София и Пловдив няма гласувани доколкото знам, примерно в Търново и Несебър отпускат.
Те се получават обаче само, ако си ги поискаш т.е. когато се подадат съответните документи. Иначе никой няма зор да ни търси нас.
А която мама има две породени дечица до навършване на 2 години на по-голямото, получава майчинство и за двете дечица.

# 636
Всички стискаме палци на Alessandra. Да ви попитам някой поръчвал ли е дрешки от сайта на Next. Харесах някои нещо от този сайт - https://www.nextdirect.com/bg/bg. Но ми иска плащане веднага (изобщо не харесвам сайтовете, които ти искат парите преди да си видял поръчката). А си спомням миналата година една позната изгоря с фейк сайт на Next. И затова търся дали някой е поръчвал от там и дали е имал проблеми с плащането и с доставката на стоките.

# 637
И от мен успех на Alessandra. Стискам палци и дано всичко е наред.
И мен малко ме стреснаха днес на прегледа. Бебка е бая едричка -3.200 в 36гс и казаха,че е по-добре да родя по-рано докато съвсем не е наедряло бебето. Много ми е странно защото аз нито съм качила много килограми,нито корема ми е много голям,ама знае ли човек. Още довечера започвам да оправям багажа и всичко останало,че нищо чудно да мина към декемврийските мами.

# 638
Мънчолина, не е лично към теб. Просто ми омръзна да слушам такива глупости за голямо бебе 3.200 в 36та седмица.
На този етап ехографа дава отклонения и от 500грама....ами ако е 2.700 примерно?
Ако ще раждаш нормално, просто си го чакаш. Но на мен ми звучи като секцио преди празниците за да не се занимават.

# 639
  • Седмото небе
Това с тия измервания е много странно. То вярно, че ръце, очи и апарати различни мерят. И от бебе до бебе има разлика. Интересно ще ми е после като ни се родят бебоците да видим дали нещата са отговаряли. Онзи ден моята госпожица ми я казаха около 2,2 кг. По показатели за 33+2 било нормално. Звъннаха им в това време, че тяхна преносила пациентка родила бебе голямо, колкото моето в момента...
А твоята сега в 36 гс е 3,2 кг. Наистина има голяма вероятност и според мен да грешат, та ако няма предпоставки за секцио и си решила да раждаш нормално, наистина сигурно е по-добре да се чака. Така или иначе ще те следят. Нали казват, че всеки ден в мама е по-добре за малкото човече отколкото навън.

# 640
  • Велико Търново
Мен с първата бременност, всички апарати и лекари измерва ха бебето 3500+, а видимо беше, че е по-малко. Два дни преди плановото секцио, един възрастен лекар тогава ( вече пенсионер) дойде и ми вика, защо ти е толкова рано секциото, дръж си бебето още, малко е! Казах му - 3500 ги има вече. Той се усмихна, хвана ме за корема с две ръце ( бях на тонове) стисна леко и ми вика 2600 няма... И излезе.
Два дни по късно ми беше секциото 2580гр. Ами не им вярвам на уредите и измерванията, наистина! Надявам се, че поне всичко се вижда обстойно като развитие и органи, но откъм измервания... Не им вярвам.!

# 641
И аз писах със същия случай като Мънчолина. Мериха и други неща, че са повечко. А и при мен върви напред от началото. Моя АГ е против секциото в такива случаи, просто каза, че може да се предизвика естествено раждане 1 седмица по-рано примерно. И аз съм объркана дали да вярвам, но ще го следим..

# 642
Момичетата без медицински показатели за секцио - чакайте си естественото развитие на нещата. Природата в повечето случаи си знае работата, а бебетата рядко наистина са толкова огромни. И моята дъщеря уж щеше да е 3600, роди се 2910.

Предизвикано раждане боли значително повече и води до повече разкъсвания. Имайте го предвид.

# 643
Без да искам да обърквам някого и да налагам мнение,но е добре да си слушате докторите,защото на мен баткото ми го извадиха заради лоши тонове две седмици преди термин 4 кг,а аз бях качила 9 кг само,нито имах гест.диабет,нито нищо!Та ако бях изчакала до края и както исках да родя нормално доста щях да се озоря,така ми каза и доктора,защото съм 163см и 59 кг отидох да раждам.
Към Blue sky относно дрехите на next ,това е официалния им сайн,сина ми го изгледах с тези дрехи,за мен лично най-хубавите и най-качествените!Доставката е в рамките на 3-5 дена !Лошото пък е че никога не правят намаления🧐Сега очакваме мома и какви красоти има за момичетааааа🙈

# 644
И на мен не ми се ще никаква намеса. Искам да тръгне самичък по-рано щом върви напред, но ако ми категорично ми кажат да предизвикаме?! Не ми се иска...

Общи условия

Активация на акаунт