👶🏻💙Януарски мами 👶🏻❤️тема 4

• 39 304
  • 766
  •   1
Отговори
# 660
Мерсии Бубка 😊

# 661
Момичета, а със стриите как сте? На мен ми се появиха по гърдите Sweat
Относно спането, става все по- трудно, то е едно въртяне, наместване... И незнайно защо сутрин, когато вече трябва да ставам, най - сетне си намирам удобно място и се унасям Grinning
Иначе си шофирам, но ми става все по- некомфортно докато седя в колата. Мисля една възглавничка да си сложа зад кръста да видим дали ще помогне. А само в града ли шофирате или на по- дълги разстояния?
Като цяло май всичко ми става по- трудно всъщност, задъхвам се и от най- малкото, а сме в ремонт ахахха Надявам се до Коледа да приключим.

# 662
Стрии си имам от първата бременност, за сега имам само 2 нови. По таза, там са и от първата бременност. Със спане то съм Ад, но то си е нормално накрая. Притеснение, хормони и какво ли още не.
За еднократната помощ подаваш документи, след раждането и ги изплащат на 1 път. Както са казали вече. 200лв за първо, 600лв за второ и доколкото знам за трето дете пак са 200лв.
Относно измерването на мен първата ми бременност ми казаха, че малката ще е 3500 а се роди 3100 което си е отклонение от 400гр и хич не са малко. Ако беше планово секцио. Въпреки, че тя сама си тръгна 2 седмици по-рано.

# 663
Стрии на гърдите ми се появиха още в 3тият месец, сега забелязах, че ми се заформят и 2 броя отстрани на пъпа.

Момичета, а със стриите как сте? На мен ми се появиха по гърдите Sweat
Относно спането, става все по- трудно, то е едно въртяне, наместване... И незнайно защо сутрин, когато вече трябва да ставам, най - сетне си намирам удобно място и се унасям Grinning
Иначе си шофирам, но ми става все по- некомфортно докато седя в колата. Мисля една възглавничка да си сложа зад кръста да видим дали ще помогне. А само в града ли шофирате или на по- дълги разстояния?
Като цяло май всичко ми става по- трудно всъщност, задъхвам се и от най- малкото, а сме в ремонт ахахха Надявам се до Коледа да приключим.

# 664
Сега с тези контракции ме е страх да си пипна корема и не съм се намазала нито веднъж с нищо-8 месеца ни лосион ни чудо 😟 засега нямам... Дано избутам така, но и да се появят не ми пука особено. За спането... Заспивам след 1часа и 6 и 30 съм наспана... Ад е

# 665
и аз имам много стягания от 2 дни, започвам да се притеснявам....
за съня- има ли друга като мен, която спи само седнала.... бебка е от ляво и не мога да легна - веднага започва да рита , а и мен ме боли, на гръб се задушавам, на дясно - сеедно нещо ми се къса - изобщо не става ... та и аз будувам,гледам сайтове за бебешки дрехи или чета статии - дремна малко и така

# 666
И аз още шофирам, но градско. Иначе ме вози ММ като ходим до АГ, че е на 50+ км.
И моето бебе до миналата седмица вървеше с 2 седмици напред, а вчера само с 1 беше напред. Малко се притесних дали не започва да изостава, но АГ каза, че е абсолютно нормално.
В тази връзка да ви питам, аз съм 34+0, но досега не съм била нито веднъж на тонове. Има ли и друга мама, която все още не е почнала тонове след 34 седмица? Иначе съм с тромбофилия и ГД и ходя на преглед всеки 2 седмици - плацента, води, шийка, кръвоток - засега всичко е наред. Но знам, че някои мами хващат проблем именно на тонове, та се чудя аз като досега имам само прегледи, дали съм ОК? Ако съм закъсняла вече, да отивам още утре по спешност на тонове?

# 667
Доктора ми е обяснил, че доплера е най-важен. Щом ходиш на 2 седмици е достатъчно. След 37ма може и всяка седмица.

# 668
Засега нямам стрии, не смея да се зарадвам. Мажа се сигурно веднъж в седмица. Дано така остане.
На тонове ходя всеки две седмици от 32-ра. Няма конкретна причина, такава е стандартната процедура тук.
Карам понякога и извънградско. Без особено желание. Градско ежедневно. Уикендите оставям мъжа ми, когато може.
И стягания имам често. Многократно на ден. Засега уж всичко е ОК. Дано.
Спането казах вече - ужас е. 😅
С всичкия си акъл мислех един винил да редя с мъжа ми следващите два уикенда, ама май ще се спра. Имаме една уикенд виличка, там тече ремонт. Поне не е в нас. Лошото е, че мъжа ми през седмицата ходи на работа, а уикендите работи там през деня. Аз съм с малката нон стоп. Затвориха й градината.

Някой знае ли какво става с Alessandra?

# 669
Писах й на лични. Не е отговорила. Дано се появи скоро.

# 670
Degaya, и аз съм с тромбофилия и почнах тонове от 34гс. И всяка седмица ще съм по веднъж като АГ ще гледа и доплерите как са.

# 671
Мина ми очния преглед, не знам защо ама нещо много кофти го преживях. Постоянно си мислех, че ще ми лепнат някой вирус от това гледане на очите, а преди мен и след мен имаше хора на апаратите. Общо взето понапрегнах се. Казаха ми, че няма пречка за нормално раждане от гледна точка на очите, в документа който ми издадоха пише “няма противопоказания за нормално раждане”.

# 672
И моето бебче върви малко напред - 2590 в началото на 35г.с., но АГ каза, че килограмите не са индикация за зрелостта на бебето и колкото по-близко до термин, толкова по-добре. Пък и то се знае, че това са приблизителни измервания, +- 300 г. може да е.

Аз имам няколко нови стрии, много бързо порастна корема по едно време и затова се получиха. Късмет на Алесандра, дано всичко мине добре.

# 673
При мен бебчо се държи на милиметри от етко серклажа ми, другия по Макдоналд го махнаха снощи. С глава е запушил дупката, където изтичаха води и май вече не текат. Нямам болезнени контракции, но безболезнените са доста силни според записа на тоновете.. ама аз такива си имам от 4 ти месец. Вече съм с 3 см. разкритие, може и повече да е станало и решихме утре да го вадим бебчо. Чакахме само терапията за деобчетата да мине..няма да е в пълна сила, но ще действа. Няма да чакаме повече. И така утре към 10.30 ако не стане нещо скстремно тази вечер бебчо ще е навън. Стискайте ни палци, обещавам да пиша веднага щом съм в по- добра кондиция 🌸🌸🌸

# 674
Аз стрии този път нямам, но пък си имам доволно от първата бременност. Най-вече на гърдите. Изобщо тази част от тялото ми преживя най-много 😆
Относно спането, аз от няколко нощи спя много добре. Започнах да си слагам една голяма възглавница между краката и леко си подпирам корема на нея и така определено се чувствам много по-добре. Иначе и на мен много ми се схващаше тазобедрена става. На ляво и по гръб като легна не мога да дишам,та го карам почти изцяло на дясно.

Общи условия

Активация на акаунт