Интериорен и екстериорен стил по аматьорски - Тема 70

• 47 609
  • 769
  •   1
Отговори
# 405
Влизам в темата за коментар на метална врата /тип ковано желязо/ пред врата на веранда. Ако е затворена става елемент на интериора. Не искам да се натрапва и да блокира гледката. Има вариант да се боядиса различно от черно. Кой цвят ще я направи възможно най-незабележима? Имате ли впечатления?

А вратата зад кованото желязо цялата стъкло ли ще бъде? Защото ако не е стъкло, за да се вижда желязото, през топлата част на годината, когато вратата по принцип е отворена, съответно кованото желязо също отворено до стената, няма значение цвета на метала, поне не и за интериора.
Ако вътрешната врата е стъклена, може би някакви метални ефекти тип патина/състаряване по изпъкналите части ще смегчат черното (ако е черно). Дори да е друг цвят, металните ефекти ще нарушат монотонния цвят.

# 406
Вратата към верандата е стъклена, с бяла дограма. Металната врата ще е отворена през повечето време, но не и през зимата. Имаме маси с черни метални крака и черни акценти като рамки на картини/снимки по стените. Черното няма да е аномално, но цяла врата ще доминира и се опасявам, че няма да стои добре с бялата дограма...

# 407
Ми бяло от едната страна, черно от другата.

# 408
В такъв случай може би наистина с нещо металик/специална боя за "състаряване" да направите по ръбове и изпъкнали части, да не стои съвсем черно и строго.

Едно нещо се замислих, обаче, от гледна точка на функционалността, не на красотата - ако няма комарник на вратата, през топлата част на годината, когато вратата е отворена, ще влизат хвъркати гадини. Ако пък се сложи комарник, ще пречи на металната врата, би трябвало да е между стъклената и металната, предполагам. Освен ако не се маха целия комарник за през зимата, да не пречи на гледката. Между другото, понеже сега е доста топло за сезона, последните 2-3 дни от балкона в хола ми влязоха една тлъста голяма муха и 2 миризливки. На висок етаж съм при това.

# 409
Ох, търся идеи за завеси за тази стая:
Скрит текст:
Цветът се води този
Скрит текст:
:

Щях да метна едни плътни бели завеси, но не мисля, че ще се връзват с дивана, който е с такава дамаска, а и самата стая е 17 кв. холо-кухня така, че ще е препълнена и с U корнизи.
Скрит текст:

# 410
Здравейте, имам нужда от съвет или мнение.
Става въпрос за тавански етаж и съответно баня със скосен покрив, всичко на всичко 4 квадрата. Вратата на банята се пада срещу скосения покрив, залепена до дясната стена, а от ляво има пространство, което се явява и най-високата част на банята.
Моята идея е да се сложи вана в най-ниската част, под скосението за да може това пространство да се оползотвори иначе не виждам за какво може да се използва. Мивката ще бъде от ляво на вратата, на най-високата стена, а тоалетната на дясната стена.

Вариант 2 - Да има душ, от ляво на вратата, на най-високата стена, тоалетната си остава на същото място, а мивката срещу нея.
Тук проблема е, че душът ще се падне близо до мивката, а няма пространство на душ кабина.
И остава въпросното разстояние под скосението, което реално няма да се ползва “активно”, а ще бъдат примерно шкавчета.

Прилагам подходяща снимка за пример, за да ми разберете обясненията евентуално като тук сходни са скосението, прозореца и височината на най-ниската част, не е акцентът обзавеждането.

Ваната под прозореца е много яко - романтично, ама това означава ли, че няма да можеш да се къпеш там прав?

# 411
  • София
Здравейте, имам нужда от съвет или мнение.
Става въпрос за тавански етаж и съответно баня със скосен покрив, всичко на всичко 4 квадрата. Вратата на банята се пада срещу скосения покрив, залепена до дясната стена, а от ляво има пространство, което се явява и най-високата част на банята.
Моята идея е да се сложи вана в най-ниската част, под скосението за да може това пространство да се оползотвори иначе не виждам за какво може да се използва. Мивката ще бъде от ляво на вратата, на най-високата стена, а тоалетната на дясната стена.

Вариант 2 - Да има душ, от ляво на вратата, на най-високата стена, тоалетната си остава на същото място, а мивката срещу нея.
Тук проблема е, че душът ще се падне близо до мивката, а няма пространство на душ кабина.
И остава въпросното разстояние под скосението, което реално няма да се ползва “активно”, а ще бъдат примерно шкавчета.

Скрит текст:
Прилагам подходяща снимка за пример, за да ми разберете обясненията евентуално като тук сходни са скосението, прозореца и височината на най-ниската част, не е акцентът обзавеждането.

А тези 4 квадрата от какви размери се получават? Каква е дължината на трапецовидните стени, къде започва снижаването и колко е висока стената под скосения прозорец?
Ако има достатъчно височина, може например да разположите мивката в скосението, като в този пример

Пак ако размерите позволяват, ваната може да се разположи примерно така и на високата стена да е душът. Така няма да има проблем, че е до мивката.

Или подобно на това разпределение, стига да има място за него (на мен лично много ми харесва)

# 412
  • В заешката дупка
Аз имам баня с вана, разположена по дължина под скосена стена, т.е. не може да се сложи душ там на стената. Но банята ми е по-голяма и има отделна душ кабина. На самата вана има душ, но трябва се държи в ръка. Ползвам го основно, за да мия ваната. Може и да се изплакне човек с него, а и под скосения прозорец може да се изправиш в цял ръст, защото е доста вдлъбнат. Ако обаче трябва да се ползва ежедневно като заместител на душа, не мисля, че е удачно. Ако това е допълнителна баня и има основна баня с душ - тогава става. Ако е единствената баня, по-скоро бих търсила вариант с душ и без вана.

# 413
Понеже имам вана, сложена след десетилетия мечти за нея, да кажа какво се получи след половин до една година. Ваната я ползвам уикендите, когато имам повече време да се поглезя в банята. Или ако нещо се налага като да съм настинала/болят мускулите, та да напълня с много гореща вода и да се отпусна. През останалото време се ползва като душкорито, с неудобството да прекрачваш вътре и навън.
Ако помещението (не само квадратурата е важна в случая) позволяват да се сложи и отделно душпространство, ваната не пречи, за поглезване, но и да можеш да влезеш в душкабината, като излезеш от нея.

Вариантите на Майбах ми харесаха. При всички положения с този прозорец много добра вентилация трябва да има, защото кондензът при къпането ще се лепи директно на стъклото и ще капе, още докато се къпеш. След това е ясно, че можеш да обереш влагата.

# 414
Благодаря на всички за мненията, ще помисля още малко, но до който се допитах - не намерих подкрепа за ваната.
Не мога в момента да дам точно мерки, но пространството под прозореца не е достатъчно високо да се сложи мивка там.
Не е повече от метър и 10/20.

# 415
И моето мнение е сама да си дадете отговор тази вана за какво ще Ви е необходима,

# 416
По темата за дизайнерските услуги, пускам линк към апартамент, очевидно правен от дизайнер.

https://www.imot.bg/pcgi/imot.cgi?act=5&adv=1c16085781066091 … k=66ve9v&f1=2

Нетипичен, в смисъл немасов дизайн, без да е нещо уникално - виждала съм и други подобни на снимки в нета и по ТВ-то. Но в случая смятам, че е много-много добре проектиран и изпълнен. Харесва ми.

# 417
Не е лош, макар според мен малко да са загубили мярката в повтарянето на един и същ рефрен на нов глас при "стената акцент". Не знам колко е практичен, така и не схванах къде е аспираторът - онзи абажур отгоре май все пак е лампа (ниска лампа над котлони???), а отстрани е сушилник. И е прекалено по модата - сиво и дърво, големи плочи по стените... аз предпочитам по-класически/безвременни интериори. Този ще стане демоде не след дълго и ще трябва генерална промяна. Но си е добра работа, а и в края на краищата нали трябва да се продаде, та е разбираемо, че се гони модата и ефектът, даже малко отвъд мярката (да не пропусне клиентът). Иначе най-много ми хареса черната баня.

Но парите са му безумни - 3200 евро на квадрат, при това за много балкони. И за нещо, което след няколко години ще иска основен ремонт, защото не може да му се смени стилът само с боя и смяна на мебелите. Пък който е склонен да плати толкова за мода ще иска да е все на гребена на вълната.

# 418
Всъщност Elica, предлагат аспиратори с нестандартни форми. Има клипче за този изглеждащ като лампа.
Любим ми е този модел изглеждащ като вълна  на стената.
Харесва ми апартамента. Напомня ми на дизайн на ALL IN STUDIO. При тях често фигурират акцентни релефни стени.

# 419
Мдам, явно е това, защото наистина не може да е лампа. Ама е от тези с филтрите и контейнера, не изхвърля навън. Четох инструкцията и няма контейнер за влага, явно само миризмата обира, но влагата си остава в помещението. А и слабичък за този хол. Повече е дизайн, по-малко полза.

Последна редакция: сб, 26 дек 2020, 17:59 от Черна станция

Общи условия

Активация на акаунт