Интериорен и екстериорен стил по аматьорски - Тема 70

• 47 581
  • 769
  •   1
Отговори
# 675
Ето още от дървените щори.

# 676
Дървените щори са много красиви по принцип. Основно ги бях виждала в дървесен цвят и се връзват чудесно с дървесна дограма, но и бели си ги бива. Имат основния недостатък на всички щори - бърсането на прах, друго негативно няма. 

За супер тесен луфт от 3 мм, както гледам е идеята, най-доброто е някакъв "силикон" предимството е, че се гъвкав и се разтегля и свива заедно с промяната на фугата от топлината. И може да се сложи много гладко и чисто, ако човек умее.

Дрешниците са много атрактивни и е удобно да виждаш всичко, но все се чудя не се ли прашат повече дрехите като няма врати. Ще има повече място за съхранение, но и отнемат повече място от прост гардероб. Но при 7 метра спалня според мен 2,5метра  спокойно могат да бъдат "пожертвани" и си заслужава да се обмисли.

# 677
  • sofia
Черна станция, и аз си го мисля това за праха в гардеробната. Ще го мисля. Май ще сложа гардероби и ще оформя един кокетен работен кът вместо да изям половината площ с дрешник. Имам време де, така че всяко включване ми е полезно. Simple Smile

Последна редакция: нд, 17 яну 2021, 11:22 от truetrue

# 678
Май ще сложа гардероби и ще оформа един кокетен работен кът вместо да изям половината площ с дрешник. Имам време де, така че всяко включване ми е полезно. Simple Smile

И аз бих така най-вероятно. Ще има много повече въздух и обем в спалнята, а на мен един гардероб ми стига. Аз и без това съм фенка на ъгловите гардероби, които хем  имат много по-голяма линейна дължина (двете рамена общо), хем ъгловата част, ако се направи трапецовидна, се явява мини дрешник (ако това е целта на дизайна). Три спални вече съм правила така.

https://lh3.googleusercontent.com/proxy/ITN27yZ5OnG0BmeI84ilohL8 … ZJg6XQ4dmdVb4QYxA

https://www.enikom-m.com/img/00065120

https://www.enikom-m.com/tools/img/accept/img/00112185.jpg

https://mebelilazur.bg/media/cache/5c/33/thumb6_garderobi_case.jpg

# 679
  • София
И ние имахме дилема за/против гардеробна.

+ събира повече багаж
+ много е шик Simple Smile
+ ако има врата, скрива всякакви натурии от погледа.
+ може да побере и скринове, тоалетки и т.н., за да не заемат площ в спалнята.

- затваря пространството и го прави "на кутийки"
- ако няма врата, събира прахоляк и цялата спалня изглежда разхвърляна
- обикновено е в дъното на стаята и няма естествена светлина, за да се виждат реалните цветове на дрехите
- предразполага към трупане на излишни дрехи И вещи.

В крайна сметка избрахме голям вграден гардероб, защото преценихме, че 17 кв. спалня не е чак толкова голяма и ще "насечем" пространството. Ако беше по-голяма, с повече прозорци или друго разположение, може би друго щяхме да решим. А и всеки трябва да прецени според количеството дрехи/вещи, които иска да съхранява. Аз съм в минималистичен период, та и това оказа влияние на решението.

# 680
  • sofia
Илит, да, естествената светлина е фактор също. Ако имахме още един дори малък прозорец на подходящо място, около който да се организира дрешникът, щеше да има повече смисъл. Благодаря ти за включването Simple Smile

# 681
Аз бих направила гардеробна, ако помещението го позволява.
+ така ще имаш два гардероба вместо един.
+ могат да се поберат и куфари, дъска за гладене, прахосмукачка и т.н., за които иначе може да нямаш друго помощение.
+ спалнята ще остане изчистена, без нещо, което да я захлупва.
-  май бе виждам такъв:).

# 682
  • пустинята Гоби
Куфари, дъски и прочие могат да се поберат и в нормален гардероб.

# 683
Като прибереш тези неща в обикновен гардероб, примерно 3-4 крилен (за по-голям обикновено няма място в 12-ина квадрата спалня), къде ще си държиш дрехите - за 2 души, примерно? Куфарите са обемни и заемат много място, а дъската и прахосмукачката са с такава форма, че пречат. По мое мнение.

# 684
  • пустинята Гоби
Аз говоря от опит. Имам ъглов гардероб, там където е ъгълът се образува ниша, която може да събере всичко това. Над тях има дрехи на закачалки, а отгоре рафтове с одеала. Това е една малка част от гардероба реално, има си други крила с рафтове и за дрехи на закачалки.

# 685
  • sofia
Аз предвиждам, ако решим да са гардероби, а не дрешник, дължината им да е равна на сумата от дължините на дрешника, т.е. няма да е по-малка площта. Примерно, ако дрешникът се състои от 2 гардероба по 1,80 м дължина, то свободно стоящия гардероб ще е 3,60 м дълъг. Мисля, че ще е същото. Просто ще е по-отворено.
Иначе куфари и прахосмукачка можем да съхраним в мини килерчето.

# 686
Колко крила ти е общо гардеробът?
Дъската е висока, ако е най-долу как ще стигаш до лоста със закачалките? Прахосмукачката да речем ще е на пода, ама тръбата и маркуча ѝ също са високи, някъде трябва да се опрат/закачат. Т.е. пак отиваме на закачалка/рафт, който е на високо.
Разсъждавам си само, не се обиждай.

# 687
  • пустинята Гоби
Трикрилен е гардероба, но да, закачалката за дрехи е нависоко.

Куфарите при мен са легнали, не знаемат много място. Отгоре има кутии за съхранение, кутии за обувки, кутии с каски за ски. Тази ниша е бая голяма и реално побира много багажи, а отгоре на закачалки са връхните дрехи на децата). Говоря за гардероб в коридора реално.

А потребителката има толкова много място, че даже ще ѝ е излишен толкова голям гардероб (според мен).

# 688
Е, ние говорехме за гардероб в спалнята, поне аз с такова впечатление останах и това обсъждах.
Ако говорим за гардероб в коридора, който е допълнителен към този в спалнята, вече е друго.

# 689
Като прибереш тези неща в обикновен гардероб, примерно 3-4 крилен (за по-голям обикновено няма място в 12-ина квадрата спалня), къде ще си държиш дрехите - за 2 души, примерно? Куфарите са обемни и заемат много място, а дъската и прахосмукачката са с такава форма, че пречат. По мое мнение.

Аз държа малките куфари (които използваме 99%) в надстройката на един гардероб. Двата заедно заемат 60 см от надстройката. По-дребни сакове може да се слагат и вътре в тях. Имаме и един огромен куфар Самсонайт, ама той си седи опакован в мазето и скоро май няма да види употреба. Прахосмукачката я държа в раклата под лежанката на дивана (много хитова хрумка, страшно удобно е - само вдигам седалката и я вадя като от ракла). Дъската за гладене държа в мокрото помещение, за нея не сме правили специално място в шкафовете там, за да се вади лесно. И това е, дефакто имаме предостатъчно гардеробен обем.

Общи условия

Активация на акаунт