Интериорен и екстериорен стил по аматьорски - Тема 70

• 47 483
  • 769
  •   1
Отговори
# 705
Ето още от дървените щори.

Дървените щори са готини, ама защо имат такива вертикални ленти?

# 706
Един въпрос към по - запознатите.
Тези алуминиеви дръжки с такова разстояние ли се монтират? 🤔
Скрит текст:
То алуминиеви дръжки много... но явно твоите вградени с L профил или "кант дръжка" се монтират така
Скрит текст:

По вертикалата определено изглежда странно... Но не сте ли видели на живо монтирана такава дръжка, а и на визуализацията предварително?

# 707
# 708
Еееее, за бой сте! Аз като знам колко магазини за мебелен обков обиколих, че да хвана дръжката с ръка, не само по картинка... Мебелиста ми предложи, но все не бяха моите. А тези които харесвах - я ми се подпираха ноктите, я бяла много плитки, я много ръбеливи... Гледайки и пробвайки тотално си смених концепцията за захвата на някои шкафове. Но поне беше ясно, че такива (уж) вградени няма да са.
Накрая от 4 местка за 4 стаи и антре, луда работа! Smiling Imp

# 709
Уж гледахме, уж знаехме какво искаме. Но голямото разстояние ме дразни. 😒
По друг начин си го представях. 😜

# 710
Аз не съм запозната с такива дръжки и ще задам лаишки въпрос. Има ли начин с други дръжки да се подобри положението?

# 711

Дървените щори са готини, ама защо имат такива вертикални ленти?
Някои производители ги правят с такива ленти. Ние имаме дървени щори от 10 години, но са с тънък канап. Във всекидневната ни са в дървесен цвят и са окачени на тавана. А в спалнята и детската са бели и са окачени на самата дограма.
Принципно и аз имах опасение, че ще събират много прах. Но сравнено с алуминиевите щори, които имахме преди хиляди години, когато беше модно, дървените събират по-малко. Но ние ги мием два пъти годишно с препарат за дъвени повърхности, който мисля беше и антистатик. Доволна съм и oт дървесните, и от белите. И при следващи ремонти също пак бих сложила дървени щори.
Единствено дървесните избеляха от едната страна, защото ги затваряме, когато грее много слънце(на южни и западни прозорци са) само по един и същи начин. Ако го бяхме съобразили навреме, щяха да изсветляват равномерно. Предполагам, че мога да ги дам на производителя да ги лакират отново.

Целта ми беше да намеря алтернатива на блекаута на роло щорите и вертикалните щори. Търсех максимално блокиране на слънчеви лъчи. Доволна съм от резултата. В спалните над тях имам, перде в едната, и японска щора в другата.

Последна редакция: вт, 19 яну 2021, 20:04 от Fancy

# 712
  • София
Ние като поръчвахме нашите, имахме опция да изберем дали да са с текстилна лента или тънко въженце в цвета на щорите. Избрахме тънкото въженце, просто на мен така ми харесва повече. Явно хората са си избрали с лента, защото така им харесва. Така са нашите.

# 713
Аз не съм запозната с такива дръжки и ще задам лаишки въпрос. Има ли начин с други дръжки да се подобри положението?
Нямам идея. Но едва ли. Все пак разстоянието ще си остане. Освен ако не подменим вратичките. Ама едва ли ще се навие ММ. 🤭

# 714
А няма ли дръжки, които да имат примерно по- дебел профил и да изглежда самата дръжка по- масивна и по този начин да замаскира по- голямото разстояние?

# 715
Fansy, изпуснах вашите, може ли снимка? И аз искам да сменя нашите щори, защото избеляха, на южни прозорци са и лятото е ужас, само климатика ни спасява.

# 716
Ако има някой запознат, приемам съвети. 😉☺️
А някой с термопомпа дали се отоплява? 🤔
Това избрахме, но ми се искаше да имаме пердета. Та, тънко перде пред радиатора дали ще пречи или нагрява?

# 717
Peneva_a, ако си от София би ли споделила къде си ходила да търсиш дръжки? Според мен дръжките са много важни за визията на мебелите. Аз търся за кухнята, която ще е с такива вратички https://www.opus-44.com/kuhnenski/6.jpg, но без дъгата горе. Искам удобни дръжки. Не мога да реша и какъв цвят да бъдат. Ще ми се или черни или старо злато, бронз. Не искам и да са някакви ретро, тъй като уредите ми са стандартни "модерни" и цвят инокс. Според вас какви дръжки биха подхождали?

# 718
Е то на това модерни дръжки не му вървят. Да, нека не са с финтифлюшки, ака пак трябва да е нещо класическо.
Виж тук:  https://avlonbg.com/drajki-za-mebeli

За старо злато / бронз нещо ни така, ни онака е ето това долу. Аз имам такива на портманто тъмен масив и стоят супер.

https://avlonbg.com/retro-drajka-za-mebeli-7007-96-mm-staro-zlato

За черно става това, малко по-модерно, но не прекалено:

https://avlonbg.com/drajka-za-mebeli-camai-128-mm-cheren-nikel

И внимавай - модерни са много големи дръжки, но на на вратички масив с рамка не стоят добре, там си иска по-малки.

# 719
  • Пловдив
С готова модулна кухня съм и свободностоящ хладилник. Съответно, трябва да има разстояние /и има - около 4-5см/ между хладилника и кухнята. Но ми падат дребни неща там.
Какво може да се направи? Лайстна някаква евентуално? Или?

Общи условия

Активация на акаунт